3 Best (Really Free) VPN Bekerja Dengan BBC iPlayer pada tahun 2020

Sukar untuk mencari VPN percuma yang boleh memintas geoblock BBC iPlayer supaya anda dapat menontonnya dari luar UK. Di sinilah saya masuk. Saya menyusun senarai definitif VPN percuma terbaik untuk BBC iPlayer yang masih berfungsi pada tahun 2020 jadi anda boleh mula menonton Bahan Gelapnya, Drag Race UK, dan lain-lain kandungan hebat secara percuma.

Saya telah menguji 39 VPN percuma dengan BBC iPlayer dan hanya mendapati tiga yang cukup kuat untuk memintas pembatasan geo yang sukar. Seperti yang diharapkan, banyak perkhidmatan percuma yang saya uji tidak dirancang dengan baik, perlahan, dan tidak selamat digunakan.

Tetapi VPN percuma yang terbaik datang dengan kelemahan. Elaun data kecil dan pilihan pelayan terhad menghalang anda daripada streaming lebih daripada satu atau dua episod - jika mereka membenarkan streaming sama sekali.

Lebih teruk, sesetengah VPN percuma sebenarnya memberi ancaman kepada keselamatan dan privasi anda dengan amalan pengumpulan data yang rindang, adware, atau malware berbahaya.

Itulah sebabnya cadangan atas saya adalah perkhidmatan VPN premium kos rendah seperti NordVPN supaya anda dapat dengan selamat puas menonton pertunjukan kegemaran anda di BBC iPlayer dengan kelajuan yang luar biasa dan data tanpa had.

VPN Percuma Terbaik untuk BBC iPlayer - Panduan Pantas

 1. NordVPN: Nikmati kelajuan tanpa had dan kelajuan kilat di BBC iPlayer sehingga sebulan tanpa risiko dengan jaminan wang balik 30 hari dari NordVPN. Anda juga mendapat keselamatan, aplikasi yang mesra pengguna dan 580+ pelayan VPN di UK untuk akses yang boleh dipercayai ke kandungan BBC kegemaran anda.
 2. Bercerita: Akses BBC iPlayer dengan dua pelayan UK percuma di aplikasi yang dirancang dengan baik oleh Windscribe dan sambungan penyemak imbas yang selamat. Anda mendapat 10GB data percuma sebulan, yang cukup untuk menyiarkan kira-kira enam filem dalam SD.
 3. Mempercepatkan: Pelayan UK yang boleh mengakses BBC iPlayer dengan kelajuan yang baik. Tetapi dengan hanya 2GB data percuma sebulan, anda tidak akan dapat menstrim lebih daripada beberapa episod di SD.

Apa yang Tangkap dengan VPN Percuma?

Ada sebab VPN terbaik datang dengan tag harga. Menjalankan rangkaian VPN yang baik adalah mahal. VPN percuma memotong kos dengan mengehadkan anda dalam beberapa cara yang sangat penting.

Keserasian

VPN percuma jarang menawarkan banyak aplikasi yang berbeza sebagai perkhidmatan premium. Anda lebih baik dengan perkhidmatan premium murah jika anda mencari VPN serasi router atau mahu menonton BBC iPlayer di TV Pintar anda.

Keselamatan

Kelemahan yang paling menakutkan menggunakan VPN percuma ialah anda tidak boleh selalu mempercayai mereka untuk memastikan anda selamat dalam talian.

VPN percuma sering mengehadkan ciri keselamatan anda untuk meyakinkan anda untuk menaik taraf. Ia juga biasa untuk VPN percuma untuk bergantung kepada wang dari pengiklan pihak ketiga. Mereka guna adware dan pelacak yang mengumpulkan maklumat tentang anda dan berkompromi privasi anda.

VPN Premium mengamankan data peribadi anda dengan pelindung IP, penyulitan gred bank, dan perlindungan kebocoran IP / DNS lanjutan.

Had

BBC iPlayer mempunyai beberapa geoblocks ketat dari mana-mana tapak streaming, jadi mencari VPN percuma yang boleh menyekatnya jarang berlaku. Ia amat baik untuk mengesan dan menghalang lalu lintas VPN.

Ia memerlukan teknologi pengekalan lanjutan dan rangkaian pelayan besar untuk mengalahkan BBC iPlayer, dan kebanyakan VPN percuma kekurangan sumber untuk membuatnya berlaku.

Hampir semua VPN percuma mengehadkan berapa data yang boleh anda gunakan. Ini mungkin bukan masalah besar jika anda hanya melayari web atau mengemas kini media sosial anda, tetapi anda tidak akan dapat melakukan banyak penstriman walaupun VPN percuma anda boleh mengakses BBC iPlayer.

Untuk rujukan, data percuma 1GB membolehkan anda menyiarkan kira-kira 1.5 jam dalam SD. Kebanyakan VPN percuma hanya memberi anda beberapa GB atau kurang setiap bulan.

Bagaimana untuk Membuka kunci iPC iPlayer

Tonton Renny dan Alan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk menyahsekat BBC iPayer untuk menonton semua persembahan British kegemaran anda!

VPN Percuma Terbaik untuk BBC iPlayer pada tahun 2020

Saya dapati tiga VPN percuma yang boleh dialihkan dengan pasti geo-larangan BBC iPlayer tanpa meletakkan risiko keselamatan anda.

1. NordVPN

NordVPN

 • Dapatkan sebulan tanpa had dengan jaminan jaminan wang 30 hari dari NordVPN
 • 580+ pelayan VPN di UK
 • AES 256-bit encryption, IP masking, dan blocking iklan
 • Sokongan P2P dengan dasar tidak ketat
 • Aliran pada enam peranti pada masa yang sama
 • 24/7 sokongan sembang hidup
 • Bekerja dengan: BBC iPlayer, Netflix, HBO, Hulu, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV, dan banyak lagi
 • Serasi dengan: Windows, macOS, Android, Android TV, Linux, Chrome, Firefox, dan penghala

NordVPN menawarkan semua yang anda perlukan untuk pengalaman streaming terbaik dengan BBC iPlayer. Ia adalah VPN premium, tetapi anda boleh mencuba tanpa risiko dengan jaminan wang balik 30 hari yang murah hati.

Rangkaian besarnya 5,200+ server termasuk 580+ pelayan di UK. Kegelapan pelayan bukan masalah dengan NordVPN walaupun semasa tempoh lalu lintas tinggi, jadi anda tidak perlu berhadapan dengan penangguhan penimbulan.

Tawaran VPN ini data tanpa had dan lebar jalur, yang bererti anda boleh menonton seberapa banyak episod HD di BBC iPlayer yang anda mahu tanpa pernah dipotong.

Dengan teknologi SmartPlay yang dioptimumkan oleh aliran NordVPN, anda boleh dengan mudah mengakses 400+ perkhidmatan streaming, termasuk BBC iPlayer, Netflix, HBO, dan Hulu. Apa yang anda perlu lakukan ialah menghidupkan SmartPlay di dalam aplikasi. Anda tidak perlu bimbang tentang sebarang persediaan manual untuk memintas geoblock BBC iPlayer yang sukar - walaupun anda telah memasangnya pada penghala anda.

NordVPN menawarkan pelayan pengguguran khusus yang menyamarkan trafik VPN anda supaya anda boleh memintas penapisan dan mengakses laman web terhad di sekolah atau tempat kerja anda tanpa ditangkap oleh blok VPN.

Sama ada anda sedang mengalir, mengurai, atau menyemak e-mel anda, NordVPN melindungi lokasi dan data peribadi anda setiap saat dengan penyulitan kuat, pelindung IP, dan suis bunuh automatik.

Ciri CyberSec menghalang iklan, pelacak, dan perisian hasad. Ini menghentikan pengiklan pihak ketiga yang mengganggu daripada mengumpul maklumat peribadi mengenai aktiviti penyemakan imbas anda. Adblocking juga dapat meningkatkan kelajuan penyemakan imbas anda sejak, tanpa iklan, kurang data untuk dimuat pada setiap laman web yang anda lawati.

Semak ulasan kami yang mendalam untuk mengetahui lebih lanjut mengenai ciri dan prestasi NordVPN.

Mulakan Streaming dengan NordVPN!

2. Berlainan

Peranti bercelaru

 • 10GB data percuma sebulan
 • Dua pelayan percuma di UK (termasuk satu dengan akses kepada BBC iPlayer)
 • Tiada iklan dengan akaun percuma
 • AES 256-bit enkripsi dan IP masking
 • Sambungkan nombor tanpa had peranti serentak
 • Bekerja dengan: BBC iPlayer, HBO GO, YouTube, dan Kodi
 • Serasi dengan: Windows, macOS, iOS, Linux, Chrome, dan Firefox

Windscribe memberi anda seorang yang murah hati 10GB data percuma sebulan. Anda tidak boleh mengadakan pelbagai sesi menonton-binge dengan 10GB, tetapi anda boleh menstrimkan kira-kira enam filem dalam definisi standard (SD) setiap bulan. Plus, anda boleh mendapatkan percuma 5GB tambahan dengan menghantar tweet kepada syarikat, serta 1GB tambahan untuk setiap pengguna baru yang anda rujuk kepada Windscribe.

Anda boleh memilih dari 10 lokasi pelayan percuma, termasuk dua pelayan di UK. Pelayan pertama yang saya uji tidak dapat mengakses BBC iPlayer, tetapi saya dapat secara konsisten menyiarkan BBC iPlayer ketika disambungkan ke pelayan Teh London.

Tawaran pelayan percuma ini kelajuan yang baik. Saya mengalami penangguhan penyekatan ringkas ketika saya menguji VPN semasa tempoh lalu lintas tinggi, tetapi secara keseluruhan, Windscribe menawarkan lebih banyak lagi sambungan yang boleh dipercayai daripada kebanyakan VPN percuma.

Anda juga boleh menggunakan Windscribe untuk memastikan privasi anda semasa anda torrent. Ia mempunyai dasar tanpa log yang ketat dan menawarkan sokongan P2P pada pelbagai pelayan.

Versi percuma Windscribe dilengkapi dengan ciri keselamatan yang sama seperti versi premium. Ia melindungi privasi dan keselamatan anda dengan IP masking dan penyulitan selamat. Ia juga melindungi anda daripada perisian hasad, pelacak, adware, dan ancaman siber lain.

S chatbot yang berangin, Garry, boleh menjawab kebanyakan soalan, tetapi anda juga boleh berbual dengan wakil khidmat pelanggan langsung jika pertanyaan anda lebih rumit. Windscribe juga mempunyai sistem tiket sokongan dalam talian.

Ketahui lebih lanjut mengenai Windscribe dengan membaca ulasan penuh kami.

Dapatkan Berangkah untuk Bebas!

3. Mempercepatkan

mempercepatkan peranti

 • 2GB data percuma sebulan
 • Enam pelayan percuma di UK (termasuk dua dengan akses kepada BBC iPlayer)
 • Pilih antara enkripsi berasaskan AES- atau ChaCha untuk imbangan kelajuan dan keselamatan
 • Tiada iklan dengan akaun percuma
 • Bekerja dengan: BBC iPlayer, YouTube, HBO GO, dan Kodi
 • Serasi dengan: Windows, macOS iOS, Android, dan Linux

Keluarkan tawaran 2GB data percuma sebulan, yang hanya cukup untuk aliran di SD selama kira-kira tiga jam. Namun, ia adalah pilihan yang boleh dipercayai jika anda hanya ingin menonton perlawanan sukan atau filem tertentu yang hanya tersedia di BBC iPlayer.

Ia mempunyai pelayan VPN di 200+ lokasi di seluruh dunia, termasuk enam pelayan UK percuma. Dua daripada pelayan ini berjaya membongkar BBC iPlayer semasa ujian saya. Saya dapat mengalir dengan buffering yang minimum, tetapi tidak cukup cepat untuk menonton apa-apa dalam definisi tinggi.

Teknologi Bonding Channel Speedify menghantar data anda melalui dua atau lebih sambungan internet sekaligus untuk meningkatkan kelajuan sambungan anda. Kelemahannya ialah ia boleh menggunakan sehingga dua kali lebih banyak data wi-fi dan selular anda.

Speedify menggunakan penyulitan AES 128-GSMn untuk melindungi kebanyakan peranti moden. Sekiranya anda mempunyai peranti yang lebih lama, cip penyulitan ChaCha Speedify boleh meningkatkan kelajuan anda tanpa menjejaskan keselamatan.

Pelindung IP berkesan VPN menyembunyikan lokasi anda dari tapak web yang anda lawati, Sementara dasar tidak ketat memastikan aktiviti anda tetap bersifat peribadi.

Anda boleh menggunakan Speedify dengan berkesan memintas penapisan dan mengakses pelbagai kandungan geo-larangan dalam talian.

Speedify menyokong torrenting pada pelayan Amsterdam, yang tersedia secara percuma dan dioptimumkan untuk BitTorrent. Walau bagaimanapun, anda tidak akan dapat memuat turun fail besar dengan hanya 2GB.

Ketahui bagaimana Speedify dilakukan di kawasan lain dengan membaca ulasan pakar penuh kami.

Dapatkan Speedify Percuma!

Cadangan VPN Premium kami untuk BBC iPlayer

Cadangan VPN percuma saya semua selamat dan boleh mengakses BBC iPlayer, tetapi mereka tidak boleh melakukan sebanyak VPN premium. Ia mengecewakan untuk kehabisan data percuma sebelum final musim yang menarik. Sekiranya anda mahukan data tanpa had, kelajuan lebih cepat, dan keselamatan yang lebih baik, saya cadangkan VPN teratas (dan terjangkau!) Ini.

Peringkat Penyedia Harga Penarafan Markah Skor kami
Pilihan Editor Bermula pada: $ 3.49/ bulan 5.0
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak
2 Bermula pada: $ 6.67/ bulan 4.9
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak
3 Bermula di: $ 2.75/ bulan 4.8
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak
4 Bermula di: $ 1.99/ bulan 4.8
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak
5 Bermula pada: $ 1.89/ bulan 4.7
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak

Soalan Lazim

Ciri-ciri apa yang harus saya cari dalam VPN untuk BBC iPlayer?

Rangkaian VPN anda sepatutnya ada pelbagai pelayan di UK untuk meningkatkan kemungkinan anda dapat mencari server yang dapat menyekat BBC iPlayer. Rangkaian pelayan yang lebih besar juga meningkatkan kelajuan sambungan VPN anda dengan mengurangkan kerap lalu lintas dan pelayan.

Selain kelajuan pantas, anda perlukan data tanpa had dan lebar jalur supaya anda tidak kehabisan data tepat di tengah-tengah episod.

Ciri-ciri berguna yang lain untuk diperhatikan adalah keserasian peranti supaya anda boleh menonton BBC iPlayer di platform kegemaran anda, dan perkhidmatan pelanggan yang responsif untuk membantu anda menyelesaikan masalah jika anda menghadapi masalah streaming kandungan pada BBC iPlayer.

Bagaimanakah saya menonton BBC iPlayer dengan VPN??

Mudah untuk menonton BBC iPlayer dengan VPN berkualiti tinggi. Selepas anda memuat turun VPN ke peranti anda, buka aplikasi VPN dan, sambungkan ke pelayan di UK. Anda kini boleh menonton BBC iPlayer tanpa langkah selanjutnya.

Jika anda masih tidak boleh mengakses BBC iPlayer, cuba sambungkan ke pelayan UK yang berbeza dalam rangkaian VPN anda sehingga anda dapati yang berfungsi.

Pastikan anda menyegarkan BBC iPlayer selepas menyambung ke pelayan baru. Bergantung kepada tetapan penyemak imbas anda, mulakan semula penyemak imbas anda juga boleh membantu.

Bolehkah saya juga menggunakan VPN dalam senarai ini untuk menonton Netflix?

Jika anda sedang mencari VPN yang berfungsi dengan pelbagai tapak streaming, termasuk BBC iPlayer dan Netflix, VPN premium seperti NordVPN adalah pilihan terbaik anda. Windscribe juga berfungsi dengan Netflix, tetapi hanya jika anda menaik taraf ke akaun premium. Speedify saat ini tidak berfungsi dengan Netflix.

Adakah VPN sahkan?

Umumnya ya, tetapi ia bergantung kepada tempat tinggal anda. VPN adalah sah di kebanyakan negara, tetapi beberapa pilihan menyekat atau menghalang penggunaan VPN sepenuhnya. Untuk memeriksa sama ada VPN sah di mana anda tinggal, anda boleh baca panduan lengkap kami di sini.

Ringkasan:

VPN percuma pada senarai ini boleh mengakses BBC iPlayer, tetapi anda hanya dapat menstrim jumlah yang terhad kerana had data mereka.

BBC iPlayer terus melancarkan penggunaan VPN percuma. Tidak ada jaminan bahawa mana-mana VPN percuma akan sentiasa dapat mengakses kandungan yang anda inginkan pada masa akan datang.

VPN premium kos rendah adalah pilihan terbaik untuk akses yang boleh dipercayai dan jangka panjang kepada BBC iPlayer. Saya cadangkan NordVPN untuk harga mesra bajetnya, rangkaian pelayan besar, kelajuan pantas, keselamatan terkemuka, dan ciri penstriman mesra pengguna.

Dengan NordVPN, anda boleh menyekat kandungan di beratus-ratus tapak streaming yang popular, termasuk BBC iPlayer, Netflix, HBO, dan banyak lagi. Anda boleh menguji NordVPN tanpa risiko dengan jaminan wang balik 30 hari. 

Lihatlah halaman tawaran VPN kami (dikemaskini setiap minggu) untuk diskaun besar pada VPN teratas.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me