4 Cara Untuk Mengakses Tapak di China Jika Anda Sudah Terdapat pada tahun 2020


Walaupun Tembok Besar China menarik lebih dari 10 juta peninjau setiap tahun, Great Firewall menyekat warga China dan pelawat dari melihatnya 10,000 laman web.

Sama ada anda tinggal di China atau hanya melawat, kebebasan dalam talian anda berisiko. Facebook, YouTube, Twitter, dan Google adalah antara laman web yang ditapis, yang menjadikannya hampir tidak mungkin untuk kekal berhubung dengan keluarga dan rakan-rakan di rumah atau di luar negara. Dengan alat seperti Gmail dan Dropbox disekat, juga, anda mungkin akan kehilangan e-mel penting dari tempat kerja anda, atau menjadi tidak dapat bekerja sama sekali. Klik di sini untuk memeriksa sama ada tapak kegemaran anda disekat di China.

Jangan risau - kami ada di sini untuk membantu! A VPN adalah penyelesaian terbaik dan paling selamat untuk memintas penapisan China dan mendapatkan semula akses kepada semua laman web kegemaran anda dan alat dalam talian. Panduan mudah difahami kita akan beritahu anda semua yang anda perlu ketahui.

Jadi, bagaimana anda? memintas Firewall Besar dari dalam sempadan China? Baca terus untuk mengetahui!

4 Cara untuk Membongkar Kawasan di China

1. Gunakan VPN

Di atas segalanya, kami mengesyorkan memasang VPN sebelum anda pergi ke China.

Tidak seperti proksi dan pelanjutan penyemak imbas, VPN yang baik akan menyulitkan data anda supaya ia hampir tidak boleh dibaca untuk penggodam dan program pengawasan kerajaan. Anda juga akan mempunyai anda pilihan lokasi maya di seluruh dunia supaya anda boleh mudah memintas geoblocking.

Walaupun terdapat tindakan tegas kerajaan yang ketat terhadap VPN, masih terdapat beberapa pembekal yang akan bekerja di China.

Jika anda sedang mencari VPN yang hebat untuk digunakan di China dan di seluruh dunia, kami mengesyorkan NordVPN. Penataan Pelayan yang Diingini membolehkannya untuk memintas dengan mudah The Great Firewall, dan dengannya kelajuan tinggi dan pelayan di negara jiran, anda boleh mengakses apa-apa kandungan yang anda suka dan video streaming dari seluruh dunia.

Peranti NordVPN

NordVPN menyediakan penyulitan gred tentera dan ciri keselamatan canggih, jadi anda boleh yakin bahawa kerajaan China dan pihak ketiga yang lain tidak akan dapat mengetahui identiti atau lokasi sebenar anda.

Bahagian yang terbaik adalah bahawa NordVPN dilengkapi dengan a Jaminan wang balik 30 hari, jadi jika anda tidak pasti sama ada VPN yang betul untuk anda, anda boleh mencubanya tanpa risiko.

Cuba NordVPN Bebas Risiko Sekarang!

2. Gunakan Tor untuk Pelayaran

Tor adalah penyemak imbas yang selamat anonimkan identiti dan aktiviti penyemakan imbas anda dengan melantunnya melalui relay yang berlainan dalam rangkaiannya.

Walaupun anda tidak boleh mengakses laman web Tor untuk memuat turunnya dari dalam China, anda boleh hubungi pembangunnya untuk mendapatkan pautan untuk memuat turunnya dari perkhidmatan awan. Anda perlu menghantar e-mel [email protected] dengan sistem operasi anda yang dinyatakan dalam badan mesej anda.

Kerajaan China telah berusaha untuk menghalang Tor dengan beberapa kejayaan. Untuk memastikan sambungan anda tidak dapat dikesan oleh penapis, anda perlu menjalankan Obfsproxy seiring dengan pelayar Tor anda. Obfsproxy adalah alat yang mengubah lalu lintas anda agar kelihatan seperti itu trafik rangkaian biasa di bawah pemeriksaan paket yang mendalam, bukannya lalu lintas yang melalui Tor.

Untuk penyelesaian keselamatan yang berkuasa, menggabungkan Tor dengan VPN anda. Terdapat dua cara untuk melakukan ini: Tor over VPN, dan VPN over Tor.

Tor atas VPN menyediakan lapisan tambahan keselamatan kerana VPN anda akan menyulitkan data anda sebelum ia memasuki rangkaian Tor, menghalang nod masuk dari melihat alamat IP anda. Ini juga bermakna bahawa ISP anda tidak dapat melihat bahawa anda menggunakan Tor. Untuk mencapai ini, anda perlu menyambungkan VPN anda sebelum memulakan Tor.

Apabila anda membuka Tor sebelum menyambung ke VPN anda, anda menggunakannya VPN over Tor. Data anda adalah disulitkan semasa masuk dan keluar rangkaian Tor. Apabila menggunakan kaedah ini, pembekal VPN anda tidak dapat melihat IP sebenar anda, dan ISP anda tidak dapat memberitahu bahawa anda menggunakan VPN.

3. Ultrasurf

Ultrasurf adalah salah satu daripada program freeware anti-penapisan yang paling popular tersedia, membolehkan penggunanya untuk memintas firewall menggunakan pelayan proksi HTTP.

Kaedah proksi ini berfungsi sama dengan VPN, dengan membuat terowong antara komputer anda dan kumpulan pelayan di lokasi terpencil.

Tidak seperti VPN, proksi hanya akan menjamin lalu lintas dari penyemak imbas web anda. Ia tidak akan melindungi sebarang data yang dihantar dari program lain, seperti anda pelanggan e-mel atau Skype. Ini bermakna majoriti lalu lintas internet anda ditinggalkan terdedah kepada penggodam dan penyerang.

VPN akan menyulitkan semua data anda, memastikan bahawa anda dilindungi pada setiap masa.

Ultrasurf tidak menawarkan penyulitan antara komputer anda dan pelayannya, tetapi data anda tidak disulitkan untuk seluruh perjalanannya melainkan anda mengakses laman web yang selamat.

Ultrasurf menukar alamat IP pelayannya sehingga 10,000 kali sejam untuk mengelakkan pengesanan dan memastikan penggunanya dapat bebas mengakses internet. Dan, sebaik sahaja anda menyahpasangnya, ia tidak akan meninggalkan jejak. Walaupun seseorang mencari komputer anda, mereka tidak akan dapat memberitahu bahawa anda pernah menggunakannya.

4. Shadowsocks

Shadowsocks adalah satu lagi proksi sumber terbuka yang menjanjikan pengguna kebebasan daripada penapisan dalam talian. Apabila anda menggunakan Shadowsocks, ia mencipta sambungan disulitkan antara komputer anda dan pelayan proksi menggunakan protokol SOCKS5. Tetapi, tidak seperti VPN, Shadowsocks tidak direka untuk melindungi privasi anda - itu hanya bertujuan untuk memintas penapisan.

Shadowsocks hanya menyulitkan lalu lintas yang dihantar dari peranti anda ke pelayan proksi anda, dan ia tidak menutup IP anda.

Walaupun protokol dinamik Shadowsocks lebih sukar bagi penapis untuk mengesan, VPN menyediakan privasi dan anonimiti yang jauh lebih baik.

Ban VPN Terperinci China Menimbulkan Cabaran

Penapisan adalah kuasa yang sentiasa hadir di China, dan undang-undang akses dalam talian regresifnya digabungkan dengan program pengawasan kerajaan mengancam kebebasan dalam talian sesiapa sahaja yang mengakses internet dari dalam sempadannya.

Undang-undang ini mula-mula diaplikasikan untuk menghalang dan menghukum jenayah siber, tetapi mereka cenderung kehilangan tanda itu. Sementara itu penggodam dan penjenayah siber terus berleluasa, firewall itu blok laman web seperti Facebook, YouTube, Twitter, dan Google. Anda boleh menyemak yang mana laman web yang anda harapkan disekat di China menggunakan alat ujian firewall percuma kami.

Malah, China bahkan menghalang laman webnya sendiri, terutamanya sumber berita dan blog bahawa posting pendapat politik yang tidak menyokong parti pemerintah. Ini lebih jauh daripada mengancam akses dalam talian, kepada membahayakan kebebasan peribadi dan keselamatan rakyat.

Tanpa akses kepada sumber berita yang seimbang, ia tidak mungkin untuk dimaklumkan dan pastikan pemeriksaan kerajaan anda - yang mana lebih tepat kuasa otoriter.

Boleh awak gunakan VPN untuk memintas Firewall Besar? Nah, jawapannya adalah ya dan tidak.

Kerajaan China kini telah mengharamkan operasi VPN yang tidak diluluskan sebelum ini, baik, sendiri. Perkhidmatan VPN yang diluluskan ini mungkin menyediakan maklumat pengguna kepada kerajaan, atau bahkan memasang akses backdoor untuk pengawasan yang lebih mudah. Ia juga sangat tidak mungkin bahawa VPN ini akan dapat memintas firewall.

Ini melemahkan semua ciri privasi yang ditawarkan oleh VPN, menjadikan mereka lebih seperti pelacak daripada alat keselamatan dalam talian.

Kebanyakan laman web VPN asing telah disekat oleh firewall itu sendiri, meninggalkan pengguna tidak ada cara untuk membuat akaun dari dalam negara. Jadi, jika anda sudah berada di China dan anda tidak menetapkan VPN sebelum anda tiba, anda boleh gunakan petua di atas untuk memulihkan akses internet anda.

Jika anda masih bersiap untuk perjalanan anda, jangan lupa untuk mengemas salah satu VPN yang disyorkan untuk China - mereka semua telah diuji untuk memastikan mereka bekerja lancar di negara ini dan memintas Great Firewall dengan mudah.

Kesimpulannya

Penapisan dan pengawasan kerajaan mengancam kebebasan dalam talian sesiapa sahaja yang mengakses internet di China. Walaupun kerajaan China sibuk menyekat laman web yang dianggapnya untuk mencabar nilai tradisional kuasa politiknya, pejuang kebebasan di seluruh dunia bekerja keras untuk membina penyelesaian yang memulihkan privasi warga negara dan pengembara.

Walaupun program seperti Tor dan Ultrasurf boleh membuat laluan untuk memintas Great Firewall, memasang VPN sebelum perjalanan anda akan sentiasa menjadi pilihan terbaik.

Dapatkan 75% Off NordVPN Sekarang!

Bacaan lanjut:

VPN Terbaik untuk China
Uji Firewall Besar China
Bagaimana untuk Mengakses Facebook di China
Bagaimana Menggunakan WhatsApp di China
Senarai Lengkap Laman Web Yang Diblokir di China

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me