5 Firewall Aplikasi Laman Web Terbaik untuk 2020

Permohonan Web Firewall (WAF) berfungsi sebagai lapisan perlindungan antara aplikasi laman web dan pengunjung melayari laman web. Firewall aplikasi melampaui metadata paket yang dipindahkan di peringkat rangkaian, memfokuskan pada data yang sedang dipindahkan. WAFs dicipta untuk memahami jenis data yang dibenarkan untuk setiap protokol, seperti SMTP dan HTTP. Pemilik laman web harus menambah WAF ke laman web mereka untuk melengkapi langkah keselamatan mereka. WAF direka untuk menghalang permintaan yang berniat jahat dari laman web yang merosakkan. Perbezaan utama antara pelbagai penyelesaian keselamatan firewall laman web adalah bagaimana mereka digunakan.

Berikut adalah pilihan utama Aplikasi Aplikasi Firewall yang boleh anda dapati tersedia di web:

1 - Sucuri Firewall

Sucuri adalah sebuah syarikat keselamatan laman web yang dicipta untuk menawarkan pemilik laman web penyelesaian keselamatan komprehensif. Sucuri Firewall adalah perisian berasaskan awan sebagai perkhidmatan (SaaS) Aplikasi Aplikasi Firewall (WAF) dan Sistem Pencegahan Pencerobohan (IPS) yang dibangunkan secara eksklusif untuk laman web.

Apa yang bagus tentang Firewall Sucuri ialah berfungsi sebagai proksi terbalik. Sucuri WAF memintas dan memeriksa semua permintaan Hypertext Transfer Protocol / Secure (HTTP / HTTPS) ke laman web; kemudian langkai permintaan yang berniat jahat di tepi jaringan Sucuri sebelum tiba di pelayan anda.

Satu lagi kelebihan Firewall Sucuri ialah WAF yang merangkumi enjin penempel dan maya Maya. Sucuri Firewall mengurangkan ancaman apabila ia berlaku. WAF Sucuri menyimpan ancaman jauh dari laman web anda tanpa memberi kesan kepada laman web anda secara negatif. Sebaliknya, firewall laman web Sucuri membuat laman web sehingga 50% lebih cepat, kerana ia dibina di atas Rangkaian Pengedaran Kandungan (CDN).

Pengoptimuman prestasi adalah sebahagian daripada ciri-ciri WAF Sucuri. CDN menyembunyikan kandungan dinamik dan statik di semua nod dalam rangkaian untuk memastikan prestasi optimum di seluruh dunia.

Selain itu, Sucuri Firewall menawarkan perkhidmatan Server Nama Domain (DNS) penuh.

WAF Sucuri berjalan di atas Rangkaian Anycast yang Didistribusikan secara global (GDAN). Konfigurasi unik ini membolehkan ketersediaan tinggi dan redundansi

jika apa-apa gagal dalam rangkaian.

Untuk jumlah itu, Sucuri WAF:

  • Mitigates Penyerang Penafian Perkhidmatan (DDoS) Serangan
  • Mencegah Percubaan Mengeksploitasi Percubaan, seperti suntikan SQL, cross-site-scripting (XSS), penyertaan fail jauh (RFI) dan kemasukan fail tempatan (LFI)
  • Melindungi Terhadap OWASP Top 10 (dan banyak lagi)
  • Melindungi Eksploitasi Zero-Hari
  • Melindungi Terhadap Serangan Kawalan Akses, seperti percubaan Brute Force
  • Menawarkan Optimasi Prestasi dengan CDNnya

Untuk menambah Sucuri Firewall ke laman web anda, semua yang perlu anda lakukan ialah menambah rekod DNS A atau bertukar kepada pelayan nama Sucuri.

Sucuri Firewall boleh didapati di semua pelan Sucuri, termasuk Platform Keselamatan Laman Sucuri.

2- GoDaddy Firewall

GoDaddy Firewall sangat mirip dengan Firewall Sucuri. Ini adalah Firewall Aplikasi Laman Web yang menawarkan sistem pencegahan intrusi. Ia adalah lapisan di antara lalu lintas dan pelayan laman web.

GoDaddy Website Firewall berhenti malware sebelum masuk ke laman web. WAF bertujuan untuk mencegah jangkitan dengan memintas dan memeriksa semua data yang masuk, kemudian mengeluarkannya.

GoDaddy WAF juga membawa pengoptimuman prestasi. Masa memuatkan laman web diperbaiki sehingga 50% apabila WAF diaktifkan. Sama seperti Sucuri Firewall, GoDaddy WAF juga berfungsi sebagai Rangkaian Penyampaian Kandungan (CDN), menyimpan kandungan tapak web pada pelbagai pelayan di seluruh dunia.

WAF GoDaddy tidak termasuk dalam semua pelan keselamatan laman web mereka.

3 - Incapsula WAF

Incapsula juga mempunyai Aplikasi Web Firewall (WAF). Seperti Sucuri Firewall, ia melindungi laman web daripada serangan lapisan aplikasi. WAF berdiri terhadap ancaman 10 OWASP teratas, suntikan SQL, serangan silang-skrip dan lain-lain, menyampaikan positif palsu yang minimum.

Incapsula WAF menyokong teknologi Unicast dan Anycast. Ia mempunyai kaedah pertahanan dalam format yang banyak. Dengan cara ini, WAF mengurangkan serangan yang mengeksploitasi kelemahan aplikasi dan pelayan secara automatik.

Sangat serupa dengan firewall Sucuri, Incapsula WAF menerima dan menapis trafik masuk ke aplikasi web untuk menghalang pelawat dan permintaan yang berniat jahat.

Tidak jelas jika Incapsula WAF dimasukkan dalam semua pelan keselamatan laman web mereka.

4 - CloudFlare WAF

CloudFlare WAF melindungi aplikasi, laman web, dan API dari lalu lintas berniat jahat. Ia menyekat serangan yang menyasarkan rangkaian dan lapisan aplikasi. Fokus utama WAF CloudFlare adalah untuk mengekalkan ketersediaan dan prestasi.

Sama seperti Sucuri (dan WAF lain yang disebutkan di atas), WAF Cloudflare meningkatkan prestasi laman web, mempercepat trafiknya.

WAF melindungi laman web dari serangan DDoS, suntikan SQL, SPAM, pencemaran silang tapak, serangan kekerasan, dan OWASP 10 kerentanan.

CloudFlare adalah syarikat yang berdedikasi untuk meningkatkan prestasi laman web, jadi WAF menawarkan banyak ciri pengoptimuman web. Bagaimanapun, berbeza dengan Sucuri dan GoDaddy, CloudFlare tidak menawarkan Pengesahan Dua Faktor.

WAF disertakan dalam pelan keselamatan laman web CloudFlare.

5 - Penta Keselamatan MENGHADAPI

WAPPLES adalah firewall keselamatan laman web yang kebanyakannya digunakan di rantau Asia Pasifik. WAF meneliti teknik serangan secara heuristik dan semantik untuk menyaring trafik yang jahat dan tidak diketahui. WAF menyediakan: kemas kini automatik pada perisian sistem dan tandatangan, sistem pertanyaan untuk log pengesanan, dan fungsi untuk membuat sandaran konfigurasi dan data.

WAF ini menggunakan Pengkelasan Kandungan dan Pemprosesan Penilaian untuk mengelakkan positif palsu.

MENGHUBUNGKAN WAF mengekalkan prestasi laman web, tetapi tidak jelas apakah ia sebenarnya meningkatkan prestasi laman web.

Semasa WAPPLES disediakan sebagai perkakasan perkakasan dan perisian, teknologi itu juga memberi kuasa kepada Cloudbric, sebuah perkhidmatan keselamatan laman web berasaskan awan. Semua rancangan Cloudbric termasuk perlindungan WAF.

Selepas melihat lima Penyelesaian Aplikasi Laman Web, anda dapat melihat bahawa pada teras, fungsi WAFs sangat serupa. Matlamat utama menambah firewall laman web ke laman web anda adalah untuk mencegah jangkitan.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me