5 VPN Terbaik untuk Facebook – Akses Facebook Di mana-mana pada tahun 2020


Facebook begitu di mana-mana yang kami harapkan boleh didapati dari mana saja, 24/7. Tidak begitu. Sekiranya anda tinggal atau melancong ke negara-negara seperti China, Arab Saudi, Emiriah Arab Bersatu, Qatar, dan Korea Utara, Facebook sama ada diharamkan sepenuhnya atau sangat terhad.

Malah di negara-negara di mana Facebook dibenarkan, terdapat banyak kolej, sekolah, dan tempat kerja yang menyekatnya pada rangkaian wi-fi mereka dalam usaha untuk mengurangkan gangguan atau penggunaan bandwidth. Jadi bagaimana anda boleh mendapatkan akses percuma ke Facebook yang anda mahu?

Syukurlah, ada a cara cepat dan mudah kepada memintas blok Facebook ini. Apa yang perlu anda lakukan ialah memasang VPN, yang akan sembunyikan lokasi sejati anda, menyulitkan data anda, dan terowong melalui pelayan luar.

Menggunakan VPN, atau rangkaian peribadi maya, menjadikan anda melayari aktiviti tidak kelihatan kepada sesiapa sahaja yang cuba melihatnya, jadi anda boleh dengan mudah mengakses Facebook dan apa sahaja yang telah dibatasi.

Kami menguji pembekal teratas untuk mencari VPN terbaik mutlak untuk mengakses Facebook di bawah pelbagai keadaan. Sebelum kita melihatnya satu persatu, inilah panduan cepat untuk memulakan anda.

Panduan Cepat: VPN Terbaik untuk Mengakses Facebook

 1. ExpressVPN - Pilihan utama kami untuk Facebook. Dengan pelayan superfast di lebih daripada 9 buah negara, ExpressVPN membantu anda mengakses perkhidmatan ditapis dan menyekat laman web geo-terhad. Ciri-ciri keselamatan yang hebat dan jaminan 30 hari, wang balik.
 2. NordVPN - Pembekal berpengalaman yang harga hebatnya tidak menunjukkan sebarang kehilangan kelajuan, keselamatan, atau privasi. Anda tidak akan mempunyai sebarang masalah membuka kunci laman web atau perkhidmatan dengan ribuan pelayan globalnya.
 3. CyberGhost - VPN yang mudah digunakan dengan harga yang hebat dan beberapa pelayan terpantas di sekeliling.
 4. IPVanish - VPN dipercayai, cepat, dan selamat yang agak mahal, tetapi berbaloi.
 5. Surfshark - Dengan sambungan serentak yang tidak terhad, VPN ini hebat untuk seluruh keluarga. Mod penyamarannya juga menghalang ISP anda daripada melihat bahawa anda disambungkan ke VPN.

Cuba ExpressVPN Sekarang

Kenapa Anda Perlu VPN untuk Facebook

Jika anda menggunakan Facebook atau Facebook Messenger-atau cuba-maka anda tahu apa cara penting untuk berhubung dengan keluarga, kawan, berita, dan maklumat. Apabila negara atau institusi menghalang saluran ini, ia benar-benar boleh menyebabkan gangguan dalam hidup awak.

Selain disekat, terdapat lebih banyak alasan untuk menggunakan VPN dengan Facebook. Anda mungkin mahu mengelakkan sesiapa daripada melihat data penyemakan imbas anda, atau anda mungkin berasa lebih selamat mengetahui itu sambungan anda disulitkan, memberikan anda tahap keselamatan yang tertinggi.

Facebook juga telah dituduh mengikuti dengan menuntut dari beberapa kerajaan menyekat kandungan tertentu, seperti pandangan politik dan data ekonomi. Dihalang akses kepada maklumat ini adalah pelanggaran serius hak anda, tetapi menggunakan VPN untuk membuat Facebook berfikir bahawa anda mengaksesnya dari negara lain akan memberikan anda peluang yang lebih besar untuk melihatnya.

Itulah Tidak Semua VPN Boleh Lakukan

Menggunakan VPN boleh memberi anda banyak manfaat tambahan juga. VPN yang baik termasuk a dasar tidak log, yang bermaksud anda penggunaan tidak akan pernah diturunkan, walaupun agensi kecerdasan memintanya. Ia akan memberikan anda dengan ideal perlindungan anti-malware dan a penyekat iklan. Dan anda akan dapat aliran atau muat turun yang kandungan hiburan anda suka dari seluruh dunia, dari mana sahaja anda berada, tanpa berlari ke blok kandungan dan sekatan geo.

Untuk membantu anda memilih VPN yang paling sesuai untuk disambungkan ke Facebook, berikut adalah senarai cadangan terperinci kami.

Panduan Terperinci untuk VPN Terbaik untuk Facebook

Kami telah menyenaraikan senarai ini mengikut faktor-faktor berikut:

 • Kelajuan dan kebolehpercayaan
 • Lokasi pelayan
 • Dasar keselamatan, penyulitan dan tiada log
 • Apps untuk berbilang peranti
 • Sambungan serentak
 • Kebolehgunaan

1. ExpressVPN

Peranti ExpressVPN

Untuk mendapatkan negatif daripada cara pertama, ExpressVPN tidak murah. Setelah mengatakan itu, sudah pasti bernilai harga: anda akan mendapat kelajuan terpantas dan kebolehpercayaan yang mantap. Dengan 3,000+ pelayan merangkumi lebih 160 lokasi di seluruh dunia, anda dapat melihat segala-galanya di Facebook dari mana sahaja anda pergi.

Bagi keselamatan, ExpressVPN sangat melindungi anda menggunakan Penyulitan 256-bit, Perlindungan kebocoran DNS, Sokongan OpenVPN di semua platform, dan a nkunci rangkaian (membunuh suis). Pembekal ini mempunyai a tiada log dasar. Ia menawarkan a sangat disesuaikan platform yang boleh digunakan pada 5 peranti pada masa yang sama, yang merupakan pelanggan yang mendebarkan.

Streaming:
Buka kunci Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV, DAZN, dan BBC iPlayer.

Mengotorkan:
Semua pelayan menyokong aktiviti P2P.

Peranti:
Bekerja pada Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Linux, Chrome, dan Firefox. Ia juga menawarkan aplikasi untuk digunakan dengan router tertentu.

Cuba ExpressVPN Sekarang

2. NordVPN

nordvpndevices_optimized

Jika anda sedang mencari pakej premium untuk harga yang hebat, maka NordVPN adalah untuk anda.

Ia menawarkan kemudahan penggunaan, kestabilan, dan kelajuan tinggi, ditambah dengan pelbagai ciri yang membolehkan anda tweak VPN anda untuk meningkatkan pengalaman pengguna anda. Pilih dari yang besar 5,400 pelayan dalam 60+ negara.

NordVPN menyimpan keselamatan dan privasinya dengan ketat dan tidak menyimpan log. Data anda akan disulitkan dengan menggunakan AES-256 dengan sokongan untuk OpenVPN dan Protokol IKEv2 / IPSec, dan ada a bunuh suis untuk perlindungan maksimum. Lihat mengapa pengguna suka NordVPN.

Streaming:
Buka kunci Netflix, HBO, Hulu, Showtime, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, dan Sling TV.

Mengotorkan:
Pelayan khusus P2P boleh didapati.

Peranti:
Bekerja pada Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Linux, Chrome, dan Firefox. Ia juga serasi dengan penghala.

Cuba NordVPN Sekarang

3. CyberGhost

Peranti CyberGhost

Sekiranya anda mahu tanpa embel-embel, VPN yang mantap untuk harga yang fenomenal, CyberGhost adalah pilihan terbaik anda. Ia mungkin tidak mempunyai banyak ciri disesuaikan, tetapi ia ada lebih daripada standard keselamatan dan kelajuan yang mencukupi, yang menjadikannya hebat untuk pemula dan bajet yang sedar.

Reputasi CyberGhost untuk melindungi privasi anda disokong olehnya tiada log dasar, Penyulitan AES 256-bit pada OpenVPN protokol, Perlindungan kebocoran DNS dan IP, dan a bunuh suis. Ia 4,600+ pelayan di 60 negara juga termasuk perisian malware / penyekatan iklan terbina dalam, jadi mengakses Facebook dari mana-mana semestinya tidak ada masalah.

Streaming:
Profil penstriman khusus dengan pelayan yang dioptimumkan untuk: Netflix, BBC iPlayer, Sky Go, Hulu, Comedy Central, Eurosport, ESPN, dan lain-lain.

Mengotorkan:
Profil berdedikasi menunjukkan negara dan bilangan pengguna.

Peranti:
Bekerja pada Windows, macOS, Android, iOS, Amazon Fire TV Stick, Android TV, Linux, dan Chrome.

Cuba CyberGhost Sekarang

4. IPVanish

Peranti IPVanish

IPVanish adalah pilihan popular untuk mencapai tidak mahu dikenali, kerana ia adalah VPN sepenuhnya tanpa log, bermakna tiada siapa-bahkan kakitangan IPV-dapat melihat apa yang dilakukan oleh pengguna dalam apa cara. The suis membunuh auto menjadikan piawaian privasi lebih mantap, dan Penyulitan 256-bit, pelbagai Protokol VPN, dan Perlindungan kebocoran DNS / IPv6 maksudnya anda tidak perlu bimbang tentang sesuatu.

1,200+ pelayan lebih daripada 75 lokasi pastikan anda tidak akan dibiarkan bergegas untuk sambungan yang boleh dipercayai, sementara kelajuan superfast dan 10 sambungan tersedia pada satu masa membuat IPVanish pemenang.

Streaming:
Buka kunci Netflix dan BBC iPlayer.

Mengotorkan:
Semua pelayan menyokong aktiviti P2P.

Peranti:
Bekerja pada Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Windows Phone, router, Chromebook, Amazon Fire TV, dan Kodi.

Cuba IPVanish Sekarang

5. Surfshark

Peranti Surfshark

Walaupun Surfshark agak baru dan hanya mempunyai sekitar 800+ pelayan, ia mengesankan pelanggan sambungan serentak tanpa had, kelajuan hebat, keselamatan mantap dan kebolehpercayaan.

Ciri-ciri keselamatan dan privasi termasuk penyulitan dua kali, terowong perpecahan, a bunuh suis, malware dan penyekat iklan, dan juga tetapan penyingkiran tambahan dan mod yang memastikan walaupun ISP anda tidak dapat melihat anda menggunakan VPN.

Streaming:
Buka kunci Netflix, Hulu, CBS, ESPN, Amazon Prime Video, dan lain-lain.

Mengotorkan:
Semua pelayan menyokong aktiviti P2P.

Peranti:
Bekerja pada Windows, macOS, Android, iOS, Amazon Fire TV, Linux, Chrome, dan Firefox.

Cuba Surfshark Sekarang

Ringkasan

Walaupun nampaknya Facebook boleh diakses dari mana-mana, ia sebenarnya terhad di banyak tempat dan diharamkan di lain-lain. Walaupun Facebook terbuka, anda mungkin mahu Perlindungan tambahan apabila mengakses media sosial laman web. Syukurlah, itu mudah mengakses secara tanpa nama Facebook dari mana-mana sahaja dengan VPN yang boleh dipercayai. Kami mengesyorkan ExpressVPN untuk kelajuan, keselamatan, dan kebolehpercayaan terbaik semasa menggunakan Facebook.

Bacaan lanjut

Jika anda masih tidak pasti sama ada anda memerlukan VPN untuk Facebook, mungkin cuba untuk keluar secara percuma akan membantu anda memilih.

Jika anda telah disekat daripada mengakses Facebook di sekolah atau kerja, baca artikel ini mengenai Cara Membuka Laman Web di Sekolah.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me