Bagaimana Mengakses Dropbox di China pada 2020 – Ini Benar-benar Berfungsi


Adakah anda merancang perjalanan ke China? Merancang untuk mengakses fail anda semasa anda berada di sana? Anda perlu tahu itu Dropbox disekat di China. Tetapi jangan risau - ada penyelesaian yang mudah!

China menghalang beribu-ribu laman web di belakang firewall internet di seluruh negara, yang digelar Great Firewall China. Firewall Besar menghalang warga China dan pelawat menggunakan Dropbox kerana kekurangan kepatuhan terhadap peraturan penapisan kandungan kerajaan. Tetapi kami mempunyai beberapa berita baik - VPN yang baik boleh membantu anda memintas penapisan dan akses fail anda pada Dropbox.

Dan, jika anda perlu mengakses platform lain seperti WhatsApp dan Facebook, anda perlu merancang ke hadapan juga. Anda boleh menggunakan alat ujian firewall kami untuk memeriksa tapak mana penapis kerajaan China.

Baca terus untuk panduan mudah kami mengenai cara menggunakan Dropbox di China.

Penyelesaian Pantas

Cara paling cepat dan paling selamat untuk menggunakan Dropbox di China adalah untuk memasang VPN sebelum anda tiba. Anda perlu pastikan memilih perkhidmatan yang berfungsi di China, kerana banyak VPN telah disekat oleh kerajaan juga.

  1. Muat turun dan pasang VPN pada semua peranti anda sebelum anda meninggalkan - NordVPNadalah pilihan # 1 kami!
  2. Sambungkan ke pelayan di luar China.
  3. Buatlah yang terbaik penggunaan Dropbox yang tidak terhad di China.

Pasang NordVPN Sekarang!

Kenapa Anda Perlu VPN Menggunakan Dropbox di China

Bersama dengan ide politik yang menentang, laman web yang gagal mematuhi peraturan penapisan kandungan ketat China adalah ditapis oleh Firewall Besar. Dropbox adalah salah satu laman web sedemikian, terutamanya kerana ia membolehkan pengguna berkongsi fail yang tidak dipertingkatkan.

Selepas larangan semalaman yang tiba-tiba dan tidak diumumkan, pengguna di China mendapati diri mereka sepenuhnya tidak dapat mengakses mana-mana fail peribadi mereka. Empat tahun kemudian, Dropbox mula menggunakan protokol HTTPS, yang membantu ia untuk mengelakkan firewall sehinggalah kerajaan China bertindak balas oleh menghalang akses ke alamatnya yang selamat, juga.

Berita baiknya ialah anda boleh menggunakan VPN untuk memintas penapisan China dan mendapatkan akses ke akaun Dropbox anda. Banyak VPN telah disekat di China, jadi adalah penting untuk memilih perkhidmatan yang terbukti berfungsi. Untuk membantu anda dengan pilihan anda, pakar kami telah menyusun senarai 6 VPN terbaik untuk China.

Apabila anda menggunakan VPN, ia menghubungkan peranti anda ke pelayan jauh melalui dan topeng lokasi IP anda. Ini menjadikannya kelihatan seolah-olah anda mengakses internet dari lokasi pelayan jauh anda, dan bukannya dari dalam China, yang membolehkan anda memintas penapisan dan dengan selamat menggunakan Dropbox di China.

VPN juga menyulitkan trafik internet anda ke melindungi anda dari cyberattacks dan pengawasan kerajaan, yang amat berguna apabila memindahkan fail ke awan. Sebagai contoh, jika anda memuat naik bahan politik atau apa-apa yang boleh dilihat mengejek parti pemerintah (termasuk meme lucu), anda mahu menyimpannya secara peribadi.

Firewall China menyekat akses ke laman web VPN yang paling, jadi anda perlu memuat turun dan pasang VPN anda sebelum anda meninggalkan rumah. Sebaik sahaja anda tiba, anda boleh menggunakan Dropbox dengan menyambung ke pelayan jauh di negara luar China.

Apa Yang Lain Bolehkah VPN Lakukan untuk Anda?

VPN adalah alat keselamatan internet yang kuat, dan oleh itu, mereka mempunyai pelbagai kegunaan. Berikut adalah beberapa manfaat menggunakan VPN:

Lindungi data anda daripada penggodam dan pengintip

VPN akan menyulitkan data peribadi anda, melindungi identiti anda dan menjadikannya sama sekali tidak boleh dibaca oleh penggodam dan ejen pengawasan kerajaan.

Kerajaan China menggunakan teknik pengawasan internet invasif, jadi privasi dan identitas anda penting ketika anda memindahkan fail ke dan dari Dropbox. Sekiranya kerajaan memintas data anda, VPN yang baik akan menghalang mereka daripada menemui alamat IP sebenar anda atau lokasi supaya identiti anda tetap rahsia.

Buka kunci laman web geoblock dan perkhidmatan streaming

Apabila anda melancong, sukar untuk mengikuti rancangan kegemaran anda dari rumah balik. Paling perkhidmatan streaming menggunakan geoblocking dan blok VPN untuk menyekat akses kepada penonton di kawasan tertentu, jadi sebaik sahaja anda meninggalkan negara ini, anda tidak akan dapat menonton.

nasib baik, VPN yang baik menjadikannya mudah untuk memintas geoblocking dan sentiasa mengikuti perkembangan episod baru. Apa yang perlu anda lakukan ialah bertukar kepada pelayan di negara asal anda, dan anda akan mempunyai akses tanpa had untuk semua perkhidmatan streaming dan rangkaian TV yang anda tonton kembali ke rumah.

Bypass penapisan untuk mengakses laman web yang disekat yang lain

VPN bukan sahaja akan menyahsekat Dropbox semasa anda berada di China, tetapi setiap laman web lain yang blok Firewall Besar, termasuk Facebook, Gmail, dan YouTube.

Untuk maklumat lanjut mengenai ini, lihat panduan komprehensif kami untuk membuka kunci kunci Gmail, YouTube, dan Facebook.

Ringkasan

Cara terbaik untuk menggunakan Dropbox di China adalah untuk memasang VPN pada peranti anda sebelum anda pergi ke sana.

VPN akan melindungi identiti anda dan hak anda untuk kebebasan peletakan IP anda alamat dan menyulitkan trafik internet anda. Anda juga boleh buka kunci kandungan geoblock dan laman web lain yang ditapis daripada mana-mana sahaja di dunia.

NordVPNhas membuktikan masa dan masa lagi bahawa ia boleh memintas The Great Firewall dan berfungsi dengan lancar di China, dan penyulitan gred ketenteraan dan ciri keselamatan lanjutan akan memastikan identiti anda kekal peribadi pada setiap masa. Bukan itu sahaja, tetapi syarikat menawarkan Jaminan wang balik 30 hari, jadi anda boleh mencubanya tanpa risiko.

Dapatkan NordVPN Sekarang!

Artikel lain yang menarik minat anda

Jika anda berminat dengan penapisan di China, kami telah menyusun senarai panduan bermaklumat untuk pelancong dan rakyat.

Jika anda berminat untuk mempelajari lebih lanjut mengenai penapisan di China, semak Senarai Lengkap Laman Web yang Diblokir di China, dan cari tahu cara menggunakan NordVPN untuk memintas Great Firewall.

Dan, sebelum anda memulakan perjalanan anda di luar negara, pastikan anda melindungi diri anda dengan salah satu daripada 6 VPN Terbaik untuk China.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me