Bagaimana Menggunakan Facebook di China pada 2020 – Ini Benar-benar Berfungsi


Adakah China tujuan percutian anda yang seterusnya? Jika anda mahu kekal berhubung dengan rakan dan keluarga semasa anda berada di sana, anda perlu tahu Facebook disekat di China.

Nasib baik, ada yang cara mudah untuk memintas blok!

Badan penapisan China diharamkan Facebook selepas aktivis rusuhan Ürümqi menggunakannya untuk berkomunikasi dengan seluruh rangkaian mereka. Sehingga hari ini, Great Firewall of China menghalang rakyat dan pelawat daripada masuk ke platform media sosial kegemaran mereka.

Anda juga perlu merancang lebih awal jika anda ingin menggunakan platform lain yang disekat, seperti YouTube dan WhatsApp. Anda boleh menggunakan alat ujian firewall kami untuk memeriksa tapak yang mana blok Firewall Besar sebelum anda tiba.

Yang baik ialah kita berada di sini untuk membantu! Di bawah, anda akan dapati panduan mudah kami tentang cara menggunakan Facebook di China.

Penyelesaian Pantas

Cara paling mudah untuk menggunakan Facebook di China adalah untuk memasang VPN sebelum anda tiba. Banyak VPN telah disekat oleh kerajaan, jadi anda perlu berhati-hati untuk memilih perkhidmatan yang berfungsi di China.

  1. Muat turun dan pasang VPN pada semua peranti anda sebelum anda meninggalkan - NordVPNadalah pilihan # 1 kami!
  2. Sambung ke pelayan di AS, atau negara lain di mana Facebook tersedia secara percuma.
  3. Nikmati kebebasan dalam talian anda dan membenci kawan-kawan anda dengan gambar-gambar selfie dan percutian!

Pasang NordVPN Sekarang!

Kenapa Anda Perlu VPN Menggunakan Facebook di China

Kerajaan China menggunakan a firewall yang kuat untuk menyekat laman web yang menentang pihak berkuasa, nilai sosial, dan peraturan penapisan kandungan. Antara laman web yang disekat paling popular adalah Facebook, YouTube, dan juga Google.

Facebook dimuatkan dengan kandungan yang pelbagai dan sering kontroversial dan politik - tetapi, dengan menghairankan, ini bukan mengapa anda tidak boleh menggunakannya di China. Facebook disekat di China selepas sekumpulan aktivis politik yang menentang presiden China menggunakannya untuk menyebarkan maklumat kepada aktivis lain.

Oleh itu, jika anda merancang perjalanan ke China, anda tidak akan dapat mengakses Facebook - kecuali, tentu saja, anda gunakan VPN untuk memintas firewall.

VPN topeng lokasi IP anda dengan mewujudkan sambungan selamat antara peranti anda dan pelayan jauh. Dengan VPN, anda boleh mudah memintas penapisan dan geoblocking untuk menikmati akses internet yang tidak terhad, walaupun di salah satu negara yang paling banyak ditapis di dunia.

VPN anda juga akan menyulitkan data anda kerana ia bergerak melalui rangkaian ke melindungi anda dari penggodam dan pengawasan kerajaan. Ini amat penting untuk pengguna Facebook, kerana komen sedikit pun mengejek kerajaan China boleh menanggung akibat undang-undang yang teruk.

Anda tidak dapat mengakses laman web pembekal VPN paling banyak apabila anda berada di China, jadi penting muat turun dan pasang VPN sebelum anda pergi negara asal anda. Jika anda mencari VPN yang sangat baik, periksa cadangan pakar kami untuk 6 VPN terbaik untuk China.

Apa Yang Lain Bolehkah VPN Lakukan untuk Anda?

VPN bukan hanya terhad untuk mendapatkan sambungan anda dan melindungi kebebasan dalam talian anda. Di bawah, kami telah disenaraikan hanya beberapa faedah lain menggunakan VPN.

Elakkan pemerhati kerajaan

Kerajaan China menggunakan pengawasan internet untuk menjaga pengunjung dan warga negara. Malah, pengulas politik telah menggambarkan sistemnya sebagai dystopia menakutkan. Kerajaan juga menjadikadkan penyebaran khabar angin dalam talian, dengan para pelanggar hukum sehingga tiga tahun penjara.

Ketidakpastian dalam talian adalah penting untuk keselamatan peribadi anda di China. Melalui penyulitan, VPN memastikan bahawa identiti anda tetap tersembunyi jika kerajaan China memintas data peribadi anda. Dengan kata itu, anda masih mahu mengelakkan komen tersebut di bawah nama penuh anda.

Buka kunci laman web geoblock dan perkhidmatan streaming

Kebanyakan perkhidmatan penstriman digunakan geoblocking untuk menyekat akses kepada penonton di kawasan tertentu. Ini menjadikan sukar untuk mengikuti rancangan kegemaran anda dari rumah ketika anda berada di luar negara.

VPN akan membantu anda melangkau geoblocking supaya anda boleh menonton semua episod baru semasa mereka terbang. Anda hanya perlu menukar kepada pelayan di negara asal anda akses tanpa had untuk semua rancangan TV dan filem yang anda tonton kembali ke rumah.

Anda juga akan dapat menggunakan VPN anda buka kunci perkhidmatan penstriman di kawasan dan negara lain. Hanya hubungkan ke pelayan di negara tempat perkhidmatan itu berasaskan, dan anda akan bersedia untuk menonton!

Buka kunci laman web lain yang ditapis

Dengan VPN, anda akan mendapat akses ke Facebook dan setiap laman web yang ditapis di China, termasuk YouTube, Gmail, dan juga Dropbox.

VPN menjadikannya mudah tetap berhubung dengan rakan, keluarga dan kerja anda dari China.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, lihat panduan maklumat kami untuk membuka sekatan pada WhatsApp, Gmail, dan Dropbox di China.

Simpan data peribadi anda dari tangan peretas

Penjenayah siber membunuh peranti terdedah dan tidak dilindungi untuk mencuri maklumat peribadi, seperti kata laluan dan butiran perbankan. Sambungan anda adalah terutamanya terdedah kepada serangan jika anda menggunakan WiFi awam, atau WiFi di hotel dan kafe.

VPN akan menyulitkan data anda, menjadikannya tidak boleh dibaca oleh penggodam dan agen pengawasan kerajaan.

Ringkasan

Cara terbaik untuk menggunakan Facebook di China ialah memasang VPN pada peranti anda sebelum anda tiba.

VPN akan memulihkan kebebasan dalam talian anda oleh masking alamat IP anda dan menyulitkan data peribadi anda. Anda juga boleh buka kunci kandungan geoblock, seperti Netflix, dari mana saja di dunia.

NordVPN, cadangan # 1 kami untuk China, akan memberikan anda semua ini dan banyak lagi. Kelajuannya yang tinggi, digabungkan dengan keupayaannya untuk memintas hanya kira-kira apa-apa, akan memberi anda akses internet tanpa batasan yang terbiasa. Ambil kesempatan daripada Jaminan wang balik 30 hari untuk menyemaknya sebelum anda melakukan pelan jangka panjang.

Dapatkan NordVPN Sekarang!

Artikel lain yang menarik minat anda

Di bawah ini, anda akan menemui koleksi maklumat yang lengkap panduan keselamatan dalam talian di China untuk kedua-dua pelancong dan rakyat.

Sekiranya anda berminat untuk mempelajari lebih lanjut tentang penapisan di China, lihat Senarai Lengkap Kami di China dan Bagaimana Cara Mengaksesnya. Selepas itu, baca artikel kami untuk mengetahui mengapa Donald Trump menggunakan VPN apabila dia melawat China.

Dan, sebelum anda memulakan perjalanan anda di luar negara, pastikan anda melindungi diri anda dengan salah satu daripada 6 VPN Terbaik untuk China.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me