Bagaimana Menghapus Akaun Tinder Anda secara Tetap – 2020 Kemas Kini

Jika anda adalah salah satu daripada berjuta-juta pengguna Tinder yang ingin membuat perlawanan, baca terus untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Masalah keselamatan dan privasi Tinder. Jika isu-isu ini berkaitan dengan anda, artikel ini juga akan menunjukkan kepada anda bagaimana secara kekal memadam akaun Tinder anda.

Perkara pertama yang perlu dipertimbangkan ialah Tinder mengumpul lebih banyak maklumat anda daripada yang anda harapkan (lebih lanjut mengenai ini dalam bahagian Unduh Data Tinder Anda). Maklumat ini digunakan untuk membentangkan anda dengan iklan yang disasarkan dan juga boleh digunakan dalam apa cara lain Tinder boleh memilih, termasuk menjualnya kepada pihak ketiga.

Tambahan pula, ia tidak sehingga tahun 2018 bahawa Tinder mula menyulitkan gambar mereka. Telah didapati bahawa semua gambar dari telefon pengguna telah dihantar melalui HTTP (iaitu tanpa penyulitan), yang bermaksud bahawa sesiapa yang menggunakan rangkaian yang sama boleh mendapatkan akses kepada mereka.

Selain itu, sementara swipes, padanan, dan mesej semuanya disulitkan, penggodam masih boleh menentukan aktiviti pengguna. Ini adalah kerana tindakan meleret ke kanan, meleret ke kiri, dan mencari perlawanan, semuanya mempunyai jumlah data yang berbeza, jadi penggodam akan dapat mengetahui tindakan yang dibuat oleh pengguna.

Tinder bertindak balas sejurus selepas isu-isu ini muncul dan berjanji bahawa mereka telah diselesaikan. Tetapi, ia menimbulkan persoalan sama ada akan terdapat lebih banyak isu keselamatan pada masa akan datang.

Deactivating vs Deleting: What You Need to Know

Tinder mempunyai pilihan untuk menyahaktifkan atau memotong secara kekal akaun anda secara sementara. Bila kamu tunda sementara akaun anda buat sementara waktu, fungsi Discovery dinyahdayakan, yang bermaksud itu kad profil anda akan disembunyikan dari sesiapa yang mengayunkan melalui Tinder. Bagaimanapun, sementara akaun anda dijeda, anda masih dapat menghantar mesej ke perlawanan yang ada.

Memadamkan akaun anda juga akan memadamkan kesemua perlawanan dan mesej anda, dan apa-apa maklumat lain yang berkaitan dengan akaun anda. Sekiranya anda mengubah fikiran anda di kemudian hari, anda perlu membuat akaun baru.

Membatalkan Tinder Gold atau Tinder Plus Subscription

Memadamkan akaun anda tidak secara automatik membatalkan langganan Tinder Plus atau Emas anda secara automatik. Untuk membatalkan langganan anda, anda perlu pergi ke App Store iOS atau Gedung Google Play. Sekiranya anda menggunakan iOS, anda perlu mengemukakan permintaan untuk bayaran balik dengan Sokongan Apple. Pengguna Android perlu menghantar e-mel kepada pasukan bantuan Tinder di [email protected]

Panduan Langkah demi Langkah: Bagaimana Menghapus Akaun Tinder Anda

Awak boleh padamkan akaun Tinder anda melalui aplikasi mudah alih atau melalui penyemak imbas web anda, dengan mengikuti arahan mudah ini:

 1. Log masuk ke akaun Tinder anda pada aplikasi atau penyemak imbas web anda.
 2. Klik pada ikon profil dan pilih 'Tetapan'(Ikon gear). Secara Tetap Menghapus Tinder - Tetapan
 3. Tatal ke bahagian bawah halaman dan pilih 'Padam Akaun'. Secara Tetap Menghapus Tinder - Padam Akaun
 4. Anda diberi pilihan untuk menjeda akaun anda atau memadam. Pilih 'Padamkan akaun saya'. Tetap Menghapus Tinder - Jeda Tinder Akaun
 5. Anda akan ditanya sama ada anda pasti ingin memadamkan akaun Tinder anda dan meminta untuk memberikan sebab untuk melakukannya. Pilih sebab untuk pergi. Secara Tetap Menghapus Tinder - Sebab untuk Meninggalkan
 6. Anda akan diingatkan bahawa ini tindakan tidak dapat dibatalkan. Pilih 'Padamkan akaun saya'. Secara Tetap Menghapus Tinder - Adakah Anda Pasti
 7. Anda telah berjaya secara kekal memadam akaun Tinder anda dan boleh memadamkan aplikasi.

Memuat turun Data Tinder Anda

Tinder mengekalkan data anda selama tiga bulan, untuk berpotensi digunakan untuk tujuan pengiklanan atau dikongsi dengan pihak ketiga. Oleh itu, anda mungkin ingin mengetahui data yang telah dikumpulkan oleh Tinder daripada anda sebelum memadamkan akaun anda, kerana anda tidak akan mendapat peluang sebaik sahaja ia hilang. Untuk memuat turun data anda:

  1. Pergi ke Tinder's 'Muat turun Data Saya'Alat melalui penyemak imbas web.
  2. Log masuk akaun Tinder anda.
  3. Sediakan alamat e-mel di mana anda ingin pautan ke data anda untuk dihantar.
  4. Tinder tidak spesifik pada berapa lama ia akan mengambil masa untuk menghubungkan anda (2-4 hari), jadi semak akaun anda dengan kerap kerana ia akan tamat tempoh dalam masa 24 jam. Klik pautan untuk memuat turun data anda. Anda boleh membuka data anda menggunakan editor JSON atau dengan membuka fail html.

Tinder mendakwa bahawa semua data yang anda terima melalui alat 'Muat Turun Data Saya' sebahagian besarnya sudah tersedia melalui aplikasinya. Walau bagaimanapun, a artikel dalam akhbar Guardian pada 2017 diturunkan hanya berapa banyak data sensitif Tinder mengumpul, yang termasuk perkara seperti Facebook 'suka', pautan ke foto Instagram, pendidikan, dan lokasi setiap perbualan dalam talian dengan setiap perlawanan.

Cara lain untuk memastikan data anda selamat dalam talian

Salah satu cara paling mudah tetapi paling berkesan untuk memastikan data anda selamat dalam talian dan melalui aplikasi adalah dengan memilih dan mengekalkan kata laluan yang selamat. Ianya adalah Idea buruk untuk menggunakan kata laluan yang sama untuk berbilang akaun dalam talian.

Untuk memastikan kata laluan anda selamat, gunakan pengesahan dua faktor di mana boleh, ubah kata laluan anda dengan kerap, dan buat kata laluan yang panjang seperti dengan setiap watak yang ditambah semakin sukar ia akan retak. Jika anda ingin membuat kata laluan yang kuat dan selamat untuk akaun dalam talian anda, kami mempunyai alat yang akan membantu anda menjana mereka.

Anda boleh pergi satu langkah lagi untuk melindungi kata laluan anda dengan menggunakan a pengurus kata laluan selamat, yang akan menjejaki kata laluan anda dalam satu pangkalan data yang disulitkan. Kata laluan anda akan diisi secara automatik apabila anda memerlukannya. Ramai pelayar web mempunyai pengurus kata laluan terbina dalam, tetapi mereka mungkin lebih terdedah kepada risiko keselamatan daripada program pihak ketiga.

Bacaan lanjut

Sekiranya anda mahu terus menggunakan laman web dan aplikasi bertarikh, anda boleh mengamankan sebarang data sensitif dengan menggunakan VPN. Data anda akan disulitkan daripada penggodam, walaupun menggunakan rangkaian wi-fi awam.

Lihat VPN terpantas jadi anda tidak perlu terlepas perlawanan.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me