Bagaimana untuk Mengakses Gmail di China


Pihak berkuasa China berusaha keras untuk meletakkan halangan di antara orang yang tinggal di China dan beberapa bahagian internet - terutamanya bahagian-bahagian yang mengkritik kerajaan China. Malangnya, Gmail dimasukkan dalam senarai tapak web yang disekat oleh Firewall Besar China.

gmail disekat di china_445

Walaupun penapisan internet di China sangat kuat, namun ada cara untuk mengatasi halangan. Sekiranya anda pergi ke China, anda akan dilucutkan dari semua perkhidmatan Google, termasuk Gmail, enjin carian itu sendiri, dan semua perkhidmatan lain yang disediakan oleh Google..

Apa laman web lain yang menapis pihak berkuasa China?

Dalam senarai ini, anda akan menemui beberapa daripada mereka ...

- Facebook

- Youtube

- Twitter

- Dropbox

- Instagram

- Netflix

- Flickr

- The New York Times

- Wall Street Journal

Bagaimanakah saya boleh memintas penapisan China dan mengakses Gmail?

Cara paling mudah untuk memintas Great Firewall of China adalah untuk menyembunyikan trafik anda dari pelayan internet Cina. Untuk melakukan ini, anda perlu menggunakan penyulitan dari saat pertama anda memulakan aktiviti dalam talian anda.

VPN membenarkan anda melakukan perkara itu dengan menggunakan penyulitan pada mana-mana peranti yang anda mungkin gunakan, seperti desktop, komputer riba, telefon pintar atau tablet. Dengan VPN anda boleh menggunakan penyulitan untuk menyembunyikan aktiviti dalam talian anda dari saat anda menyambung ke internet. Firewall tidak boleh memotong akses ke laman web, kerana ia tidak tahu mana yang anda lawati.

Pasukan kami telah mengkaji semua perkhidmatan VPN teratas, tetapi China memberikan cabaran khas. Pihak berkuasa China telah dapat mengurangkan akses kepada beberapa pembekal VPN, jadi kami terpaksa memberi perhatian khusus untuk melihat mana yang boleh digunakan di China pada masa ini.

Penyedia VPN atas untuk memberikan anda akses ke Gmail di China

Pada masa ini, anda boleh menggunakan 5 perkhidmatan VPN di China:

Kedudukan Penyedia Kedudukan Markah Skor kami
Pilihan Editor 5.0 / 5
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak
2 4.9 / 5
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak
3 4.8 / 5
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak
4 4.8 / 5
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak
5 4.7 / 5
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak

Mereka yang berada di China mungkin menghadapi masalah mengakses laman web ini. Ini disebabkan oleh fakta bahawa pihak berkuasa China mungkin dapat memotong akses ke laman web VPN sendiri. Dalam apa jua keadaan, ia patut dicobanya dan semak jika anda boleh menggunakannya. Mereka yang belum tiba di China adalah dinasihatkan supaya mendirikan salah satu VPN ini sebelum ini, untuk mengelakkan masalah selepas mendapat ke China. VPN ini disenaraikan mengikut urutan kualiti mereka, bermula dari yang terbaik. Walaupun masing-masing mempunyai mata yang kuat, kesemua mereka boleh digunakan pada masa ini di China untuk memintas penapisan internet kerajaan China.

Baca lebih lanjut mengenai menggunakan VPN di China di sini.

Jika anda ingin membantu orang lain untuk mengatasi penapisan internet, sila kongsi artikel ini!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me