Berkeley Varitronics – Penyebaran dan Keselamatan Komunikasi Radio dan Tanpa Wayar


Oleh kerana pembangunan teknologi dipecah menjadi bahagian yang lebih kecil dan lebih kecil dengan beratus-ratus vendor yang terlibat dalam penciptaan produk - Berkeley Varitronics menonjol sebagai kedai sehenti untuk teknologi yang direka dengan teliti. Scott Schober, Ketua Pegawai Eksekutif Berkeley Varitronics, membincangkan mengapa sesetengah syarikat terbesar di dunia menggunakan Varitronics Berkeley sebagai sumber mereka untuk keselamatan dan penyelesaian tanpa wayar yang unik dan canggih.

Beritahu kami tentang Berkeley Varitronics dan bagaimana anda terlibat dalam pengesanan dan keselamatan ancaman tanpa wayar.

Berkeley Varitronics diasaskan oleh bapa saya, yang masih berfungsi sebagai CTO, pada tahun 1972. Kami pakar dalam penyelesaian reka bentuk yang unik - kebanyakannya berkaitan dengan pengesanan tanpa wayar. Semasa pertengahan tahun 80-an, kami membangunkan alat ujian penyebaran tanpa wayar yang digunakan untuk membina rangkaian selular - perkhidmatan yang kami sediakan hari ini. Hasil daripada pengalaman yang kami dapati, kami memahami bagaimana kerja mudah alih, bagaimana sistem dan rangkaian berkomunikasi, dan bagaimana isyarat menyebar. Kebanyakan cabang teknologi kami telah menghasilkan alat keselamatan yang memastikan perbualan wayarles selamat dan terjamin. Kami bekerja sama di sisi komersial, membantu syarikat penerbangan mengembangkan rangkaian mereka, serta di sisi keselamatan, menghalang peranti selular daripada digunakan untuk tujuan yang jahat.
Secara peribadi, berkembang menjadi perniagaan keluarga, saya memperoleh pengalaman hidup, dunia nyata, termasuk merangka litar, pengaturcaraan, dan robotik. Di samping itu, semua disiplin yang saya pelajari secara akademik adalah sejajar dengan apa yang kami lakukan dalam perniagaan.

Terdapat banyak jenis produk keselamatan dan komunikasi keselamatan di pasaran. Apa yang unik mengenai Berkeley Varitronics?

Saya rasa apa yang membuatkan kita istimewa adalah keupayaan kita untuk menjadi satu-stop-shop untuk pelbagai penyelesaian. Orang-orang datang kepada kami dengan idea-idea apabila mereka memerlukan sinergistik, penyelesaian permulaan untuk menyelesaikan. Keupayaan ini membolehkan kami bekerja dengan pelbagai pelanggan, termasuk Pepsi, The New York Times, NASA, institusi kerajaan dan sebagainya. Kami berhasrat menawarkan penyelesaian end-to-end di bawah satu bumbung - yang unik untuk sebuah syarikat kecil kira-kira 30 jurutera. Dari reka bentuk perkakasan untuk reka bentuk perisian, dari komunikasi mesin peringkat rendah ke pengaturcaraan peringkat tinggi, kita boleh melakukan semuanya dan itulah yang membuatkan kerja kita menarik, menarik, dan mencabar.

Kami dapat mengambil konsep dan membangunkan reka bentuk litar, komponen wayarles, dan perisian dari awal hingga akhir. Jenis perkhidmatan ini mempunyai pasaran yang penting apabila anda menganggap semua IOT (Internet of Things) dan peranti pintar rumah dibina yang memerlukan litar, komunikasi dan perisian yang disesuaikan.

Apakah produk dan perkhidmatan utama Berkeley Varitronics? Nilai apa yang anda berikan kepada pelanggan / pelanggan?

Kami menyediakan perkhidmatan untuk kerajaan dan perusahaan. Sebagai contoh, sekiranya kerajaan perlu menghalang telefon bimbit daripada masuk ke kemudahan seperti Jabatan Pertahanan SCIF (Kemudahan Maklumat Komprehensif yang Dikuasai), kami mempunyai segmen segmen produk yang mengimbas mana-mana harta ferrous (telefon bimbit) yang melalui pos pemeriksaan, atau peranti frekuensi radio di mana kita boleh menghidupkan dan mengambil isyarat tersebut. Kita juga boleh mengesan Wi-Fi dan Bluetooth juga.

Berkeley Varitronics - Penyebaran dan Keselamatan Komunikasi Radio dan Tanpa Wayar

Satu lagi niche yang lebih lazim dan canggih berbanding sebelum ini adalah pencuri siber menggunakan skimmer untuk mencuri maklumat kad kredit di ATM dan pam gas. Produk kami membantu mengesan dan melawan kecurian ini.

Kami juga telah membangunkan teknologi, yang dikenali sebagai RoadHound, yang menggunakan pengesanan frekuensi radio yang bertujuan memerangi teks semasa memandu. Produk ini menggunakan antena radar mencari arah untuk mengesan pemandu yang menghantar mesej dan memberi amaran kepada mereka tentang aktiviti berbahaya mereka. Kami mendapati bahawa ia sangat berkesan dalam mendidik dan mengubah tabiat. Penyelesaian ini juga telah digunakan untuk jurutera lokomotif yang menghantar mesej atau menggunakan telefon semasa kerja atau untuk komuniti perlombongan.

Siri "Hound" kami digunakan pada pelbagai peringkat, tetapi kami menawarkannya sebagai sistem pengubahsuaian pendidikan dan tingkah laku. Sesetengah syarikat besar juga menggunakan teknologi untuk penguatkuasaan kerana ia dapat membekalkan gambar, video, statistik geolokasi dan banyak lagi.

Bolehkah anda membincangkan jenis pelanggan yang anda bekerjasama?

Kerja tradisional kami - analisis penyebaran teknologi wayarles - adalah dengan semua pembawa mudah alih yang besar termasuk Verizon, AT&T, Sprint, US Cellular dan T-mobile. Kami bekerjasama rapat dengan syarikat penerbangan di sepanjang laluan penghijrahan, melaksanakan ujian dan audit yang berbeza untuk memastikan fungsi maksimum. Teknologi dan instrumen yang digunakan adalah ketepatan tinggi dan dibina dengan tangan - yang bermaksud pengeluaran rendah.

Sebaliknya, TransitHound, RoadHound, peranti pengesanan mudah alih, dan sebagainya adalah produk kelantangan yang lebih tinggi. Bagi sesetengah pelanggan ini, termasuk pengendali kereta api terbesar di Amerika Syarikat, ini sebenarnya penyelesaian rahsia, yang bermaksud bahawa pengendali tidak selalu tahu - jadi kami tidak boleh berkongsi lebih banyak maklumat daripada itu.

Isu keselamatan komunikasi tanpa wayar ada sesuatu yang hanya syarikat yang perlu mengambil perhatian terhadap diri sendiri atau pengguna swasta juga perlu bimbang?

Terdapat keperluan untuk kita semua mempunyai komunikasi yang selamat. Benar, kami memperdagangkan privasi kami untuk kemudahan seperti menggunakan aplikasi atau laman web secara percuma - seperti Google - tetapi pengguna boleh melindungi diri mereka dengan menggunakan produk seperti penyemak imbas TOR. Di peringkat perusahaan, bagaimanapun, ia menjadi lebih serius kerana bukan hanya data anda - tetapi data syarikat atau pelanggan anda. Sebagai contoh, peraturan HIPAA (Akta Keselamatan dan Kemampuan Insurans Kesihatan) menghendaki agar data pesakit dijaga selamat. Syarikat memerlukan dasar untuk memastikan semua data itu selamat.

Cabarannya adalah untuk meminimumkan berapa maklumat peribadi yang anda kongsi dengan orang. Jika seseorang mahu menjejaskan keselamatan syarikat anda, mereka boleh berjaya, kerana tidak ada yang 100% selamat.

Walau bagaimanapun, mempunyai lapisan keselamatan di tempat adalah kritikal. Sebagai contoh, kami tidak hanya mengunci pintu depan - kami menggunakan deadbolt, kamera, lampu, sensor gerak, anjing, dan lain-lain.

Apa yang anda lihat sebagai cabaran paling penting untuk keselamatan komunikasi tanpa wayar hari ini?

Selepas beberapa tahun, saya masih mencari orang, walaupun di pertunjukan keselamatan, cepat melompat ke atas, buka Wi-Fi dan melakukan transaksi sensitif seperti pemindahan bank atau perdagangan, tanpa mengetahui sama ada sambungan itu selamat. Tidak kira berapa banyak orang yang mendengarnya, mereka masih tidak betul menangani isu ini. Menggunakan sambungan ini mendedahkan anda kepada beratus-ratus serangan yang berbeza, seperti serangan "orang-dalam-tengah", dan masalahnya tidak mendapat lebih baik.

Saya telah melakukan beberapa persembahan mengenai topik ini. Suatu ketika, saya mengambil drone dan meletakkan pusat aksesnya untuk penonton kira-kira 700 orang - pada asasnya menetapkan pentas untuk serangan lelaki-dalam-tengah. Orang menggunakan sambungan itu - dan ini adalah pengamal keselamatan - tanpa mengetahui apa-apa mengenainya. Malah orang yang terlatih dengan mudah memberikan kemudahan dan kemudahan Wi-Fi percuma, terbuka.

Jika anda tidak tahu siapa yang menjalankan sambungan, maka jangan gunakannya. Ambil hotspot 4G LTE anda sendiri atau gunakan sambungan telefon anda untuk membuat sasaran yang lebih sukar bagi penggodam. 4G LTE tidak mudah digodam - dan kata laluan anda adalah milik anda sendiri, jadi sukar untuk diramalkan (iaitu panjang dan kuat).

Cabaran lain adalah kebaikan dan keberkesanan skimmer Bluetooth. Kami bekerjasama dengan Perkhidmatan Rahsia serta Bahagian Timbang dan Sukat Institut Piawaian dan Teknologi Kebangsaan mengenai masalah ini, tetapi undang-undang liabiliti kad kredit memperlahankan kami - stesen minyak mempunyai sehingga 2020 untuk menaik taraf peralatan keselamatan mereka. Buat masa ini - dan dua tahun adalah masa yang panjang dalam keselamatan siber - anda mempunyai sejumlah besar stesen minyak dan ATM yang terdedah tanpa banyak yang dapat dilakukan oleh pengguna untuk melindungi diri mereka sendiri.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me