Buka Video YouTube Dari Mana-mana Negara, Sekolah, atau Kerja [& FAST]


Anda akhirnya mencari video yang anda cari, klik tajuk, dan ... anda menerima mesej ralat yang ditakuti: Video tidak tersedia: Pemuat naik belum membuat video ini tersedia di negara anda.

Jika ini anda menjerit pada skrin komputer anda dalam kekecewaan, kami mempunyai berita baik untuk anda! Terdapat banyak cara untuk memintas geoblock dan firewall, dan kami telah menyusunnya panduan ringkas dan mudah untuk mengakses YouTube dari mana saja di dunia.

youtube-error

Kenapa YouTube Dicekal?

Terdapat banyak sebab bahawa YouTube mungkin dihadkan atau disekat pada rangkaian anda.

Sekiranya anda berada sekolah atau kerja, pentadbir rangkaian mungkin telah menyekat akses ke YouTube di syarikat atau rangkaian sekolah menggunakan firewall. Banyak tempat kerja dan sekolah melaksanakan sekatan ini untuk menghapus gangguan dan meningkatkan produktiviti. Peraturan-peraturan ini penting dan harus diperhatikan, tetapi kami juga percaya kepada akses terbuka kepada maklumat dan kebebasan dalam talian.

Sekiranya anda tinggal di negara ini dengan penapisan talian yang ketat, anda mungkin mendapati bahawa pihak berkuasa telah menyekat akses anda ke YouTube. Penapisan dalam talian boleh berubah mengikut keterukannya. Sebagai contoh, semua YouTube disekat di China, tetapi di Korea Selatan, hanya beberapa video yang telah dihalang.

Malah di negara-negara di mana YouTube tidak ditapis, seperti Australia, undang-undang hak cipta bermakna bahawa YouTube menggunakan perisian geoblocking untuk menyekat beberapa video daripada dimainkan oleh pengguna di rantau itu. Contohnya, rangkaian televisyen mungkin menyiarkan pratonton yang dilesenkan untuk ditunjukkan hanya di AS, jadi YouTube akan menghalang pengguna di negara lain daripada memainkannya selaras dengan undang-undang hak cipta.

Sama seperti terdapat banyak sebab YouTube mungkin disekat, terdapat banyak cara untuk mengaksesnya.

5 Cara Mudah Unblock YouTube

1. Gunakan VPN untuk Akses YouTube Apabila Ia Dihalang

Menggunakan VPN, atau rangkaian peribadi maya, adalah cara yang paling mudah dan paling selamat untuk menyahsekat YouTube.

VPN adalah pilihan yang hebat untuk keselamatan dalam talian, tidak mahu namanya disiarkan, dan kandungan unblock yang telah dihadkan oleh firewall, penapisan, atau teknologi geoblocking. Rangkaian ini selamat menghubungkan peranti anda melalui a sambungan berkelajuan tinggi, disulitkan ke pelayan jauh yang akan memberikan IP maya kepada komputer anda untuk menutup alamat IP asalnya. Untuk YouTube dan firewall, ia akan kelihatan seperti anda mengakses internet dari lokasi yang berbeza.

VPN menyulitkan semua data yang dihantar melalui sambungan anda, yang bermakna pentadbir rangkaian anda dan ISP tidak akan dapat melihat kandungan yang anda akses.

Cara menggunakan VPN untuk menyahpasang YouTube:

  1. Pilih pembekal VPN yang memenuhi keperluan anda - CyberGhostis kegemaran kami!
  2. Pasang perisian VPN pada peranti anda.
  3. Sambung ke pelayan di rantau yang anda cuba nyahsekat. Jika anda hanya cuba memintas firewall di sekolah atau kerja, pilih pelayan berdekatan dengan lokasi fizikal anda.
  4. Nikmati akses tanpa had ke YouTube!

Mula Menonton Sekarang!

VPN adalah cara paling mudah untuk mengakses dan mengakses YouTube secara persendirian dan selamat dan mana-mana kandungan yang disekat lain dari mana-mana komputer di dunia. Semak pick kami atas:

Kedudukan Penyedia Kedudukan Markah Skor kami
Pilihan Editor 4.8 / 5
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak
2 5.0 / 5
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak
3 4.9 / 5
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak
4 4.8 / 5
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak
5 4.7 / 5
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak

2. Nyahsekat YouTube dengan Mengubah URLnya

Mengubah URL laman web adalah cara mudah untuk menipu firewall di rangkaian anda. Kebanyakan pentadbir rangkaian secara manual menghalang laman web dengan menambah URL mereka ke senarai hitam. Sekiranya pentadbir rangkaian anda hanya menambah URL utama YouTube, http://www.youtube.com, ke senarai hitam anda mungkin boleh memintas ini dengan menaip https://www.youtube.com ke dalam bar alamat anda.

Malangnya, helah ini hanya akan berfungsi pada firewall rangkaian tempatan dan tidak akan berfungsi pada kandungan yang disensor atau disembunyikan di rantau anda..

3. Gunakan Proksi YouTube atau Tambah Tambahan untuk Akses YouTube Apabila Sekat

Proksi adalah serupa dengan VPN, tetapi adalah jauh kurang dipercayai dan terjamin. Apabila anda menyambung ke proksi, lalu lintas anda ditapis melalui pelayannya untuk menjadikannya kelihatan seolah-olah anda berada di lokasi lain, yang membolehkan anda memintas firewall dan geoblocks.

Tidak seperti VPN, proksi tidak menyulitkan data anda. Ini bermakna bahawa pentadbir rangkaian, ISP, dan badan penapisan internet akan dapat melihat laman web yang anda lawati. Ini juga meninggalkan anda data peribadi terbuka kepada serangan berniat jahat.

Terdapat tiga cara utama untuk menyambung ke proksi: menggunakan tapak web proksi, menghubungkan secara manual melalui penyemak imbas anda, dan menggunakan penyemak imbas tambahan. Anda boleh mencari banyak laman web proksi dalam talian, dan mereka adalah relatif mudah disambungkan. Walau bagaimanapun, anda secara amnya perlu menyegarkan semula proksi setiap kali anda memuat halaman baru yang boleh memakan masa dan mengecewakan.

Sebagai alternatif, anda boleh memilih untuk mengkonfigurasi proksi anda sendiri. Ini memerlukan pengetahuan teknikal, tetapi sebaik sahaja anda ditubuhkan, anda akan dapat akses kandungan yang disekat tanpa menyegarkan proksi setiap kali anda memuatkan halaman. Alternatif yang lebih mudah untuk menyediakan proksi manual adalah dengan menggunakan add-on browser seperti Ultrasurf atau ProxTube. Tambahan ini membuat pautan antara peranti anda dan pelayan proksi, tetapi pilihan perkhidmatan anda akan terhad bergantung pada peranti dan penyemak imbas anda.

4. Muat Turun Video YouTube Secara Langsung tanpa Menyekat YouTube

Terdapat beberapa laman web yang membolehkan anda memuat turun video YouTube untuk menonton secara tempatan pada peranti anda, tetapi mungkin mengambil beberapa percubaan dan kesilapan untuk mencari sesuatu yang sesuai untuk anda. Kaedah ini mungkin penyelesaian yang baik jika anda mahu menonton video tertentu semasa anda di luar talian. Walau bagaimanapun, anda hanya dapat menonton video yang anda muat turun dan anda perlu tahu yang mana yang anda mahu tonton sebelum anda memuat turunnya.

Untuk memuat turun video, anda perlu terlebih dahulu mencarinya di Google. URL akan muncul di bawah tajuk video dalam hasil carian anda, dan anda perlu menyalinnya dan menampalnya ke laman muat turun YouTube yang telah anda pilih. Dari sana, anda akan dapat memuat turunnya ke peranti anda. Walaupun kaedah ini lambat dan rumit, ia membolehkan anda menyimpan video pada peranti anda untuk menonton kemudian atau di luar talian.

5. Gunakan Tor untuk Unblock Video YouTube

Tor adalah a pelayar internet selamat yang menyembunyikan alamat IP pengguna untuk membolehkan mereka akses dan berkongsi kandungan dalam talian secara anonim. Anda boleh memuat turun secara percuma, tetapi anda perlu keistimewaan pentadbiran pada peranti yang anda gunakan untuk memasangnya.

Apabila anda menggunakan Tor, data anda dihalakan melalui rangkaian pelayannya di mana pek data akan melompat melalui beberapa relay dan keluar dari rangkaian di destinasi mereka. Langkah keselamatan ini menghalang pentadbir rangkaian, ISP, dan penggodam daripada menjejaki aktiviti dalam talian anda, tetapi kerana Tor tidak menyulitkan data anda, data anda dapat dilihat sebaik sahaja ia meninggalkan rangkaian.

Malah, Tor direka untuk menyimpan akses kepada maklumat secara percuma dalam menghadapi pemerintah yang berwibawa dan jahat. Ia tidak direka untuk streaming, dan disebabkan oleh kelajuan yang agak perlahan dan jalur lebar yang rendah, video mungkin akan memuat dengan sangat perlahan. Walau bagaimanapun, menggunakan Tor dengan VPN yang serasi boleh menjadi alat keselamatan yang kuat. Gabungan ini boleh memberikan penyelesaian rangkaian tanpa nama sepenuhnya. VPN akan menyulitkan data anda dan ia tidak dapat dilihat walaupun selepas ia meninggalkan rangkaian, memastikan bahawa data anda dilindungi walaupun Tor digodam atau dikompromikan.

Ringkasan

Jika akses anda ke YouTube adalah terhad oleh firewall atau geoblocking, VPN adalah cara termudah, terpantas, dan paling selamat untuk mengakses kandungan yang disekat. Di samping itu, VPN akan menyimpan sambungan anda secara peribadi dan terjamin supaya pihak berkuasa rangkaian, ISP, dan penapisan tidak akan dapat melihat kandungan yang anda akses.

Anda akan menyukai kelajuan kilat CyberGhost dan jalur jalur tanpa had. Paling penting, anda boleh mencubanya tanpa risiko dengannya percuma 24-jam percubaan dan jaminan wang balik 45-hari.

Mulakan Percubaan CyberGhost Anda Percuma SEKARANG!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me