BullGuard – Melindungi Komputer Anda, Rangkaian Laman Utama, Telefon Pintar, Tablet, dan Paling Penting, Anda!

Dengan penjenayah siber menjadi semakin canggih dalam mengakses semua peranti dan data peribadi kami yang berkaitan, pendekatan antivirus tradisional hanya tidak mampu untuk mengejar dan menghalang kemunculan ancaman baru. Kami duduk bersama Ketua Pegawai Eksekutif BullGuard Paul Lipman untuk membincangkan enjin generasi seterusnya dan bagaimana ia terus belajar untuk mengenal pasti fail berniat ini untuk memastikan peranti, identiti dan keluarga kami selamat.

Sila beritahu kami sedikit mengenai latar belakang keselamatan siber anda dan kedudukan semasa di BullGuard.

Saya mendapati keselamatan siber terus menarik dan mencabar! Saya telah berada dalam industri selama lebih satu dekad di syarikat yang bidang tumpuannya adalah dari segi keselamatan pengguna endpoint kepada keselamatan awan perusahaan. Saya menyertai BullGuard beberapa tahun yang lalu dengan matlamat mengekspresikannya ke dalam pasaran siber baru yang baru muncul dan penting untuk rumah pengguna.

Apakah beberapa ancaman dalam talian utama hari ini dan bagaimana mereka boleh berkompromi komputer atau rangkaian?

Mungkin ancaman dalam talian yang paling penting kepada komputer pengguna, dan semakin banyak peranti lain yang berkaitan, adalah ransomware, apabila sesebuah cybercriminal menjadi peranti, menyulitkan atau menghalang pengguna daripada datanya sendiri dan menuntut wang tebusan untuk mengembalikannya. Walaupun kebanyakan orang tidak akan tunduk pada ancaman ransomware kerana mereka akan memulihkan data mereka dari sandaran atau awan, ia masih sangat menguntungkan dan hampir mustahil untuk mengesan. Pendekatan antivirus tradisional semata-mata tidak dapat dikekang sebagai gabungan serangan sifar hari dengan muatan ransomware sangat mencabar untuk menghalang, dan saya akan bercakap sedikit kemudian tentang bagaimana kami melakukannya di BullGuard.

Saya fikir ancaman dalam talian yang penting dan lain-lain adalah serangan terhadap Internet Perkara, seperti telefon pintar, monitor bayi yang berkaitan, termostat, sistem muzik, dan sebagainya. Sebilangan besar produk ini tidak mempunyai perlindungan keselamatan, menjadikan mereka melompat jauh untuk akses berniat jahat ke rangkaian rumah. Di makmal kami, kami juga melihat penggodam masuk ke sistem penggera rumah dan melucutkan senjata dari jauh. Malangnya, kita akan melihat lebih banyak perkara ini.

BullGuard - Melindungi Komputer Anda, Rangkaian Laman Utama, Telefon Pintar, Tablet, dan Paling Penting, Anda!

Produk apa yang ditawarkan BullGuard untuk memastikan komputer dan maklumat pengguna selamat?

Produk kami untuk rangkaian PC, telefon pintar dan tablet dari aplikasi anti-virus yang paling ringan ke suite keselamatan internet yang mempunyai ciri-ciri lengkap termasuk perlindungan identiti, kawalan ibu bapa, teknologi untuk meningkatkan dan mengoptimumkan prestasi PC dan pengimbasan seluruh rangkaian untuk potensi kelemahan dan ancaman.

Kami juga menawarkan Dojo oleh BullGuard (https://dojo.bullguard.com/) yang menjamin rangkaian rumah dan semua peranti yang bersambung, tidak kira apa peranti itu mungkin. Jadi, kunci pintar yang disambungkan, termostat pintar, dan sebagainya, dilindungi daripada serangan.

BullGuard - Melindungi Komputer Anda, Rangkaian Laman Utama, Telefon Pintar, Tablet, dan Paling Penting, Anda!

Saya perasan bahawa banyak suite anda termasuk perisian anti-malware dan firewall. Apakah perbezaan antara kedua dan mengapa pengguna memerlukan kedua-duanya?

Firewall dan perisian anti-malware berkhidmat untuk tujuan yang berbeza. Analogi yang terbaik adalah mempunyai pintu terkunci di bahagian hadapan harta anda dan kemudian kunci di pintu depan rumah anda. Anda mahu menghentikan orang jahat di pintu gerbang, tetapi jika mereka membuatnya, anda pasti mahu menghentikan mereka di pintu. Firewall adalah pintu depan terkunci, pengatur lalu lintas yang baik / lalu lintas buruk masuk dan meninggalkan PC dan ia akan menyekat sambungan masuk dari alamat IP berniat jahat. Walau bagaimanapun, terdapat cara-cara berbahaya dan proses yang boleh memintas firewall, seperti e-mel dengan lampiran yang berniat jahat, tongkat USB yang dijangkiti, atau program yang dimuat turun yang kelihatan sah tetapi dijangkiti. Komponen anti-malware adalah pintu depan terkunci yang akan mengesan fail-fail ini dan menghalangnya mati di trek mereka. Jadi, anda benar-benar memerlukan kedua-dua lapisan perlindungan.

Bagaimana Perlindungan Pengenalpastian BullGuard memastikan maklumat peribadi pelanggan selamat?

Kami melindungi anda dari kecurian identiti dalam beberapa cara. Yang paling jelas adalah dengan menyemak dengan agensi penarafan kredit untuk memastikan tiada akaun yang tidak dibenarkan dibuka dalam nama anda. Kami juga melihat sambungan keluar untuk memastikan bahawa apabila anda disambungkan ke bank anda bahawa anda disambungkan ke tapak sah bank anda dan bukan laman pancingan atau berniat jahat yang boleh mencuri kelayakan dan identiti anda. Ke mata yang tidak terlatih, tapak faksimili dan otentik kelihatan sama, tetapi BullGuard dapat mengenal pasti dan menyekatnya.

Di samping itu, ada forum di laman web gelap di mana penjenayah siber memperdagangkan identiti yang dicuri. Kami sentiasa mengimbas forum ini untuk nombor keselamatan sosial anda, nombor kad kredit, nombor akaun bank dan data peribadi lain untuk menentukan sama ada identiti anda telah dikompromi.

Bagaimanakah Game Booster meningkatkan pengalaman permainan??

Kami mendapati bahawa orang telah mematikan program anti-virus mereka semasa permainan untuk memaksimumkan prestasi komputer mereka. Walau bagaimanapun, ia meninggalkan PC mereka tanpa perlindungan, dan jika anda seperti anak-anak saya, anda sedang bermain permainan untuk masa yang luar biasa. Game Booster terus menjalankan program anti-virus tetapi mengehadkan jumlah pemprosesan kuasa itu dan penggunaan aplikasi lain yang digunakan, sehingga permainan bermain mendapat kekuatan komputer yang maksimum. Apa yang kami dapati dalam ujian adalah bahawa walaupun dengan perlindungan anti-virus, sistem dengan permainan memaksimumkan Permainan Booster memainkan lebih baik daripada sistem tanpa itu. Oleh itu, kami dapat menawarkan kepada pelanggan kami pengalaman permainan yang lebih baik sambil menambah perlindungan perisian BullGuard.

BullGuard - Melindungi Komputer Anda, Rangkaian Laman Utama, Telefon Pintar, Tablet, dan Paling Penting, Anda!

Apakah beberapa ciri modul Kawalan Ibu Bapa anda? Apa "kelemahan" mempunyai anak-anak internet yang cerdas digunakan untuk memintas program Kawalan Ibu Bapa yang lain dan bagaimana anda menutupnya?

Soalan hebat! Modul kawalan ibu bapa kami mempunyai set kawalan yang canggih yang membolehkan ibu bapa menetapkan dan menguatkuasakan peraturan, tetapi sebenarnya ia turun kepada 3 perkara asas:

  1. Mengawal masa dan penggunaan PC. Ibu bapa mungkin tidak menyedari bahawa anak mereka berada di komputer sehingga 3 pagi. Kini mereka dapat mengawal berapa lama kanak-kanak boleh menggunakan PC dan untuk menyekat penggunaan internet dan aplikasi tertentu pada waktu tertentu hari ini. Jadi, ibu bapa boleh berkata, "Baiklah, anda boleh menggunakan PC, tetapi tidak ada internet selepas 10 malam", atau "Anda hanya boleh memainkan permainan berikut dalam tetingkap masa tertentu".
  2. Penapisan kandungan. Ibu bapa boleh menyekat akses mengikut kategori, seperti kandungan dewasa, perjudian, ucapan benci atau kandungan yang berkaitan dengan dadah. Selain itu, aplikasi seperti permainan ganas boleh disenarai hitam, jadi mereka tidak boleh dipasang atau berjalan dari PC.
  3. Kelemahan penutupan. Kanak-kanak yang bijak komputer boleh menyahaktifkan atau menyahpasang kawalan ibu bapa. Mencegah pengaktifan adalah mudah dengan memerlukan kata laluan yang diperlukan untuk menukar tetapan kawalan ibu bapa. Untuk mengelakkan perisian tidak dipasang, kami mengesyorkan ibu bapa menetapkan anak-anak mereka dengan akaun bukan pentadbiran, jadi kanak-kanak boleh melakukan semua yang mereka perlu lakukan tetapi tidak dapat memadam perisian tersebut. Pada masa lalu, kanak-kanak yang benar-benar bijak boleh memuat turun VPN untuk mengakses kandungan yang tidak sesuai. Dengan ibu bapa perisian kami boleh menyenaraihitamkan pemasangan dan menjalankan VPN, menetapkan sekatan dengan cara yang tidak dapat dihalang.

Apakah ancaman sifar hari dan bagaimana BullGuard melindungi mereka?

Ancaman sifar hari adalah ancaman yang tidak pernah dilihat sebelum ini, menjadikannya sangat berbahaya kerana tidak ada tandatangan fail yang diketahui untuk mengenali dan memperbaiki.

Oleh itu, enjin tingkah laku kami (dipanggil enjin generasi seterusnya dalam industri) juga melihat ciri-ciri tingkah laku. Adakah file cuba menulis ke registry, cuba melakukan penyulitan enkripsi, adakah ia mengambil jumlah memori atau CPU yang luar biasa? Adakah ia cuba mengakses bahagian-bahagian tertentu sistem fail yang dilindungi? Jika ya, kami segera mengosongkannya dan menghalangnya daripada melaksanakan. Dan bukan hanya pada mesin anda, tetapi pada jutaan pelanggan kami di seluruh dunia.

Kami juga mengumpulkan sejumlah besar data dari honeypots yang kami sediakan dan berkongsi sampel dengan vendor yang berbeza dalam industri, sehingga infrastruktur mesin kami yang sangat luas terus belajar untuk membezakan antara ciri-ciri fail yang baik berbanding ciri-ciri fail berniat jahat. Ini adalah bagaimana kita tinggal satu langkah lebih awal daripada ancaman sifar hari ini.

Akan mempunyai semua proses yang berjalan di latar belakang mempengaruhi kelajuan atau prestasi komputer?

Tidak sama sekali. Enjin tingkah laku teras yang berjalan secara tempatan di PC sangat ringan mengenai sumber yang digunakannya. Sistem yang saya bicarakan itu melihat berjuta-juta, berbilion mata data beribu-ribu pelayan dan pelayan maya dan infrastruktur pembelajaran mesin yang terus belajar dan memperbaiki dan mengemas kini model - semua yang mengangkat berat berjalan di awan.

Produk apa yang anda tawarkan untuk telefon bimbit dan tablet?

Produk kami untuk telefon bimbit dan tablet termasuk anti-malware, anti-pancingan, pengoptimuman prestasi serta lokasi peranti, penemuan, dan penguncian. Kami mempunyai produk baru dengan keupayaan tambahan yang akan datang dalam masa terdekat. Kami mahu melindungi anda tetapi anda disambungkan.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me