Cara Akses Bing dari China pada tahun 2020 – Hack Cepat dan Selamat


Enjin carian Bing adalah salah satu daripada terkini dari Internet Barat yang pada amnya masih boleh diakses di China. Bing tidak pernah mendekati populariti Google di Amerika Syarikat, tetapi ia mempunyai kedudukan kecil di China. Microsoft memilih untuk mematuhi undang-undang penapisan China untuk mengekalkan kehadirannya di pasaran China.

Bagaimanapun, pada Januari 2019, Bing mengalami gangguan di seluruh China yang menyebabkan banyak pengguna panik. Terdapat kebimbangan bahawa Bing telah menyertai senarai laman-laman yang dilarang, walaupun ia kembali bekerja pada hari berikutnya.

Daripada bimbang tentang kehilangan hubungan terakhir ke media Barat di China, ada pembaikan mudah untuk pengguna mencari untuk memastikan bahawa mereka sentiasa boleh mengakses Bing. A VPN akan membantu anda memintas penapisan ketat sementara juga membuat sambungan anda lebih selamat.

Tidak semua VPN boleh memintas Firewall Besar China, tetapi NordVPNstands sehingga tugas itu.

Panduan Pantas: Cara Akses Google dari China

  1. Pilih VPN yang berfungsi di China. Kami mengesyorkan NordVPN
  2. Muat turun dan pasang VPN SEBELUM anda pergi ke China
  3. Sambung ke pelayan asing sebelum anda mula melayari
  4. Buka Bing dan cari dengan bebas

Kenapa Anda Perlu VPN untuk Akses Bing di China

Tidak seperti Google, China tidak semestinya menghalang Bing dari pengguna dalam negara. Itu tidak menghalang laman web ini dari sesekali disekat. Microsoft tidak akan mengesahkan apa yang menyebabkan gangguan itu, tetapi walaupun perkhidmatan kembali sehari kemudian, ramai pengguna difahamkan bimbang.

VPN yang baik dapat memastikan akses anda ke internet yang bebas dan tidak terbatas tetap terbuka, walaupun China memilih untuk menyekat Bing lagi pada masa depan. Mereka melakukan ini dengan membenarkan anda sambungkan ke pelayan di negara asing. Tindakan ini akan topeng alamat IP anda, menyembunyikan lokasi sebenar anda dari ISP (Pembekal Perkhidmatan Internet).

Apabila anda mengarahkan lalu lintas anda melalui VPN, ia juga akan menyulitkan data anda kerana ia bergerak melalui saluran yang selamat di antara peranti anda dan pelayan VPN. Dengan cara ini, anda juga dilindungi daripada penggodam dan pengawasan kerajaan. 

Jadi mengapa anda tidak boleh menggunakan mana-mana VPN untuk membuka kunci laman web di China? Apabila kerajaan China meningkatkan senarai hitam internet, ia bermula menyasarkan VPN sebagai tambahan kepada laman Barat seperti Facebook, YouTube, dan Whatsapp. Terdapat beberapa kaedah yang digunakan oleh China untuk menghalang pengguna daripada mengakses VPN. Mereka mengesan dan menyekat alamat IP yang diketahui, atau mereka menggunakannya pemeriksaan paket yang mendalam.

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang Great Firewall of China, anda boleh menyemak panduan kami untuk VPN terbaik untuk China yang sebenarnya berfungsi.

NordVPN adalah salah satu pilihan terbaik kepada meningkatkan keselamatan anda dan memintas Firewall Besar. Untuk mendapatkan sekitar blok China, perkhidmatan tersebut menggunakan pelayan yang dikhaskan, yang dikonfigurasi khas untuk mendapatkan sekitar internet terhad. Walaupun demikian, anda HARUS memuat turun NordVPN sebelum anda tiba di China.

Sekarang, kami akan memberikan panduan langkah demi langkah untuk menggunakan NordVPN di China.

Bagaimana Menggunakan VPN di China

1. Muat turun dan pasang NordVPN pada peranti anda. Sebaik sahaja anda berada di China, buka aplikasi dan lihat Pelayan Specialty anda.

Cara Akses Bing dari China pada tahun 2020 - Hack Cepat dan Selamat

2. Pergi ke Tetapan di sudut kiri atas. Akan ada senarai di sebelah kiri skrin anda yang termasuk Advanced. Ini akan membuka pilihan untuk menghidupkan Pelayan yang Diambil Alih. Klik suis untuk menghidupkannya. Ia juga akan menjadi biru apabila ia diaktifkan.

Cara Akses Bing dari China pada tahun 2020 - Hack Cepat dan Selamat

3. Kembali ke halaman Pelayan. Kini, anda akan melihat Pelayan yang Dimenangi disenaraikan di bawah Pelayan Khas. Anda kemungkinan besar akan mendapat perkhidmatan yang optimum jika anda memilih pelayan yang lebih dekat dengan China. Singapura atau Hong Kong adalah pilihan yang baik, tetapi mana-mana pelayan asing akan menyahsekat laman web yang disenaraihitamkan.

Cara Akses Bing dari China pada tahun 2020 - Hack Cepat dan Selamat

Sekiranya anda ingin kembali ke pelayan tetap pada masa yang akan datang, anda boleh dengan mudah mematikan Pelayan Obfuscated dengan kembali ke tetapan lanjutan anda.

Ringkasan

Bing mungkin salah satu dari beberapa laman web Barat yang masih dibenarkan oleh kerajaan China, tetapi seperti yang kita lihat pada bulan Januari, yang boleh berubah pada bila-bila masa. Untuk pastikan akses anda terbuka dan untuk melindungi sambungan anda, adalah idea yang baik untuk menggunakan VPN apabila anda melayari web di China.

Tidak semua VPN berfungsi di China, tetapi NordVPN menggunakan pelayan yang dibenci untuk mengelilingi blok VPN yang telah dilaksanakan oleh kerajaan. Walau bagaimanapun, tiada perkhidmatan adalah 100% tidak dapat digunakan. Sekiranya anda mempunyai sebarang masalah menggunakan internet dengan NordVPN di China, perkhidmatan pelanggan mereka akan membantu anda mendapatkan sambungan.

Dengan VPN mengamankan sambungan anda, anda boleh mempunyai akses percuma dan mudah ke internet, walaupun di China.

Bacaan lanjut

Berikut adalah senarai penuh laman web yang disekat oleh Great Firewall of China. Anda juga boleh menggunakan alat kami untuk memeriksa sama ada tapak boleh diakses di China.

Untuk tawaran istimewa di NordVPN, lihat kod kupon eksklusif kami.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai VPN dan mengapa anda harus selalu menggunakannya, kami telah menulis panduan yang mendalam untuk VPN untuk pemula.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me