Cara Akses Google dari China pada 2020 – Hack Cepat dan Selamat


Google adalah salah satu daripada banyak laman Barat diharamkan oleh kerajaan China. Walau bagaimanapun, itu tidak bermakna ia tidak boleh diakses dari dalam Republik Rakyat.

Kerajaan China mempunyai sejarah yang tegang dengan Google, yang menutup enjin carian Cinanya pada tahun 2010. Walaupun terdapat banyak pilihan tempatan yang tersedia, mereka biasanya tidak akan memulangkan hasil carian dari negara-negara Barat. Jika anda melancong ke China, mengekalkan akses ke tapak-tapak ini adalah penting.

Terdapat cara mudah untuk menghalang larangan Google dari dalam sempadan China. Menggunakan perkhidmatan VPN yang baik akan memintas penapisan kerajaan sementara juga melindungi aktiviti anda dari pengawasan. Walau bagaimanapun, tidak semua VPN boleh mendapatkan sekitar Great Firewall China. Pilihan utama kami VPN yang sebenarnya berfungsi di China adalah NordVPN. 

Panduan Pantas: Cara Akses Google dari China

  1. Pilih VPN yang berfungsi di China. Kami mengesyorkan NordVPN
  2. Muat turun dan pasang VPN SEBELUM anda pergi ke China
  3. Sambung ke pelayan asing sebelum memulakan sebarang aktiviti internet di China
  4. Buka Google dan cari dengan bebas

Mengapa Anda Perlu VPN untuk Akses Google di China

Internet menghadapi penapisan berat oleh kerajaan China. Senarai laman web yang mereka sekat termasuk hampir semua perkhidmatan di bawah payung Google. Untuk memintas firewall mereka, anda perlu menyambung ke pelayan asing.

VPN akan menyulitkan data anda terlebih dahulu, mewujudkan saluran yang selamat untuk perjalanannya. Ini kedua-duanya melindungi aktiviti anda daripada penggodam dan menyembunyikannya dari pengawasan kerajaan. Data yang disulitkan kemudian disalurkan ke pelayan yang dijalankan oleh perkhidmatan VPN, dan bukannya ISP (penyedia perkhidmatan internet). ISP perlu mengikuti sekatan kerajaan, tetapi VPN asing tidak jatuh di bawah payung yang sama.

Inilah cara VPN boleh topeng lokasi IP sebenar anda, yang membolehkan akses walaupun ke laman web yang ditapis seperti Google.

Walau bagaimanapun, apabila penapisan internet kerajaan China meningkat, mereka mula bekerja untuk mengharamkan VPN juga. Protokol penyulitan enkripsi VPN yang dilarang oleh Great Firewall, menjadikan perkhidmatan tersebut tidak berkesan. China juga membongkar VPN melalui pemeriksaan paket yang mendalam.

Kami telah mengumpulkan senarai VPN terbaik untuk China untuk membantu anda mengetahui VPN yang masih berfungsi.

NordVPN memintas larangan ini dengan menawarkan server yang tersembunyi, yang dikonfigurasi secara khusus untuk membantu pengguna terhubung dari kawasan yang sangat terbatas. Penting untuk ambil perhatian bahawa anda HARUS memuat turun VPN anda sebelum anda berlumbal, kerana laman web mereka disekat dari dalam China.

Kini kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk menyambung ke langkah NordVPN selangkah dari dalam China.

Bagaimana Menggunakan VPN untuk Google di China

1. Buka aplikasi NordVPN pada peranti anda. Cari pelayan khusus. Ini penting untuk menyambung di China.

Cara Akses Google dari China pada 2020 - Hack Cepat dan Selamat

2. Pergi ke Tetapan Lanjutan anda. Anda boleh mencari ini dengan klik pada Tetapan di sudut kiri atas. Di sebelah kiri skrin, anda akan menemui pilihan Lanjutan. Buka Pelayan yang Diambil Alih. Suis akan bertukar biru semasa ia dihidupkan.

Cara Akses Google dari China pada 2020 - Hack Cepat dan Selamat

3. Kembali ke skrin Pelayan. Di sisi lain, anda kini akan mempunyai pilihan negara dengan Pelayan yang Dimatikan. Untuk kelajuan terpantas, kami cadangkan memilih pelayan yang secara geografi dekat dengan China, seperti Hong Kong atau Singapura.

Cara Akses Google dari China pada 2020 - Hack Cepat dan Selamat

Jika anda ingin menyambung ke salah satu pelayan biasa di luar China, mudah untuk mematikan butang Pelayan Obfuscated. Cuma kembali ke tetapan lanjutan anda dan klik "off."

Ringkasan

Mengakses internet tanpa sekatan di China bukan tugas yang paling mudah. Walau bagaimanapun, a VPN yang baik boleh membantu anda mengakses laman web Barat bahawa anda bergantung pada hari ke hari. Sebagai contoh, NordVPN menawarkan pengguna Pelayan yang ditangkap untuk mendapatkan sekitar blok VPN yang ketat di China.

Walaupun teknologi menjadikan perkhidmatan VPN lebih mudah diakses, usaha China meletakkan penyekatan VPN kadang-kadang menjadikannya lebih mencabar untuk disambungkan. Anda mungkin mendapati bahawa anda menghadapi masalah mengakses laman web yang ditapis di China walaupun dengan pelayan yang dibongkar. Dalam kes ini, NordVPN sangat baik Perkhidmatan pelanggan 24/7 akan membantu anda menyelesaikan masalah.

Anda tidak perlu risau tentang menavigasi internet yang terhad dan dipantau selagi anda berada di Republik Rakyat.

Bacaan lanjut

Semak senarai lengkap laman web kami yang disekat oleh Great Firewall China.

Atau, anda boleh menaip di laman web di sini untuk menguji jika ia disekat di China.

Kami juga telah menulis panduan untuk membantu anda mengakses Gmail dan YouTube.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me