Cara Akses YouTube di China pada 2020 – Ini Benar-benar Berfungsi


Adakah anda melancong ke China? Merancang untuk menonton YouTube semasa anda berada di sana? Berita buruknya ialah YouTube disekat di China. Tetapi jangan risau - kami mempunyai penyelesaian yang mudah untuk anda!

YouTube adalah antara laman web media sosial yang pertama disekat di China disebabkan dasar penapisan ketat kerajaan. Sehingga kini, China telah menapis lebih 10,000 tapak web, termasuk Facebook, Twitter, dan juga Google. Untuk melihat mana laman web kegemaran anda disekat di China, anda boleh menggunakan alat kami untuk menguji firewall.

Sama ada anda warganegara atau pengembara, penapisan dan pengawasan dalam talian mengancam kebebasan dan keselamatan anda. Jika anda merancang perjalanan ke China, anda perlu mencari cara untuk memintas sistem penapisannya jika anda ingin mengetahui perkembangan terbaru dengan YouTubers kegemaran anda.

Tetapi jangan bimbang - kami ada di sini untuk membantu! Dalam panduan ini, anda akan dapati kami petua terbaik untuk mengakses YouTube di China.

Penyelesaian Pantas

Cara paling mudah untuk mengakses YouTube di China ialah memasang VPN sebelum anda tiba.

  1. Muat turun dan pasang VPN pada semua peranti anda - NordVPNadalah pilihan # 1 kami!
  2. Sambung ke pelayan di Amerika Syarikat, atau negara lain di mana YouTube tidak ditapis.
  3. Nikmati akses tanpa had ke semua saluran YouTube kegemaran anda!

Dapatkan NordVPN Sekarang

Mengapa Anda Perlu VPN untuk Akses YouTube di China

Jika anda melancong ke China, anda akan mendapati diri anda tanpa akses kepada kebanyakan laman media sosial kegemaran anda, seperti YouTube, Facebook, dan WhatsApp. Malah, China telah menyekat semua laman web di bawah payung korporat Google, termasuk Peta Google dan Gmail.

Walau bagaimanapun, Tembok Besar tidak dapat ditembusi kerana namanya mencadangkan. Dengan VPN yang betul, anda boleh memintas penapisan dan nyahsekat YouTube. Kebanyakan VPN telah disekat di China, jadi penting untuk memilih salah satu yang berfungsi. Untuk membantu anda dengan ini, kami telah menyusun panduan kepada 6 VPN terbaik untuk China.

VPN topeng lokasi IP anda jadi anda boleh memintas penapisan dan geoblocking. Ke seluruh dunia, ia akan kelihatan seolah-olah anda mengakses internet dari lokasi pelayan jauh anda. Ia juga akan menyulitkan data anda, melindungi anda daripada serangan berniat jahat dan pengawasan kerajaan.

Sekiranya anda merancang akses laman web diharamkan, talian anda tidak mahu dikenali adalah penting. Pengawasan kerajaan sangat biasa di China, dan anda tidak mahu kerajaan melihat apa yang telah anda lakukan secara dalam talian.

Kerajaan China menyekat akses kepada kebanyakan laman web VPN, jadi penting bagi anda memasang VPN anda sebelum anda tiba. Sebaik sahaja anda tiba di China, hanya hubungkan ke pelayan di negara lain dan anda akan menangkap YouTubers kegemaran anda dalam masa yang singkat

Apa Yang Bolehkah VPN Lakukan Untuk Anda?

VPN adalah a alat keselamatan yang kuat yang melindungi hak anda untuk kebebasan dalam talian - tetapi itu bukan semua yang boleh dilakukan untuk anda.

Terus pengawasan kerajaan

Di China, ucapan bebas tidak wujud. Kerajaan terus kata dan frasa larangan ia menyerang, dan menghina presiden adalah kesalahan yang boleh dihukum. Badan pengawasan pemerintah bersuara oleh wartawan, demikian tidak mahu dikenali adalah penting untuk mengekalkan kebebasan fizikal anda di China.

Malah, seorang warganegara dari Sanya, Ni Huaping, adalah dipenjarakan selama 10 hari kerana menyiarkan komen yang kurang menarik tentang presiden dalam perbualan kumpulan WeChat. Komen yang menyinggung perasaan? Baiklah, dia memanggil presiden satu sama lain. 30 hari selepas ia diposkan, pegawai awam menahannya.

Manfaat lain menggunakan VPN ialah anda kekal tanpa nama jika kerajaan memintas data dan perbualan peribadi anda - walaupun anda masih mahu mengelakkan membuat komen umum menggunakan nama sebenar anda.

VPN akan melindungi anda dari penggodam

China terkenal dengan penduduknya yang banyak penjenayah siber. Penyerang ini menjadi mangsa terdedah, sambungan tidak terenkripsi untuk mencuri data peribadi, seperti perbankan dalam talian dan butiran kad kredit. Jika, seperti ramai pelancong, anda menggunakan Wi-Fi awam untuk mengakses internet, anda sangat terdedah untuk menyerang.

Penggunaan VPN yang baik penyulitan gred tentera untuk membuat maklumat peribadi anda tidak boleh dibaca kepada penggodam dan pengintip.

Buka kunci perkhidmatan streaming geoblock

Sekiranya anda seperti penagih kepada penstriman seperti saya, anda pasti akan terkejut pada episod terkini rancangan kegemaran anda semasa anda berada jauh dari rumah. Dengan VPN, tidak perlu!

Hanya dengan menyambung ke pelayan di rumah, VPN akan membolehkan anda mengakses perkhidmatan penayangan kegemaran anda dari mana saja di dunia. Anda juga boleh menggunakan helah ini untuk menonton episod secara langsung semasa mereka menyiarkan saluran streaming rangkaian TV tempatan anda, atau untuk mengejar tontonan atas permintaan.

Buka semua platform media sosial kegemaran anda

VPN akan memintas Firewall Besar untuk memberi anda akses kepada platform yang dilarang lain, seperti Facebook, WhatsApp, dan Instagram. Dengan VPN, mudah untuk kekal berhubung dengan rakan dan keluarga - dan, lebih penting lagi, untuk membombardir mereka dengan gambar gembira dan bercuti!

Untuk maklumat lanjut, lihat panduan lengkap kami untuk mengakses Facebook dan WhatsApp di China.

Akses Gmail dan Dropbox

China adalah hab perniagaan, tetapi dengan kerja keras boleh menjadi sukar apabila anda tidak dapat mengakses alat seperti Gmail dan Dropbox. Tetapi, anda fikirkan - anda boleh gunakan VPN untuk mengakses suite produktiviti Google keseluruhan.

Ringkasan

Cara terbaik untuk memastikan anda mempunyai akses ke YouTube dalam perjalanan anda ke China adalah untuk memasang VPN pada semua peranti anda sebelum anda pergi.

VPN akan topeng IP anda supaya anda boleh memintas Great Firewall of China dan memulihkan kebebasan dalam talian anda.

NordVPNis VPN terbaik untuk China, kerana ia dengan mudah boleh memintas The Great Firewall - dan bukan hanya itu, tetapi ia boleh menyahsekat hanya kira-kira apa-apa. Anda akan mempunyai akses kepada perkhidmatan penstriman yang popular seperti Netflix dan Hulu, manakala penyulitan gred tentera mengekalkan sambungan anda secara peribadi, tanpa nama dan selamat. Perkhidmatan pelanggan yang mesra tersedia 24/7, dan terdapat juga jaminan 30 hari wang balik, jadi anda mengujinya tanpa risiko.

Dapatkan NordVPN Sekarang!

Artikel lain yang menarik minat anda

Sama ada anda merancang perjalanan ke China, atau anda hanya tertarik dengan landskap politik dan dasar penapisan dalam talian, pemilihan panduan bermaklumat kami akan memberitahu anda semua yang anda perlu ketahui.

Sebelum anda pergi untuk perjalanan anda, lihat 5 perkara yang perlu anda ketahui mengenai China dan Panduan Perjalanan kami ke Beijing.

Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai penapisan China dan masalah keselamatan dalam talian dalam artikel kami mengenai blok VPN di China dan Rusia, dan melindungi diri anda dengan panduan kami untuk 6 VPN Terbaik untuk China.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me