Cara Mempercepat Torrents & Block Throttling – Langkah demi Langkah Panduan


Pernahkah anda berpengalaman? kejatuhan secara tiba-tiba dalam kelajuan internet anda apabila anda akan mula menangkap Netflix? Atau mungkin, ia mengambil masa yang lama untuk memuat turun permainan kegemaran anda?

Anda mungkin mengalami salah satu cara paling menjengkelkan penyedia perkhidmatan internet (ISP) digunakan terhadap pelanggan mereka: pendambungan bandwidth.

Banding pendaratan bandwidth menghalang anda daripada menggunakan terlalu banyak jalur lebar ISP melalui streaming, memuat turun dan perkongsian rakan sebaya (P2P). Kami menyebutnya silap kerana ia dilakukan secara rahsia, tanpa pengetahuan atau kebenaran anda, sebagai latihan menjimatkan kos untuk ISP.

Nasib baik, jika anda mahu untuk memintas penyusunan oleh ISP anda, itu sangat mudah. Memasang VPN yang baik dan dalam beberapa minit, anda akan kembali menikmati kelajuan internet yang cepat dan stabil.

Panduan Pantas: Bypass Throttling dengan VPN

Seperti yang akan kita jelaskan di bawah, VPN ialah paling cepat, paling mudah, dan paling berkesan cara untuk melangkau throttling. Dengan menyulitkan data anda, VPN menyembunyikan aktiviti dalam talian anda dari ISP anda, jadi mereka tidak boleh menyasarkan anda untuk streaming, memuat turun, atau meretas.

Ia hanya mengambil masa beberapa minit untuk memasangnya, dan manfaatnya jauh melampaui melangkaui pendikit.

  1. Pilih VPN dengan sebilangan besar pelayan yang dioptimumkan. Kami mengesyorkanNordVPN.
  2. Muat turun dan pasang VPN pada mana-mana peranti yang anda gunakan untuk aliran dan torrent.
  3. Sambung ke pelayan dekat dengan lokasi anda. Ini akan menjamin sambungan yang cepat.
  4. Pergi ke dalam talian dan menikmati kelajuan tanpa gangguan, tidak stabil tidak kira apa yang anda lakukan.

Cuba NordVPN Bebas Risiko Sekarang!

Apakah Throttling Bandwidth?

Secara ringkasnya: Yang sengaja melambatkan sambungan internet anda, berdasarkan aktiviti dalam talian anda.

Pembekal perkhidmatan internet anda (ISP) mengehoskan semua data yang anda hantar dan terima dalam talian. Ini membolehkan mereka mengesan semua yang anda lakukan di rangkaian mereka. Mereka juga boleh mengawal data anda dan sambungan internet anda.

ISP secara automatik menganalisis data anda untuk menentukan apa yang anda semak imbas; laman web dan aplikasi yang anda gunakan; dan apa yang anda memuat turun, memuat naik, dan berkongsi.

Berdasarkan semua maklumat ini, ISP akan menandakan sebarang aktiviti yang mereka anggap bermasalah dan mengambil tindakan.

Tindakan yang paling biasa yang kebanyakan pengguna internet mengalami - sering tanpa mengetahui - adalah sambungan internet yang lebih lambat. Jika anda dibenderangkan untuk memuat turun fail data yang besar, perkongsian P2P, atau penstriman HD (termasuk Netflix), ISP anda dapat mengurangkan lebar jalur yang tersedia untuk anda.

Mengapa ISPs Throttle Bandwidth Anda?

Terdapat dua sebab utama ISPs memperlahankan lebar jalur pengguna: pemotongan kos dan isu undang-undang.

1. Kos Pemotongan

ISP mempunyai lebar jalur tetap dan kapasiti pemprosesan data yang dibahagikan antara semua pelanggan mereka. Ini bermaksud terdapat hanya lebar jalur tertentu yang tersedia untuk kumpulan besar orang. Jika sesetengah pelanggan menggunakan lebar jalur lebar itu, ia mewujudkan kesesakan di rangkaian dan melambatkan sambungan pengguna lain. Ia juga meningkatkan kos untuk ISP, kerana ia mesti memproses data tambahan.

ISP mempunyai dua pilihan untuk menyelesaikan masalah ini: memperbaiki infrastruktur mereka atau menyekat lebar jalur yang tersedia untuk setiap pengguna. Mereka hampir selalu memilih pilihan kedua, dan gunakan pendikit untuk mencapainya. Dengan cara ini, mereka tidak perlu membayar untuk menaik taraf infrastruktur mereka untuk memenuhi permintaan data yang meningkat.

Walaupun anda membayar untuk internet tanpa had, jika anda sedang streaming dan muat turun kandungan, ISP anda masih boleh secara rahsia menyekat sambungan anda.

2. Isu Hukum

Semua orang tahu bahaya undang-undang yang mengerikan dan perkongsian P2P. Walaupun ramai orang menggunakan kedua-dua undang-undang, banyak pengguna internet terus memuat turun dan berkongsi bahan dilindungi hak cipta secara haram.

Akibatnya, kumpulan undang-undang di seluruh dunia telah meletakkan tekanan ke atas ISP untuk mengesan dan menghalang semua aktiviti yang mengerikan. Tidak mengapa jika anda tidak memuat turun bahan berhak cipta. Dengan mencemarkan apa-apa, anda akan segera ditandakan oleh ISP anda.

Sambungan internet anda akan diperlahankan turun, untuk menyekat anda daripada memuat turun fail data yang besar - tanpa mengira status hak cipta mereka. Anda juga mungkin kehilangan kontrak internet dengan ISP anda.

Ini melindungi ISP secara sah, sementara meletakkan anda dalam bahaya dan mengganggu keupayaan anda untuk menggunakan internet. Jika anda ingin terus menstrim dan memuat turun bahan undang-undang dengan mudah, anda perlu melangkau pendakian.

Menggunakan VPN untuk Bypass Throttling

Cara paling berkesan untuk melangkau throttling adalah untuk sembunyikan aktiviti dalam talian anda dari ISP anda. Jika mereka tidak dapat menjejaki aktiviti data dan pelayaran anda, mereka tidak akan dapat menyekatnya.

Berita baiknya sebenarnya sangat mudah dilakukan. Apa yang anda perlukan adalah VPN yang hebat dan beberapa minit untuk memasangnya.

VPN menyulitkan data anda dan melaluinya melalui 'terowong' pelindung dalam rangkaian ISP anda. Anda juga boleh menggunakan VPN untuk menyambung ke pelayan di lokasi lain, di luar kawasan setempat anda, dan juga negara anda. Kedua ciri ini, bersama dengan banyak alat keselamatan lain, menghalang ISP anda daripada memantau dan mengakses data anda.

Dengan ISP tidak dapat mengesan data yang anda hantar dan terima pada rangkaian mereka, anda tidak boleh ditandai untuk penstriman, memuat turun, meresap, atau aktiviti lain yang mengalir jalur lebarnya.

Kebanyakan VPN terbaik juga ditawarkan pelayan khusus yang didedikasikan untuk aktiviti yang memerlukan sejumlah besar data dan privasi tambahan. Sebagai contoh,NordVPN mempunyai pelayan di seluruh dunia yang didedikasikan untuk streaming, perkongsian P2P, dan banyak lagi.

Anda boleh melihat beberapa pilihan pelayan mereka dalam imej di bawah.

Cara Mempercepat Torrents & Block Throttling - Langkah demi Langkah Panduan

VPN memastikan a stabil, konsisten sambungan internet tanpa mengira apa yang anda lakukan dalam talian. Ia juga meningkatkan privasi dan keselamatan anda dengan cara lain. Selain dari ISP anda, dengan data anda tersembunyi, anda juga dilindungi daripada pengawasan kerajaan, perisian berniat jahat, dan iklan yang mengganggu.

Cuba NordVPN Bebas Risiko Sekarang!

VPN Terbaik untuk Bypass Throttling: NordVPN

Cara Mempercepat Torrents & Block Throttling - Langkah demi Langkah Panduan

NordVPN adalah keseluruhannya VPN tertinggi di kalangan pembaca kami. Dengan peneraju industri, alat privasi gred tentera dan lebih daripada 5,700 pelayan yang dioptimumkan kelajuan di seluruh dunia, itu sesuai untuk menyembunyikan aktiviti dalam talian anda dari ISP anda. 

Dengan menyambung ke pelayan NordVPN, anda menikmati keselamatan Penyulitan AES-256, dasar tidak ketat, suis bunuh automatik, perlindungan kebocoran DNS, dan banyak lagi. Semua ciri-ciri ini bergabung untuk memastikan ISP anda tidak akan dapat menjejaki aplikasi dan tapak web yang anda gunakan, atau permainan dalam talian yang anda sedang mainkan. 

Akibatnya, bukan sahaja sambungan anda menjadi lebih stabil, malah mungkin lebih cepat daripada biasa. Anda boleh mencuba NordVPN, tanpa risiko, dengan a Jaminan wang balik 30 hari. Pasangnya pada peranti anda selama sebulan dan lihat perbezaan yang dibuatnya.

Cuba NordVPN Bebas Risiko Sekarang!

Bypass ISP Throttling pada iPhone atau Android

VPN adalah pilihan terbaik untuk mengatasi pendambungan bandwidth pada telefon pintar. Ia melumpuhkan apa-apa sekatan ISP anda meletakkan pada kelajuan internet anda dan menstabilkan sambungan rangkaian anda.

Ikuti langkah mudah ini:

  1. Pilih VPN dengan aplikasi telefon pintar yang hebat. Kami mengesyorkanNordVPN,yang boleh diselaraskan ke komputer riba atau komputer anda untuk pemasangan lebih cepat.
  2. muat turun dan pasang aplikasi pada iPhone atau peranti Android anda.
  3. Sambungkan ke pelayan VPN yang sesuai.
  4. Nikmati penyemakan pantas, stabil pada mana-mana aplikasi atau laman web.

Cuba NordVPN Bebas Risiko Sekarang!

Ringkasan

ISP throttling adalah salah satu isu yang paling mengecewakan untuk pengguna internet hari ini. Anda mungkin menjadi mangsa dan tidak pernah tahu, kerana ISP anda akan melakukannya tanpa sebarang amaran. Mereka juga mungkin tidak pernah mengakuinya - selepas semua, anda membayar untuk sambungan internet yang cepat. Dengan sengaja melambatkan anda, ISP bertindak secara tidak jujur ​​dan mungkin secara haram. 

Dengan semua kerahsiaan ini, tdia yang terbaik yang boleh anda lakukan untuk melindungi diri anda dari pendikit adalah untuk memintasnya sama sekali. Dengan menggunakan VPN untuk melangkau throttling, anda dapat menyelamatkan diri anda dari jam internet yang mengecewakan dan tidak terduga lambat dalam beberapa langkah cepat dan mudah. 

Anda juga akan menikmati faedah yang lebih selamat, lebih banyak internet peribadi. Kami mencadangkan mencubaNordVPNuntuk melihat perbezaan yang dibuatnya. Mereka menawarkan a Jaminan wang balik 30 hari kepada pelanggan baru, jadi anda boleh membuat keputusan untuk diri sendiri, tanpa risiko. 

Cuba NordVPN Bebas Risiko Sekarang!

Bacaan lanjut

Melangkaui pendikit ISP hanyalah salah satu daripada banyak manfaat menggunakan VPN. Ketahui semua tentang mereka dalam panduan pemula lengkap kami.

Sekiranya anda tidak dapat menentukan VPN yang terbaik untuk anda, periksa kedudukan kami untuk yang terbaik. 

Masih tidak pasti? Buat banyak diskaun dan kupon VPN yang luar biasa ini. 

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me