Cara Muat turun dengan selamat pada eMule dengan VPN


P2P atau peer-to-peer telah menjadi istilah umum sekarang.

Sekiranya anda telah memuat turun filem kegemaran anda atau episod terkini Game of Thrones pada torrent, anda telah menggunakan P2P. Sementara itu P2P mempunyai beberapa aplikasi, ia adalah yang paling biasa digunakan untuk perkongsian fail dan sumber pengkomputeran seperti penyimpanan cakera, lebar jalur rangkaian dan kuasa pemprosesan.

Ketika datang ke P2P, pengguna hari moden banyak mengetahui BitTorrent dan laman web seperti RapidShare. Sekiranya anda telah berkunjung selama beberapa tahun, anda akan ingat beberapa nama besar lain dalam perkongsian fail seperti LimeWire dan Kazaa.

Walaupun banyak aplikasi lama tidak wujud hari ini, masih terdapat aplikasi yang popular tahun lalu dan masih menjadi pilihan pilihan di kalangan berjuta-juta pengguna - eMule.

Di bawah kami menunjukkan kepada anda cara selamat memuat turun fail pada eMule dengan VPN.

Apa eMule?

eMule adalah aplikasi P2P yang membolehkan anda mencari teks, audio, video, atau fail lain dengan cepat. Dengan eMule, anda juga boleh mencari fail dengan kandungan yang jarang berlaku.

Perkara terbaik mengenai eMule ialah kelajuan pemindahan yang tinggi. Terima kasih kepada kelajuan tinggi, anda dengan cepat boleh mengedarkan fail yang popular.

Apabila lebih banyak orang menyambung dan mula memuat naik dan memuat turun fail tertentu, ia mendapat kelajuan dan setiap nod mendapat faedah daripadanya. Tidak seperti banyak sistem P2P lain, eMule menghantar data dalam bentuk termampat dan menjimatkan jalur lebar anda.

Dan jika kelajuan tinggi tidak mencukupi untuk menarik perhatian anda, anda akan senang mengetahui tentang sistem kredit di eMule yang memberi ganjaran kepada pemuat naik yang kerap. Sekiranya anda memuat naik fail-fail popular pada sistem mereka, anda akan mendapat mata kredit dan anda akan mempunyai masa tunggu muat turun yang lebih rendah daripada yang lain.

Bagaimana eMule memuat turun fail

Kedua-dua kaedah perkongsian fail yang paling popular hari ini adalah laman web hosting dan klien BitTorrent. Untuk menggunakannya, anda memerlukan pautan atau fail.torrent. eMule adalah sedikit berbeza. Ia lebih seperti aplikasi P2P lama sekolah.

Sebaik sahaja anda disambungkan ke pelayan di eMule, anda boleh memasukkan butiran fail pada tab carian mereka dan mula memuat turun. Kaedah ini membantu pengguna mencari fail yang tidak mempunyai torrents.

Walau bagaimanapun, masalah dengan eMule adalah seperti dalam semua sumber P2P, ia memerlukan banyak pengguna untuk sistem yang berjaya. Oleh kerana lebih banyak orang menggunakan BitTorrent, fail eMule akan mempunyai sumber yang lebih sedikit. Dan dengan hanya beberapa sumber, fail tidak boleh dipercayai.

Mengapa eMule masih popular?

Walaupun terdapat kaedah perkongsian fail yang lebih baru, eMule masih popular. Terima kasih kepada kelajuan tinggi, kesederhanaan penggunaan, dan sistem kredit muat naik, ia mempunyai banyak pengguna setia yang tidak mahu meninggalkan aplikasi ini.

eMule adalah sumber terbuka dan selamat untuk digunakan. Ia tidak datang dengan mana-mana virus tersembunyi atau adware. Dengan direktori fail dan ciri carian yang dikongsi, eMule disukai oleh mereka yang suka berkongsi fail dengan mudah.

Masalah dengan eMule

Walaupun mudah untuk memuat turun dan berkongsi fail pada eMule, setiap kali anda menyambung ke rangkaian, alamat IP anda boleh dilihat oleh ISP anda atau sesiapa yang menjejak anda. Ini bermakna identiti anda terdedah secara terbuka.

Di negara-negara yang membahayakan dan perkongsian fail P2P adalah haram, anda boleh dikenakan denda atau dihantar ke penjara jika ISP anda menemui anda yang mengerikan.

Jika anda tidak mahu tuntutan undang-undang daripada ISP anda untuk berkongsi fail, yang terbaik untuk kekal tersembunyi. Apabila anda menyambung ke eMule, komputer anda menghantar maklumat mengenai fail yang sedang anda muat turun, berapa data yang telah anda terima, dan lokasi anda.

Lindungi Diri Anda dengan VPN

Sangat mudah untuk Sembunyikan jejak kaki Anda saat menggunakan eMule. Awak boleh lakukannya dengan menyambung ke VPN. VPN atau rangkaian peribadi maya berfungsi dengan menyulitkan data anda dan memberi anda alamat IP lain. Dengan cara ini, ISP anda tidak dapat menjejaki aktiviti anda atau melihat bahawa anda memuat turun kandungan yang dikongsi.

Berjaga jaga, tidak semua VPN membenarkan torrenting dan perkongsian fail pada pelayan mereka. Jika anda mahu kekal selamat - dan tidak mempunyai langganan VPN anda dibatalkan - pilih VPN yang membenarkan torrenting pada pelayan mereka.

Senarai ini menunjukkan kepada anda VPN yang mempunyai pelayan khusus untuk P2P dan perkongsian fail.

Kedudukan Penyedia Kedudukan Markah Skor kami
Pilihan Editor 4.8 / 5
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak
2 5.0 / 5
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak
3 4.9 / 5
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak
4 4.8 / 5
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak
5 4.7 / 5
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak

Bagaimana Menggunakan eMule dengan Tutorial VPN

Mengunduh dan menggunakan eMule dengan VPN tidak berbeza daripada melakukannya tanpa VPN. Satu-satunya perbezaannya ialah dengan VPN, butiran anda akan disembunyikan daripada ISP dan kerajaan anda apabila anda memuat turun atau memuat naik kandungan pada rangkaian P2P.

Memuat turun eMule melalui VPN adalah sangat mudah. Untuk bermula, anda perlu sambungkan ke VPN. Terdapat beberapa syarikat VPN yang baik di luar sana, jadi anda harus membaca ulasan sebelum membeli satu. VPN ini adalah yang paling disyorkan kami.

Kebanyakan syarikat VPN menyediakan aplikasi untuk menyambung ke pelayan mereka, yang membuat perkara sangat mudah. Sebaik sahaja anda memasang dan menyambung ke VPN, anda boleh terus memuat turun eMule.

1. Lawat http://www.emule-project.net/home/perl/general.cgi?rm=download dan muat turun pemasang terkini.

Cara Muat turun dengan selamat pada eMule dengan VPN

Ia akan membawa anda ke Sourceforge dan muat turun anda akan bermula secara automatik.

2. Buka fail yang dimuat turun. Ini akan memulakan proses pemasangan. Ikut arahan yang diberikan dalam pemasang (Wizard Penyediaan).
Cara Muat turun dengan selamat pada eMule dengan VPN

3. Apabila pemasangan selesai, melancarkan program ini.
Cara Muat turun dengan selamat pada eMule dengan VPN

4. Klik pada Sambung di sudut kiri atas.

Cara Muat turun dengan selamat pada eMule dengan VPN

Anda akan disambungkan ke pelayan dalam beberapa saat.Cara Muat turun dengan selamat pada eMule dengan VPN

5. Pergi ke tab Carian dari bar alat dan masukkan istilah yang ingin dicari. Dalam contoh ini, saya mencari Batman.
Cara Muat turun dengan selamat pada eMule dengan VPN

Anda akan melihat beberapa fail yang sepadan dengan kriteria carian anda. Tetingkap hasil carian akan memaparkan nama, jenis (audio / video), saiz, dan parameter lain.

Daripada fail ini, anda boleh memilih yang anda mahu dan klik pada butang Muat turun diberikan di sudut kiri bawah.

Sebaik sahaja anda klik pada Muat turun, ia akan mula memuat turun fail pada peranti anda. Seperti yang anda dapat lihat, fungsi asas eMule sangat mudah digunakan.

Jika anda pengguna torrent dan tidak dapat mencari fail khusus pada torrents, anda boleh cuba eMule kerana ia boleh mengakses beberapa kandungan yang jarang berlaku juga. Perlu diingat bahawa tidak kira aplikasi P2P yang anda pilih, adalah penting untuk melindungi jejak anda dengan bantuan VPN yang baik.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me