CitizenVPN Tobias Skytte Menerangkan Kebenaran Tentang VPN Percuma, Tawaran Sepanjang Hayat dan Pengekalan Data


Beritahu kami sedikit tentang diri anda dan latar belakang anda sebelum memulakan perkhidmatan vpn. Bagaimana anda memulakan sebagai perkhidmatan VPN?

Pada tahun 2009 saya bekerja sebagai Pentadbir Sistem untuk penyedia muzik aliran utama dan sebelum ini telah menubuhkan dan mengendalikan ISP kecil. Saya perhatikan bahawa pasaran VPN terutamanya dipasarkan ke arah nerds teknikal dan tepu dengan kurang daripada syarikat yang bereputasi yang tidak mempunyai ketelusan. Kebanyakan penyedia VPN tidak mendedahkan siapa yang menjalankannya atau bahkan dari negara apa. Saya rasa ada keperluan untuk pemasaran penyedia VPN yang telus dan boleh dipercayai terhadap pengguna biasa, jadi pada tahun 2010 saya berhenti kerja saya dan memulakan syarikat.

Dengan Opera yang menawarkan VPN percuma, dan dengan VPN percuma seperti Windscribe dan Hola, adakah anda melihat masa depan untuk VPN berbayar?

Opera 'VPN' lebih seperti proksi, ia hanya berfungsi dalam penyemak imbas Opera. Walaupun agak berguna, ia tidak berfungsi dengan semua program lain yang mungkin menggunakan internet, jadi ia tidak akan berfungsi dengan Skype atau permainan atau apa-apa lagi. Ia tidak hampir sama selamat untuk pengguna berbanding dengan VPN sebenar, kerana ia boleh dieksploitasi dengan cara lain untuk mendedahkan pengguna alamat IP sebenar.

Di masa depan, biasanya akan mempunyai akaun VPN berbayar, seperti akaun internet berbayar dan TV berbayar, Muzik streaming dan sebagainya. VPN berbayar boleh menawarkan lebih banyak kaedah sambungan (misalnya OpenVPN, PPTP, L2TP, IpSec dll) dan banyak lagi. keselamatan dan privasi yang lebih baik daripada pihak berkuasa. Biasanya mereka juga akan menawarkan jalur lebar lebih tinggi daripada VPN percuma. Di CitizenVPN kami tidak mempunyai had sama sekali pada lebar jalur. Kami sering melihat pengguna memuat turun dalam pecahan 50 + Mbps (walaupun pelayan boleh pergi jauh lebih tinggi). Saya tidak fikir anda boleh melakukannya dengan VPN percuma.

Windscribe tidak semestinya percuma, kerana pilihan percuma mereka agak terhad dan pilihan mereka yang tidak terhad sama seperti harga kami.
Dengan Hola, anda perlu berhati-hati sebagai pengguna kerana mereka tidak mempunyai pelayan apa pun. Sebaliknya, semua data anda mengalir ke salah satu pengguna dan keluar dari sana. Jadi semasa anda disambungkan ke Hola, beberapa pengguna lain akan keluar dari komputer anda, yang bermaksud bahawa komputer anda akan berfungsi sebagai pelayan VPN. Jika, sebagai contoh, seseorang memuatkan filem secara haram menggunakan Hola, maka alamat IP anda akan dijejaki untuk memuat turun filem itu dan meneka di mana pemegang hak akan datang mengetuk? Secara peribadi saya tidak akan pernah menggunakan Hola.

Sesetengah VPN menawarkan perjanjian seumur hidup. Apa pendapat anda mengenai strategi ini?

Baik saya agak ragu-ragu. Satu-satunya cara yang akan membuat apa-apa perniagaan adalah, terus terang, jika anda bercadang untuk menjual sejumlah besar akaun dengan cepat dan kemudian entah bagaimana tidak memberikan perkhidmatan berguna pada peringkat kemudian. Sebagai contoh, jika lebar jalur itu dipintas, maka sementara itu mungkin berguna hari ini, dalam masa 10-15 tahun lebar jalur yang sama akan merasakan seolah-olah anda menggunakan modem 64K hari ini .. jadi pada pendapat saya ia akan menjadi sangat tidak berguna.

Apa yang membuatkan CitizenVPN berbeza dari VPN yang lain?

Memandangkan semua data anda melalui pelayan penyedia VPN, saya selalu merasakan bahawa anda harus memilih penyedia VPN anda kerana anda memilih akauntan atau peguam anda. Jadi di CitizenVPN kami cuba membina kepercayaan dengan mendedahkan sepenuhnya siapa yang berada di belakangnya, alamat syarikat, maklumat hubungan dan sebagainya.
Untuk membina kepercayaan lebih lanjut, kami menjual dan memasarkan dari syarikat Denmark kami semasa menyampaikan perkhidmatan sebenar dari syarikat Bahamas kami (dengan pelayan VPN di beberapa negara). Jual dari Denmark menambah kepercayaan, kerana terdapat perlindungan dan jaminan pengguna yang sangat kuat; menyampaikan dari Bahamas membolehkan kami tidak bimbang tentang undang-undang pengekalan data EU, dan mereka mempunyai reputasi yang mantap untuk melindungi privasi.

Kami meletakkan keperluan pelanggan terlebih dahulu, dan bertujuan untuk menyediakan penyelesaian VPN yang paling mudah, lancar dan paling selamat.
Kami merasakan perkhidmatan VPN harus dijual seperti mana-mana perkhidmatan dalam talian lain. ISP, streaming Muzik, langganan TV dan lain-lain semuanya mempunyai sokongan telefon, jadi mengapa perlu VPN menjadi berbeza? Di masa hadapan, kami berharap dapat memberikan sokongan 24/7 telefon.

Apl Android kami adalah satu lagi contoh yang baik: Ia hanya memerlukan satu sentuhan bersambung dan konfigurasi sifar, namun masih menggunakan protokol OpenVPN yang sangat selamat, walaupun ia memerlukan kulit segar, tetapi kami sedang berusaha.

Kami bukan pembekal termurah di luar sana, jika anda mahukan VPN super diskaun kami bukanlah pilihan yang tepat. Sebaliknya, kami memberikan perkhidmatan premium berkualiti tinggi yang benar-benar ada sesiapa sahaja, mulai dari 0.29 € / hari. Kami juga menawarkan perkhidmatan berkualiti tinggi yang sama dalam model PayAsYouGo supaya anda boleh membeli, contohnya, pemindahan 10GB, dan menyebarkannya sepanjang setahun jika anda suka, yang menjadikannya sangat murah.

Bolehkah anda menerangkan "Pengekalan data"? Apakah polisi anda??

'Pengekalan data' biasanya merujuk kepada dasar pihak berkuasa memaksa ISP dan penyedia VPN untuk menyimpan data mengenai penggunaan pengguna perkhidmatan yang diberikan, oleh itu pihak berkuasa boleh mengaksesnya kemudian. Ini termasuk menyimpan alamat IP yang menyambungkan pengguna, serta kemungkinan tapak yang dikunjungi pengguna, e-mel yang dihantar, panggilan skype yang dibuat dan sebagainya, dan membenarkan pihak berkuasa untuk mengesan setiap tindakan yang diambil oleh pengguna dalam talian.

Dasar kami adalah untuk tidak menyimpan pengguna yang menghubungkan alamat IP atau data lain yang berkaitan dengan penggunaannya. Kami tidak mematuhi mana-mana 'arahan pengekalan data'.
Kami hanya menyimpan IP pengguna pada pelayan web selama 30 hari, tetapi ini hanya boleh digunakan untuk membuktikan bahawa alamat IP memuatkan CitizenVPN dan / atau membeli perkhidmatan tersebut. Ia tidak dapat menunjukkan sebarang data penggunaan. Kami sudah tentu log setiap kali akaun diakses (I.e menyambung dan memutuskan sambungan dan bytes dipindahkan), ini adalah untuk tujuan perakaunan, tetapi sebagai IP tidak disimpan itu bukan data yang sangat berguna untuk mana-mana pihak berkuasa.

Apakah langkah-langkah yang diambil dalam syarikat anda untuk menghalang orang luar dan pekerja daripada melihat data kegunaan anda?

Tiada orang luar yang pernah atau akan mendapat akses kepada pelayan atau data kami. Sekiranya ia menjadi perlu untuk memberi perantaraan jauh akses sementara untuk membetulkan sesuatu, maka dasarnya adalah hanya melakukannya semasa sys-admin sedang menonton setiap langkah pada skrin kerana ia dibuat.
Kami melakukan segala-galanya di dalam rumah dan segala-galanya dikembangkan 100% di sini di Denmark (termasuk aplikasi Android kami), kami tidak mengeksport apa-apa pembangunan atau penyelenggaraan sama sekali dan tidak merancang untuk.
Akses data pekerja (seperti carian pangkalan data dan lain-lain) sentiasa log masuk, jadi sebarang permintaan untuk data boleh dikesan semula.

Adakah Skytte Media ApS mempunyai sebarang projek menarik yang sedang berlaku sekarang?

Kami sedang bekerja pada palam yang sangat menarik&main router VPN untuk pengguna biasa. Ia akan menjadi sangat mudah digunakan tetapi masih menarik minat orang teknikal, dengan ciri peringkat perusahaan dan sumber terbuka. Kami akan melancarkan kempen Kickstarter pada April / Mei 2017. Saya tidak boleh mengatakan lebih banyak kerana kami akan memfailkan paten tetapi ia dipanggil 'LIBRTY' (TM). Anda mendengarnya di sini dahulu.

Adakah terdapat rancangan untuk menambah lebih banyak negara / pelayan ke tawaran VPN anda?

Ya! Kami sebenarnya merancang untuk menambah pelayan di 15-20 negara dalam tempoh 4-6 bulan ke depan, dan seperti biasa, semua akaun pengguna boleh dapat mengaksesnya dari mana-mana negara.

Adakah kesamaan antara Citizen Kane dan logo anda secara kebetulan?

Saya tidak benar-benar berfikir tentang Citizen Kane. Ideanya ialah untuk membuat persatuan dengan Abraham Lincoln yang terkenal memakai topi. Saya fikir Lincoln umumnya dikaitkan dengan hak-hak sivil, jadi ini sesuai dengan perlindungan privasi yang disediakan oleh CitizenVPN. Ia juga topi ahli silap mata, kerana kami secara ajaib menjadikan internet anda lebih baik dan lebih selamat.

Tambah Ulasan Anda di CitizenVPN

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me