GamaSec – Ασφάλεια επιχειρησιακού βαθμού για την αγορά SMB


Τα προϊόντα ασφάλειας που προσφέρει η GamaSec είναι τόσο καλά, που έπεισαν μια κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία να προσφέρει ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατά των παραβιάσεων δεδομένων μαζί με τα προϊόντα της GamaSec. Αυτό είναι κάτι που ο Άβι Μπαρτόφ, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της GamaSec, είναι ιδιαίτερα περήφανος. Είναι επίσης υπερήφανος που παρέχει προσιτές, αλλά υψηλής ποιότητας προϊόντα ασφαλείας σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Στη συζήτησή μας, η Avi μοιράζεται πληροφορίες για τα πολυάριθμα προϊόντα ασφαλείας της GamaSec, για τα οποία προορίζονται κυρίως και για το πώς προτίθεται να πουλήσει στην αγορά αυτή. Συζητά επίσης τι βλέπει ως τον επόμενο μεγάλο στόχο για χάκερς και προϊόντα ασφάλειας - η απάντησή του μπορεί να σας εκπλήξει.

Contents

Πείτε μου λίγο για τον εαυτό σας και για το υπόβαθρό σας.

Μετά τη μελέτη του νόμου στη Γαλλία, πήρα μέρος στο Bug 2000 και θέματα ασφάλειας. Δεν έχω δουλειά για δικηγόρους στο σπίτι μου στο Ισραήλ, οπότε άρχισα να αναζητώ έναν τρόπο να προσθέσω αξία ως ισραηλινός στην Ευρώπη. Αποφάσισα να επικεντρωθώ στην ασφάλεια πληροφορικής (IT) και να ξεκινήσω μια εταιρεία παροχής συμβουλών ασφάλειας πληροφορικής στη Γαλλία.

Σύντομα συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα να έχω μια εταιρεία πληροφορικής ασφάλειας με πολλούς συμβούλους για να διαχειριστεί. Κατανοούσα ότι το μέλλον ήταν στο διαδίκτυο και την ασφάλεια στο διαδίκτυο, έτσι μεταφέρθηκα στην εστίαση στον ιστό, τις υποδομές cloud και τα επιχειρηματικά μοντέλα SaaS (Λογισμικό ως Υπηρεσία).

Πριν αποκτήσετε πρόσβαση στις προδιαγραφές του GamaSec, μπορείτε να μοιραστείτε τις τρεις κορυφαίες συμβουλές ασφαλείας της εταιρείας σας?

Εδώ είναι, κατά σειρά σπουδαιότητας:

 1. Εκπαιδεύστε τους υπαλλήλους σχετικά με τους κινδύνους ασφαλείας, π.χ. ανοίγοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μη σαρωμένες συσκευές USB κ.λπ..
 2. Επενδύστε σε εξοπλισμό ασφαλείας για την αντιμετώπιση των σημερινών κινδύνων.
 3. Ελέγξτε το περιβάλλον σας για να επιβεβαιώσετε την πλήρη χρήση των δυνατοτήτων εξοπλισμού για το επίπεδο ασφάλειας που χρειάζεστε σήμερα.

Η σειρά προϊόντων σας περιλαμβάνει πολλές ανεξάρτητες, αλλά σχετικές, μονάδες ασφαλείας. Παρακαλώ περιγράψτε τους για μένα.

Προσφέρουμε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα ασφαλείας:

 1. Ανίχνευση ευπάθειας - Ο σαρωτής εφαρμογών ιστού προσομοιώνει τη συμπεριφορά των χάκερ χρησιμοποιώντας τη μοναδική τεχνολογία AI (Τεχνητή Νοημοσύνη), προκειμένου να εντοπίσει τις ευπάθειες εφαρμογής μαζί με την ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού.
 2. Αποκατάσταση - Καθώς οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις δεν διαθέτουν τους πόρους για την αποκατάσταση βάσει των εκθέσεων που δημιουργούμε, προσφέρουμε αποκατάσταση ως υπηρεσία. Καθαρίζουμε όλα τα ευρήματα και τα κακόβουλα προγράμματα που εντοπίστηκαν για μια σταθερή τιμή. Πρόκειται κυρίως για μια χειρωνακτική διαδικασία - μόνο το 20-25% μπορεί να γίνει αυτόματα.
 3. Προστασία ιστοτόπων - Προηγμένη προστασία τείχους προστασίας εφαρμογών Web (WAF) και προστασία DDoS (Distributed Denial of Service).
 4. Περιορισμένη εγγύηση παραβίασης δεδομένων - Η αγορά των ΜΜΕ απαιτεί / απαιτεί ασφαλιστική κάλυψη για παραβιάσεις δεδομένων. Παρέχουμε αυτή την κάλυψη μέσω της συνεργασίας μας με την Assurant, εταιρεία διαχείρισης κινδύνων.

τα προϊόντα gamazac

Ένα πράγμα που με εντυπωσίασε ως ασυνήθιστο για προηγμένο λογισμικό ασφαλείας είναι ότι οι πωλήσεις των προϊόντων σας είναι εντελώς συνδεδεμένες και ότι η τιμολόγηση δεν βασίζεται στον αριθμό των χρηστών.

Η αλήθεια είναι ότι οι ηλεκτρονικές πωλήσεις αντιπροσωπεύουν μόνο το 5% των συνολικών μας εσόδων. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων μας είναι μέσω συνεργατών καναλιών, οι οποίοι πωλούν τα προϊόντα μας είτε με το όνομα GamaSec είτε με λευκή σήμανση. Οι εταίροι αυτοί περιλαμβάνουν:

 • Web hosting και παροχείς υπηρεσιών Διαδικτύου
 • MSSP (Managed Security Service Providers)
 • Βιομηχανικές ενώσεις
 • Ασφαλιστές

Πώς καθορίζετε την αγορά-στόχο σας?

Είδαμε πολύ γρήγορα ότι οι εταιρείες ασφάλειας στόχευαν γενικά τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αναγνωρίσαμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε με την αναξιοποίητη αγορά SMB (Small and Medium Businesses) με το προϊόν της επιχείρησής μας. Η αγορά των ΜΜΕ είναι μια συνολικά μεγαλύτερη αγορά, αλλά απαιτεί να προσεγγίζετε και να πουλάτε σε πολλές άλλες οργανώσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δίνουμε προτεραιότητα στη συνεργασία με τους εταίρους των καναλιών.

Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία-στόχος μας είναι ένας συνεργάτης καναλιού με μεγάλη ποσότητα δυνητικών πελατών. Ξοδεύουμε πολλή σκέψη και ενέργεια για την προστιθέμενη αξία που μπορούμε να προσφέρουμε στους εταίρους μας για να τους καταστήσουμε πιο επιτυχείς και εμείς.

Πόσους ενεργούς πελάτες έχετε σήμερα; Πού βρίσκονται κυρίως?

Η πλειοψηφία των πελατών μας είναι στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Φέτος, παρέχουμε υπηρεσίες σε 15.000 ιστότοπους.

Πώς θα περιγράφατε τον τρέχοντα τυπικό πελάτη σας?

Οι σημερινοί πελάτες μας προέρχονται κυρίως από τους ακόλουθους τρεις τομείς:

 • Λιανεμποριο & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
 • Ιατρική περίθαλψη (HIPAA / Απόρρητο)
 • Ιστοσελίδες / οργανισμούς που πρέπει να προστατεύουν την ηλεκτρονική τους φήμη

Ποιοι είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους πελάτες σας?

Οι μεγαλύτεροι πελάτες μας είναι οι Eli Lilly, Tetra Pak και Hyatt Hotels, καθώς και οι εταιρείες που εμφανίζονται παρακάτω.

gamasec πελάτες

Ποιον βλέπετε ως κύριους ανταγωνιστές σας; Πώς βλέπετε τα εργαλεία σας διαφορετικά και / ή καλύτερα από τα δικά τους?

Έχουμε δύο τύπους ανταγωνιστών. Ο πρώτος τύπος ανταγωνισμού είναι οι κορυφαίες εταιρίες ασφάλειας επιχειρήσεων όπως τα Rapid7, WhiteHat και Qualys. Έχουν πολύ καλά εργαλεία και τεχνολογίες, αλλά εστιάζουν στις επιχειρήσεις και δεν ανταγωνίζονται πραγματικά μαζί μας στον χώρο των ΜΜΕ.

Ο δεύτερος τύπος ανταγωνισμού είναι εταιρείες όπως το SiteLock, οι οποίες επίσης απευθύνονται ειδικά στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Ωστόσο, συνδυάζουν απλώς τεχνολογίες από πολλές εταιρείες. Είμαστε διαφορετικοί από αυτούς στο ότι έχουμε τις δικές μας τεχνολογίες.

Μια άλλη ασυνήθιστη, αν όχι μοναδική, πτυχή της προσφοράς σας είναι η Περιορισμένη Εγγύηση για την Παράβαση Δεδομένων που προσφέρετε μαζί με την Assurant. Παρακαλώ πείτε μου για αυτό.

Έχοντας έρθει σε επαφή με την αγορά, είδαμε ότι όλο και περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήθελαν να λαμβάνουν ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ενάντια σε παραβιάσεις δεδομένων. Ωστόσο, δύο σημαντικά ζητήματα δυσκολεύουν τις ασφαλιστικές εταιρείες να προσφέρουν τέτοιες πολιτικές:

 • Πώς μπορεί ο ασφαλιστής να προσδιορίσει το επίπεδο ασφάλειας που υπάρχει πριν υπογράψει μια πολιτική?
 • Πώς μπορεί ο ασφαλιστής να παρακολουθήσει ότι το επίπεδο ασφάλειας διατηρείται κατά τη διάρκεια της πολιτικής?

Προσεγγίσαμε την Assurant Inc. για την παροχή χρηματοοικονομικής προστασίας με τα προϊόντα ασφαλείας μας. Συνεργαστήκαμε για 18 μήνες, μετά από το οποίο ήταν πεπεισμένοι ότι οι λύσεις μας στον κυβερνοχώρο ήταν καλές, ώστε να μπορούν να ποντάρουν σε αυτά. Επιπλέον, μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε τις δύο ανησυχίες που ανέφερα νωρίτερα, μέσω των καθημερινών / μηνιαίων ελέγχων κακόβουλης λειτουργίας και ευπάθειας και λεπτομερών αναφορών.

Πώς βλέπετε την εξέλιξη της αγοράς του λογισμικού ασφάλειας τα επόμενα χρόνια?

Η μεγάλη τάση που θα επηρεάσει όλες τις πτυχές της πληροφορικής - και όχι μόνο την ασφάλεια - είναι το γεγονός ότι όλα πάνε στο νέφος.

Η επόμενη σημαντική τάση που βλέπω είναι ότι η ασφάλεια στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια θα επικεντρωθεί στο "έξυπνο σπίτι". Είμαστε στην αρχή αυτής της τάσης, αλλά θα δει τεράστια ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Με τον ίδιο τρόπο που προστατεύουμε αυτήν την περίοδο δίκτυα και ιστότοπους, θα χρειαστεί να προστατεύσουμε τα έξυπνα σπίτια από τους χάκερς.

Ποια είναι μερικά από τα μελλοντικά σχέδια για το GamaSec?

Έχουμε τρεις εκκρεμείς εγγραφές διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, γεγονός που είναι ενδεικτικό του γεγονότος ότι είμαστε μια τεχνική εταιρεία και επενδύουμε πολύ σε μελλοντικές τεχνολογίες. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το προϊόν μας GamaEye, το οποίο θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας μας για να παρέχει σχεδόν εντοπισμό ενεργητικής επίθεσης σε πραγματικό χρόνο.

Από την πλευρά των επιχειρήσεων, ανοίξαμε ένα γραφείο στη Νέα Υόρκη πριν από έξι μήνες και σχεδιάζουμε τώρα να επεκταθούμε σε APAC.

Πόσους υπαλλήλους διαθέτετε σήμερα; Πού βρίσκονται?

Επί του παρόντος, έχουμε τέσσερις εργαζόμενους στις Ηνωμένες Πολιτείες που επικεντρώνονται στο μάρκετινγκ και έξι εργαζόμενοι στο Ισραήλ για ανάπτυξη και επιχειρήσεις.

Πόσες ώρες την ημέρα εργάζεστε κανονικά; Τι σας αρέσει να κάνετε όταν δεν εργάζεστε?

Δεν θέλω να είμαι ο διευθύνων σύμβουλος που λέει ότι εργάζεται 18 ώρες την ημέρα ... Μου αρέσει αυτό που κάνω, οπότε δεν το θεωρώ πραγματικά ότι δουλεύει - είναι περισσότερο πάθος. Αλλά για να απαντήσετε στην ερώτησή σας, εργάζομαι συνήθως 12-14 ώρες την ημέρα.

Όταν δεν δουλεύω, μου αρέσει να βρίσκομαι στην παραλία, να κοιτάζω τη θάλασσα και να μην κάνω τίποτα άλλο.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me