Hacking Hacker oleh Roger A. Grimes – Bab PERCUMA Termasuk


Hacking Hacker oleh Roger A. Grimes memperkenalkan anda kepada penggodam etika dan apa yang mereka lakukan dalam dunia keselamatan siber. Setiap bab mengandungi profil yang berbeza dan penjelasan mengenai teknologi yang digunakan.

Kami duduk dengan Roger A. Grimes, seorang guru komputer yang diupah untuk menggodam syarikat untuk menguji keselamatan siber mereka, untuk membincangkan buku dan pentingnya peretasan etika.

vpnMentor: Apa yang membuatkan awak menulis buku ini?

Grimes: Banyak alasan yang membuat saya ingin menulisnya, tetapi dorongan utama adalah dua khalayak: 1) Memberi pengenalan umum kepada orang yang menganggap pekerjaan dalam keselamatan IT, dan 2) Memberi panduan kepada orang yang melakukan atau menimbangkan yang tidak beretika penggodaman, terutamanya pelajar. Saya dan isteri saya menghadapi cabaran yang sama dari anak kami bertahun-tahun yang lalu dan hobi penggodamnya berubah menjadi kerjaya yang hebat dengan panduan kecil.

vpnMentor: Apa pengetahuan baru yang anda peroleh semasa menulis buku?

Grimes: Bahagian kegemaran saya dalam proses penulisan buku ini menemuramah legenda industri IT yang telah saya ikuti selama beberapa dekad. Ia hebat untuk bertemu dengan mereka satu sama lain, mendengar cerita mereka, dan dalam banyak kes mengesahkan atau mengubah suai beberapa cerita yang saya dengar tentang mereka. Tidak syak lagi bahawa bahagian kegemaran saya.

Klik di sini untuk membaca bab pertama Hacking the Hacker.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me