Hosting χωρίς διακομιστές αλλάζει το πρόσωπο του WordPress, εξηγεί ο Strattic Διευθύνων Σύμβουλος

Τι σας οδήγησε να αναπτύξετε μια λύση διακομιστή WordPress χωρίς διακομιστή?

Γεννήθηκα στον Καναδά και μετακόμισα στο Ισραήλ πριν από 23 χρόνια. Τελείωσα το πανεπιστήμιο και ίδρυσα μια υπηρεσία ανάπτυξης WordPress πριν από 14 χρόνια. Ήμασταν ένας από τους πρώτους που προσφέραμε το WordPress ως επιχειρηματική λύση πίσω όταν ήταν απλά μια πλατφόρμα blogging. Επειδή ξεκινήσαμε νωρίς, βρισκόμασταν σε καλή θέση όταν οι επιχειρήσεις και οι οργανώσεις άρχισαν να αναζητούν άλλες λύσεις για τη διαχείριση της ιστοσελίδας τους αντί να χρησιμοποιούν το δικό τους λογισμικό.

Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, έγινε ένας πονοκέφαλος για τη διαχείριση και τη διατήρηση ενός δικτυακού τόπου του WordPress. Αρχίσαμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα πακέτο συντήρησης για να τους βοηθήσουμε με αυτόν τον πονοκέφαλο, όπου διατηρήσαμε τους ιστοτόπους τους ενημερωμένους, υποστηρίζονταν και τους παρέχονταν τεχνική υποστήριξη, αλλά έγινε ακόμη περισσότερο από πονοκέφαλο ακόμη και για εμάς.

Καθώς είμαι στον τομέα της ανάπτυξης ιστοσελίδων, προσπαθώ πάντα να παραμείνω στην κορυφή των τάσεων και των τεχνολογιών. Άρχισα να ενδιαφέρομαι για την έννοια των γεννητριών στατικών τοποθεσιών. Είναι ένας τρόπος για την ανάπτυξη ενός ιστοτόπου χωρίς βάση δεδομένων, απλώς HTML, CSS και JavaScript. Οι γεννήτριες στατικών τοποθεσιών διευκολύνουν τους προγραμματιστές να αναπτύξουν έναν ιστότοπο και έτσι ο ιστότοπος είναι πιο σταθερός. Δεν υπάρχει βάση δεδομένων για να χαράξει. δεν χρειάζεται να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων για την αναζήτηση των σελίδων, έτσι τρέχει πιο γρήγορα και είναι πιο ελαφρύ. Ωστόσο, το μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει την ευελιξία για μη-προγραμματιστές που βρίσκονται σε πλατφόρμες όπως το WordPress. Δεν έχει μια κοινότητα WordPress ή την κοινότητα ανοιχτού κώδικα σε μια κλίμακα.

Έτσι λοιπόν η ιδέα μου ήταν να φέρω μαζί τις δύο έννοιες. Το WordPress είναι τεράστιο. είναι το 30% του Διαδικτύου και αυξάνεται, και έχει πολλά οφέλη. Λοιπόν, τι γίνεται αν γυρίσαμε το WordPress στη δική του γεννήτρια στατικών ιστοτόπων; Και αυτή είναι η ιδέα πίσω από το Strattic.

Έτσι, αυτό που κάνουμε με το Strattic είναι η μετατροπή των ιστοσελίδων του WordPress σε μια στατική τεχνολογία χωρίς διακομιστές, με ένα μόνο κλικ. Ο χρήστης δεν χρειάζεται να μάθει τίποτα νέο, ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τον ιστότοπό του όπως είναι συνηθισμένος. Το μόνο που πρέπει να κάνουν όταν κάνουν αλλαγές (στην ανάπτυξη, το σχεδιασμό, το περιεχόμενο), είναι να κάνετε κλικ σε ένα ακόμη κουμπί και ο ιστότοπός τους αναπτύσσεται ως τέλειο αντίγραφο και αυτό το ρεπλίκα είναι στατικό. δεν υπάρχει βάση δεδομένων. Έτσι, οι χάκερ που προσπαθούν συνεχώς να παραβιάζουν ιστότοπους που βασίζονται σε γνωστές ευπάθειες, θα χτυπήσουν έναν τοίχο επειδή δεν υπάρχει τίποτα που να παραβιάζει εκεί. Οι ιστότοποι μπορούν να φτάσουν έως και 16 φορές πιο γρήγορα και η κλιμάκωση δεν είναι πρόβλημα.

Τώρα, ας πούμε ότι ένας από αυτούς τους ιστότοπους έχει μια τεράστια ροή επισκεψιμότητας, θετική επισκεψιμότητα από ένα άρθρο ή μια καμπάνια ή αρνητική επισκεψιμότητα σαν τη μορφή επίθεσης DDoS και ο διακομιστής μπορεί να επιβραδυνθεί ή να καταρρεύσει. Αλλά με μια στατική ιστοσελίδα, αυτό δεν θα συμβεί. Έτσι, φέρουμε όλα αυτά τα οφέλη στους πελάτες μας χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν τίποτα στο δίκτυό τους.

Πώς είναι το Hosting χωρίς Διαδίκτυο Διαφορετικό από τις παραδοσιακές μεθόδους φιλοξενίας?

Βασικά, κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν ιστότοπο που τρέχει σε ένα CMS, ζητάτε μια σελίδα και ερωτά τη βάση δεδομένων για να αποκτήσει το περιεχόμενο στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Κάνουμε τα πάντα μετά από αυτό. Παίρνουμε το μπροστινό άκρο και το κόβουμε από το πίσω μέρος. Παρουσιάζουμε το ερώτημα μετά τη σελίδα στο διαδίκτυο. Αυτό είναι το στατικό κομμάτι, το μη-τμήμα της βάσης δεδομένων. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο ιστότοπος δεν έχει δυναμικό περιεχόμενο. ο serverless έρχεται σε λειτουργία όταν πρέπει να υποστηρίξουμε μια λειτουργικότητα που επικοινωνεί με τη βάση δεδομένων. Για παράδειγμα, μια φόρμα επικοινωνίας ή μια εγγενής αναζήτηση WordPress, η οποία θα διερευνά τη βάση δεδομένων και στη συνέχεια θα εμφανίζει το αποτέλεσμα. Μιμούμαστε αυτή τη λειτουργικότητα χρησιμοποιώντας τεχνολογία χωρίς διακομιστές που ονομάζεται Lambda, η οποία αναπτύχθηκε από την Amazon AWS. Η Lambda μπορεί να παρουσιάσει λειτουργίες που είναι δυναμικές, χωρίς να χρειάζονται βάση δεδομένων. Ονομάζεται επίσης Λειτουργίες ως Υπηρεσία. Έτσι, ενεργοποιείτε το με την υποβολή μιας φόρμας ή κάνοντας κλικ σε ένα κουμπί που ενεργοποιεί μια λειτουργία Lambda και το οποίο εκτελεί έναν τύπο δυναμικής λειτουργίας. Για παράδειγμα, αρπάζει την υποβολή όταν υποβάλλεται ένα έντυπο. Λαμβάνουμε αυτό το περιεχόμενο και το στέλνουμε όποτε χρειάζεται, όπως για παράδειγμα στέλνοντας στον ιδιοκτήτη του ιστότοπου σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και στη συνέχεια κλείνει η λειτουργία Lambda. Εκτελείται μόνο για τη διάρκεια όσων χρειάζονται, πράγμα που είναι πολύ πιο ασφαλές και κλιμακωτό τρόπο να κάνουμε πράγματα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία και την ασφάλεια της βάσης δεδομένων.

Ποιες είναι μερικές από τις ευπάθειες του WordPress και πώς μπορεί να ξεπεραστεί η Strattic Help?

Σε γενικές γραμμές, για κάποιον που τρέχει μια τυπική ιστοσελίδα του WordPress, υπάρχουν επιπλέον πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν. Αν ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου φροντίζει για φρούτα χαμηλής ανάρτησης, τότε βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Αυτό θα περιλαμβάνει ουσιαστικά τη διασφάλιση ότι ο ιδιοκτήτης του site ενημερώνει τακτικά plugins, θέματα και βασικό λογισμικό. Αυτό είναι ένα κλειδί.

Είναι σημαντικό να ελέγχετε τις προσθήκες μια φορά και να διαπιστώσετε αν έχουν σταματήσει να υποστηρίζονται από τον έλεγχο του αποθετηρίου των plugin. Επίσης, μπορείτε να δείτε αν απαντούν σε αιτήματα υποστήριξης και εάν όχι, το πρόσθετο γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο για την ασφάλεια, καθώς κανείς δεν ελέγχει για ευπάθειες ή απελευθερώνει διορθώσεις. Γενικά συνιστάται να μην υπάρχουν υπερβολικά πολλά πρόσθετα σε έναν ιστότοπο, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα απόδοσης.

Κρατήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας, όχι απαραίτητα για να αποτρέψετε προβλήματα, αλλά μπορεί να σας σώσει αν κάτι πάει στραβά. Δεν αρκεί να βασίζεστε στην εφεδρική εταιρεία φιλοξενίας. Έχω δει τις εταιρείες φιλοξενίας να χάνονται ή να βγαίνουν εκτός επιχείρησης και οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα.

Μας αρέσει μια εφεδρική υπηρεσία που ονομάζεται Blogvault, και είναι απρόσκοπτη. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το plugin τους, μπορείτε να δοκιμάσετε, να επαναφέρετε και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστοτόπου σας κάθε μέρα. Αυτό είναι κρίσιμο.

Μια άλλη λειτουργικότητα που οι χρήστες μπορούν εύκολα να προσθέσουν είναι η Brute Force Attack προστασία. Υπάρχουν plugins που μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα επιτρεπτών δεδομένων μόνο την IP σας για να συνδεθείτε στον ιστότοπο και να αποκλείσετε όλους τους άλλους χρήστες ή συγκεκριμένα IP από τη σελίδα σύνδεσης. Φυσικά, ως διαχειριστής, δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιήσετε το όνομα χρήστη "admin" ή "administrator". Επιλέξτε κάτι λιγότερο προφανές.

Η μετακίνηση της διεύθυνσης URL της σελίδας σύνδεσης μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση αυτόματων bots, αλλά είναι μια αμφιλεγόμενη μέθοδος και πολλοί λένε ότι δεν αξίζει τον κόπο.

Ακολουθεί μια συζήτηση που έδωσα στο WordCamp Europe το 2017 στο Παρίσι, με μια πλήρη λίστα με τα βήματα ασφαλείας που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι.

Miriam Schwab: Ασφάλεια WordPress για όλους - δεν θα πιστέψετε πόσο απλό μπορεί να είναι

Πώς βλέπετε το μέλλον του WordPress?

Το WordPress βρίσκεται σε μια κατάσταση τώρα που έχει πιο σοβαρό ανταγωνισμό από ποτέ. Υπάρχουν πλατφόρμες που είναι ευκολότερο να χρησιμοποιηθούν για την οικοδόμηση και τη διαχείριση ιστοτόπων. Το WordPress θα πρέπει να ανοίξει το παιχνίδι του, και χαίρομαι που βλέπω ότι συμβαίνει πραγματικά. Υπάρχει μια τεράστια ώθηση που οδήγησε ο Mat Mullenweg, ο συνιδρυτής του WordPress, να εφαρμόσει έναν νέο επεξεργαστή που ονομάζεται Gutenberg, ο οποίος προορίζεται να είναι πιο φιλικός προς το χρήστη για τη δημιουργία σχεδίων σελίδων και στυλ. Μέχρι τώρα, το WordPress είχε έναν βασικό επεξεργαστή σελίδας με περιορισμένες δυνατότητες διάταξης, ή θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε έναν οικοδόμο σελίδων ο οποίος είναι προβληματικός όσον αφορά τον αντίκτυπό του στις επιδόσεις και την έλλειψη προνοητικής σκέψης. Ορισμένες από αυτές δημιουργούν διατάξεις σελίδας που θα σπάσουν τον ιστότοπό σας αν τις απενεργοποιήσετε. Το Elementor σκέφτεται προς τα εμπρός. Μπορείτε να την απενεργοποιήσετε και η διάταξη της σελίδας σας θα παραμείνει και δεν επηρεάζει την απόδοση. Ωστόσο, ο Gutenberg φέρνει αυτή την ιδέα εσωτερικά ως μέρος του βασικού λογισμικού. Ο Matt έχει αναγνωρίσει τα προβλήματα που δημιουργούν οι οικοδόμοι σελίδων στο WordPress και για να διατηρηθεί η θέση τους ως ηγέτης της αγοράς στο CMS, αυτό είναι το επίκεντρο αυτή τη στιγμή. Το WordPress θα συνεχίσει να αυξάνεται επειδή έχει σοβαρά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες πλατφόρμες.

Για παράδειγμα, δεν έχετε το δικό σας περιεχόμενο και εξαρτάτε από πλατφόρμες τρίτων. Για πολλούς οργανισμούς, είναι σημαντικό για αυτούς να κατέχουν το περιεχόμενό τους. Στο μακροπρόθεσμο όραμα, έτσι πρέπει να πλησιάζουν οι άνθρωποι στον ιστότοπό τους.

Το WordPress έχει ορισμένες απειλές, αλλά αυτές οι απειλές τον ωθούν προς τα εμπρός για να γίνουν ακόμα καλύτεροι για τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον.

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το WordPress δεν είναι ασφαλές. Έχει αναπτύξει αυτή τη φήμη αλλά αυτό είναι επειδή είναι τόσο εύκολο να δημιουργηθεί ότι όσοι κάνουν τοποθεσίες σε λειτουργία δεν είναι πάντοτε ενημερωμένοι για την ασφάλεια του ιστού και επομένως δεν ξέρουν πώς να το διαχειριστούν και να είναι υπεύθυνοι για τον ιστότοπό τους. Πλατφόρμες όπως το Strattic θα βεβαιωθείτε ότι δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τίποτα εκτός από τον τρόπο ενημέρωσης του περιεχομένου σας στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να έχετε έναν ξεπερασμένο, ευάλωτο ιστότοπο, αλλά δεν έχει σημασία επειδή δεν είναι προσβάσιμος από τον ιστό. Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός ασφαλείας ή ανησυχείτε, απολαύστε απλώς τα οφέλη χωρίς το μειονέκτημα.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me