Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ICO


Τι είναι ένας ICO?

Η αρχική προσφορά νομισμάτων (ICO) είναι ένα ανεξέλεγκτο εναλλακτικό μέσο για το crowdfunding που βασίζονται σε νέες ψηφιακές κρυπτοσυχνότητες που έχουν προκύψει εκτός του παραδοσιακού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Πρόσφατα εξελίχθηκε σε δημοτικότητα ώστε να γίνει μια σημαντική πηγή κεφαλαίου για νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Από τότε που ολοκληρώθηκε το πρώτο σετ ICO - το οποίο κρατήθηκε από την Omni Layer (επίσημα το Mastercoin) το 2013 και το Ethereum το 2014,.

Πάνω από 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια αυξήθηκαν μόνο φέτος από τις πωλήσεις ψηφιακών νομισμάτων στους επενδυτές. Αυτό το μοντέλο βοηθά πολλά έργα και νεοσύστατες εταιρείες να αποκτήσουν τη χρηματοδότηση που απαιτείται για να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους.

Δύο νεοεμφανιζόμενες νεοσύστατες εταιρείες, το Filecoin και η Tezos έχουν σήμερα το μεγαλύτερο νόμισμα που προσφέρουν μέχρι σήμερα $ 257M και $ 232M αντίστοιχα.

Πώς λειτουργεί το ICO?

Οι νεοϊδρυόμενες εταιρείες συγκεντρώνουν χρήματα δημιουργώντας και πωλώντας το δικό τους ψηφιακό νόμισμα που ονομάζεται "μάρκες". Τα μάρκες είναι παρόμοια στη σύνθεση και τα χαρακτηριστικά με τα καθιερωμένα ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin και ο Ether.

Δημιουργώντας το δικό σας ψηφιακό νόμισμα και ξεκινώντας ένα ICO δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο φαίνεται. Οι ICO συνήθως πραγματοποιούνται στο δίκτυο Ethereum, το οποίο είναι το κορυφαίο μπλοκ (τεχνολογία πίσω από τα ψηφιακά νομίσματα) και η πλατφόρμα για ICO.

Το λογισμικό πίσω από το Ethereum και το Bitcoin είναι ανοικτού κώδικα, δηλαδή ο πηγαίος κώδικας είναι ελεύθερα διαθέσιμος για οποιονδήποτε να τροποποιήσει και να δημιουργήσει το δικό του ψηφιακό νόμισμα χρησιμοποιώντας το Ethereum Smart Contract.

Πρόκειται για ένα πρωτόκολλο ηλεκτρονικού υπολογιστή που διευκολύνει τη μεταφορά ψηφιακών στοιχείων μεταξύ των μερών σύμφωνα με τους συμφωνημένους όρους συναλλαγών. Αν δεν αισθάνεστε άνετα να μπερδεύετε με κώδικα, υπάρχουν εταιρείες που είναι πρόθυμες να το κάνουν για σας με μικρή χρέωση.

Οι επενδυτές αγοράζουν συνήθως τα νέα νομίσματα ή μάρκες στέλνοντας τους προγραμματιστές Bitcoin ή Ether - το ψηφιακό νόμισμα στο εσωτερικό του δικτύου Ethereum. Οι αγορασμένες μάρκες χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε μια υπηρεσία πληροφορικής που οι προγραμματιστές δημιουργούν ή υπόσχονται να χτίσουν.

Για παράδειγμα, μια υπηρεσία ροής ταινίας εκκίνησης μπορεί να πουλήσει μάρκες συνδρομής στο κοινό πριν από την εκτόξευση και να συγκεντρώσει πελάτες που έχουν κίνητρο να προωθήσουν την υπηρεσία μόλις αυτή τεθεί σε λειτουργία.

Όμως, να πείσουν τους επενδυτές να αγοράσουν το συμβολικό ή το κέρμα σας με μια υπόσχεση μελλοντικής αξίας είναι συνήθως το δύσκολο μέρος και πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις χρεοκοπούν προτού αξίζουν οτιδήποτε.

Γιατί οι άνθρωποι επενδύουν σε αυτά τα κέρματα?

Οι έμποροι της ICO υποσχόμαστε στους συμμετέχοντες να έχουν πρόσβαση σε μια μελλοντική πλατφόρμα υπηρεσιών ή εφαρμογών.

Τα μάρκες που πωλούν χρησιμοποιούνται ως εισιτήριο εισόδου στην πλατφόρμα. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα ή υπηρεσίες που να προσφέρονται, μόνο μια υπόσχεση.

Επιπλέον, οι άνθρωποι επενδύουν σε κέρματα επειδή ελπίζουν ότι η αξία θα εκτιμηθεί μόλις ολοκληρωθούν οι υπηρεσίες που υποσχέθηκαν από τους προγραμματιστές, δημιουργώντας έτσι ζήτηση για τα κέρματα.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ICO

Ποια είναι η σχέση μεταξύ IPO και ICO?

Παρόλο που εμπνέεται από τις αρχικές δημόσιες προσφορές (IPO), η αρχική προσφορά νομισμάτων (ICO) είναι στην πραγματικότητα διαφορετική.

Οι Διεθνείς Οργανισμοί Πληροφοριών δεν προσφέρουν στους επενδυτές την κυριότητα των μετοχών και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, τα έργα που βρίσκονται πίσω από τους ICO δεν διαθέτουν πραγματικό λειτουργικό προϊόν ή υπηρεσία.

Παρά, Οι Διεθνείς Οργανισμοί Τυποποίησης είναι μια φθηνότερη εναλλακτική λύση για τις δημόσιες εγγραφές, διότι δεν βασίζονται σε χρηματιστήρια και στις σχετικές αυστηρές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Μπορείτε να κερδίσετε περισσότερα χρήματα με τους ICO ως ξεκίνημα από ό, τι θα μπορούσατε ποτέ από έναν χρηματιστηριακό ή επιχειρηματικό καπιταλιστή.

Είναι τα ΜΚΟ νόμιμα ή απάτη?

Καθώς οι νόμοι αγωνίζονται να συμβαδίσουν με την πρόοδο της τεχνολογίας, τα ρυθμιστικά κενά είναι αναπόφευκτα.

Αυτό συμβαίνει σαφώς με τους ICO στις περισσότερες χώρες, με εξαίρεση την Κίνα και τη Νότια Κορέα όπου απαγορεύονται πλήρως.

Ορισμένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ενίσχυση της ρυθμιστικής εποπτείας των ICO όπως και με τον τρόπο που ρυθμίζουν τα αποθέματα και τα ομόλογα. Εν τω μεταξύ, όμως, οι έφοροι και οι επενδυτές του ICO έχουν μια μέρα πεδίου.

Οι ICO μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια σειρά δραστηριοτήτων, από την εκκίνηση της συλλογής κεφαλαίων και την εταιρική χρηματοδότηση μέχρι την απλή απάτη. Μπορεί να είναι δύσκολο για τον μέσο επενδυτή να διεξάγει τη δέουσα επιμέλεια για τα έργα του ICO και να διακρίνει τις πιθανές ευκαιρίες από τα προγράμματα που χρεώνουν τα χρήματα.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) προειδοποίησε τους επενδυτές να προσέχουν τους απατεώνες που χρησιμοποιούν ICO για να εκτελούν τα προγράμματα "pump and dump".

Αυτό είναι όπου οι απατεώνες τεχνητά διογκώσουν την τιμή ενός ιδιοκτησιακού συμβόλου μέσω παραπλανητικών θετικών δηλώσεων, προκειμένου να ξεπουληθούν μετά την "άντληση" της τιμής από την φρενίτιδα αγοράς που δημιουργούν.

Μόλις οι φορείς εκμετάλλευσης του συστήματος "dump" πουλήσουν τα υπερτιμημένα τους μάρκες, η τιμή πέφτει και οι επενδυτές χάνουν τα χρήματά τους.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ICO

Τι λένε οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες για τους ICO?

Το αγαπάς ή το μισείς, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους θεσμικούς επενδυτές να αγνοούν τα ψηφιακά νομίσματα. Οι περισσότερες χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις αρχίζουν να διερευνούν τρόπους για να αξιοποιήσουν την τεχνολογία blockchain. Υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον και πίεση από τους πελάτες να εντοπίζουν και μάλιστα να εμπορεύονται τα ψηφιακά κέρματα.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με αναφορές, η Goldman Sachs διαβουλεύεται με εμπειρογνώμονες κρυπτογράφησης για να ξεκινήσει μια επιχείρηση συναλλαγών Bitcoin. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας, Tiffany Galvin, αναφέρθηκε λέγοντας: "Σε απάντηση στο ενδιαφέρον των πελατών για τα ψηφιακά νομίσματα, διερευνάμε τον καλύτερο τρόπο να τους εξυπηρετήσουμε στο χώρο".

Ωστόσο, με μια έκπληξη αποκλίνουσα κίνηση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, κάλεσε τον Bitcoin μια απάτη, παρόλο που η τράπεζά του εξακολουθεί να αναγράφει τιμές Bitcoin. Σύμφωνα με το Reuters, ο Dimon είπε ότι "δεν μπορείτε να έχετε μια επιχείρηση όπου οι άνθρωποι μπορούν να εφεύρουν ένα νόμισμα από τον αέρα και να πιστεύουν ότι οι άνθρωποι που το αγοράζουν είναι πραγματικά έξυπνοι. Αν κάποιος εμπορικός αντιπρόσωπος της JPMorgan είχε συναλλαγές με το κρυπτο-νόμισμα, θα τους πυροδότησα σε ένα δευτερόλεπτο για δύο λόγους: Είναι ενάντια στους κανόνες μας και είναι ηλίθιοι και αμφότεροι είναι επικίνδυνοι. "

Άλλοι, όπως ο Chris Dixon του Andreessen Horowitz (αμερικανική εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων), το υποστηρίζουν οι μάρκες θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρότυπο για τη δημιουργία ανοικτών, αποκεντρωμένων δικτύων και κοινών υπολογιστικών πόρων (υπολογιστές, βάσεις δεδομένων και αποθήκευση αρχείων), η οποία - σύμφωνα με τον Chris - θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναστροφή της συγκέντρωσης του Internet.

Πρέπει να επενδύσω σε ICO?

Σκεφτείτε προσεκτικά πριν επενδύσετε σε ένα ICO. Συνήθως δεν είναι τόσο εύκολο να εξακριβωθεί η βιωσιμότητα των σχεδίων από επιχειρηματική και τεχνολογική άποψη.

Πολλοί εκδότες ICO υπόσχονται αδικαιολόγητες αποδόσεις, αν και πολλοί επενδυτές έχουν γελάσει μέχρι την τράπεζα καθώς κάποια νομίσματα εξερράγησαν σε αξία. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, η αγορά εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από τεράστια μεταβλητότητα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένοι καλούν τις ρυθμιστικές αρχές να ασκήσουν το μεγάλο ραβδί σε ανεύθυνα ICO. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει μεγάλη προσφυγή, προς το παρόν, το πιθανό αποτέλεσμα είναι ότι οι επενδυτές θα χάσουν χρήματα όταν τα πράγματα φθίνουν.

Ως εκ τούτου είναι συνετό, ως συνήθως, να μην δεσμεύετε ποτέ περισσότερα χρήματα από ό, τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να χάσετε.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me