Kelebihan dan Kekurangan VPN – Semua yang Anda Perlu Tahu pada tahun 2020

Berfikir menggunakan VPN? Tertanya-tanya jika ia adalah penyelesaian yang tepat untuk anda? Anda telah datang ke tempat yang betul.

VPN yang baik - pendek untuk Rangkaian Peribadi Maya - dilengkapi dengan banyak faedah. Ia akan membiarkan anda akses laman web geoblocked dan kandungan dari seluruh dunia, termasuk perkhidmatan penayangan kegemaran anda, seperti Netflix, Hulu, dan BBC. Anda boleh menggunakannya untuk menukar alamat IP anda dan muncul seolah-olah anda berada di negara yang berbeza, dan mendapatkan harga yang lebih baik pada penerbangan, bilik hotel dan banyak lagi.

Tetapi ia bukan semua keseronokan dan permainan. VPN yang baik juga akan menjamin sambungan internet anda, melindungi privasi anda dan menyembunyikan identiti anda, menjaga keselamatan anda dari penggodam atau orang lain yang mungkin cuba mengekalkan tab pada aktiviti dalam talian anda.

Penting untuk mengingatnya tidak semua VPN dibuat sama, dan masing-masing datang dengan set kebaikan dan keburukannya sendiri. Kami akan memecahkan semuanya untuk anda supaya anda boleh membuat keputusan yang tepat.

Kebaikan dan keburukan VPN

Kelebihan VPN: Kelebihan VPN Boleh Membuat Hidup Anda Lebih Baik

Dunia di hujung jari anda: Akses Kandungan yang Dikelola dari mana-mana sahaja

Sama ada anda bepergian ke luar negara dan ingin mengakses kandungan dari negara asal anda, atau anda cuba menstrimkan video langsung dari negara yang berbeza dan anda mendapat apa-apa tetapi mesej ralat menjengkelkan, VPN boleh menjadi sahabat baru anda, membantu anda memintas mana-mana geoblock.

Jika anda berada di negara penapisan-berat dan perlu mengakses laman web yang disekat, VPN boleh memberikan anda kebebasan dalam talian anda.

VPN membenarkan anda ubah alamat IP anda dan muncul seolah-olah anda berada di negara yang berbeza, dan ini boleh membuka dunia baru kemungkinan untuk anda.

Untuk melakukan ini, anda ingin memastikan VPN yang mempunyai pelayan di lokasi yang anda perlukan. Sekiranya anda menstrim, anda perlu memilih sebuah VPN dengan kelajuan tinggi yang dapat mengelilingi perisian anti-VPN beberapa perkhidmatan penstriman digunakan. NordVPN adalah salah satu VPN terpantas di luar sana, dan telah membuktikan masa dan masa lagi bahawa ia boleh mengakses Netflix, tidak kira betapa kerasnya mereka cuba untuk mengekalkannya.

VPN Menjadikan Anda Selamat

Pada hari ini dan usia, kami sentiasa menghantar maklumat peribadi melalui internet tanpa memberikan pemikiran kedua. Tapi mari kita hadapi - sama ada anda log masuk ke akaun bank anda atau hanya mempunyai perbualan peribadi dengan sahabat anda, anda tidak mahu sesiapa yang mengintai anda.

VPN menyulitkan data anda dan menyimpan aktiviti peribadi anda benar-benar peribadi, sama ada anda melayari laman web di rumah, di pejabat atau melalui wi-fi awam. Anda sentiasa kekal tanpa nama dan tiada siapa - dari penggodam kepada pegawai kerajaan - boleh melihat apa yang anda lakukan dalam talian.

ExpressVPN bukan sahaja membuat anda selamat penyulitan gred tentera, ia juga menawarkan kelajuan kilat-kilat.

VPN Boleh Simpan Uang Anda

Sekali awak gunakan VPN untuk menukar alamat IP anda, anda akan mendapati bahawa akses percuma ke kandungan dari seluruh dunia bukan satu-satunya perkhabaran.

Ramai laman web e-dagang memaparkan harga yang berbeza kepada pembeli dari pelbagai negara - contohnya, produk yang mungkin kelihatan sangat mahal jika anda mengakses tapak dari Sweden mungkin tiba-tiba jatuh harga jika anda mengakses tapak yang sama melalui pelayan di India.

Ini adalah baik untuk diingat apabila anda menempah penerbangan dan bilik hotel untuk percutian anda yang seterusnya.

Untuk penyelidikan pasaran yang paling menyeluruh, pilih VPN yang mempunyai pelayan dalam pelbagai pilihan negara. HMA mempunyai lokasi 190+ yang mengagumkan.

VPN Adakah Mampu

Tidak lebih dari beberapa dolar sebulan, perkhidmatan VPN premium boleh menyahsekat mana-mana laman web yang anda mahukan dan mengekalkan sambungan anda tanpa nama dan selamat. VPN jauh lebih murah daripada jenis pelan keselamatan lain. Tidak ada perkakasan untuk dipasang dan tiada juruteknik berurusan, dan VPN anda boleh naik dan berjalan dalam beberapa minit.

Walaupun terdapat pelbagai perkhidmatan VPN percuma di luar sana, perlu diingat bahawa mereka tidak pernah betul-betul "bebas". Anda selalu membayar satu atau lebih cara, sama ada iklan popup, pemindahan data terhad, kelajuan perlahan yang perlahan, atau lebih teruk - sesetengah VPN percuma sebenarnya akan menjual data peribadi anda kepada pihak ketiga atau menyediakan anda dengan keselamatan yang biasa-biasa saja.

Berita baiknya ialah banyak perkhidmatan VPN premium menawarkan percubaan percuma dan / atau jaminan wang balik, jadi anda boleh mencubanya sebelum membeli. Ini bagus jika anda hanya memerlukan VPN untuk sementara waktu - tetapi sebaik sahaja anda terbiasa dengan faedah perkhidmatan VPN premium, anda mungkin merasakan bahawa ia benar-benar bernilai membayar.

CyberGhost adalah VPN yang sangat baik yang menawarkan percubaan percuma 24 jam untuk Windows, percubaan percuma selama 7 hari untuk aplikasi mudah alih dan jaminan wang balik 30 hari untuk semua pelanggan.

Kesalahan VPN: Kekurangan VPN Untuk Memeriksa

VPN Boleh Melambatkan Kelajuan Sambungan Anda

VPN menyimpan sambungan anda selamat dengan menyulitkan semua aktiviti dalam talian anda, tetapi ini boleh didapati pada harga sambungan yang sangat perlahan - dan mari kita hadapi, tiada siapa yang mempunyai masa dan kesabaran untuk duduk di sekeliling menunggu laman web untuk memuat atau untuk kandungan streaming untuk menyelesaikan buffering.

Anda ingin memastikan mendapat VPN yang boleh mengendalikan kerja. Pilih satu yang ditawarkan kelajuan tinggi tanpa menjejaskan keselamatan anda, seperti Perisai Hotspot.

Perisian Anti-VPN Mendapatkan Lebih Teguh

Beberapa perkhidmatan penstriman utama - seperti Netflix, kegemaran semua - cuba untuk memerangi sambungan VPN dengan Penyekat VPN, jadi anda mungkin bangun suatu pagi dan tiba-tiba mendapati bahawa VPN yang dipercayai anda tidak dapat lagi mengakses kandungan yang anda inginkan.

Walaupun sesetengah VPN tidak berpeluang, NordVPN dan ExpressVPN telah membuktikan masa dan masa lagi bahawa mereka boleh melalui blok yang paling sukar dibuang Netflix ke arah mereka.

Sambungan VPN anda boleh tiba-tiba jatuh

Dengan perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai, anda tidak sepatutnya mengalami penurunan sambungan dengan sangat kerap - tetapi ia berlaku dari semasa ke semasa. Masalah utama dengan ini bukan sekadar kesulitan untuk menyambung semula. Pada masa ini sambungan anda yang disulitkan akan jatuh, alamat IP sebenar anda terdedah, dan anda tidak lagi dikenali.

Ciri suis membunuh, yang dengan serta-merta mencabut anda dari internet dalam kes penurunan pelayan, boleh menghalangnya daripada berlaku.

Sekiranya nama tidak dikenali anda penting bagi anda, pastikan anda mendapatkannya VPN dengan suis bunuh, seperti CyberGhost, PrivateVPN atau VyprVPN.

Konfigurasi Boleh Sulit Jika Anda Tidak Tahu Apa Yang Anda Lakukan

Pelayan dan protokol dan penyulitan, oh saya! Jika VPN anda tidak dikonfigurasi dengan betul, anda boleh mengalami Kebocoran IP dan DNS yang membuat data peribadi anda terdedah kepada penggodam dan ancaman dalam talian yang lain.

Jika anda telah membaca tentang ciri VPN dan anda berasa terharu, jangan risau. Anda boleh membaca panduan ini untuk mendapatkan pemahaman yang lebih baik tentang apa yang boleh dilakukan oleh VPN untuk anda, atau baca tentang semua protokol keselamatan yang berlainan di sini.

Jika anda seorang pemula VPN dan semua istilah ini adalah seperti bahasa asing kepada anda, anda sentiasa boleh mulakan dengan salah satu pembekal yang lebih mesra pengguna, seperti CyberGhost atau TunnelBear. Mereka akan membuat pengalaman VPN pertama anda lancar, tidak menyakitkan, dan juga menyeronokkan.

Garisan bawah

Walaupun sesetengah VPN mempunyai kelemahan mereka, ia selamat untuk mengatakannya kebaikan yang jauh lebih buruk daripada keburukan. Bukan sahaja anda boleh mengakses kandungan yang anda inginkan bila-bila masa anda mahu, anda juga boleh mengira maklumat peribadi anda yang tinggal benar-benar peribadi.

Sebaik sahaja anda tahu apa yang anda cari dalam VPN, mudah untuk memilih yang tepat untuk keperluan anda. Lihat senarai keseluruhan VPN teratas kami.

Jangan ketinggalan tawaran VPN hangat - semak halaman tawaran dan kupon kami untuk peluang mendapatkan VPN yang sangat baik pada harga yang sangat baik!

Lihat Tawaran Terbaik Sekarang!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me