Lakukan ini untuk Akses Facebook jika Ia Dihalang di Sekolah, Kolej atau Kerja


Oleh itu, anda telah selesai untuk berehat di depan komputer anda di tempat kerja atau sekolah. Dengan kopi anda di tangan, anda sudah bersedia untuk mengejar segala yang anda ketinggalan di media sosial. Anda pergi ke log masuk - hanya untuk mengetahui bahawa Facebook disekat pada rangkaian anda! Tiba-tiba, rancangan anda telah melepaskan tingkap dan anda tidak mempunyai pilihan tetapi untuk menghabiskan separuh masa sejam gosip selebriti googling untuk hiburan.

Rasa sudah bosan? Berita baik! Rangkaian peribadi maya, atau VPN, adalah cara yang selamat dan boleh dipercayai untuk menyahsekat Facebook dan menyelamatkan rehat tengah hari anda.

Panduan Pantas: Cara Akses Facebook di Sekolah atau Kerja

  1. Pilih VPN (kami mengesyorkan CyberGhost).
  2. Muat turun perisian dan pasang pada komputer atau peranti mudah alih anda.
  3. Sambung ke pelayan.
  4. Kick back dan nikmati masa yang berkualiti dengan Facebook!

Dapatkan Kembali di Facebook Sekarang!

Bagaimana VPN Boleh Membantu Anda Mengakses Facebook di Sekolah atau Kerja

Bagi mereka yang seperti ketagihan media sosial seperti saya, meninggalkan Facebook di belakang apabila anda memasuki sekolah atau tempat kerja anda merasakan seperti sekatan yang tidak perlu. Kita semua tahu bahawa mengambil rehat dan menenangkan fikiran kita adalah penting untuk prestasi kerja yang optimum, tetapi rehat itu membosankan dan membosankan apabila rakan dan keluarga anda tidak dapat dicapai dan disekat di belakang firewall rangkaian.

Banyak pentadbir rangkaian menyekat akses ke laman web media sosial pada komputer syarikat atau sekolah menggunakan perisian sekatan atau firewall untuk menghapus gangguan dan meningkatkan produktiviti. Sekiranya peraturan ini berkuatkuasa di sekolah atau di tempat kerja, adalah penting untuk mematuhi mereka, tetapi kami juga percaya dengan akses terbuka kepada maklumat dan kebebasan dalam talian.

Terdapat beberapa cara yang berbeza untuk mendapatkan perisian ini, seperti memasuki alamat IP Facebook ke dalam bar URL penyemak imbas anda atau memuatkan versi mudah alih tapak, tetapi cara yang paling mudah dan paling boleh dipercayai untuk mengakses Facebook dari kerja atau sekolah adalah menggunakan Rangkaian Peribadi Maya, atau VPN.

VPN adalah pilihan yang popular untuk keselamatan dalam talian, tanpa nama, dan untuk mengakses laman web yang telah dihalang oleh firewall atau disekat di rantau anda. Rangkaian jenis ini menghubungkan komputer anda ke pelayan jauh melalui sambungan berkelajuan tinggi yang terenkripsi. Pelayan yang anda hubungkan akan memberikan komputer anda IP maya yang akan menutup alamat IP asalnya, sehingga kelihatannya anda mengakses internet dari lokasi yang berbeda.

Di samping itu, semua data anda akan disulitkan supaya anda pentadbir rangkaian dan penyedia perkhidmatan internet tidak dapat memberitahu apa yang anda lihat. Menggunakan VPN, anda akan dapat mengakses dan mengakses Facebook secara peribadi dan mudah dan mana-mana laman web yang disekat lain yang anda ingin lawati dari mana-mana komputer di dunia.

Bagaimana Pilih VPN untuk Akses Facebook

Mencari dan menyediakan VPN untuk mengakses Facebook di sekolah atau kerja sangat mudah, tetapi terdapat beberapa pedoman penting yang perlu anda ingat.

Anda perlu mencari penyedia VPN yang menawarkan perkhidmatan yang ada serasi dengan sistem pengendalian komputer anda. Jika anda merancang untuk menggunakan perkhidmatan tersebut pada lebih daripada satu peranti, anda perlu memastikan bahawa pembekal anda menawarkan liputan pelbagai peranti, juga. Di samping itu, jika anda lebih suka menggunakan telefon bimbit anda, iPad atau tablet Android untuk mengakses media sosial, anda memerlukan perkhidmatan VPN yang telah membangunkan aplikasi yang serasi dengan peranti mudah alih anda. Aplikasi akan membolehkan anda menyediakan dan menguruskan sambungan VPN anda dengan satu klik butang.

Berkongsi video lucu dan GIF adalah bahagian teras pengalaman media sosial, dan jika anda tidak mahu ketinggalan pada meme terkini bahawa semua rakan anda terkejut dalam sembang kumpulan, anda akan mahukan perkhidmatan VPN yang tawaran lebar jalur tanpa had dan kelajuan tinggi. Ini akan memastikan kelajuan internet anda tetap secepat mungkin dan stabil, dan tontonan anda tidak terganggu oleh masa muat turun yang menjengkelkan atau buffering. Untuk kelajuan tambahan, pergi untuk pembekal yang mengiklankan bahawa mereka memiliki pelayan yang berdekatan dengan bandar atau negara anda. Lebih dekat pelayan adalah untuk anda, semakin cepat kelajuan internet anda.

Masih tidak pasti? Semak kami lima VPN utama:

Kedudukan Penyedia Kedudukan Markah Skor kami
Pilihan Editor 5.0 / 5
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak
2 4.9 / 5
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak
3 4.8 / 5
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak
4 4.8 / 5
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak
5 4.7 / 5
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak

Cara Menyediakan VPN untuk Akses Facebook

Sebaik sahaja anda telah memilih pembekal yang memenuhi keperluan anda, menyediakan VPN adalah proses yang cepat dan mudah. Sekiranya anda mengikuti empat langkah mudah ini, anda akan berjalan dengan baik untuk melayari dengan jelas melalui kakak anda dalam cuti terakhir undang-undang yang terkunci dalam masa yang singkat.

1. Pertama, anda harus memutuskan apa yang anda perlukan dalam pembekal VPN dan pilih perkhidmatan yang menawarkan ciri-ciri ini. Contohnya, jika anda menonton banyak video di Facebook dan sedang mencari kelajuan yang optimum dan kadar penimbunan yang rendah, anda perlu memerhatikan penyedia yang mempunyai pelayan di bandar atau bandar berdekatan.

Banyak pembekal VPN menawarkan tempoh percubaan percuma untuk perkhidmatan mereka supaya anda boleh menguji mereka tanpa kewajipan dan memutuskan sama ada rangkaian mereka paling sesuai untuk anda. Mendaftar adalah proses yang cepat dan mudah, dan banyak pembekal hanya memerlukan butiran asas untuk membuka akaun, seperti alamat e-mel dan kata laluan anda.

2. Sebaik sahaja anda telah mendaftar untuk perkhidmatan, anda perlu muat turun perisian penyedia VPN dan ikuti panduan langkah demi langkah program pemasangan untuk menyiapkannya pada komputer atau peranti anda. VPN direka untuk menjadi sangat mudah dan pantas untuk ditubuhkan, dan bukan semua penyedia memerlukan anda memasang perisian untuk menggunakan perkhidmatan mereka.

3. Setelah menubuhkan akaun anda dan memasang program ini, anda akan diminta untuk memilih pelayan. Pilihan ini boleh dipengaruhi oleh beberapa faktor, seperti keperluan kelajuan anda dan yang menyekat laman web yang anda ingin akses menggunakan VPN.

Sebagai contoh, jika anda juga mahu akses kandungan geo-terhad yang lain, seperti perkhidmatan penstriman videos, anda akan memilih pelayan yang terletak di kawasan di mana kandungan yang disekat tersedia secara terbuka. Ini akan menjadikannya kelihatan seperti anda mengakses kandungan dari dalam kawasan itu juga.

4. Tahniah, VPN anda sudah siap dan bersedia untuk pergi! Kini sudah tiba masanya untuk menendang dan menikmati akses tanpa had anda ke Facebook!

Oleh itu, jika pentadbir rangkaian di sekolah atau kerja anda telah menghalang Facebook pada komputer anda, anda perlu menggunakan VPN dapatkan semula akses internet anda. VPN adalah a mudah, selamat, dan peribadie cara untuk memintas firewall dan mengakses sebarang jenis kandungan yang disekat dalam talian.

Menggunakan VPN, anda akan kembali dalam gelung dan sebahagian daripada perbualan di Facebook tidak kira di mana anda berada.

Cuba CyberGhost secara PERCUMA!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me