Τι είναι το Net Neutrality – Ο τελευταίος οδηγός (Ενημέρωση 2020)


Η ουδετερότητα του δικτύου συχνά πλήττει τους τίτλους ειδήσεων τι είναι η ουδετερότητα του δικτύου και πώς σας επηρεάζει?

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τα συμπεράσματα της δικτυακής ουδετερότητας και γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη αναστάτωση γι 'αυτό. Θα σας εξηγήσουμε επίσης τι μπορείτε να κάνετε να περάσετε αθέμιτους περιορισμούς εάν η ουδετερότητα του δικτύου καθίσταται πράγματι παρελθόν.

Τι είναι η καθαρή ουδετερότητα?

Η έννοια της ουδετερότητας του δικτύου μπορεί αρχικά να φαίνεται συγκεχυμένη, αλλά απλά, μπορεί να οριστεί ως την ισότιμη μεταχείριση όλων των περιεχομένων στο Διαδίκτυο από παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου.

Για χρόνια, υπό τις δύο διοικήσεις των Μπους και Ομπάμα, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των Ηνωμένων Πολιτειών (FCC), ρυθμιστικό όργανο που κυβερνά το διαδίκτυο, προσπάθησε να επιβάλει και να διατηρήσει την ουδετερότητα του δικτύου.

Το 2015, η FCC πέτυχε να περάσει μια ευρεία διαταγή ουδετερότητας δικτύου - που ονομάζεται «Ανοιχτή Διαταγή Διαδικτύου» - μετά από σειρά νομικών μάχες με διάφορους ISP.

Οι εν λόγω κανονισμοί απαγόρευσαν στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να εμποδίζουν το νόμιμο περιεχόμενο, εφαρμογές ή υπηρεσίες. εμπόδισε τους ISPs να επιβραδύνουν (συγκεκριμένες εφαρμογές ή υπηρεσίες) και απαγόρευε στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να δέχονται αμοιβές για προτιμησιακή μεταχείριση, όπως μεγαλύτερες ταχύτητες σε ιστότοπους ή χρήστες που πληρώνουν για το προνόμιο.

Σύμφωνα με αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές, οι ISP, όπως η Verizon και η Comcast, για παράδειγμα, πρέπει να παρέχουν ίση πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο του διαδικτύου στους τελικούς τους χρήστες.

Με άλλα λόγια, Οι ISP δεν θα πρέπει να γκάζι, να περιορίζουν ή να επιταχύνουν τις ταχύτητες πρόσβασης όταν οι πελάτες τους επισκέπτονται συγκεκριμένους ιστότοπους, μεταφορτώνουν περιεχόμενο, παρακολουθούν υπηρεσίες ροής ή παρακολουθούν άλλο περιεχόμενο. Η πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο πρέπει να είναι ίση και να μην υπάρχει διάκριση έναντι οποιουδήποτε είδους νομικού περιεχομένου για οποιονδήποτε λόγο.

Ωστόσο, στα μέσα του 2018, η τώρα Ρεπουμπλικανική ελεγχόμενη FCC κατάργησε αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές.

Παρόλο που δεν υπήρξε σημαντική μετατόπιση του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου από την ανάκληση της προστασίας του δικτύου ουδετερότητας, η πόρτα είναι πλέον ανοιχτή για εκτεταμένες αλλαγές που θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν όλους.

Τον Απρίλιο του 2019, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοσχέδιο,Αποθηκεύστε το νόμο για το Διαδίκτυο», Για να αποκατασταθεί η προστασία του δικτύου ουδετερότητας. Τη στιγμή της γραφής, το νομοσχέδιο αυτό πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία και να εγκριθεί από τον Πρόεδρο Τρούμπα το μέλλον της δικτυακής ουδετερότητας είναι, δυστυχώς, ακόμη ασταθές.

Αν το νομοσχέδιο περάσει, αυτό θα σημαίνει ότι οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ θα είναι και πάλι απαιτούνται για την ίση μεταχείριση όλων των περιεχομένων στο διαδίκτυο και θα απαγορευόταν η επιβράδυνση, η επιτάχυνση ή η παρεμπόδιση της πρόσβασης σε συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Γιατί είναι σημαντική η ουδετερότητα δικτύου?

Εκείνοι που υποστηρίζουν την ουδετερότητα του δικτύου πιστεύουν ότι η διατήρηση του διαδικτύου ανοικτού χώρου είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και την καινοτομία.

Εάν οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου έχουν την εξουσία να επιλέγουν τα αγαπημένα τους ή οι εταιρείες επιτρέπεται να αγοράζουν το επίπεδο προσβασιμότητάς τους, πολλές νέες εταιρείες ενδέχεται να μην έχουν την ευκαιρία να ανθίσουν και οι νέες τεχνολογίες μπορεί να μην έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν.

Φανταστείτε, για παράδειγμα, εάν αυτοί οι περιορισμοί στην ουδετερότητα του δικτύου είχαν τεθεί σε εφαρμογή νωρίτερα στη δεκαετία του 2000. Μάρκες όπως το YouTube, το Netflix και το Facebook ίσως δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να αναπτυχθούν.

Η ουδετερότητα δικτύου είναι επίσης σημαντική για τη διασφάλιση ελευθερία έκφρασης και ομιλίας. Εάν μόνο μια χούφτα μεγάλων παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου και εταιρειών κυριαρχούν στο ορατό διαδίκτυο, τότε έχουν την εξουσία να καταπνίγουν ή να κυριαρχούν σε απευθείας σύνδεση απόψεις και να δημιουργούν ένα λογοκριτική κατάσταση.

Αυτές οι αμφισβητούμενες δικτυακές ουδετερότητες ισχυρίζονται ότι έχουν πει οι περισσότεροι από τους μεγαλύτερους ISP δεν θα γκάζι, θα μπλοκάρουν ή θα προωθήσουν συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Η FCC έχει επίσης πει ότι ISPs δεν θα μπορέσουν να εμποδίσουν τους ανταγωνιστές τους λόγω των αντιμονοπωλιακών νόμων · Ωστόσο, πολλοί υποστηρικτές της ουδετερότητας υποδεικνύουν ότι αυτοί είναι όλοι κενές υποσχέσεις και ότι θα αρχίσουμε να βλέπουμε γρήγορα Οι ISP που πέφτουν για το δέλεαρ των εταιρειών που προσφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά για θεραπεία προτεραιότητας. Αυτό θα καταστήσει τη δολοφονία μικρότερων εταιρειών που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να ανταγωνιστούν.

Ποιος επηρεάζει την ουδετερότητα δικτύου?

Χωρίς ουδετερότητα δικτύου, το Διαδίκτυο, όπως το γνωρίζουμε, θα μπορούσε να γίνει ένα πράγμα του παρελθόντος. Πιθανώς δεν θα υπάρξουν τεράστιες αλλαγές αμέσως, αλλά μπορείτε να περιμένετε μια αργή, σταθερή κάθοδο, καθώς οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ αρχίζουν να επωφελούνται από τη νέα τους κατάσταση.

Αυτό πιθανότατα θα αρχίσει με τη διεύρυνση της ισχύουσας πρακτικής των παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου επιτρέποντας την πρόσβαση σε ευνοούμενες υπηρεσίες χωρίς να υπολογίζετε στην αποζημίωση δεδομένων σας, αλλά η πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες θα χρησιμοποιεί περισσότερα δεδομένα.

Από εκεί, πιθανότατα θα δείτε τον περιορισμό ή την ιεράρχηση του περιεχομένου και αυτό μπορεί να γίνει ακραία, μέχρι τελικά, θα δούμε την εισαγωγή του κλιμακωτά σχέδια διαδικτύου όπου τα προγράμματα προνομίων θα σας δώσουν πρόσβαση σε περιεχόμενο ή υπηρεσίες που θεωρείτε δεδομένες.

Εάν γνωρίζετε αυτήν την έννοια από τη χρήση της σε χώρες εκτός των ΗΠΑ (όπως η Πορτογαλία, για παράδειγμα), θα δείτε κάτι πολύ παρόμοιο, όπως το να είσαι χρεώνονται επιπλέον Για χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά μέσα, streaming βίντεο, ακόμα και πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο!

Αυτά τα περιορισμούς στην ελευθερία σας στο διαδίκτυο δεν αφορούν μόνο τους ιστότοπους και τις υπηρεσίες. Επηρεάζουν τα πράγματα όπως το online gaming, η μεταφόρτωση ή η ζωντανή ροή, ακόμα και οι πλατφόρμες που χρησιμοποιείτε για την προβολή, λήψη και μεταφόρτωση περιεχομένου.

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου πρέπει να κάνετε πληρώνουν περισσότερα χρήματα από ό, τι μπορείτε να κερδίσετε πωλούν τα προϊόντα σας στο eBay, είναι περιορίζεται από τη ζωντανή ροή στο Twitch εκτός αν πληρώσετε για μια υπηρεσία υψηλής ποιότητας, δεν μπορεί να παρακολουθήσει το Amazon Prime εκτός αν το παρακολουθείτε σε μια συσκευή Apple ή είστε δεν είναι σε θέση να παίξει Fortnite καθόλου, εκτός εάν αλλάξετε τον ISP σας!

Επιπλέον, τα τέλη που καταβάλλουμε ήδη οι πάροχοι υπηρεσιών (υπηρεσίες ροής ταινιών, για παράδειγμα) πιθανότατα θα αυξηθούν, καθώς θα αναγκαστούν να καλύψουν το κόστος που χρεώνουν οι ISP μας για το προνόμιο να είναι μέρος ενός πακέτου.

Εάν είστε κάτοχος ιστότοπου, ενδέχεται να βρεθείτε να πληρώσετε τα έξοδα διαφήμισης και, στη συνέχεια, πρόσθετη αμοιβή για να επιτρέψετε σε άτομα να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας αφού έχουν κάνει κλικ στην αγγελία σας! Αυτό σημαίνει όλα λιγότερα χρήματα και ευκαιρίες για μικρές επιχειρήσεις Διαδικτύου, streamers και προσωπικότητες του Διαδικτύου και περισσότερα χρήματα που αντλούνται σε μεγάλες εταιρείες.

Ποιος προκαλεί καθαρή ουδετερότητα?

Υπάρχει ένας αριθμός κριτικών ουδετερότητας δικτύου που προέρχονται από διάφορους τομείς. Αυτοί οι επικριτές συμπεριλαμβάνουν τη διοίκηση Trump συνολικά, καθώς και τον πρόεδρο της FCC Ajit Pai και τους δύο συναδέλφους Ρεπουμπλικανικούς επιτρόπους που ψήφισαν 3 προς 2 εναντίον της ουδετερότητας του δικτύου στα μέσα της δεκαετίας του 2018.

Αυτοί περιλαμβάνουν επίσης ορισμένους ISPs, επιστήμονες υπολογιστών και διαδικτύου, τηλε-εξοπλισμό και κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, οικονομολόγους, καθώς και ορισμένες εταιρείες ευρυζωνικών επικοινωνιών και τηλεπικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των Cisco, Comcast και Verizon.

Υπάρχουν αρκετές άλλες εταιρείες και άτομα που έχουν δηλώσει ότι είναι αναποφάσιστοι στη στάση τους αλλά αντιτίθενται σε ορισμένες πτυχές της δικτυακής ουδετερότητας.

Για παράδειγμα, ο πρόεδρος της Google, Eric Schmidt, δήλωσε ότι η Google έχει δεσμευτεί για την ουδετερότητα δικτύου, αλλά, όπως και η Verizon, Η άποψη της Google είναι ότι είναι εντάξει να διακρίνουμε διαφορετικούς τύπους δεδομένων (όπως για παράδειγμα η ιεράρχηση της μετάδοσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω βίντεο). Ωστόσο, αντιτίθενται στη διάκριση κατά περιεχομένου εντός αυτών των τύπων δεδομένων (για παράδειγμα, δεν θα προτιμούσατε ένα μουσικό κλιπ ενός καλλιτέχνη πάνω από έναν άλλο ιστό ή έναν ιστότοπο μάρκας πάνω από έναν άλλο).

Στη συνέχεια, υπάρχουν και άλλα άτομα και οργανώσεις - πρωτίστως στον τομέα των δικαιωμάτων των πολιτών - οι οποίοι συμφωνούν με την αρχή της ελευθερίας της ουδετερότητας του δικτύου, αλλά αισθάνονται ότι το σημερινό μοντέλο της ουδετερότητας του δικτύου, το οποίο την χαρακτηρίζει ως χρησιμότητα, θα εμπόδιζε τις επενδύσεις σε χαμηλά εισοδήματα περιοχές και να βλάψει τις μειονοτικές ομάδες.

Εδώ είναι μερικοί από τους κύριους λόγους που οι αντιπρόσωποι ουδετερότητας δικτύου επιθυμούν την κατάργηση:

  • Η κατάργηση της ουδετερότητας του δικτύου θα απελευθερώσει το διαδίκτυο από κυβερνητικές ρυθμίσεις - Ο πρόεδρος της FCC, Ajit Pai, είναι ένας κριτικός ο οποίος έχει δηλώσει αυτό το επιχείρημα και έχει προτείνει ότι η διατήρηση της δικτυακής ουδετερότητας θα έχει ως αποτέλεσμα το Διαδίκτυο να καταστεί αποτελεσματικά μια «δημόσια υπηρεσία», επιτρέποντας στην κυβέρνηση να τον ελέγχει και να παρακολουθεί την κίνηση στο Διαδίκτυο. Μερικοί υποστηρικτές της ουδετερότητας του δικτύου έχουν πει ότι αυτό είναι απλά τρομακτικό, ενώ άλλοι ισχυρίστηκαν ότι είναι ένα απλό ψέμα και η κυβέρνηση δεν έχει περισσότερη εξουσία εάν αποκατασταθεί η προστασία του δικτύου ουδετερότητας από ό, τι είχαν προηγουμένως.
  • Η χρήση δεδομένων δεν είναι ισότιμη και η χρήση της δεν αντισταθμίζεται - Οι ανάγκες κάθε χρήστη του διαδικτύου είναι διαφορετικές, συνεπώς η χρήση των δεδομένων είναι επίσης διαφορετική. Οι αντίπαλοι της ουδετερότητας του δικτύου λένε ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν μικρότερο όγκο δεδομένων πληρώνουν για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τεράστια ποσά δεδομένων. Προτείνουν επίσης αυτό τεράστιες ποσότητες δεδομένων χάνουν και λόγω του τρόπου με τον οποίο οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου χρεώνουν σήμερα τους καταναλωτές τους, αυτό δεν αντισταθμίζεται αρκετά. Πιστεύουν ότι θα ήταν δικαιότερο να χρεώνουν τους χρήστες με βάση το πόσα δεδομένα χρησιμοποιούν και την κατάργηση της ουδετερότητας του δικτύου θα παρεμπόδιζαν τη σπατάλη δεδομένων. Αυτό επιπλέον έσοδα τότε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί βελτίωση της υποδομής διαδικτύου.
  • Το παράνομο περιεχόμενο ευδοκιμεί κάτω από την ουδέτερη ουδετερότητα - Επειδή η ουδετερότητα δικτύου σημαίνει ελευθερία και μη διάκριση, οι αντίπαλοι λένε ότι αυτό αφήνει το Διαδίκτυο ανοιχτό σε παράνομο ή ακατάλληλο περιεχόμενο.
  • Η ουδετερότητα του δικτύου διακρίνει τους μη πλούσιους - Οι επικριτές της δικτυακής ουδετερότητας ισχυρίζονται ότι τα τρέχοντα συστήματα τιμολόγησης από τους ISP δυσκολεύουν τους ανθρώπους βρείτε φθηνό διαδίκτυο συνδέσεις. Ισχυρίζονται ότι η κατάργηση της ουδετερότητας του δικτύου θα επέτρεπε μικρότερες, βασικές επίπεδα τιμολόγησης να είναι εξαιρετικά προσιτές.

Ποια είναι η σχέση ανάμεσα στην καθαρή ουδετερότητα και το απόρρητο δεδομένων?

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι εκεί θα είναι κίνδυνοι απορρήτου δεδομένων αν η ουδετερότητα του δικτύου καταργείται. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Κίνδυνοι για τα δεδομένα σας - Για να καθορίσετε τον τρόπο φιλτραρίσματος της ταχύτητας κυκλοφορίας και γκαζιού, Οι ISP θα πρέπει να παρακολουθούν το περιεχόμενό σας τη χρήση και άλλα δεδομένα. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, τα δεδομένα σας θα αποθηκευτούν, η οποία ανοίγει τους ISPs μέχρι κακόβουλοι χάκερ. Ναι, ο ISP σας πιθανώς ήδη αποθηκεύει τα δεδομένα σας, αλλά όχι στα ίδια επίπεδα που θα είναι μόλις χάσει η ουδετερότητα του δικτύου.
  • Περιορισμένη χρήση VPN, πληρεξουσίων κλπ - Χωρίς δικτυακή ουδετερότητα, υπάρχουν ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ (Internet Service Providers) που θα πηδήσουν με την ευκαιρία να περιορίσετε τη χρήση VPN, proxy, Tor, και άλλοι προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα όρια που επιβάλλουν στους τελικούς χρήστες τους δεν μπορούν να καταστρατηγηθούν.Αν το κάνουν αυτό, θα σημάνει ότι δεν θα έχετε το ίδιο την ικανότητα να προστατεύετε τον εαυτό σας εναντίον των online απειλών, συγκαλύψτε τις συνδέσεις σας στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους και παράκαμψη αδικαιολόγητους γεωπεριπτώσεις ή λογοκρισία.
  • Μονοπολική σημαντική υπηρεσία - Εάν οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου αποφασίσουν να δημιουργήσουν τις δικές τους βασικές ή σημαντικές υπηρεσίες - όπως μια ηλεκτρονική σουίτα ασφαλείας, για παράδειγμα - τότε θα έχουν το ικανότητα γκαζιού τη χρήση των ανταγωνιστικών υπηρεσιών από τους πελάτες τους, δημιουργώντας ένα μονοπώλιο σε σημαντικές ή βασικές υπηρεσίες. Αυτό μπορεί να φανεί υπερβολικό, αλλά παρόμοιες συνέβησαν και πριν, με παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να χρεώνουν ανταγωνιστικές υπηρεσίες υψηλότερες αμοιβές, να περιορίζουν την πρόσβαση σε αυτές ή ακόμη και να εμποδίζουν πλήρως τη χρήση τους από τους πελάτες.

Αυτά είναι μερικά από αυτά ασφάλειας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που έχουν επισημανθεί από υποστηρικτές της ουδετερότητας του δικτύου.

Υπάρχουν και άλλοι δυνητικοί κίνδυνοι - όπως το κακόβουλο λογισμικό που βασίζεται σε διαφημίσεις σε επίπεδο ISP, η πρόσβαση σε ετικέτες παρακολούθησης ISP και πολλά άλλα - αλλά οι κίνδυνοι αυτοί είναι λιγότερο βέβαιοι σε αυτό το σημείο.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι το κίνδυνοι για τα δεδομένα σας μπορεί να προληφθούν τώρα και στο μέλλον χρησιμοποιώντας ένα στερεό VPN. Σας συνιστούμε το NordVPN καθώς είναι ένα εξαιρετικό all-rounder με στρατιωτικά χαρακτηριστικά ασφαλείας, Διπλό πρωτόκολλο VPN, ένα αυτόματο διακόπτη σκοτώματος, και μια αυστηρή no-logs πολιτική.

συμπέρασμα

Η ουδετερότητα του δικτύου προσφέρει ίση μεταχείριση για όλο το περιεχόμενο του διαδικτύου, καθιστώντας το διαδίκτυο ένα δίκαιο μέρος για όλους. Δυστυχώς, εάν η Γερουσία δεν περάσει το νόμο "Save the Internet Act", η ουδετερότητα του δικτύου μπορεί σύντομα να γίνει θέμα του παρελθόντος. Χωρίς δικτυακή ουδετερότητα, το δικό μας οι ελευθερίες μπορούν να περιοριστούν σύμφωνα με την πρόσβασή μας σε κάποιο περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Περαιτέρω ανάγνωση

Ελέγξτε τις συστάσεις μας για τα καλύτερα δίκτυα VPN. Για να ανακαλύψετε τους καλύτερους τρόπους προστασίας της διαδικτυακής σας κίνησης, διαβάστε τα καλύτερα δίκτυα VPN χωρίς σύνδεση.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

3 + 5 =

map