NordVPN vs TunnelBear Σύγκριση – Ποια είναι η καλύτερη για εσάς το 2020;


Το NordVPN και το TunnelBear είναι δύο πολύ δημοφιλείς και αξιόπιστες υπηρεσίες VPN, αλλά για διάφορους λόγους.

Όταν μιλάμε για ηγέτες στην αγορά, NordVPNπάντα βρίσκει ένα σημείο στην κορυφή - τις καλύτερες συνολικές βαθμολογίες VPN δεν αποτελούν εξαίρεση.

Αφ 'ετέρου, TunnelBearείναι γνωστή για την δωρεάν έκδοση - ένα από τα καλύτερα εκεί έξω, χάρη σε ένα γενναιόδωρο πακέτο VPN που δεν θέτει σε κίνδυνο την ιδιωτική σας ζωή.

Εχοντας πεί αυτό, Το TunnelBear προσφέρει επίσης μια πληρωμένη έκδοση, φέρνοντας την πιο κοντά στον ανταγωνισμό απεριόριστο εύρος ζώνης και άλλα πρόσθετα. Έχει αυτό που χρειάζεται για να νικήσει το εντυπωσιακό μίγμα των servers του NordVPN, τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και τις διαισθητικές εφαρμογές?

Πρόκειται να μάθουμε! Σε αυτή τη λεπτομερή σύγκριση, το TunnelBear προβάλλει το NordVPN σε διάφορες κρίσιμες κατηγορίες, που θα καθορίσει τον τελικό νικητή.

Για περισσότερες πληροφορίες σε βάθος για κάθε VPN, σας προσκαλούμε να ελέγξετε τις υπηρεσίες μας Ανασκόπηση NordVPN και Ανασκόπηση TunnelBear.

Πίνακας περιεχομένων

 1. Streaming
 2. Torrenting
 3. Κόστος
 4. Ευκολία στη χρήση
 5. Συμβατότητα
 6. Ταχύτητα
 7. Διακομιστές και δίκτυο
 8. Απορρήτου και Ασφάλεια

NordVPN vs TunnelBear - Οι Κατηγορίες

Βασίσαμε τη σύγκρισή μας μεταξύ του NordVPN και του TunnelBear οκτώ βασικές πτυχές VPN.

Πρώτα από όλα, θα εξετάσουμε προσεχέστερα τις δυνατότητες κάθε VPN streaming και torrenting.

Ακολουθούν κόστος και ευκολία στη χρήση. Σε αυτές τις δύο κατηγορίες, θα δούμε ποιο VPN προσφέρει τις καλύτερες προσφορές και / ή διεπαφή εφαρμογών.

ο συμβατότητα στο τμήμα όπου θα βρείτε τις καλύτερες λεπτομέρειες για την υποστήριξη πλατφόρμας NordVPN και TunnelBear.

Αν ενδιαφέρεστε κυρίως για το πόσα διακομιστές διαθέτει κάθε VPN και πόσο γρήγορα είναι, μην το παραλείψετε Ταχύτητα και δικτύου διακομιστών κατηγορίες.

Τέλος, θα μιλήσουμε ιδιωτικότητας και ασφάλειας. Εδώ, θα δείτε πώς το TunnelBear στοιβάζεται εναντίον του NordVPN όταν πρόκειται για πολιτικές καταγραφής, πρότυπα κρυπτογράφησης και χρήσιμα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Τώρα που ξέρετε τι να περιμένετε από τη σύγκρισή μας, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε. Ας δούμε πώς οι NordVPN και TunnelBear διατίθενται στις διάφορες δοκιμές που έχουμε ετοιμάσει γι 'αυτούς!

1. Streaming

Δυστυχώς, οι καλύτεροι δικτυακοί τόποι ροής και οι υπηρεσίες εκεί έξω γίνονται όλο και καλύτεροι στην ανίχνευση των VPN.

Αυτό σημαίνει χρειάζεστε έναν αξιόπιστο παροχέα με τους πόρους (και την επιθυμία) να μείνετε ένα βήμα μπροστά των όλο και πιο δύσκολων γεωγραφικών περιορισμών και περιορισμών.

Το NordVPN είναι ένας από αυτούς τους παρόχους. Χάρη στην ιδιόκτητη λειτουργία SmartPlay και ένα πραγματικά τεράστιο δίκτυο 5.100+ διακομιστές σε 60 χώρες (περισσότερο σε αυτό αργότερα), αυτό το VPN είναι μία από τις πιο αξιόπιστες επιλογές για την απρόσκοπτη ροή.

Το SmartPlay μπαίνει αυτόματα όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο με περιορισμένο περιεχόμενο - όπως καταλόγους Netflix αποκλειστικής περιοχής. Στη διάρκεια εκτεταμένες δοκιμές Netflix, ήμασταν σε θέση να παρακολουθήσουμε το ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Γαλλικά, Ιαπωνικά, και Βραζιλιάνικες εκδόσεις Με ευκολία.

Το Netflix δεν είναι η μόνη πλατφόρμα όπου το NordVPN σας βοηθάει. Έχετε πολλούς κατάλληλους εξυπηρετητές για Hulu, το BBC iPlayer, το HBO, το Showtime, το Amazon Prime Video, και πολλοί άλλοι.

Με λίγα λόγια, το NordVPN είναι εύκολα μεταξύ των καλύτερων υπηρεσιών για να επιλέξετε εάν είστε fan του streaming. Τα περισσότερα δίκτυα VPN δεν μπορούν να κερδίσουν αυτή την ευελιξία, όπως συμβαίνει σε αυτή τη σύγκριση.

Το TunnelBear αγωνίζεται με τους περισσότερους δικτυακούς τόπους και υπηρεσίες streaming. Στην καλύτερη περίπτωση, η πρόσβαση στο Netflix είναι ένα στοίχημα - Η αμερικανική έκδοση έχει μπλοκάρει τις περισσότερες φορές και το ίδιο ισχύει για άλλους περιφερειακούς καταλόγους.

Η μόνη πλατφόρμα που μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε ομαλά ήταν HBO. Άλλοι, όπως Hulu, Amazon Prime Video, και BBC iPlayer, παρέμεινε εκτός ορίων με το TunnelBear.

Με ένα αξιοσημείωτα μικρότερο δίκτυο και πολύ λιγότερες χώρες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε, το TunnelBear δεν προσφέρει την ίδια ποικιλία εξυπηρετητών όπως το NordVPN. Δεν υπάρχουν ειδικά χαρακτηριστικά streaming για να μιλήσουμε, ούτε.

Καλύτερο VPN για ροή: NordVPN

Με κάπως περιορισμένο δίκτυο διακομιστών και λειτουργίες barebones, το TunnelBear απέχει πολύ από το ιδανικό VPN για streaming. Η νίκη του NordVPN είναι περισσότερο από πειστική εδώ - λειτουργεί με μια μακρά λίστα ροών, και έχει τους διακομιστές και τις λειτουργίες για να το κρατήσει με αυτόν τον τρόπο.

Δοκιμάστε την ροή με το NordVPN!

2. Ενεργοποίηση

Πριν κοιτάξουμε βαθύτερα σε επαφή με VPNs, θα πρέπει πρώτα να τα βεβαιωθείτε να επιτρέψει πλήρως τη δικτύωση P2P.

Το NordVPN δεν σας αφήνει να αναρωτιέστε για πολύ καιρό. Μπορείτε να βρείτε γρήγορα τη διαβεβαίωση που αναζητάτε στον ιστότοπο:

NordVPN vs TunnelBear Σύγκριση - Ποια είναι η καλύτερη για εσάς το 2020;

Υπάρχει μόνο ένα ζήτημα που έχουμε με τις παραπάνω πληροφορίες. Το NordVPN δεν προσφέρει εκατοντάδες διακομιστές P2P - προσφέρει χιλιάδες από αυτούς. Πάνω από 4.400 σε 40+ χώρες, για να είμαι ακριβής.

Ακόμα καλύτερα, είναι καλά οργανωμένοι σε ένα ειδική καρτέλα P2P, έτσι δεν χρειάζεται να μετακινηθείτε στη μακρά λίστα για να βρείτε τις κατάλληλες επιλογές.

NordVPN vs TunnelBear Σύγκριση - Ποια είναι η καλύτερη για εσάς το 2020;

Το NordVPN περιλαμβάνει επίσης πληρεξούσια SOCKS5 με τη συνδρομή σας. Αυτά είναι ξεχωριστά από τις εφαρμογές VPN και απαιτούν να τα ρυθμίζετε χειροκίνητα στο πρόγραμμα-πελάτη torrent. Από μόνα τους, οι πληρεξούσιοι SOCKS5 εμποδίζουν την κρυπτογράφηση για (συνήθως) πιο γρήγορες ταχύτητες, αλλά μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε μαζί με την εφαρμογή NordVPN για επιπλέον προστασία.

Ενώ το NordVPN δεν πειράζει να είναι ανοιχτό για την υποστήριξη του P2P, Το TunnelBear είναι πολύ πιο διστακτικό να το ανακοινώσει. Μην ανησυχείτε - σήμερα, το VPN επιτρέπει επίσης συνδέσεις P2P και κοινή χρήση αρχείων, αλλά δεν θα το βρείτε πουθενά στον ιστότοπο ή μέσα στις εφαρμογές. Δεν είναι ιδανικό, ειδικά από τότε Το TunnelBear χρησιμοποιείται για να εμποδίσει την κυκλοφορία του P2P στο παρελθόν.

Περιττό να πούμε ότι είναι λίγο ενοχλητικό όταν πρέπει να ζητήσετε υποστήριξη από τον πελάτη για επιβεβαίωση:

tunnelbear 5

Προχωράω, Το TunnelBear δεν προσφέρει το ίδιο επίπεδο βάθους ως NordVPN σε αυτήν την κατηγορία. Χωρίς ειδικό προφίλ ή δυνατότητες για torrenting, αυτό το VPN είναι απλό στη χρήση κατά τις περιόδους P2P - ίσως πολύ απλή για ορισμένες.

Εάν είστε ένας άπληστος ανεμιστήρας BitTorrent, η λέξη "πρέπει" δεν είναι αυτό που θέλετε να δείτε. Μετά από όλα, δεν είστε στην αγορά για ένα VPN που "πρέπει" να λειτουργεί, αλλά αυτό που εγγυάται ασφαλή και ανώνυμο torrenting ανά πάσα στιγμή.

Νικητής για το Torrenting: NordVPN

Μια άλλη πειστική νίκη για το NordVPN - μεταξύ του φυσικού προφίλ P2P, χιλιάδων διακομιστών torrenting και χρήσιμων Socks 5 πληρεξουσίων, προχωράει σε αυτή τη σύγκριση. Το TunnelBear μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για κοινή χρήση αρχείων P2P, αλλά η εστίαση αυτού του VPN είναι προφανώς αλλού.

Δοκιμάστε το Torrenting με το NordVPN!

3. Κόστος

Μέχρι στιγμής, το NordVPN δεν έχει δώσει κανένα περιθώριο για το TunnelBear να λάμψει. Ας δούμε αν τα πράγματα είναι διαφορετικά όταν πρόκειται για ετικέτες τιμών.

Πρώτα απ 'όλα, ας πάρουμε ένα πράγμα από το δρόμο - ναι, το TunnelBear έχει το προφανές πλεονέκτημα να παρέχει μια δωρεάν έκδοση. Έρχεται με ένα 500 MB / μήνα ανώτατο όριο δεδομένων, το οποίο μπορείτε να αυξήσετε κατά ένα επιπλέον 1 GB αν τιτλοποιείτε στην ομάδα της TunnelBear. Μπορείτε επίσης να πάρετε το πλήρες φάσμα των διακομιστών και των εφαρμογών χωρίς διαφημίσεις - καθόλου κακό.

Τούτου λεχθέντος, συγκρίνουμε την πληρωμένη έκδοση του TunnelBear εδώ. Παρόλο που έχει μια δωρεάν επιλογή είναι μεγάλη, δεν θα κερδίσει επιπλέον πόντους σε αυτή την κατηγορία, καθώς δεν είναι η πλήρης υπηρεσία VPN.

Τόσο η NordVPN όσο και η TunnelBear προσφέρουν Μηνιαίο και ετήσιες συνδρομές. Παίρνετε το ίδιο πακέτο σε ολόκληρο τον πίνακα με VPN, αλλά τα μεγαλύτερα σχέδια έρχονται με κάποιες γλυκές εκπτώσεις.

Ένα μήνα του TunnelBear είναι περίπου 17% φθηνότερα από το NordVPN. Αυτό δεν είναι τόσο μεγάλη διαφορά, ειδικά όταν λαμβάνετε υπόψη την πρόσθετη αξία της NordVPN για χρήματα.

Η πληρωμή για το VPN κατά το μήνα είναι σχετικά ακριβό. Οι κυνηγοί ευκαιρίας θα πρέπει να ελέγξουν τα ετήσια σχέδια, όπου το NordVPN και το TunnelBear ξυρίζουν 41% και 50% (αντίστοιχα) από την τελική τιμή. Αλλά ακόμη και εδώ, το TunnelBear είναι η φθηνότερη επιλογή.

Το NordVPN δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Γίνεται πολύ πιο προσιτή στο δύο- και τριετή σχέδια - το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε το 70% της συνδρομής σας στο NordVPN με το κουπόνι μας!

Σε σύγκριση με την καλύτερη προσφορά της TunnelBear, δύο χρόνια NordVPN θα είναι περίπου 20% φθηνότερο μακροπρόθεσμα. Ακόμα καλύτερα με την τριετή συμφωνία - θα πληρώσετε 30% λιγότερο.

Τέλος, το NordVPN έρχεται με ένα πλήρη ικανοποίηση, εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών σε όλα τα διαθέσιμα σχέδια. Το TunnelBear έχει πολιτική μη επιστροφής χρημάτων, αλλά η δωρεάν έκδοση είναι αρκετά καλή για να εκτελέσει κάποιες δοκιμές και να αποφασίσει πριν εγγραφεί.

Νικητής για Κόστος: NordVPN

Το TunnelBear είναι η λιγότερο δαπανηρή επιλογή αν πληρώνετε μηνιαία ή ετήσια. Ωστόσο, το NordVPN έχει δύο ακόμη σχέδια που σας εξοικονομούν χρήματα αν ψάχνετε για μια μακροπρόθεσμη υπηρεσία VPN. Αυτό το κάνει να ξεχωρίζει στη σύγκριση κόστους.

Δοκιμάστε το NordVPN!

4. Ευκολία στη χρήση

Ως δύο από τους πιο δημοφιλείς παρόχους VPN εκεί έξω, Η NordVPN και η TunnelBear έχουν καταβάλει την πρόσθετη προσπάθεια να σχεδιάσουν λαμπρές και φιλικές προς το χρήστη εφαρμογές. Και δείχνει.

Ένα κοινό θέμα με τα δύο VPN είναι το καθαρό, διαισθητικό περιβάλλον εργασίας. Στην επιφάνεια εργασίας, το NordVPN παρέχει λίγες περισσότερες πληροφορίες - μπορείτε να δείτε τη νέα διεύθυνση IP που έχετε αντιστοιχίσει, καθώς και η πλήρη λίστα διακομιστών στην αριστερή πλευρά της εφαρμογής. Πληροφορίες φόρτωσης διακομιστή συμπεριλαμβάνεται επίσης, ώστε να μπορείτε εύκολα να αποφύγετε πολυσύχναστους διακομιστές.

NordVPN vs TunnelBear Σύγκριση - Ποια είναι η καλύτερη για εσάς το 2020;

Εάν θέλετε να κρατήσετε τα πράγματα μικρά, μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ στην εφαρμογή NordVPN στο δίσκο του συστήματός σας και να συνδεθείτε γρήγορα σε πρόσφατους ή προτιμώμενους διακομιστές.

NordVPN vs TunnelBear Σύγκριση - Ποια είναι η καλύτερη για εσάς το 2020;

Πρόσβαση στο διάφορες ρυθμίσεις και χαρακτηριστικά δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη - απλά ανοίξτε το Ρυθμίσεις καρτέλα και θα δείτε τα πάντα που έχει να προσφέρει η NordVPN.

NordVPN vs TunnelBear Σύγκριση - Ποια είναι η καλύτερη για εσάς το 2020;

Η εφαρμογή επιφάνειας εργασίας του TunnelBear είναι πιο περιορισμένη, αλλά εξίσου απλή. Όπως και με το NordVPN, παίρνετε ένα κουμπί γρήγορης σύνδεσης και έναν όμορφο χάρτη διακομιστή. Χορηγείται, είναι λίγο πιο άδειο, αλλά παίρνετε μια μικροσκοπική αρκούδα! Δεν εικονίζεται παρακάτω, αλλά είναι εκεί, υποσχόμαστε.

NordVPN vs TunnelBear Σύγκριση - Ποια είναι η καλύτερη για εσάς το 2020;

Δυστυχώς, η λεπτότητα δεν αντισταθμίζει τους περιορισμούς της TunnelBear όταν συγκρίνεται με το NordVPN. Η μεγάλη διαφορά είναι πώς λειτουργεί η επιλογή διακομιστή.

Το NordVPN σας επιτρέπει να διαλέγετε διακομιστές και περιοχές με ακρίβεια, εκτός από τις αυτόματες συνδέσεις. Με το TunnelBear, δεν έχετε την ίδια πολυτέλεια - μπορείτε να επιλέξετε μια χώρα ή να το κάνετε το VPN για εσάς, αλλά Οι διακομιστές αντιμετωπίζονται πάντοτε από το λογισμικό.

Στην άκρη, οι ρυθμίσεις είναι απλά ένα κλικ μακριά - ίδιο με το NordVPN. Το TunnelBear τα χωρίζει σε τρεις καρτέλες - Γενικά, Δίκτυο, και Ασφάλεια. ο λογαριασμός "Οι ρυθμίσεις" έχουν απλώς πληροφορίες σχετικά με τη συνδρομή σας, οπότε δεν θα τους βάλουμε στην ίδια ομάδα.

NordVPN vs TunnelBear Σύγκριση - Ποια είναι η καλύτερη για εσάς το 2020;

Ενα τελευταίο πράγμα. Ορισμένοι χρήστες προτιμούν τις δικές τους προσαρμοσμένες ρυθμίσεις, είτε από αναγκαιότητα είτε από προσωπική προτίμηση. Το NordVPN σας επιτρέπει να το κάνετε αυτό παρέχοντας το απαιτούνται αρχεία ρυθμίσεων στην ιστοσελίδα της. Το TunnelBear, όμως, δεν το κάνει - είναι είτε οι εφαρμογές είτε τίποτα με αυτό το VPN.

Νικητής για Ευκολία Χρήσης: NordVPN

Χωρίς αμφιβολία, και τα δύο δίκτυα VPN είναι μια χαρά για χρήση. Εχοντας πεί αυτό, Το NordVPN καταφέρνει να προσφέρει στους χρήστες πολύ περισσότερη ελευθερία, διατηρώντας παράλληλα απλό τρόπο. Το TunnelBear σας δίνει επίσης ένα χρόνο χωρίς προβλήματα με τις εφαρμογές του, αλλά μερικά μειονεκτήματα τον αφήνουν πίσω από το NordVPN σε αυτήν την κατηγορία.

Δοκιμάστε το NordVPN!

5. Συμβατότητα

Σε μεγάλες πλατφόρμες, δεν θα βρείτε τη διαφορά στη συμβατότητα του VPN. Το NordVPN και το TunnelBear διαθέτουν εγγενείς εφαρμογές για Windows, Mac, Android και iOS. Και οι δύο σας δίνουν πολλά ταυτόχρονη σύνδεσηs - πέντε για το TunnelBear, και έξι για το NordVPN.

Ας δούμε πιο προσεκτικά τη συνολική υποστήριξη πλατφόρμας.

Windows

Για να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές των Windows του NordVPN και του TunnelBear, θα χρειαστείτε τουλάχιστον τα Windows 7. Το NordVPN έχει επίσης οδηγίες για χειροκίνητες ρυθμίσεις στα παλαιότερα λειτουργικά συστήματα XP και Vista. Όπως αναφέρθηκε ήδη, το TunnelBear δεν υποστηρίζει χειροκίνητες ρυθμίσεις.

Μακ

Δεν υπάρχουν διαφορές εδώ - Το NordVPN και το TunnelBear απαιτούν τουλάχιστον macOS 10.10 (Yosemite) για τις εφαρμογές τους.

Android

Η υποστήριξη εφαρμογών Android για αμφότερα τα δίκτυα VPN ξεκινά από την πλατφόρμα Jelly Bean. Το TunnelBear απαιτεί έκδοση 4.1 και παραπάνω.

Η εφαρμογή του NordVPN είναι επίσης πλήρως λειτουργική σε τηλεοράσεις Android. αυτό δεν συμβαίνει με το TunnelBear.

Αν θέλεις κάντε λήψη των αρχείων APK για την εφαρμογή Android απευθείας, Το NordVPN σας επιτρέπει να το κάνετε από τον ιστότοπο. Η μοναδική σας επιλογή με το TunnelBear είναι ένα ταξίδι στο Google Play.

iOS

Πάλι, και τα δύο VPN είναι πανομοιότυπα - Το iOS 9.0 είναι η παλαιότερη έκδοση που υποστηρίζεται από τις εφαρμογές τους.

Linux

Το NordVPN έχει χρήσιμα μαθήματα εγκατάστασης για το Ubuntu και το Debian. Το TunnelBear είναι ελαφρώς διαφορετικό, με υποστήριξη για διανομές του Ubuntu και του Fedora.

Το Linux δεν φαίνεται να είναι το επίκεντρο είτε του VPN. Από τεχνική άποψη, το NordVPN και το TunnelBear θα πρέπει να λειτουργούν με μια ποικιλία διανομών, αλλά η γενική υποστήριξη είναι μάλλον περιορισμένη σε αυτό το λειτουργικό σύστημα.

Δρομολογητές

Το NordVPN επιστρέφει στη μορφή με ευέλικτες ρυθμίσεις δρομολογητή. Το υποστηριζόμενο firmware περιλαμβάνει τα δημοφιλή DD-WRT και Tomato, καθώς και πολλούς άλλους τύπους.

Λεπτομερείς οδηγίες περιλαμβάνονται επίσης, σε περίπτωση που είστε τη δημιουργία ενός δρομολογητή VPN από μόνος σου.

Προρυθμισμένοι δρομολογητές είναι μια επιλογή με αυτό το VPN επίσης - μπορείτε να αγοράσετε ένα από τρίτους προμηθευτές.

Το TunnelBear δεν μπορεί να ρυθμιστεί με δρομολογητές, πράγμα που αποτελεί προφανές μειονέκτημα σε σχέση με το NordVPN.

Άλλες πλατφόρμες

Το NordVPN λειτουργεί στις ακόλουθες πρόσθετες πλατφόρμες:

 • Οι επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης (Chrome, Firefox, Opera, Safari, Internet Explorer)
 • Μαυρο μουρο
 • Kodi
 • Κονσόλες μέσων και παιχνιδιών (μέσω δρομολογητή)
 • Έξυπνες τηλεοράσεις (μέσω δρομολογητή)

Το TunnelBear υποστηρίζει τις ακόλουθες πρόσθετες πλατφόρμες:

 • Επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης (Chrome, Firefox, Opera)

Νικητής για Συμβατότητα: NordVPN

Το NordVPN είναι η πιο ευέλικτη υπηρεσία σε αυτή τη σύγκριση, με πρόσθετη λειτουργικότητα για ειδικές πλατφόρμες και καλύτερη γενική υποστήριξη πλατφόρμας. Ο μέσος χρήστης πιθανώς δεν θα παρατηρήσει τους περιορισμούς του TunnelBear, αλλά σίγουρα θα βρεθεί σε αυτή την κατηγορία.

Δοκιμάστε το NordVPN!

6. Ταχύτητα

Εξ ορισμού, Τα δίκτυα VPN επιβραδύνουν τη σύνδεσή σας προς τα κάτω. Όλη η κρυπτογράφηση και ο server hopping πρέπει να έρθει σε βάρος κάτι, σωστά?

Τούτου λεχθέντος, δεν θέλετε το VPN σας να σας επιβραδύνει πάρα πολύ, όπως και αυτό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην περιήγησή σας. Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε οι αριθμοί να παραμείνουν όσο το δυνατόν ψηλότεροι - αλλά χρειάζεστε επίσης σταθερή απόδοση στους τακτικούς διακομιστές σας.

Για να βρούμε το ταχύτερο VPN σε αυτή τη σύγκριση, δοκιμάσαμε το NordVPN και το TunnelBear σε πολλούς από τους διακομιστές τους σε όλο τον κόσμο. Η θέση δοκιμής μας ήταν στην Ανατολική Ευρώπη. ο παρακάτω πίνακας είναι διατεταγμένος από τον πλησιέστερο στον πιο απομακρυσμένο διακομιστή.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα αναφοράς μας (χωρίς VPN):

NordVPN vs TunnelBear Σύγκριση - Ποια είναι η καλύτερη για εσάς το 2020;

Και εδώ βγήκαν οι δοκιμές των NordVPN και TunnelBear στις δοκιμές μας:

Υπηρέτης Ταχύτητα λήψης (Mbps) Ταχύτητα αποστολής (Mbps)
NordVPN TunnelBear NordVPN TunnelBear
Αυτόματο (πλησιέστερο) 70.05 17.38 32.61 29.84
Ρουμανία 55.90 60.38 34.15 30.55
Γερμανία 63.95 63.20 34.53 31.29
Ηνωμένο Βασίλειο 53.72 9.12 24.44 34,49
Πορτογαλία 33.93 N / A 30.00 N / A
Ισραήλ 34.52 N / A 11.62 N / A
Ηνωμένες Πολιτείες (Νέα Υόρκη) 54,35 8.34 27.61 18.12
Ηνωμένες Πολιτείες (Λος Άντζελες) 51.12 N / A 7.77 N / A
Ιαπωνία 28.09 11.81 2.02 5.97
Αυστραλία 24.56 3.60 1.97 0,36

* Το TunnelBear δεν διαθέτει διακομιστές στην Πορτογαλία και το Ισραήλ. Επίσης, συνδέσαμε τους διακομιστές East Coast σε όλες τις δοκιμές μας στις ΗΠΑ - δεδομένου ότι δεν μπορούσαμε να επιλέξουμε συγκεκριμένους διακομιστές, υποθέτουμε ότι το TunnelBear δεν διαθέτει διακομιστές στη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Όπως μπορείτε να δείτε από το τραπέζι, Το TunnelBear είναι ασταθές. Η αυτόματη επιλογή διακομιστή πρέπει να σας συνδέει με τον κοντινότερο διαθέσιμο διακομιστή, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχετε τις καλύτερες ταχύτητες - ειδικά εάν οι διακομιστές είναι λιγότερο ισχυροί σε ορισμένες χώρες.

Δεν λέμε ότι συμβαίνει αυτό με το TunnelBear (είναι μάλλον μυστικοπαθείς για το δίκτυο εξυπηρετητών τους), αλλά τα αποτελέσματα το προτείνουν σθεναρά.

Το TunnelBear αναπηδά πίσω στο Ρουμανία και Γερμανία δοκιμές, αλλά τα καλά νέα για αυτό το VPN τέλος εδώ.

Οι ταχύτητες λήψης είναι ζωτικής σημασίας για τη ροή, τη ροή, και ακόμη και την περιστασιακή περιήγηση. Ενώ το TunnelBear παρέχει αποδεκτές ταχύτητες upload all-around (με μία σοβαρή εξαίρεση), είναι αξιοσημείωτα υποτονικό στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Αυστραλία.

Εν τω μεταξύ, το NordVPN βλάπτει μέσα από κάθε δοκιμή. Σίγουρα, οι διακομιστές στο Πορτογαλία και Ισραήλ δεν είναι πολύ γρήγορα σε σχέση με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, αλλά το TunnelBear δεν προσφέρει ούτε αυτές τις χώρες.

Νικητής για ταχύτητα: NordVPN

Μόνο ένα VPN σε αυτή τη σύγκριση κατάφερε να προσφέρει σταθερά γρήγορα αποτελέσματα, ακόμη και σε απομακρυσμένους διακομιστές. Το NordVPN αξίζει να κερδίσει εδώ - το TunnelBear δεν είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό, με πολύ χαμηλότερες ταχύτητες και ένα περιορισμένο δίκτυο εξυπηρετητών.

Δοκιμάστε το NordVPN!

7. Servers και Network

Σε όλη αυτή τη σύγκριση, έχουμε αναδείξει τους διακομιστές NordVPN και TunnelBear εδώ και εκεί. Τώρα ήρθε η ώρα να ρίξετε μια ματιά στις λεπτότερες λεπτομέρειες.

Όπως ίσως μαντέψετε, Το TunnelBear είναι απελπιστικά ξεπερασμένη. Κανονικά, 22+ χώρες δεν ακούγεται πολύ κακό για ένα προσιτό VPN, αλλά ο ανταγωνισμός είναι πολύ ισχυρός.

NordVPN vs TunnelBear Σύγκριση - Ποια είναι η καλύτερη για εσάς το 2020;

Το NordVPN παίρνει ένα τεράστιο προβάδισμα, με σχεδόν τρεις φορές περισσότερες χώρες και συνολικά 5.100+ διακομιστές. Με ισχυρότερη παρουσία σε κάθε ήπειρο, αυτό το VPN δεν είναι μόνο ταχύτερο αλλά πιο ευέλικτο.

NordVPN vs TunnelBear Σύγκριση - Ποια είναι η καλύτερη για εσάς το 2020;

Δεν είναι μόνο οι αριθμοί, όμως. Το NordVPN παρέχει πολύ μεγαλύτερο βάθος, με πέντε ειδικούς τύπους διακομιστών. Ακολουθεί μια πλήρης ανάλυση:

 • 4.600+ πρότυπα διακομιστές (4.400 από τους οποίους επιτρέπουν P2P)
 • 460+ καταψυγμένα διακομιστές
 • 30 Διπλό VPN διακομιστές
 • 3 Κρεμμύδι-πάνω-VPN διακομιστές
 • 70+ Αφιερωμένο IP διακομιστές (προαιρετικά)

Το επαναλαμβάνουμε, αλλά δεν έχει πρόσβαση στους πραγματικούς διακομιστές μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικά απογοητευτικό. Περιστασιακοί χρήστες - το πλήθος του TunnelBear είναι σαφώς στόχος - πιθανώς δεν θα το δούμε αυτό ως ένα τεράστιο πρόβλημα.

Ωστόσο, οι διακομιστές μεταγωγής μπορούν να είναι πολύ επωφελείς σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν την αποφυγή υπερφορτωμένων διακομιστών, την εξεύρεση κατάλληλων επιλογών για streaming ή τον καθορισμό προβλημάτων απόδοσης. Αυτό είναι ένα άλλο πλεονέκτημα του NordVPN σε αυτή την κατηγορία.

Νικητής για διακομιστές και δίκτυο: NordVPN

Είτε χρησιμοποιείτε VPN περιστασιακά είτε καθημερινά, το NordVPN είναι μεγαλύτερο και καλύτερο όταν πρόκειται για δίκτυα διακομιστών. Η προσφορά της TunnelBear, αν και αξιοπρεπής από μόνη της, παραμορφώνει σε σύγκριση.

Δοκιμάστε το NordVPN!

8. Απόρρητο και ασφάλεια

Το NordVPN και το TunnelBear λαμβάνουν το απόρρητο των χρηστών τους πολύ σοβαρά.

Και τα δύο δίκτυα VPN διανύουν μεγάλα μήκη για να σας κρατήσουν ασφαλή online. Ανάμεσα σε αυστηρές πολιτικές μη καταγραφής, αλεξίσφαιρα κρυπτογράφηση, και βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας, οι χάκερ και οι snoopers κρατούνται μακριά με μεγάλη επιτυχία.

Και τα δύο δίκτυα VPN έχουν υποβληθεί ανεξάρτητους ελέγχους ασφαλείας, που επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω.

Για να βρούμε τον νικητή, θα χρειαστούμε ακόμα μια βαθιά κατάδυση.

Πολιτική καταγραφής

Το NordVPN και το TunnelBear βασίζονται στο Παναμάς και Καναδάς, αντίστοιχα.

Όσον αφορά τη δικαιοδοσία, Το NordVPN λειτουργεί σε πολύ ευνοϊκό κλίμα για τους παρόχους VPN. Ο Παναμάς δεν έχει υποχρεωτικούς νόμους περί διατήρησης δεδομένων - ή οποιαδήποτε άλλη δυνητικά επικίνδυνη νομοθεσία.

Ο Καναδάς ασχολείται μάλλον με τη στάση (για τον μέσο πολίτη) σχετικά με ορισμένα θέματα που σχετίζονται με την ελευθερία του Διαδικτύου. Παρόλα αυτά, οι νόμοι διατήρησης δεδομένων δεν αποτελούν πρόβλημα για παρόχους VPN σε αυτήν τη χώρα.

Αλλά σε αντίθεση με τον Παναμά, Ο Καναδάς είναι ιδρυτικό μέλος της συμμαχίας Five Eyes. Αυτό σημαίνει ότι αποτελεί μέρος διαφόρων συμφωνιών για την ανταλλαγή ψηφιακών δεδομένων μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών - η οποία περιλαμβάνει συχνά ευαίσθητες πληροφορίες χρηστών.

Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα? Αν είσαι συνειδητός, μπορεί να είναι. Λάβετε υπόψη ότι το TunnelBear έχει διατηρήσει άψογα τους ισχυρισμούς του για μηδενική καταγραφή δεδομένων μέχρι στιγμής, δίνοντάς μας κανέναν λόγο να αμφισβητήσουμε αυτόν τον παροχέα.

Τούτου λεχθέντος, εάν θέλετε αυτή την επιπλέον ηρεμία, το NordVPN μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

Κρυπτογράφηση και πρωτόκολλα

Το NordVPN και το TunnelBear είναι σχεδόν πανομοιότυπα εδώ.

Ας ξεκινήσουμε με το πρότυπο κρυπτογράφησης. Και τα δύο δίκτυα VPN εφαρμόζουν το AES-256 σε όλους τους τομείς. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό είναι Κρυπτογράφηση 256-bit - χρησιμοποιείται ευρέως στις περισσότερες υπηρεσίες VPN premium λόγω της άθραυστης ασφάλειας και της μικρής συνολικής επίδρασης στις ταχύτητες.

Perfect Forward Secrecy χρησιμοποιείται επίσης από τους NordVPN και TunnelBear. Εν ολίγοις, αυτό σημαίνει ότι τα δυναμικά κλειδιά κρυπτογράφησης χρησιμοποιούνται για επιπλέον ασφάλεια, αντί για στατικά.

Για πρωτόκολλα, παίρνετε το βιομηχανικό πρότυπο OpenVPN είτε στα VPN Windows, Mac, και Android εφαρμογές. Επί iOS, και τα δύο VPN χρησιμοποιούν το IKEv2 / IPSec. Και πάλι, το NordVPN είναι λίγο πιο ευέλικτο, όπως επιτρέπει χειροκίνητες ρυθμίσεις OpenVPN μέσω διασυνδέσεων τρίτου μέρους.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας

Το οπλοστάσιο των χαρακτηριστικών του NordVPN είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του.

Εδώ, θα βρείτε ενσωματωμένο μπλοκάρισμα διαφημίσεων και προστασία από κακόβουλο λογισμικό, χάρη στο ιδιόκτητη σουίτα CyberSec.

Η λίστα συνεχίζεται δύο ξεχωριστούς διακόπτες θανάτου - ένα για σας ολόκληρη τη σύνδεση, και ένα άλλο για συγκεκριμένες εφαρμογές.

Μπορείτε επίσης να πάρετε προηγμένη προστασία διαρροών DNS, με την επιλογή χρήσης προσαρμοσμένων διευθύνσεων DNS.

Σε σύγκριση με αυτόν τον ισχυρό συνδυασμό χαρακτηριστικών ασφαλείας, Το TunnelBear λείπει λίγο.

Υπάρχει καμία προστασία διαρροής DNS, αν και το VPN ήταν στεγανό στις δοκιμές μας. Επίσης, το μπλοκάρισμα διαφημίσεων δεν υπάρχει - θα πρέπει να εγκαταστήσετε το Extension Blocker για αυτό, και ακόμα και τότε, είναι διαθέσιμο μόνο στην επιφάνεια εργασίας.

Με άλλα λόγια, οι ρυθμίσεις ασφαλείας του TunnelBear φαίνονται μάλλον κενές. Τούτου λεχθέντος, μπορείτε να πάρετε το must-have διακόπτης θανάτου σύνδεσης και ένα άλλο πολύ σημαντικό (για μερικούς) εργαλείο.

NordVPN vs TunnelBear Σύγκριση - Ποια είναι η καλύτερη για εσάς το 2020;

ο GhostBear χαρακτηριστικό είναι η απάντηση της TunnelBear στην αυστηρή ηλεκτρονική λογοκρισία. Είναι σχεδιασμένο να παρέχει πρόσθετη θωράκιση για χρήστες σε χώρες με μεγάλους περιορισμούς στο διαδίκτυο. Αυτό καθιστά το TunnelBear ένα από τα λίγα VPN που εξακολουθούν να λειτουργούν αξιόπιστα στην Κίνα.

Το NordVPN είναι επίσης μέρος αυτού του αποκλειστικού συλλόγου. Η ενεργοποίηση των εξυπηρετητών Obfuscated σας επιτρέπει να παρακάμψετε το μεγάλο τείχος προστασίας, αλλά έχετε κατά νου ότι δεν θα έχετε πρόσβαση στους τυπικούς διακομιστές μέχρι να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία.

NordVPN vs TunnelBear Σύγκριση - Ποια είναι η καλύτερη για εσάς το 2020;

Συνολικά, μια ισχυρή εμφάνιση για το NordVPN και το TunnelBear εδώ.

Νικητής για απόρρητο και ασφάλεια: NordVPN

Και τα δύο δίκτυα VPN είναι πρωταθλητές για προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας, αλλά μερικά μικρά πλεονεκτήματα βάζουν το NordVPN μπροστά. Το TunnelBear είναι πιο εντυπωσιακό σε αυτή την κατηγορία, αλλά εξακολουθεί να μην καταφέρνει να νικήσει τον αντίπαλο.

Δοκιμάστε το NordVPN!

9. Τελική ετυμηγορία

Είναι αυτονόητο ότι το NordVPN και το TunnelBear δεν ήταν ακριβώς ίσοι αντίπαλοι σε αυτή τη σύγκριση.

Το NordVPN κερδίζει μια αξέχαστη νίκη και στις οκτώ κατηγορίες μας. Είναι η καλύτερη υπηρεσία σε όλες τις πλευρές και αν και μπορεί να γίνει μια ισχυρή περίπτωση για το TunnelBear σε μερικά τμήματα, αυτό το VPN πέφτει στο τέλος.

Επί του παρόντος, το TunnelBear απλά δεν προσθέτει αρκετή αξία στην πληρωμένη έκδοση για να δικαιολογήσει ένα σημείο τιμών που βρίσκεται στο ίδιο εύρος με το NordVPN. Θα μπορούσατε πιθανώς να ανεχτείτε τις ταραχές ταχύτητες και ένα λιγότερο ανεπτυγμένο δίκτυο διακομιστών σε ένα δωρεάν VPN, αλλά τα πράγματα θα πρέπει να βελτιωθούν όταν ξεκινάτε να πληρώνετε για υψηλά επίπεδα απόδοσης. Δεν είναι εδώ, φαίνεται.

Πρέπει να δώσουμε πίστωση, όταν αυτό οφείλεται - Το TunnelBear παρέχει άψογο απόρρητο και ασφάλεια, καθώς και απότομες εφαρμογές για επιτραπέζιους και κινητούς υπολογιστές. Αλλά και το NordVPN, Επιπρόσθετα χιλιάδες γρήγορους διακομιστές, εύκολη ροή, και μεγάλη υποστήριξη P2P.

Όλα αυτά κάνουν NordVPNο αδιαμφισβήτητος νικητής αυτής της σύγκρισης.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me