Penyekat Iklan Terbaik (dan Terburuk) UPDATED untuk tahun 2020


Terdapat beberapa perkara yang lebih mengecewakan daripada mengklik pada video YouTube dan kemudian dipaksa untuk duduk melalui iklan yang lebih lama daripada video yang anda cuba tonton. Cukup cukup.

Tetapi membuang masa anda hanya satu banyak perkara negatif yang adware boleh lakukan untuk pengalaman penyemakan imbas anda.

Adblockers Terbaik

 1. AdBlock
 2. CyberSec oleh NordVPN
 3. CleanWeb oleh Surfshark
 4. R.O.B.E.R.T. oleh Windscribe
 5. CyberGhost
 6. AdLock

Pembekal Iklan Terburuk

 1. Adblock Plus
 2. Penyekat Popup Pintar

Apa Adware?

Adware adalah apa-apa perisian yang direka untuk memaparkan iklan. Titik adware adalah untuk menjana pendapatan untuk pembangunnya. Anda mengalami adware bila-bila masa anda melawat tapak web dengan spanduk iklan atau terpaksa menonton video menggunakan aplikasi telefon percuma.

Semua iklan menjengkelkan yang perlu anda duduki untuk sampai ke peringkat seterusnya Candy Crush? Anda mempunyai adware untuk mengucapkan terima kasih untuk itu.

Pengiklan ingin membuat sebanyak mungkin wang, dan mengumpulkan data mengenai anda membantu mereka melakukannya. Mereka mempunyai insentif yang besar untuk menyerang privasi anda sebanyak mungkin supaya mereka boleh menyasarkan anda dengan iklan tertentu.

Adware tidak selalunya tinggal di mana ia sepatutnya. Ia boleh menjejak anda dari laman web ke laman web, mengumpulkan data tentang tabiat pelayaran, minat, dan lokasi anda.

Ia juga boleh digunakan untuk menyebarkan malware. Adware berniat jahat boleh menjejaskan penyemak imbas atau peranti anda apabila anda mengklik iklan, tetapi bahagian paling menakutkan ialah beberapa jenis adware boleh menjangkiti anda walaupun tanpa klik.

Gambaran Pengendali Iklan

Penyekat iklan boleh melindungi privasi anda dan menghalang pelayar atau peranti anda daripada dijangkiti malware. Anda juga mungkin mengalami masa muat lebih cepat, hayat bateri yang lebih baik, dan pengalaman melayari yang lebih lancar selepas memasang penyekat iklan.

Oleh kerana terdapat banyak jenis adware maju di luar sana, penting untuk pilih penyekat iklan yang akan melindungi anda sepenuhnya. Terdapat beberapa jenis penyekat iklan yang berbeza. Berikut adalah beberapa pilihan anda:

 1. VPN dengan penyekat iklan berdedikasi: Sesetengah perkhidmatan VPN datang aplikasi terbina dalam yang melindungi anda dari adware. Oleh kerana VPN boleh melindungi anda dari pelbagai jenis pengesanan, adware akan mempunyai masa yang sangat sukar untuk mengumpul data tentang anda. Manfaat lain untuk pergi dengan VPN ialah banyak perkhidmatan menjadikannya mudah melindungi pelbagai peranti dengan langganan tunggal.
 2. Pelayar: Ramai pelayar web datang perisian menyekat iklan terbina dalam, jadi anda boleh mengelakkan adware tanpa sebarang usaha. Sesetengahnya cukup berkesan, tetapi ciri mereka biasanya terhad berbanding dengan penyekat pihak ketiga.
 3. Pelanjutan: Anda boleh melindungi penyemak imbas anda dari adware dengan memilih salah satu daripada banyak sambungan pelayar pihak ketiga. Disana ada kedua-dua aplikasi percuma dan berbayar di luar sana yang berfungsi dengan kebanyakan penyemak imbas web. Mereka biasanya membiarkan anda menyesuaikan pengalaman anda lebih daripada penyekat iklan pelayar terbina dalam.
 4. Peranti atau Penghala: Penghalang penghalang iklan berdedikasi atau penghala maya boleh ditubuhkan dengan a Penapis DNS yang secara automatik akan menyekat permintaan daripada pelayan yang diketahui menyediakan perkhidmatan adware atau pengesanan.

Anda sentiasa boleh menggabungkan pelbagai jenis penyekat iklan untuk mendapatkan perlindungan yang terbaik.

Penyekat Iklan Terbaik:

1. AdBlock

Adblock adalah salah satu daripada sambungan penyemak imbas yang paling popular di luar sana untuk menyekat iklan, dan ia tidak sukar untuk melihat mengapa. Sebenarnya namanya, AdBlock bukan sahaja menghentikan iklan pop-up yang menjengkelkan, tetapi juga menyekat iklan lain yang akan anda temukan di laman web.

AdBlock juga boleh menyingkirkan iklan di YouTube dan banyak perkhidmatan penstriman, yang merupakan perkara yang banyak masalah penyekat iklan.

Apa yang kita cintai tentang AdBlock adalah bagaimana anda boleh menyesuaikannya. Pilihan termasuk penapis pratetap, menyekat iklan individu, yang membolehkan iklan lain dipaparkan, dan senarai putih. Secara lalai, Adblock dilengkapi dengan pilihan "Iklan Boleh Diterima" yang membolehkan iklan yang selamat dan tidak mengganggu tertentu. Ini boleh dimatikan dalam tetapan jika anda mahu menyekat semua iklan.

Ia tersedia sebagai pelanjutan pada kebanyakan penyemak imbas dan mudah dipasang. Banyak ciri-ciri dalam ini aplikasi percuma meletakkannya di bahagian atas senarai.

Nota: AdBlock adalah perkhidmatan yang berbeza dari AdBlock Plus, yang lebih jauh di dalam senarai kami.

Disyorkan? Ya

2. CyberSec oleh NordVPN

Salah satu daripada banyak sebab yang kami cadangkan NordVPN kerana suite keselamatan CyberSec.

Ciri NordVPN ini pilihan berhenti adware dan melindungi anda dengan menghalang permintaan DNS dari senarai besar pelayan yang terlibat dengan perisian hasad, spyware, adware, dan penjejakan. Ini bermakna anda tidak boleh berinteraksi dengan laman web yang berbahaya melainkan anda menukar tetapan anda secara manual untuk memberikannya akses.

Salah satu perkara yang menjadikan ciri ini istimewa ialah ia dapat melindungi anda walaupun anda sudah dijangkiti oleh perisian hasad. NordVPN blok komunikasi dari pelayan berbahaya, yang menghalang malware dari mengikuti dengan aktiviti berbahaya.

NordVPN tidak percuma, tetapi ia menawarkan beberapa perlindungan terbaik di pasaran pada harga yang sangat baik.

Disyorkan? Ya

3. CleanWeb oleh Surfshark

VPN Surfshark dilengkapi dengan ciri hebat yang dikenali sebagai CleanWeb. Ciri CleanWeb perlu dihidupkan secara manual dalam tetapan Surfshark, tetapi sebaiknya ia menawarkan anda beberapa perlindungan yang kuat terhadap iklan, perisian hasad dan pelacak.

Ia menghentikan komunikasi yang tidak diingini dari laman web oleh menyekat permintaan DNS dari pelayan berbahaya.

Surfshark bukanlah perkhidmatan percuma, tetapi ia adalah sangat murah untuk kualiti iklan menyekat bahawa ia menawarkan.

Disyorkan? Ya

4. R.O.B.E.R.T. oleh Windscribe

Perkhidmatan VPN Windscribe termasuk ciri hebat yang dipanggil R.O.B.E.R.T. itu melindungi peranti anda daripada iklan, perisian hasad, percubaan phishing, dan penjejak. Ia menyekat semua permintaan DNS daripada senarai domain yang diketahui.

Ciri ini dilengkapi dengan empat konfigurasi yang berbeza yang menawarkan tahap perlindungan yang berlainan. Windscribe menawarkan R.O.B.E.R.T. perlindungan pada pelbagai peranti serentak dengan rancangan percuma dan berbayarnya. Untuk perkhidmatan percuma, Windscribe menawarkan perlindungan yang sangat baik.

Kelemahannya adalah bahawa versi percuma hanya memberi anda 10 GB data setiap bulan, yang mudah dilalui jika anda melakukan banyak penstriman atau meresap.

Disyorkan? Ya

5. CyberGhost

CyberGhost adalah perkhidmatan VPN yang hebat yang disertakan dengan ciri penyekat iklan. Daripada menyekat semua permintaan DNS dari tapak web tertentu, penghalang iklan ini berfungsi oleh mengeluarkan sebahagian daripada kod dari permintaan pelayan yang cuba menarik iklan.

Penyekat iklan CyberGhost tidak akan menghentikan semua iklan daripada memaparkan, tetapi ia sangat berkesan untuk menghalang adware berniat jahat dan melindungi anda dari penjejakan. Ia juga dapat melindungi anda tanpa memperlahankan kelajuan penyemakan imbas anda, yang merupakan tambah besar.

Ini adalah satu lagi pilihan yang tidak percuma tetapi mempunyai harga berpatutan yang bernilai untuk kualiti yang anda dapat.

Disyorkan? Ya

6. AdLock

AdLock adalah ad menyekat perisian untuk peranti anda bukan pelanjutan penyemak imbas.

Perkara yang menarik mengenai AdLock berbanding dengan banyak perkhidmatan lain ialah bukan hanya menyekat iklan pada pelayar web anda, tetapi juga menyekat iklan pada mana-mana aplikasi yang bersambung ke internet. Ini bermakna anda masih dilindungi oleh perlindungan AdLock apabila anda menggunakan BitTorrent atau Skype.

AdLock tidak percuma, dan anda perlu bayar untuk setiap peranti anda mahu dilindungi. Ia juga hanya tersedia untuk Windows dan Android pada masa ini. Sekiranya anda berminat, anda boleh mencuba Percubaan percuma selama 14 hari.

Disyorkan? Ya

Penyekat Iklan Terburuk - Siapa Yang Perlu Dihindari

7. Adblock Plus

Tidak boleh dikelirukan dengan AdBlock, Adblock Plus adalah salah satu penghalang iklan tertua di luar sana. Kedua-dua iklan blok Adblock dan Adblock Plus dengan cara yang sama, tetapi sistem penyaringan dan pilihan penyesuaian Adblock lebih menyeluruh secara keseluruhan.

Dengan Adblock Plus, anda boleh pilih untuk mendayakan pop timbul tertentu untuk laman web tertentu, membina senarai putih, dan buat penapis anda sendiri.

Walau bagaimanapun, Adblock Plus mempunyai menerima kritikan untuk menerima wang daripada penerbit dalam talian untuk iklan khusus putih senarai putih. Ini seolah-olah menjadi a konflik kepentingan bahawa anda mungkin mahu mengelakkan dalam penghalang iklan.

Disyorkan? Tidak betul. Ada pilihan yang lebih baik di sana.

8. Penyekat Popup Pintar

Kami tidak kagum dengan prestasi penghalang iklan ini. Bukan sahaja melakukannya membenarkan melalui banyak iklan yang tidak mengganggu yang sepatutnya dihalang, tetapi kami juga mengalami beberapa iklan pop-up dalam ujian kami.

Walaupun ia menawarkan beberapa ciri berguna seperti pengurusan daftar putih dan kuki untuk memadamkan kuki yang tidak diingini, ia juga memberi tumpuan kepada beberapa ciri yang mungkin tidak perlu, seperti blok pop-up untuk Windows Messenger.

Dengan itu ciri-ciri bertarikh dan penyekatan tidak cekap, kami tidak boleh mengesyorkan penghalang ini.

Disyorkan? Tidak

Penipuan Iklan Penghalang - Siapa yang Perlu Dihindari

Berhati-hati elakkan penipuan blocker iklan apabila anda sudah bersedia untuk memuat turun. Penyekat iklan palsu ini akan secara rahsia mengumpulkan data tentang tabiat melayari anda dan juga boleh mengubah tingkah laku penyemak imbas anda.

Kadang-kadang mereka akan cuba untuk menipu awak dengan menggunakan nama yang sama atau mirip dengan penyekat iklan yang boleh dipercayai dan boleh dipercayai. Anda harus memastikan bahawa anda mempunyai salinan yang betul sebelum anda memuat turun.

Berikut adalah beberapa nama yang telah digunakan oleh sambungan palsu pada masa lalu:

 • Adblock Plus
 • Adblock Pro
 • HD untuk YouTube
 • uBlock Plus
 • AdRemover untuk Google Chrome
 • Adblocker Suberblock
 • Webutation
 • HD untuk YouTube

Ringkasan

Penyekat iklan boleh melakukan banyak perkara untuk meningkatkan pengalaman penyemakan imbas anda, tetapi lebih penting lagi, mereka juga boleh melindungi anda dari penjejakan dan adware berniat jahat.

Terdapat banyak penghalang iklan untuk dipilih dari sana, dan mereka semua menawarkan tahap perlindungan yang berlainan. Kami mengesyorkan anda menggabungkan penyekat iklan yang berbeza pada senarai ini untuk mendapatkan perlindungan adware dan privasi yang terbaik yang mungkin di semua peranti anda, seperti menggabungkan penyekat iklan berasaskan pelayar dengan Penyekat iklan VPN.

Anda mungkin juga berminat:

 • 5 Sambungan Chrome VPN Terbaik (Itu Sebenarnya Berfungsi!)
 • Bagaimana Membuat Inkognito Chrome BENAR Pribadi
 • Top 5 (BENAR-BENAR) VPN Percuma untuk Google Chrome

 

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 1

map