Perjalanan ke Maghribi?

Daftar 3 Tersembunyi Permata ini berhampiran Marrakech!

Mencari sesuatu yang sedikit berbeza untuk dilakukan pada perjalanan seterusnya ke Maghribi? Mungkin anda bukan penggemar perangkap pelancong, atau anda lebih suka mengembara sedikit lebih jauh dari jalan yang dipukul. Apa pun alasan anda, membuat perjalanan seterusnya ke Maghribi benar-benar mengasyikkan, dengan tiga idea perjalanan alternatif yang luar biasa.

Bahagian yang terbaik? Ketiga-tiga perkara yang keren dan luar biasa yang dilakukan adalah dalam atau hanya sejam dari Marrakech, dan sempurna untuk pelancong dan keluarga yang sama.

Teruskan membaca untuk mengetahui tiga permata tersembunyi berhampiran Marrakech!

# 1 - Menyaksikan Kambing Maghribi Kambing Merah, Junkie, Mendaki Pohon Maghribi

Di Maghribi, kambing benar-benar tumbuh di atas pokok!

Kambing Climbing Pohon Maghribi

Kambing Climbing Pohon Maghribi

Barat Daya Maghribi adalah rumah kepada gila, junkie, kambing mendaki pokok, fenomena yang mungkin anda tidak akan dapati di mana-mana di bumi, tetapi harus percaya. Izinkan saya terangkan ... .apa mungkin lebih akrab dengan minyak argan. Minyak Argan memberikan anda rambut yang cantik, berkilat dan dalam semua produk kecantikan kegemaran anda. Ia juga berasal dari Maghribi dan makanan pilihan kambing Maghribi.

Kambing mencintai buah Argan begitu banyak sehingga mereka akan berhenti sama sekali dengan apa-apa untuk mendapatkannya. Seperti pecandu penagih dadah, mereka akan pergi ke mana-mana panjang untuk mendapatkan pembaikan mereka, skala pokok argan gergasi sehingga 30 kaki tinggi, hanya untuk makan buah-buahan yang lazat. Anda fikir penduduk setempat akan berkerut-kerut, kambing junkie menjelajah pokok-pokok argan mereka dan mencuri buah mereka, tetapi oh tidak, semuanya merupakan sebahagian daripada proses penuaian dan proses penanaman minyak argan tradisional. Benih argan melepasi tahi kambing yang utuh, dan digunakan untuk membuat minyak argan yang terlalu mahal (tetapi sangat berkesan).

Tetapi anda tidak perlu pergi ke Barat Daya Maghribi untuk melihat sekilas kambing pokok gila, mendaki, dan junkie! Hanya memandu di jalan utama antara Marrakech dan Essaouira dan anda akan melihat pokok-pokok argan yang indah yang melayari jalan yang baru saja dipenuhi dengan kembung, kunyah, kambing pokok yang ravenous. Sesetengah kambing mengekalkan keseimbangan mereka seperti pendaki yang berpengalaman, sementara sesetengahnya kelihatan seperti mereka mungkin akan jatuh dari pokok pada satu saat.

Ia sebenarnya cukup lucu dan salah satu yang benar sekali dalam pemandangan seumur hidup untuk mengalami ketika di Maghribi. 

# 2 - Pengalaman Budaya Berber Kuno dengan Trek Dipandu ke Pegunungan Atlas

Langkah kaki ke mesin masa anda sendiri, perjalanan lebih dari 4,000 tahun untuk mengalami budaya Berber kuno. Tinggi di Pegunungan Atlas (tetapi hanya satu jam memandu dari Marrakech), anda akan merasakan kehangatan keramahan desa Berber pada apa yang pasti menjadi tumpuan perjalanan anda ke Maghribi.

Perjalanan ke Maghribi?

Sama ada anda memilih untuk bersiar-siar selama satu atau beberapa hari, anda akan dijemput ke rumah 'Pise' mud batu bata Berber untuk teh pekat manis, roti berber Berber, madu emas, dan sekilas intim ke dalam kehidupan Berber. Mungkin anda lebih suka mengambil trek paling mudah di sana, atau anda mendapat keseronokan anda daripada menakluki rupa bumi yang lebih lasak. Jangan risau - anda benar-benar boleh memilikinya. Pergunungan Atlas mempunyai semua kebolehan dengan pandangan yang mesti dilihat pada setiap orang!

Selepas membersihkan jiwa anda, anda akan dijemput ke rumah Berber untuk makan tengahari tradisional, di mana anda akan mencuba tajine yang dimasak di rumah yang paling lazat yang pernah anda makan. Duduklah, nikmati hidangan keluarga dan mendengar tentang kehidupan orang Berber (tetapi ingat makan dengan tangan kanan anda). Berkeliling melalui kampung Berber dengan panduan anda, dan bersiaplah untuk diberi makanan yang sangat baik. Anda mungkin akan mencontohi minuman beralkohol, couscous dan buatan sendiri mulut, antara hidangan istimewa tempatan yang lain.

Atlas Mountains

Atlas Mountains

Tinggi di Pegunungan Atlas, anda akan belajar untuk kembali ke asas-asas - perkara-perkara yang sangat penting dalam hidup. Mencari kembali kebahagiaan dalam hidangan yang lazat, bersenang-senang dengan seni perbualan yang mudah dan berasa rasa kagum menyaksikan keindahan alam. Apabila anda melawat Berber, anda akan mempelajari semua ini sambil membuat sumbangan tulen kepada masyarakat tempatan, sambil meneroka budaya kuno yang menarik.

# 3 - Sip Nous Nous dan Dapatkan Henna Tattoo yang Indah, Organik di Marrakech

Dapatkan mod percutian, nikmati budaya kopi tempatan dan menghidupkan tangan dan kaki anda menjadi kanvas seni yang indah. Jika ini seperti cawan kopi anda, maka anda perlu berhenti di permata Marrakech sebenar, Persatuan Kebudayaan Marrakech Henna Cafe.

Henna Cafe berdiri berasingan daripada kopi yang berkhasiat, minuman lazat dan masakan tempatan sambil menawarkan tatu henna yang indah. Ia sangat mudah untuk mencari tatu Henna di Marrakech, tetapi Henna Cafe menawarkan tatu henna yang sebenar, organik, merah dengan campuran hanya minyak kayu putih dan tidak ada bahan tambahan alergi, penyebab alergi. Anda boleh melayari buku gergasi untuk mencari corak yang anda suka, atau mencipta karya seni tersuai yang menakjubkan! Bahagian yang terbaik? 100% dana dana pendidikan dan pekerjaan untuk dana wanita dan kanak-kanak tempatan. Markah!

Henna tatu organik

Henna tatu organik

Duduk dan tunggu tatu henna cantik anda kering sambil menghirup kegemaran kegemaran anda, Nous Nous! Nous Nous adalah Maghribi mengambil cappuccino, separuh espresso, separuh foamed-susu campuran kebaikan kopi sedap. Tidak dalam mood kopi? Tidak risau! Terdapat banyak jus yang lazat dan makanan tempatan yang sihat untuk dijadikan sampel, seperti salad hummus, falafel dan lentil, dengan banyak pilihan lazat untuk vegetarian dan vegan.

Mencari untuk mengamalkan bahasa Arab anda? Henna Cafe mendapat anda dilindungi! Pop di kafe di pukul 15:00 (3 p.m.) dan anda boleh mendapatkan pacar anda dan Nous Nous dengan sebutan Arab Maghribi. Kafe ini menawarkan pengajaran bahasa Arab Maghribi sehari-hari bagi mereka yang ingin bekerja untuk melancarkan persediaan mereka, menyerap sedikit bahasa dan budaya tempatan atau menaikkan tahap permainan Arab mereka.

Perjalanan ke Maghribi?

Sediakan untuk Panggilan VOIP Diblokir, Skype, Viber, Whatsapp, Facebook Messenger dan Tango

Tidak kira di mana anda memilih untuk pergi ke perjalanan seterusnya ke Maghribi, ada satu perkara yang setiap tempat mempunyai persamaan - diskriminasi internet! Anda tidak mahu mengetahui cara yang sukar bahawa banyak tapak dan perkhidmatan dalam talian yang anda gunakan (terutamanya VOIP), hanya tidak berfungsi di Maghribi. 

Yup. Itu betul. Semua perkhidmatan VOIP yang kerap anda gunakan (Skype, Viber, Whatsapp, Facebook Messenger, Tango, dll) disekat di Maghribi. Syarikat telekom di Maghribi telah mengharamkan semua perkhidmatan panggilan VOIP untuk menghalang orang daripada membuat panggilan internet percuma (khabar angin mengatakan bahawa Raja Maghribi mempunyai saham utama dalam telekom, jadi pergi angka). Ia bukan hanya terhad kepada panggilan VOIP sekalipun. Kerana penapisan separa di internet Maghribi, laman kegemaran anda boleh disekat willy nilly, tanpa peringatan terlebih dahulu, untuk jumlah waktu yang tidak pasti.

Pukulan Blok Internet dengan VPN Kualiti

Semuanya terdengar sangat sedih pada mulanya, tetapi tidak ada kebimbangan, ada cara mudah dan sangat murah (beberapa dolar) untuk mengalahkan blok internet di Maghribi, dan menggunakan perkhidmatan panggilan VOIP anda secara normal. Jawapannya adalah VPN yang berkualiti.

Penting: Anda perlu mendaftar untuk VPN sebelum perjalanan ke Maghribi. Laman web VPN disekat dan tidak mustahil untuk melewati blok internet dan VOIP sebaik sahaja anda berada di sana.

Apa itu VPN?

VPN adalah cara kos rendah untuk mengalahkan blok dan mengakses internet secara normal di Maghribi. VPN bermaksud Rangkaian Peribadi Maya, dan ia akan menjadi sahabat baru anda dalam perjalanan anda.

Bagaimana Ia Berfungsi??

Apabila anda menyambung ke VPN, ia akan menutup alamat IP anda dan menjadikannya kelihatan seperti anda berada di tempat lain di dunia (iaitu bukan di Maghribi). Apabila anda bersambung ke perkhidmatan VPN - anda memilih lokasi pelayan VPN yang anda ingin sambungkan. Kebanyakan perkhidmatan VPN yang berkualiti mempunyai pelayan di 100 lokasi - seperti AS, UK, Eropah, Australia, Hong Kong, dan lain-lain. Hanya beberapa saat sahaja dan tidak ada pengetahuan teknikal (hanya beberapa klik) untuk menyambung ke VPN dan mask identiti anda. Menyambung ke VPN membolehkan anda mengakses semua laman kegemaran anda di Maghribi secara normal, dan membuat panggilan VOIP.

VPN Yang Harus Saya Pilih?

Soalan besar. Ketika datang untuk memilih VPN - penting untuk memahami bahawa tidak semua VPN dibuat sama. Ada cara yang lebih cepat daripada yang lain, ada yang mempunyai pilihan sokongan yang lebih baik dan ada yang membiarkan anda menggunakan VPN anda pada lebih banyak peranti daripada yang lain. Ketahui apa VPN bernilai berbelanja dan yang lebih baik untuk disampaikan. Jangan lupa - memilih VPN yang betul boleh membuat atau memecahkan perjalanan anda kerana sebaik sahaja anda sampai ke Maghribi, anda terlepas dari pilihan.

Lihat apa pakar dan beribu-ribu orang dalam talian mengatakan tentang perkhidmatan VPN terbaik yang digunakan di Maghribi.

Perkhidmatan VPN Teratas untuk Maghribi

Kedudukan Penyedia Kedudukan Markah Skor kami
Pilihan Editor 5.0 / 5
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak
2 4.9 / 5
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak
3 4.8 / 5
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak
4 4.8 / 5
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak
5 4.7 / 5
Baca Ulasan
Ketahui lebih lanjut Bermula >> Lawati Tapak
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me