Secure Your Important Files Right at the Source dengan BitDam


BitDam diasaskan pada awal tahun 2016, oleh saya sendiri, Ketua Pegawai Eksekutif, dan rakan kongsi saya Maor Hizkiev, CTO.

Kami telah bekerjasama di kawasan siber yang menyerang di unit IDF 8200 yang terkenal selama tujuh tahun. Pada masa ini, kami banyak belajar tentang kawasan siber dan penyelesaian keselamatan yang tersedia. 3 tahun yang lalu, kami menamatkan perkhidmatan tentera kami dan datang dengan BitDam.

Kami menaikkan kira-kira $ 3.5 juta pada tahun 2017 daripada pelabur swasta. Kami bernasib baik untuk mempunyai pelabur seperti Marius Nacht, salah seorang pengasas pusat pemeriksaan dan Moshe Lichtman dari Microsoft, yang pengetahuan dan pengalaman yang sangat membantu kami. Sesungguhnya, kita mendapat bimbingan dari orang-orang di peringkat industri. Hari ini, kami mempunyai 20 orang di dalam syarikat, dengan majoriti R&Kakitangan D. Kami mempunyai pelanggan di EU, AS dan Israel.

Produk kami disediakan sebagai perkhidmatan serta premis. Pemasangan sangat mudah tidak mengganggu, dan semua onboarding dilakukan hanya dalam beberapa minit.

Cabaran apa yang dilakukan oleh produk BitDam untuk pelanggan anda?

Masalah yang kita lihat hari ini adalah terdapat jurang yang besar di antara pasukan ofensif dan sisi pertahanan, terutamanya kerana kebanyakan alat keselamatan hari ini menggunakan pendekatan reaktif. Dengan ancaman baru muncul setiap hari, cuba meramalkan apa yang akan menjadi langkah seterusnya penyerang, atau apa yang akan menjadi kesan sampingan dan gejala baru, nampaknya hampir mustahil.

Tambahan pula, mengambil bahagian dalam perlumbaan ini dan mengejar serangan baru tidak akan cukup untuk melindungi dengan berkesan, kerana anda akan sentiasa menjadi langkah di belakang orang jahat.

Dengan menggunakan pendekatan proaktif BitDam, kami dapat mengesan serangan canggih tanpa sebarang usaha, pada imbasan pertama.

Daripada memberi tumpuan kepada serangan, kita memberi tumpuan kepada aplikasi standard yang kita semua gunakan setiap hari, seperti kata-kata Microsoft, excel, Adobe dan sebagainya.

Aplikasi hari ke hari sering mendapat fail dan pautan yang berniat jahat, menjadikan organisasi terdedah kepada serangan tersebut.

Kami membangunkan algoritma pembelajaran yang memaparkan corak tingkah laku sah aplikasi sedemikian dan dengan itu dapat mengesan penyimpangan dari kod asal. Sebarang kod yang tidak ditulis oleh penyedia aplikasi mungkin menjadi penyerang. BitDam boleh mengenali penyimpangan dan amaran sedemikian atau menyekat kandungan itu daripada dilaksanakan.

Apa yang unik tentang produk BitDam?

Pendekatan proaktif kami adalah apa yang membuatkan kita unik. Walaupun terdapat banyak penyelesaian di pasaran, tetapi mereka kebanyakannya menumpukan pada sisi serangan; beberapa penyelesaian cuba untuk mengkaji gejala serangan, yang lain cuba menganalisis lokasi kod berniat jahat atau mempelajari kaedah eksploitasi yang biasanya digunakan oleh penyerang. Pada dasarnya, semua penyelesaian tersebut bergantung kepada pengetahuan bahawa mereka mempunyai serangan, yang berubah sepanjang masa. Penyelesaian kami tidak berkaitan dengan serangan sama sekali, jadi tidak peduli apa pun ancaman itu atau betapa kami biasa dengannya, BitDam boleh mengendalikannya.

Apakah cabaran-cabaran utama organisasi yang dihadapi hari ini, dan bagaimana produk anda membantu menyelesaikannya?

Seperti yang anda ketahui, dunia siber sentiasa berkembang. Para pengarah keselamatan perlu terus menantikan dan mencari penyelesaian baru yang boleh menangani ancaman baru yang canggih.

Penyelesaian yang sedia ada perlu dikemas kini secara tetap untuk memastikan ia dilindungi. Ini mencabar dari segi jumlah kerja yang perlu dilaburkan untuk mengekalkan masa lapang rangkaian yang selamat.

BitDam mengambil beban itu dari bahu anda, kerana kami boleh menangani ancaman yang muncul dan kami bukan hanya terhad kepada apa yang sudah kami ketahui tentang penyerang atau kerentanan.

Oleh kerana teknologi kami didasarkan pada pengetahuan mengenai aplikasi dan bukan mengenai serangan, kami tidak menguatkan organisasi untuk memasang kemas kini keselamatan atau patch; terutamanya kerana kita tidak peka terhadap perubahan super dinamik pada kaedah serangan.

Oleh kerana penyelesaian seperti anda menjadi pilihan yang lazim bagi organisasi besar, apa teknologi baru yang boleh kita harapkan untuk melihat bahawa akan memanjangkan lagi keselamatan dan privasi data kami?

Saya percaya pendekatan proaktif BitDam adalah permulaan sahaja. CISO sudah memahami bahawa harus ada perubahan besar dalam cara pemikiran kita. Ramalan saya ialah dalam beberapa tahun akan datang akan ada syarikat lain melakukan kerja yang sama dengan kita, yang membolehkan organisasi untuk melindungi maklumat mereka dengan berkesan tanpa perlu bekerja keras.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me