Top 9 BENARNYA VPN Percuma untuk Streaming | Dikemaskini Januari 2020

Menggunakan VPN boleh membuka kunci dunia kandungan streaming. Dan dengan begitu banyak VPN percuma yang tersedia, mengapa membayar untuk menggunakan satu - hak?

Terdapat banyak sebab mengapa ia lebih mudah dan selamat untuk menggunakan VPN premium.

Mungkin tidak ada biaya pendahuluan untuk VPN percuma, tetapi biasanya anda akan membayar dengan cara lain.

Daripada kelajuan yang dikurangkan ke topi data, VPN percuma boleh memberi anda masa dan kemudahan.


Paling teruk sekali, VPN percuma juga boleh menelan kos keselamatan dalam talian anda.

Pilihan premium murah seperti NordVPN adalah pilihan yang lebih baik untuk streaming. Ia menjamin anda kelajuan, kuasa, dan keselamatan untuk menyelamatkan semua kandungan kegemaran anda dengan selamat.

Plus, anda boleh mendapatkan akses percuma sementara kepada banyak VPN premium seperti NordVPN dengan membuat sebahagian besar jaminan wang atau ujian percuma.

Namun, terdapat beberapa VPN streaming percuma yang baik di luar sana. Saya telah menguji 25 VPN percuma untuk membawa anda senarai ini sembilan VPN terbaik untuk streaming berdasarkan keserasian, kelajuan, dan keselamatan.

VPN Percuma Terbaik untuk Penyiaran - Panduan Pantas

 1. NordVPN: Dapatkan akses tanpa had percuma bulan ke VPN tertinggi saya dengan jaminan wang balik 30 hari. VPN yang dioptimumkan dengan pantas dengan kelajuan kilat-kilat dan keselamatan yang tiada tandingannya.
 2. Bercerita: VPN percuma dengan 10GB data percuma sebulan. Keupayaan dan sekatan unblocking yang hebat.
 3. Hide.me: Tiada pendaftaran diperlukan untuk perkhidmatan ini secara percuma. Kelajuan tanpa had dan jalur lebar dengan 2GB data percuma bulanan.
 4. Perisai Hotspot: Nikmati 500MB data percuma setiap hari dengan VPN percuma ini. Cepat dan torrent-mesra.
 5. PrivateVPN: VPN premium yang boleh anda gunakan secara percuma selama seminggu dengan percubaan percuma 7 hari. Keselamatan bertaraf dunia dan kebolehan unblock yang sangat baik.

Apa yang Catch Dengan VPN Percuma?

Penting untuk diingat bahawa VPN percuma perlu membuat wang entah bagaimana. Selalunya harga akhirnya akan dibayar.

Keserasian

Kebanyakan laman penstriman utama seperti Netflix atau BBC iPlayer menggunakan perisian anti-VPN yang kuat.

VPN percuma tidak mempunyai sumber untuk secara konsisten memintas blok VPN pada tapak penstriman.

Hanya VPN premium yang boleh menawarkan rangkaian yang dikemas kini dengan cepat dan cukup kerap untuk menjamin pembasmian berjaya.

Keserasian peranti juga boleh menjadi isu. VPN percuma jarang serasi dengan peranti penstriman, penghala, atau TV pintar.

VPN premium terbaik serasi dengan semua peranti ini. Mereka memberi anda kebebasan lengkap untuk menstrim dengan cara yang anda suka.

Had

Malah VPN percuma yang baik di membuka sekatan mengenakan sekatan yang boleh membuat penstriman tidak mungkin.

Kebanyakan VPN percuma mengenakan sekatan ke atas kelajuan, penggunaan, dan lebar jalur anda. 

Akses tanpa had biasanya dikhaskan untuk pelanggan premium.

Had data mengehadkan berapa banyak penstriman yang boleh anda lakukan. Sekatan kelajuan boleh menyebabkan penampungan dan lag menjengkelkan.

Keselamatan

Salah satu fungsi utama VPN ialah menjamin pelayaran selamat dan tanpa nama.

VPN percuma jarang menawarkan langkah keselamatan yang mencukupi.

Daripada enkripsi yang lemah kepada ciri yang hilang seperti suis bunuh dan perlindungan kebocoran, VPN percuma tidak dapat menjamin keselamatan anda dalam talian.

Sesetengah VPN percuma bahkan lebih berbahaya daripada tidak menggunakan perlindungan sama sekali. Perkhidmatan terburuk log dan jual data anda untuk membuat pendapatan yang hilang daripada tidak mengenakan bayaran.

VPN Terbaik untuk Streaming (Dikemaskini 2020)

Saya telah menguji 25 perkhidmatan percuma untuk mencari anda VPN percuma yang paling mampu dan selamat untuk streaming.

Anda harus sedar, walaupun, walaupun cadangan ini datang dengan batasan.

Mereka harus membenarkan anda menstrimkan beberapa kandungan dengan selamat. Walau bagaimanapun, tiada cadangan adalah penyelesaian lengkap untuk penstriman tanpa had.

1. NordVPN

nordvpndevices_optimized

 • VPN premium terbaik untuk streaming
 • 5,100+ pelayan di 59 negara
 • Kelajuan kilat cepat
 • Keselamatan yang tiada tandingan
 • Torrent-friendly
 • Bekerja dengan: semua platform penstriman utama termasuk Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime TV, HBO GO, dan Hulu
 • Serasi dengan: Windows, macOS, Android, iOS, Linux, Firefox, Chrome, beberapa router, peranti penstriman, dan TV pintar

NordVPN secara konsisten di bahagian atas senarai saya VPN untuk filem streaming dan TV.

Berita baiknya ialah anda boleh menggunakannya secara percuma selama sebulan dengannya Jaminan wang balik 30 hari. The Proses pengembalian NordVPN cepat dan mudah, jadi anda boleh mempercayai bahawa anda akan mendapat wang anda kembali.

Ini adalah ideal jika anda hanya perlu menggunakan VPN untuk penstriman buat sementara waktu.

Pada masa ini, anda akan mendapat akses tanpa had ke VPN premium tertinggi saya.

NordVPN adalah sempurna untuk streaming. Rangkaian global yang besar sebanyak 5,100+ pelayan di 59 negara sentiasa dikemas kini - menjamin kebolehan unblocking yang sangat baik.

Saya boleh membuka kunci semua tapak streaming utama semasa ujian saya. Walaupun VPN terkenal dan pengesan proksi Netflix tidak membuktikan sebarang masalah.

Teknologi SmartPlay DNS memastikan kelajuan penstriman kilat-cepat serta keselamatan yang berkuasa. Langkah-langkah keselamatan lain termasuk penyulitan gred tentera, suis membunuh, perlindungan kebocoran DNS, dan dasar tidak ketat ketat.

The NordVPN CyberSec perisian walaupun mengesan dan menyekat laman web, malware, dan iklan yang mencurigakan.

NordVPN menawarkan beberapa pelayan khusus. Pelayan yang boleh diganti boleh sembunyikan penggunaan VPN dari penyedia khidmat internet anda - berguna untuk menghalang ISP anda daripada mendatar lebar jalur anda.

Terdapat juga beberapa pelayan yang dioptimumkan untuk torrent yang memberikan anda pilihan tambahan untuk mengakses kandungan streaming.

NordVPN serasi dengan semua peranti utama dan membolehkan sehingga enam sambungan serentak.

Ketahui mengapa perkhidmatan ini secara konsisten mengatasi cadangan VPN saya dalam semakan penuh kami.

Mulakan Streaming dengan NordVPN Sekarang!

2. Berlainan

tingkap windscribe

 • 10GB data percuma setiap bulan
 • Kelajuan yang baik
 • Keselamatan gred tentera
 • Iklan terbina dalam / malware-blocker
 • Pelayan mesra P2P
 • Sambungan serentak yang tidak terhad
 • Bekerja dengan: BBC iPlayer, Kodi, HBO GO, dan YouTube
 • Serasi dengan: Windows, macOS, Linux, iOS, Android, Windows Mobile, Chrome, Firefox, Opera, dan penghala

Windscribe adalah a VPN percuma yang menghadkan penggunaan data untuk pelanggan yang tidak membayar. Walau bagaimanapun, elaun data adalah sebahagian daripada yang paling murah hati saya dapati di mana-mana perkhidmatan percuma.

Anda mendapat 10GB data secara percuma setiap bulan. Itu adalah kira-kira lima jam streaming HD - lebih daripada cukup untuk beberapa episod TV atau dua atau tiga filem.

Anda juga boleh menambah 5GB data untuk elaun anda dengan menghubungi Windscribe di Twitter.

Pengguna percuma dapat akses kepada 10 daripada 60 lokasi Windscribe. Saya boleh berhubung dengan pelayan di AS, UK, Perancis, Jerman, Belanda, dan Hong Kong.

Windscribe boleh membuka sekatan beberapa tapak streaming besar. Saya mengakses kedua-dua iPlayer dan HBO GO.

Malangnya, saya tidak dapat mengakses Netflix. Windscribe telah mendedikasikan pelayan Windflix untuk tujuan ini tetapi ia menyimpannya untuk pelanggan premium.

Kelajuan adalah baik secara keseluruhan, walaupun mereka boleh tidak boleh dipercayai semasa masa puncak apabila pelayan percuma menjadi terlalu banyak.

Keamanan Windscribe sangat mengagumkan. Ia melindungi data anda dengan penyulitan gred tentera, dasar tidak ketat, dan a iklan terbina dalam dan penghalang malware.

Pengguna percuma mendapat akses kepada pelayan mesra torrent dan ciri-ciri canggih seperti split-tunneling. Windscribe juga memberi pengguna percuma sambungan serentak tanpa had.

Sekiranya anda mahukan akses penuh ke ciri premium Windscribe, anda boleh menaik taraf dengan Jaminan wang balik 30 hari. Ingatlah untuk membatalkan langganan anda sebelum akhir bulan untuk mendapatkan bayaran balik anda.

Ketahui jika naik taraf adalah idea yang baik dalam ulasan Berlangganan kami lengkap.

Dapatkan Berangkah untuk Bebas!

3. hide.me

hideme-devices

 • Elaun data bulanan 2GB
 • Tiada pendaftaran diperlukan
 • Kelajuan dan jalur lebar yang tidak terhad
 • Keselamatan yang kuat
 • Torrent-friendly
 • Bekerja dengan: Hulu, iPlayer, Amazon Prime Video, HBO GO dan banyak lagi
 • Serasi dengan: Windows, macOS, iOS, Android, Telefon Windows, Linux, peranti penstriman, dan penghala

Hide.me adalah mudah digunakan, VPN percuma yang tidak memerlukan butiran atau butiran pembayaran. Anda tidak perlu risau tentang apa-apa caj atau pembaharuan yang tidak diduga dari perkhidmatan ini.

Hide.me mempunyai 50+ lokasi pelayan di seluruh dunia. Pengguna percuma mendapat akses ke lima lokasi, termasuk AS Timur, AS Barat, Singapura, Kanada, dan Belanda.

Untuk perkhidmatan percuma, hide.me adalah mahir membongkar laman streaming. Pada sesetengah pelayan, saya boleh mengakses laman web seperti iPlayer dan Amazon Prime Video.

Malangnya, sambungan hide.me tidak selalu boleh dipercayai, dan akses ke tapak streaming tidak selalu terjamin. Ia boleh mengambil sedikit masa untuk mencari pelayan kerja.

Walaupun anda boleh menyahsekat laman web pilihan anda, anda mungkin mendapati diri anda dipegang oleh topi data bulanan hide.me. Anda mendapat data percuma 2GB setiap bulan. Itu hanya kira-kira satu jam penstriman HD.

Kelajuan dan jalur lebar adalah tidak terhad, walaupun. Ini bermakna anda harus selamat dari penimbal dan ketinggalan sementara anda mengalir.

Hide.me melindungi data anda dengan langkah keselamatan yang kuat. Enkripsi gred ketenteraan memenuhi suis bunuh automatik, perlindungan kebocoran IP, dan dasar tidak ketat ketat.

Malangnya, pengguna bebas hanya boleh menyambungkan satu peranti pada satu masa. Sekiranya anda ingin mendapatkan penggunaan tanpa had dan 10 sambungan serentak, anda boleh meningkatkan dengan Jaminan wang balik 30 hari.

Lihat jika ia bernilai dalam kajian hide.me lengkap kami.

Dapatkan hide.me for Free!

4. Hotspot Shield

tingkap hotspotshield

 • Perkhidmatan percuma dengan elaun harian 500MB
 • Keselamatan gred tentera
 • Percubaan percuma 7 hari, jaminan wang balik 45 hari
 • Kelajuan baik melalui Catapult Hydra Protocol
 • Pelayan yang didayakan P2P
 • Bekerja dengan: YouTube, dan Spotify
 • Serasi dengan: Windows, macOS, iOS, Android, Chrome, Firefox, dan banyak peranti penstriman

Hotspot Shield adalah a VPN percuma sepenuhnya dengan aplikasi merentasi semua platform dan peranti utama.

saya jumpainya mudah untuk memuat turun dan memasang. Anda hanya pilih aplikasi yang sesuai untuk peranti anda dan klik 'sambung' sebaik sahaja ia dimuat turun.

Hotspot Shield memberikan pengguna percuma 500MB data setiap hari. Itu banyak data untuk streaming. Ia akan membolehkan anda menonton episod TV setiap hari atau sekitar lima filem setiap bulan.

Malangnya, Perisai Hotspot boleh membiarkan anda turun ketika membuka kunci sekatan. Ia boleh menyahsekat Netflix, iPlayer, Hulu, dan lain-lain, tetapi pelayan ini hanya tersedia untuk pelanggan premium.

Saya boleh mengakses laman streaming percuma seperti YouTube atau CW. Hotspot Shield's versi percuma juga membolehkan torrenting dan merupakan pilihan yang baik untuk muzik aliran.

Di laman web yang saya boleh buka sekatan, saya suka lancar dan pantas terima kasih kepada Protokol Hidra Catapult Hotspot Shield.

Ciri-ciri keselamatan termasuk penyulitan 256-bit tentera tentera dan a bunuh suis. Malangnya, Hotspot Shield menyimpan beberapa log data, walaupun ia menjanjikan untuk tidak log masuk aktiviti dalam talian anda.

Pengguna Hotspot Shield Premium boleh menyambung sehingga lima peranti di bawah satu profil. Pengguna percuma dihadkan hanya dengan adil satu sambungan.

Anda boleh mencuba akaun premium untuk sementara dengan percuma Percubaan percuma 7 hari atau a Jaminan wang balik 45 hari. Opsyen ini memerlukan pendaftaran, dan jaminan wang balik akan memerlukan pembayaran awal.

Ketahui lebih lanjut mengenai VPN percuma yang cepat ini dalam ulasan Hotspot Shield kami.

Dapatkan Perisai Hotspot untuk Percuma!

5. PrivateVPN

peranti privatevpn

 • Perkhidmatan premium dengan percubaan percuma 7 hari tanpa had
 • Penstriman cepat
 • 150+ lokasi pelayan di 60 negara
 • Keselamatan bertaraf dunia
 • Bekerja dengan: Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, Hulu, HBO GO dan banyak lagi
 • Serasi dengan: Windows, macOS, iOS, Android, Windows Mobile, Chrome, Firefox, opera, penghala, peranti penstriman, dan beberapa TV pintar

Anda boleh mendapatkan VPN premium ini secara percuma selama satu minggu dengannya Percubaan percuma 7 hari.

Anda perlu mendaftarkan akaun, tetapi PrivateVPN tidak meminta butiran pembayaran atau gunakan pembaharuan automatik.

Perkara terbaik mengenai percubaan percuma PrivateVPN adalah bahawa ia sama sekali tidak terhad. Semasa penggunaan percuma minggu anda, anda akan mendapat akses kepada semua ciri yang sama yang tersedia untuk pengguna premium.

Ini bermakna akses penuh kepada semua VPN 150+ lokasi pelayan di 60 negara - dan semua kemampuan unblock yang ditawarkannya.

Semasa ujian saya, saya mendapati PrivateVPN mampu membuka kunci semua tapak streaming utama. PrivateVPN bahkan melabel pelayannya bergantung pada laman web streaming yang mana mereka boleh menyahsekat.

Kelajuan cukup pantas untuk aliran tidak terganggu. Saya tidak mengalami apa-apa penyertaan dengan PrivateVPN.

Seperti namanya, PrivateVPN mungkin paling terkenal dengannya keselamatan bertaraf dunia. Sambungan anda dilindungi oleh penyulitan gred tentera, suis membunuh, perlindungan kebocoran DNS / IPv6, dan dasar tidak ketat ketat.

PrivateVPN serasi dengan semua platform dan peranti utama dan membolehkan anda berhubung sehingga 6 peranti di bawah satu lesen.

Jika anda mahu menggunakan PrivateVPN lebih lama, anda boleh mendapatkan percubaan selama sebulan dengannya Jaminan wang balik 30 hari. Anda perlu membuat pembayaran awal, tetapi Proses pembayaran balik PrivateVPN mudah dan boleh dipercayai.

Lihat mengapa kami mencadangkan langganan premium dalam kajian PrivateVPN kami.

Dapatkan PrivateVPN untuk Percuma!

6. VPN Opera

windows operavpn

 • VPN dalam pelayar yang boleh dipercayai
 • Kelajuan, data, dan jalur lebar yang tidak terhad
 • Keselamatan mewah
 • Iklan terbina dalam dan pengesan penjejakan
 • Bekerja dengan: Sesetengah kawasan Netflix
 • Serasi dengan: Windows, macOS, dan Linux

Opera adalah a percuma untuk digunakan dalam VPN pelayar. Ia berfungsi sebagai add-on pada penyemak imbas Opera dan membolehkan anda untuk geo-spoof alamat IP anda dan menyulitkan sambungan anda semasa anda menyemak imbas.

Opera menjadikannya senarai saya sebagai salah satu VPN yang benar-benar percuma mampu membatalkan kunci Netflix. Walau bagaimanapun, penyambungan boleh sedikit rumit.

VPN Opera hanya membolehkan anda mengakses kawasan umum bukan lokasi tertentu. Pengguna bebas boleh memilih antara Eropah, Amerika, atau Asia.

Anda tidak boleh memilih untuk mengakses rantau Netflix tertentu. Walau bagaimanapun, saya boleh berhubung dengan Netflix UK, Sweden, dan Singapura dengan bertukar-tukar antara kawasan tersebut.

Opera VPN juga termasuk keselamatan yang baik, penyekat iklan terbina dalam, dan dasar tidak log. Walau bagaimanapun, sambungan anda hanya akan dilindungi dalam penyemak imbas. Aplikasi luar yang bersambung ke internet tidak akan dilindungi.

Saya mendapati Opera pilihan yang boleh dilaksanakan jika Netflix disekat di negara anda dan anda tidak keberatan yang wilayah anda akses. Untuk aplikasi lain, walaupun, saya akan memilih VPN premium kos rendah. Ketahui mengapa dalam ulasan Opera penuh kami.

Dapatkan Opera VPN untuk Percuma!

7. TunnelBear

windows tunnelbear

 • Elaun data bulanan 500MB
 • Keselamatan yang sangat baik
 • Mesra pengguna
 • Bekerja dengan: HBO GO, YouTube
 • Serasi dengan: Windows, macOS, iOS, Android, Chrome, Firefox, dan Opera

Jika anda sedang mencari VPN percuma untuk HBO GO, TunnelBear adalah pilihan yang baik. Malangnya, perkhidmatan percuma ini tidak dapat membuka kunci sebarang tapak streaming utama yang lain.

Walaupun anda mungkin dapat menggunakan TunnelBear untuk mengakses HBO GO, topi datanya boleh menyekat aliran anda. Pengguna percuma mendapatkan 500MB data setiap bulan.

Itu hanya mencukupi untuk kira-kira 30 minit penstriman HD, atau satu episod rancangan kegemaran anda setiap bulan.

Anda boleh tweet syarikat itu untuk tambahan 1GB sebulan.

Walaupun terdapat batasan-batasan ini, saya dapati TunnelBear sangat mudah digunakan. Ia juga menawarkan keselamatan yang baik untuk VPN percuma.

Ciri-ciri termasuk penyulitan gred tentera dan a dasar tidak ketat.

Sekiranya anda mahukan data tanpa had, anda boleh menaik taraf ke akaun TunnelBear premium. Walau bagaimanapun, tiada jaminan wang balik 30 hari.

Ketahui sama ada peningkatan adalah idea yang bagus dalam kajian TunnelBear kami yang lengkap.

Dapatkan TunnelBear untuk Percuma!

8. ProtonVPN

protonvpn tingkap

 • VPN percuma dengan data tanpa had dan jalur lebar
 • Keselamatan premium tanpa kos
 • Bekerja dengan: YouTube, Spotify, Kodi
 • Serasi dengan: Windows, macOS, iOS, Android Linux, dan penghala

ProtonVPN adalah perkhidmatan benar-benar percuma yang ditawarkan data dan lebar jalur yang tidak terhad sepenuhnya.

Ini harus menjadi berita baik untuk streaming. ProtonVPN mampu membuka sekatan laman utama, tetapi hanya pengguna premium yang boleh mengakses pelayan ini.

Namun, saya telah memasukkan ProtonVPN dalam senarai saya kerana ia berfungsi dengan tapak streaming percuma seperti YouTube. Ia juga hebat untuk muzik aliran pada Spotify.

Pengguna percuma mendapat akses kepada semua ciri keselamatan premium ProtonVPN.

Ini termasuk penyulitan gred tentera, suis bunuh automatik, dan perlindungan kebocoran DNS, dan dasar tidak log yang tidak mengecualikan cap waktu. Terdapat juga a pembekal iklan terbina dalam.

Sekiranya anda mahukan akses penuh ke 36 lokasi pelayan, sokongan torrent, dan kelajuan tanpa had, anda boleh meningkatkan dengan Jaminan wang balik 30 hari.

Adakah ia berbaloi? Ketahui dalam kajian ProtonVPN kami.

Dapatkan ProtonVPN untuk Percuma!

9. Speedify

mempercepatkan peranti

 • 2GB data percuma sebulan
 • Kelajuan yang baik melalui teknologi ikatan saluran
 • Bekerja dengan: YouTube, Spotify
 • Serasi dengan: Windows, macOS, Linux, iOS, Android

Speedify bukan VPN purata anda. Ia menggunakan teknologi ikatan saluran untuk membahagikan trafik anda antara beberapa sambungan, memaksimumkan kelajuan anda.

Perkhidmatan ini juga percuma untuk digunakan, tanpa pendaftaran diperlukan. Pengguna percuma mendapatkan data 2GB setiap bulan, yang kira-kira sejam penstriman HD.

Malangnya, Speedify tidak dapat mengosongkan sekatan tapak penstriman besar seperti Netflix dan Hulu. Sesetengah pengguna melaporkan bahawa ada kejayaan dengan membuka sekatan, tetapi saya tidak dapat meniru keputusan ini.

Speedify juga menyatakan di laman webnya bahawa ia tidak menjamin sambungan kepada perkhidmatan streaming.

Menggunakan Speedify 128 penyulitan GCM, yang kurang daripada gred tentera tetapi masih mencukupi untuk penggunaan setiap hari. Ia telah diketahui menyimpan beberapa log, walaupun ia menjamin pelanggan tidak akan log apa-apa data penggunaan.

Speedify boleh menjadi pilihan hebat jika anda hanya ingin mengakses YouTube atau tapak streaming percuma lain yang disekat di negara anda.

Untuk apa-apa lagi, VPN lain mungkin lebih baik. Ketahui mengapa dalam kajian Speedify kami.

Dapatkan Speedify Percuma!

Soalan Lazim

Adakah menggunakan VPN untuk kandungan streaming undang-undang?

Menggunakan VPN untuk mengakses tapak penstriman adalah sangat sah, selagi anda mempunyai langganan perkhidmatan. Perlu diingat bahawa, semasa menggunakan VPN itu sendiri tidak boleh menyalahi undang-undang, menggunakan salah satu untuk menjalankan aktiviti haram selalu menentang undang-undang.

Walau bagaimanapun, sesetengah negara telah mengharamkan atau menyekat VPN kerana persatuan mereka dengan aktiviti haram. Anda boleh membaca sepenuhnya panduan kepada negara dan undang-undang VPN mereka untuk mengetahui peraturan di rantau anda.

Adakah pembekal VPN percuma ini menyimpan fail log?

Sekiranya anda ingin data anda kekal benar-benar peribadi, anda perlu menggunakan VPN yang tidak akan log apa-apa data anda.

Kebanyakan cadangan saya mempunyai dasar tidak ketat. Saya telah membuat nota tentang sebarang VPN dengan dasar tidak jelas atau yang menyimpan beberapa log.

Akan menggunakan kelajuan streaming kesan VPN?

Semua VPN mengarah semula data anda melalui salah satu pelayan mereka sendiri. Ini menjadikan perjalanan antara anda dan destinasi anda sedikit lebih lama, yang dapat mengurangkan kelajuan. VPN percuma boleh menjadi lebih perlahan disebabkan oleh pelayan terlalu banyak atau sekatan yang disengajakan. 

Itulah sebabnya kami umum mengesyorkan VPN premium seperti NordVPN, yang menawarkan kelajuan kilat untuk streaming. Dengan cara itu, apa-apa kelewatan boleh dikatakan tidak dapat dinafikan.

Ringkasan

Memilih VPN percuma yang betul untuk penstriman bergantung kepada laman web yang ingin anda hapuskan.

VPN benar-benar tidak boleh menyekat setiap laman streaming. Hanya perkhidmatan VPN premium yang dapat menjamin pembatalan yang boleh dipercayai setiap masa.

Walau bagaimanapun, jika anda ingin membuka sekatan tapak tertentu, anda mempunyai beberapa pilihan. Perkhidmatan percuma dengan elaun data, seperti Windscribe atau hide.me, boleh menjadi baik jika anda tidak keberatan penggunaan terhad.

Sekiranya anda hanya perlu VPN percuma buat sementara waktu, anda juga boleh mendapatkan akses kepada VPN premium secara percuma dengan menggunakan percubaan percuma atau jaminan wang balik.

Namun, saya sentiasa memilih VPN premium kos rendah seperti NordVPN melalui perkhidmatan percuma. Mereka menawarkan hasil yang dijamin untuk bayaran yang sangat kecil. Lebih baik lagi, mereka tidak akan meletakkan risiko keselamatan anda.

Anda juga boleh menikmati wang daripada VPN yang disyorkan tertinggi kami tawaran dan kupon terbaik bulan ini.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai VPN premium terbaik untuk streaming, kami dapat memberitahu anda VPN yang berfungsi dengan Netflix, Hulu, HBO GO, BBC iPlayer dan banyak lagi di blog kami.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me