VPN Percuma untuk Permainan | Dikemaskini 2020


VPN permainan percuma mungkin kelihatan seperti penyelesaian yang baik untuk melindungi diri anda daripada serangan DDoS atau swatting. Walau bagaimanapun, VPN percuma jarang digunakan untuk permainan.

Ramai yang tidak memberikan jaminan bahawa perkhidmatan premium ditawarkan. Oleh itu, jika anda ingin melindungi alamat IP anda, menggunakan VPN percuma untuk permainan boleh menjadi tidak produktif.

Apabila anda menambah had data, kelajuan terhad, dan isu keserasian, banyak VPN percuma boleh berakhir merosakkan pengalaman permainan anda.

Untuk VPN permainan, saya cadangkan pilihan premium kos rendah. Perkhidmatan seperti NordVPN adalah berpatutan dan memberikan anda keselamatan dan kelajuan yang anda perlukan untuk permainan yang selamat, tidak terganggu.

Jika anda mahu meneruskan dengan VPN permainan percuma, saya boleh membantu.

Saya pergi mencari menguji lebih 49 VPN percuma untuk keselamatan, kelajuan, dan keserasian. Walaupun cadangan saya datang dengan beberapa batasan, berikut adalah VPN percuma yang terbaik untuk permainan yang saya dapati.

VPN Percuma Terbaik untuk Permainan - Panduan Pantas

 1. NordVPN: Gunakan VPN terbaik untuk permainan tanpa kos selama sebulan dengan jaminan wang balik 30 hari. Pelayan permainan khusus, kelajuan kilat cepat, keselamatan yang tiada tandingan, dan akses tanpa had.
 2. Bercerita: VPN percuma serasi penghala dengan 10GB sebulan data percuma. Split-tunneling dan akses ke 10 lokasi pelayan yang mesra P2P.
 3. PrivateVPN: Dapatkan penggunaan percuma VPN premium tanpa minggu ini dengan jaminan wang balik 7 hari. Cepat, kelajuan tanpa had dan keselamatan bertaraf dunia.
 4. Perisai Hotspot: VPN percuma untuk permainan PC - tiada pendaftaran diperlukan. Kelajuan pantas dan 500MB data percuma setiap hari.
 5. ProtonVPN: Mainkan tanpa sekatan menggunakan perkhidmatan percuma tanpa had ini. Keselamatan premium dan keserasian penghala walaupun untuk pengguna percuma.

Mengapa Anda Perlu Menggunakan VPN untuk Permainan

Apabila anda menyambung ke pelayan permainan awam, utama anda kebimbangan adalah mendedahkan alamat IP anda kepada pemain lain.

Seorang peminat jahat boleh melakukannya gunakan alamat IP anda untuk melancarkan serangan DDoS atau DoS. Ini boleh mengambil rangkaian rumah anda dan menghalang anda daripada bermain.

Hacker juga boleh mengetahui lokasi sebenar anda dan mencetuskan serangan memukul.

Swatting bermaksud menghantar polis SWAT bersenjata ke rumah peminat lain dengan ancaman penipuan. Ia boleh berbahaya dan telah membawa kepada kematian pada masa lalu.

VPN boleh melindungi anda dengan mengalihkan lalu lintas anda melalui pelayan di lokasi lain. Ia menyembunyikan alamat IP anda dari pandangan umum.

VPN juga boleh mengurangkan ping dan latensi dan meningkatkan kelajuan.

Jika anda tinggal jauh dari pelayan permainan, ping yang meningkat dapat menyebabkan kekurangan menjengkelkan semasa anda bermain. Oleh menyambung ke pelayan VPN yang lebih dekat dengan pelayan permainan, anda mengurangkan kependaman ini dan menikmati kelajuan yang lebih tinggi.

Geo-spoofing Alamat IP anda mempunyai manfaat tambahan untuk memberi anda akses kepada pelayan permainan antarabangsa. VPN membenarkan anda akses kandungan terhad dan bermain dengan rakan-rakan di seluruh dunia.

Itulah sebabnya ada VPN untuk permainan harus mempunyai rangkaian pelayan yang besar di lokasi yang betullebar jalur tanpa had, dan kelajuan kilat cepat.

Sekiranya anda bermain di konsol, anda juga memerlukan VPN keserasian penghala.

Di sinilah kita menghadapi masalah dengan VPN percuma.

Apa yang Catch Dengan VPN Percuma?

VPN percuma tidak mengenakan yuran langganan, jadi mereka perlu membuat wang dengan cara lain.

Batasan yang terhasil boleh kompromi kedua-dua keselamatan anda dan pengalaman permainan anda.

Keserasian

Kebanyakan konsol permainan tidak termasuk sokongan VPN. Sebaliknya, anda perlu memasang VPN anda ke penghala anda. Konsol anda segera dilindungi sebaik sahaja ia bersambung ke rangkaian anda.

Malangnya, Keserasian penghala biasanya dikhaskan untuk VPN premium. Sukar untuk mencari VPN percuma yang menyokong sambungan penghala.

Pro-Tip

VPN percuma tanpa keserasian router masih berfungsi dengan PC atau permainan mudah alih. Itulah sebabnya anda akan dapati beberapa di senarai saya.

Anda juga boleh memuat turun VPN percuma ke komputer riba anda dan berkongsi sambungan anda dengan konsol anda. Walau bagaimanapun, pautan tambahan dalam sambungan itu boleh menghalang kelajuan lebih jauh lagi.

Keselamatan

VPN percuma jarang menawarkan tahap keselamatan yang sama yang anda dapat dari perkhidmatan premium.

VPN percuma dengan keselamatan yang tidak mencukupi tidak dapat menjamin privasi dan perlindungan anda daripada serangan DDoS.

Sesetengah VPN percuma telah diketahui log dan menjual data anda kepada pihak ketiga.

Had

Kebanyakan VPN percuma mengehadkan bilangan pelayan yang boleh anda akses. Ini boleh menghalang anda daripada menyambung ke pelayan permainan yang betul.

Ia juga bermaksud bahawa pelayan yang tersedia sering menjadi sesak, menjadikannya lambat dan tidak boleh dipercayai.

Untuk mengelakkan pelayan daripada terhempas, banyak VPN percuma menyekat kelajuan anda dan mengehadkan jalur lebar anda dan penggunaannya.

Permainan menggunakan sehingga 300MB data setiap jam, jadi batasan ini boleh terlalu ketat.

VPN Terbaik untuk Permainan Dikemaskini Januari 2020

VPN percuma mungkin bukan pilihan terbaik untuk permainan, dan semua VPN percuma mempunyai beberapa batasan, namun, saya telah melakukan beberapa penyelidikan dan pengujian yang luas mengenai pelbagai pilihan yang tersedia. Berikut adalah cadangan saya untuk sepuluh VPN percuma terbaik untuk permainan berdasarkan kelajuan, ciri keselamatan, dan kemudahan penggunaan.

1. NordVPN

nordvpn

 • 5,100+ pelayan di 59 negara
 • Pelayan P2P yang berdedikasi
 • Keselamatan bertaraf dunia
 • Kelajuan kilat cepat
 • Serasi penghala
 • 30 hari akses premium tanpa had dengan jaminan wang balik
 • Bekerja dengan semua tapak penstriman utama, termasuk Netflix, Amazon Prime Video, HBO, iPlayer, dan Hulu
 • Serasi dengan semua peranti utama dan platform termasuk Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Linux, Chrome, Firefox, dan penghala

NordVPN sudah mendahului senarai kami VPN terbaik untuk permainan. A Jaminan wang balik 30 hari bermaksud pengguna bebas dapat menikmatinya sepanjang bulan juga.

Anda mungkin mendapati ini berguna jika anda ingin bermain di luar negara atau perlu melindungi diri anda dari ancaman sementara.

Pada masa ini anda akan menikmati akses tanpa had ke semua ciri-ciri premium NordVPN.

5,100+ pelayan di 59 negara akan membantu anda bermain di pelayan permainan di seluruh dunia. Pemancaran pelayan tanpa had bermaksud anda boleh menukar lokasi sekiranya serangan DDoS.

Jaminan jaringan global NordVPN kelajuan kilat cepat. Saya tidak mengalami lag atau latensi tambahan semasa ujian saya.

Perkhidmatan ini melindungi anda keselamatan bertaraf dunia. Penyulitan AES 256-bit, perlindungan kebocoran DNS, dan suis bunuh automatik yang melindungi alamat IP anda daripada sebarang ancaman siber dari pemain lain.

Teknologi CyberSec blok iklan berniat jahat dan iklan pop timbul yang menjengkelkan.

NordVPN juga menyediakan pelayan khas yang tersembunyi yang boleh menyembunyikan penggunaan VPN anda daripada pembekal khidmat internet anda. Berguna jika ISP anda terdedah untuk mendekatkan sambungan anda semasa anda bermain.

Walau bagaimanapun anda suka permainan, NordVPN adalah serasi dengan semua peranti dan platform utama - termasuk penghala.

Baca kami semakan penuh untuk mengetahui mengapa NordVPN adalah perkhidmatan tertinggi kami untuk kedua-dua permainan dan kegunaan umum.

Dapatkan NordVPN untuk Percuma!

2. Berlainan

tingkap windscribe

 • Pelayan di lebih daripada 60 buah negara dan 110 bandar
 • Elaun bulanan sebanyak 10GB
 • Penyulitan gred ketenteraan
 • Sokongan Split-tunneling dan P2P
 • Serasi penghala
 • Bekerja dengan Netflix AS, tetapi hanya dengan akaun premium
 • Sesuai dengan TV pintar, dan peranti NAS serta semua peranti dan platform utama

Windscribe menawarkan a percuma, versi serasi penghala perkhidmatannya dengan beberapa batasan.

Anda akan mendapat 10GB data percuma sebulan. Itu cukup untuk lebih daripada 33 jam permainan pada salah satu permainan yang lebih banyak data seperti Destiny 2.

Anda mendapat lebih banyak masa pada permainan ringan seperti Fortnite atau Call of Duty; lebih daripada 10 hari permainan.

Anda boleh menambah 5GB data ke akaun anda dengan menghantar tweet kepada syarikat.

Rangkaian bertulis angin menjangkau 60 negara, tetapi anda hanya akan mendapat akses kepada 10 lokasi jika anda seorang pengguna percuma. Negara-negara ini termasuk Amerika Syarikat, UK, Hong Kong, Perancis, Belanda, dan Jerman, jadi anda harus mencari kebanyakan pelayan permainan utama yang dilindungi.

Windscribe sangat selamat untuk VPN percuma. Serta penyulitan gred tentera, perkhidmatan ini menawarkan a iklan terbina dalam dan penyekat malware.

Perkhidmatan ini juga menawarkan pengguna percuma Pelayan mesra P2P dan perpecahan terowong. Saya senang dapat menggunakan perpecahan terpencil untuk melindungi sambungan permainan saya sambil dapat melayari secara normal di tempat lain.

Kelajuan pada pelayan percuma Windscribe boleh menjadi perlahan pada waktu puncak. Anda mungkin dihadkan apabila anda boleh bermain tanpa lag menjengkelkan.

Anda boleh mendapatkan akses tanpa had kepada Windscribe dengan menaik taraf ke akaun premium dengan Jaminan wang balik 30 hari. Ketahui jika kita fikir ia bernilai dalam komprehensif kita Ulasan bertulis.

Dapatkan Berangkah untuk Bebas!

3. PrivateVPN

Peranti PrivateVPN

 • Lebih daripada 150 pelayan di 60 negara
 • Percubaan percuma 7 hari percuma
 • Keselamatan gred tentera
 • Kelajuan pantas
 • Serasi penghala
 • Bekerja dengan semua laman penstriman yang paling popular seperti Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, dan banyak lagi
 • Semua pelayan mesra P2P, tetapi PrivateVPN mengesyorkan pelayannya di Sweden untuk hasil terbaik
 • Serasi dengan Windows, macOS, iOS, Android, dan Linux

PrivateVPN adalah salah satu VPN teratas saya, terutamanya untuk keselamatan.

Anda boleh mencubanya percuma dengan percubaan percuma selama 7 hari. Anda perlu mendaftar untuk percubaan percuma, tetapi PrivateVPN tidak akan meminta apa-apa butiran pembayaran. Ini bermakna tiada pembaharuan automatik dan caj tidak dijangka.

Anda akan menikmati akses tanpa had ke semua ciri premium PrivateVPN sepanjang percubaan anda. Maksudnya tiada batasan pada kelajuan, jalur lebar, atau penggunaan.

Malah, PrivateVPN menjamin latensi rendah dan kelajuan tinggi. Ini adalah dua faktor yang penting untuk permainan lancar, tidak terganggu.

Ia juga bermakna anda akan mendapat akses kepada semua VPN 150+ lokasi pelayan di 60 negara.

PrivateVPN terkenal dengan langkah keselamatannya. Anda dilindungi daripada serangan DDoS dan DoS oleh penyulitan gred tentera, suis bunuh, dan perlindungan kebocoran DNS dan IPv6.

Perkhidmatan ini juga bersesuaian dengan router, dengan tutorial persediaan menyeluruh di laman webnya.

Jika anda menikmati menggunakan PrivateVPN semasa percubaan anda, anda boleh menaik taraf ke langganan premium. Harga sangat berpatutan dan anda juga boleh menikmati tempoh percubaan yang lebih lama dengan jaminan wang balik 30 hari. Ingatlah untuk membatalkan langganan anda sebelum bulan berakhir untuk memenuhi syarat untuk bayaran balik penuh.

Ketahui mengapa PrivateVPN adalah salah satu daripada lima VPN teratas dalam kami ulasan mendalam.

Dapatkan PrivateVPN untuk Percuma!

4. Hotspot Shield

Peranti Hotspot Shield

 • Perkhidmatan sepenuhnya percuma
 • 500MB data percuma setiap hari
 • Kelajuan pantas
 • Serasi dengan Windows, macOS, Android, iOS, Chrome, dan Firefox

Bersama versi premiumnya, Hotspot Shield menawarkan perkhidmatan sepenuhnya percuma. Anda tidak perlu memasukkan sebarang butiran pembayaran atau mendaftar untuk menggunakannya. Muat turun aplikasi dan sambungkannya.

Hotspot Shield memberikan anda a elaun harian 500MB. Ini menjadikan anda sekurang-kurangnya sejam setengah permainan per hari.

Hotspot Shield's protokol Catapult Hydra yang inovatif menjamin kelajuan dan keselamatan. Saya dapati sambungan saya dengan Hotspot Shield cukup cepat untuk permainan tanpa ketinggalan.

Ciri-ciri keselamatan tambahan termasuk Penyulitan AES 256-bit dan teknologi penghalang malware terbina dalam.

Rangkaian Hotspot Shield merangkumi 70+ negara tetapi ini dikhaskan untuk pengguna premium. Anda hanya akan dapat menyambung ke pelayan AS default perkhidmatan jika anda mahu menggunakan VPN secara percuma.

Jika anda hanya mahu menyambung ke pelayan permainan AS, ini tidak sepatutnya menjadi masalah. Walau bagaimanapun, anda mungkin mendapati had pelayan yang terhad jika anda mencari permainan antarabangsa atau akses awal kepada kandungan geografi terhad di luar Amerika Syarikat.

Perisai Hotspot bukan serasi router. Anda tidak akan dapat menggunakannya dengan konsol permainan anda. Namun, ia menjadikan saya lima teratas kerana ia pantas, selamat, dan perkhidmatan percuma yang sangat baik untuk permainan PC.

Ketahui lebih lanjut sepenuhnya Ulasan Hotspot Shield.

Dapatkan Perisai Hotspot untuk Percuma!

5. ProtonVPN

protonvpn tingkap

 • Pelbagai pelayan di 36 negara
 • Perkhidmatan benar-benar percuma tanpa batasan
 • Keselamatan yang sangat baik
 • Pembekal iklan terbina dalam
 • Serasi penghala
 • Bekerja dengan Netflix, YouTube, Spotify, dan Kodi
 • Serasi dengan Android, Windows, macOS, iOS, Linux, dan penghala

Perkhidmatan tanpa kos ProtonVPN adalah salah satu daripada beberapa VPN untuk menawarkan perkhidmatan tanpa had secara percuma.

Anda akan nikmati data tanpa had dan jalur lebar tanpa had selama anda menggunakan perkhidmatan ini. Ini bermakna anda boleh bermain permainan bila-bila masa yang anda suka, selama yang anda suka.

Perkhidmatan ini serasi sepenuhnya dengan penghala, jadi anda boleh melindungi sambungan anda sama ada permainan pada PC atau konsol anda.

Langkah-langkah keselamatan ProtonVPN amat mengagumkan untuk perkhidmatan percuma. Sebagai pengguna percuma, anda masih dilindungi oleh penyulitan gred tentera, suis bunuh automatik, dan perlindungan kebocoran DNS. Terdapat juga ad blocker terbina dalam.

Perkhidmatan ini mempunyai rangkaian seluruh dunia di 36 negara, walaupun anda hanya akan mempunyai akses kepada pelayan di Amerika Syarikat, Belanda, dan Jepun.

Malangnya, sekatan pelayan ini menghalang kelajuan ProtonVPN. Saya dapati pelayan sedia ada lambat dan tidak boleh dipercayai pada masa-masa tertentu, yang boleh menjadi masalah untuk permainan.

Sekiranya anda mahukan akses penuh ke semua rangkaian ProtonVPN, anda perlu menaik taraf. Pelanggan premium juga mendapat manfaat daripada kelajuan lebih cepat dan pelayan yang dibolehkan P2P. Anda boleh mendapatkan semua ciri ini secara percuma selama sebulan dengan ProtonVPN Jaminan wang balik 30 hari.

Ketahui bagaimana ProtonVPN menumpukan perkhidmatan freemium lain di dalam kami semakan penuh.

Dapatkan ProtonVPN untuk Percuma!

6. hide.me

tetingkap hide.me

 • 2GB data percuma setiap bulan
 • Tiada sekatan kelajuan
 • Keselamatan gred tentera
 • Serasi penghala
 • Bekerja dengan YouTube, Kodi, dan Spotify
 • Serasi dengan Android, macOS, iOS, Linux, Chrome, Firefox, Windows dan Windows Phone, dan Amazon Fire OS

hide.me adalah perkhidmatan percuma yang memberikan anda 2GB data percuma setiap bulan. Itulah sekurang-kurangnya tujuh jam permainan selamat.

Kelajuan dan langkah keselamatan adalah tidak terhad untuk pengguna percuma. Anda dilindungi daripada pemain berniat jahat oleh penyulitan AES 256-bit dan suis bunuh automatik.

Akses pelayan terhad, bagaimanapun. Anda hanya akan mempunyai akses kepada lima daripada 47 lokasi pelayan tersembunyi. Saya tidak mendapati ini terlalu ketat. Pengguna percuma masih boleh menyambung ke pelayan di Amerika Syarikat, Kanada, Belanda, dan Singapura, yang merupakan penyebaran global yang cukup baik.

hide.me juga serasi penuh router. Laman web itu juga mempunyai pelbagai panduan berguna untuk menubuhkan VPN pada penghala anda.

Ketahui lebih lanjut mengenai perkhidmatan - termasuk sama ada ia bernilai membuat sebahagian besar Jaminan wang balik 30 hari - dalam teliti kita ulasan hide.me.

Dapatkan hide.me for Free!

7. TunnelBear

peranti terowong

 • Pelayan di 22 negara
 • Elaun data bulanan 500MB
 • Penyulitan gred ketenteraan
 • Mudah untuk digunakan
 • Mod Hantu Bear untuk mencegah pendeteksian ISP
 • Hanya berfungsi dengan HBO GO, tiada tapak streaming lain
 • Semua pelayan menyokong aktiviti P2P
 • Serasi dengan Android, Windows, macOS, iOS, Chrome, Firefox, dan Opera. Tiada penghala atau keserasian TV pintar

TunnelBear memberikan anda 500MB data percuma setiap 30 hari. Itu sekitar sejam setengah permainan per bulan.

Bagaimanapun, TunnelBear begitu mudah untuk digunakan bahawa ia mungkin sesuai dengan gamer PC yang lebih kasual. Saya dapati aplikasinya menjadi intuitif dan mesra pengguna - sempurna jika anda tidak digunakan untuk VPN.

Saya katakan peminat PC kerana TunnelBear tidak serasi dengan router. Ia membentuknya dengan gred tentera AES 256-bit enkripsi, walaupun.

Anda boleh menaik taraf untuk menikmati data tanpa had dengan TunnelBear, tetapi tidak ada jaminan wang balik untuk bergantung.

Ia adalah VPN permainan percuma yang selamat tetapi perkhidmatan premium lain mungkin lebih baik jika anda akan membayar. Baca panjang penuh kami Kajian TunnelBear untuk mengetahui mengapa.

Dapatkan TunnelBear untuk Percuma!

8. Betternet

peranti internet

 • Keselamatan gred tentera
 • 500MB data percuma setiap hari
 • Serasi dengan Android, Windows, macOS, iOS, dan peranti Chrome

Betternet memberikan anda versi premium percuma dengan perkhidmatan premiumnya 500MB data percuma setiap hari. Itu sekitar satu setengah jam permainan sehari.

Anda akan menikmati semua ciri keselamatan Premium Betternet dengan langganan percuma. Ini termasuk penyulitan gred tentera dan protokol Catapult Hydra yang digunakan oleh Hotspot Shield untuk meningkatkan kelajuan.

Malangnya, Betternet tidak menyokong keserasian penghala, walaupun laman webnya menyatakan bahawa ini mungkin berubah pada masa akan datang. Sementara itu, ia adalah VPN percuma yang layak untuk permainan PC.

Baca kami Kajian Betternet untuk mengetahui lebih lanjut.

Dapatkan Betternet percuma!

9. Mempercepatkan

 • Kelajuan yang baik untuk permainan melalui ikatan saluran
 • Data percuma bulanan 2GB
 • Bekerja dengan Netflix, Hulu, Kodi, dan Spotify
 • Serasi dengan Android, Windows, macOS, iOS. Tiada keserasian penghala

Speedify berbeza dari VPN lain dengan menggunakan teknologi ikatan saluran untuk meningkatkan kelajuan. Sambungan yang pantas dan boleh dipercayai hebat untuk permainan tanpa ketinggalan.

Malangnya, ikatan saluran tidak menggunakan lebih banyak data daripada sambungan VPN biasa. Anda mungkin mendapati ini berkurang data 2GB bulanan setiap bulan agak cepat.

Speedify melindungi data anda dengan 128 penyulitan GCM. Ini bukanlah standard tentera. Bagaimanapun, ia harus cukup selamat untuk menutup alamat IP anda semasa anda bermain.

Speedify juga tidak serasi dengan penghala. Walau bagaimanapun, laman webnya menawarkan tutorial berguna untuk berkongsi sambungan anda dengan konsol anda.

Ketahui lebih lanjut mengenai ikatan saluran dengan mendalam kami Mempercepatkan semakan.

Dapatkan Speedify Percuma!

10. OperaVPN

imej peranti opera

 • Penggunaan tanpa had
 • Kelajuan tanpa had
 • Hebat untuk permainan dalam pelayar
 • Anda boleh memuat turun penyemak imbas Opera pada Android, Windows, macOS, iOS, dan Linux.

OperaVPN adalah pelanjutan percuma penyemak imbas yang selamat, Opera. Tidak seperti VPN lain, OperaVPN hanya akan berfungsi dalam penyemak imbas. Ini bermakna ia tidak serasi dengan permainan konsol.

Walau bagaimanapun, ia adalah sempurna jika anda bermain dalam berbilang penyemak imbas seperti Isleward atau Viking Village.

Ia juga bernilai mengesyorkan kerana ia tidak menyekat pengguna apabila ia datang kepada kelajuan, jalur lebar, atau data.

Anda tidak boleh memilih untuk menyambung ke pelayan di negara tertentu dengan OperaVPN. Walau bagaimanapun, anda boleh pilih antara AS, Asia, atau Eropah, yang sepatutnya memberi anda akses kepada pelbagai permainan dalam talian.

Ketahui lebih lanjut sepenuhnya Ulasan OperaVPN.

Dapatkan Opera VPN untuk Percuma!

Soalan Lazim

Adakah VPN sahkan?

Kesahihan VPN berbeza dari negara ke negara. Sesetengah negara cuba untuk menyekat atau melarang penggunaan VPN kerana persatuannya dengan aktiviti jenayah.

Di kebanyakan negara, VPN tidak menyalahi undang-undang - hanya menggunakan mereka untuk tujuan yang menyalahi undang-undang boleh membawa anda ke dalam masalah.

Anda boleh mencari senarai penuh negara yang mengharamkan VPN dalam kami panduan kepada VPN dan undang-undang.

Adakah Speed ​​Impact VPN?

VPN berfungsi dengan mengalihkan trafik anda melalui salah satu pelayan peribadi mereka sendiri. Ini menambah langkah lain dalam sambungan anda ke perkhidmatan atau tapak web.

Di sana sentiasa risiko menurunkan kelajuan.

Walau bagaimanapun, VPN premium terbaik menawarkan kelajuan sambungan pantas sedemikian sehingga anda tidak perlu melihat banyak perbezaan apabila menggunakannya.

Malangnya, VPN percuma biasanya tidak mampu menyediakan infrastruktur untuk menyediakan kelajuan seperti ini. Anda harus selalu mengharapkan kelajuan yang lebih perlahan dari VPN percuma.

Adakah Penyedia VPN Percuma Simpan Fail Log?

Satu kebimbangan apabila menggunakan VPN percuma ialah pembalakan dan penjualan data penggunaan anda.

Sepanjang pengetahuan saya, tiada satu daripada 10 saya disyorkan VPN percuma menyimpan log aktiviti penyemakan imbas anda.

Walau bagaimanapun, VPN percuma boleh menjadi tidak jelas dalam dasar privasi mereka. Sesetengah VPN, seperti Speedify, akan menyimpan log data tanpa nama seperti cap waktu.

Sekiranya anda prihatin terhadap pembalakan, saya sentiasa mengesyorkan untuk memilih perkhidmatan premium kos rendah dengan dasar tidak log yang ketat.

Ringkasan

VPN boleh memberikan perlindungan yang sangat baik terhadap serangan DDoS dan DoS. Walau bagaimanapun, mereka hanya berfungsi dengan permainan jika mereka selamat, serasi dengan peranti anda, dan cukup pantas untuk memerangi kependaman.

Sangat sukar untuk mencari VPN percuma yang memberi anda semua yang anda perlukan untuk permainan. 

Kebanyakan akan membiarkan anda turun dengan kelajuan perlahan, keselamatan yang tidak mencukupi, atau had data yang terhad.

Sekiranya anda boleh bertolak ansur dengan satu atau lebih daripada batasan ini, anda akan dapat mencari VPN yang serasi di antara cadangan saya.

Tetapi apabila perkhidmatan premium seperti NordVPN boleh menawarkan pengalaman permainan lancar pada harga yang rendah, mengapa anda mengambil risiko?

Bacaan berkaitan

Ketahui lebih lanjut mengenai kami panduan komprehensif untuk bahaya tersembunyi VPN percuma.

Atau, nikmati lebih banyak wang daripada perkhidmatan premium kami yang disyorkan dengan tawaran teratas dan kod kupon bulan ini.

Mencari VPN untuk permainan tertentu? Kami mempunyai panduan untuk memilih VPN terbaik untuk Bahagian 2Dota 2FIFA 19Mortal Kombat 11League of Legends, dan banyak lagi.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me