Είναι το WireGuard το μέλλον των πρωτοκόλλων VPN; Ενημέρωση ασφαλείας για το 2020

Το WireGuard είναι ένα νέο πρωτόκολλο VPN ανοιχτού κώδικα που στοχεύει στην απλοποίηση της διαδικασίας κρυπτογράφησης δεδομένων. Το υπόσχεται να είναι ταχύτερη και πιο αργή από το OpenVPN και το IKEv2, θεωρούνται ευρέως ως τα δύο καλύτερα διαθέσιμα σήμερα πρωτόκολλα.

Το WireGuard έχει ήδη παρουσιάσει θετικά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια των δοκιμών, με σημαντικά χαμηλότερο ping φορές (ένα μέτρο της συνολικής ταχύτητας του δικτύου) και πιο σταθερές συνδέσεις από το OpenVPN.

Στην πραγματικότητα, οι οπαδοί της WireGuard προβλέπουν με τόλμη ότι αυτό το "πρωτόκολλο του μέλλοντος" θα ξεπεράσει κάθε υπάρχουσα επιλογή σήραγγας VPN. Ωστόσο, είναι ακόμα στα πρώιμα στάδια της ανάπτυξης, με μια σειρά από στροφές που πρέπει να επεξεργαστούν πριν μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν ευρέως.

Ο δημιουργός Jason Donenfeld έχει ένα εντυπωσιακό υπόβαθρο στην ηλεκτρονική ασφάλεια. Ενώ είναι ο πρώτος που παραδέχεται ότι α σταθερή έκδοση του WireGuard δεν υπάρχει ακόμα, η άφιξη ενός νέου πρωτοκόλλου που αλλάζει δυναμικά το παιχνίδι είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση στον κόσμο των VPN.

Διαβάστε παρακάτω για μια εις βάθος ματιά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του WireGuard και την τρέχουσα κατάσταση της ανάπτυξης και της εφαρμογής του.

Τι είναι συναρπαστικό για το νέο πρωτόκολλο WireGuard

Τα διάφορα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται από τα VPN έχουν όλα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα (π.χ.. Ταχύτερα συνήθως σημαίνει λιγότερο ασφαλή), αλλά τα πιθανά πλεονεκτήματα του WireGuard είναι πολλά.

Εκτός από την υπέρβαση τόσο του OpenVPN όσο και του πολύ γρήγορου πρωτοκόλλου IPSec κατά τη διάρκεια της δοκιμής ταχύτητας, το WireGuard χτισμένο με ευκολία στη χρήση. Ακόμη και η μη αυτόματη διαμόρφωση δικτύου θα είναι πολύ απλή όταν το πρωτόκολλο αναπτύσσεται σε μεγάλη κλίμακα.

Ένας από τους λόγους για την ταχύτητα και την απλότητα του νέου πρωτοκόλλου είναι α απλοποιημένη προσέγγιση της κρυπτογράφησης.

Βασικά, αντί να εργάζεστε με το πολύ μακρύ, έτοιμες μεθόδους κρυπτογράφησης χρησιμοποιούν τα περισσότερα δίκτυα VPN, Οι προγραμματιστές του WireGuard επανασυναρμολογούν τα στοιχεία που απαρτίζουν αυτούς τους αλγόριθμους (που ονομάζονται "πρωτόγονα") με νέους τρόπους. Ο στόχος είναι να αποκτήσετε ταχύτητα χωρίς να χάσετε ασφάλεια.

Το WireGuard είναι επίσης πολύ πιο φουσκωμένο από το OpenVPN, με μόνο 4.000 γραμμές κώδικα. Αυτή η συμπαγής κωδικοποίηση εξασφαλίζει τον τακτικό και διεξοδικό έλεγχο και βελτίωση - κάτι που σημαίνει λιγότερες ευπάθειες από τα άλλα πρωτόκολλα.

Οι πιθανοί κίνδυνοι χρήσης του WireGuard τώρα

Παρά τα πολλά θετικά της, θα πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά πριν χρησιμοποιήσετε το WireGuard αμέσως. Παρά όλα αυτά, ακόμη και ο αρχικός προγραμματιστής της εξακολουθεί να την χαρακτηρίζει πειραματική.

Αυτό σημαίνει ότι η εμπειρία σας με το WireGuard ενδέχεται να μην ταιριάζει με αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των δοκιμών ταχύτητας λόγω πιθανών θεμάτων σταθερότητας. Και υπάρχουν πολλά ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ στην παρούσα στιγμή.

Η ιδιωτική πρόσβαση στο Internet (PIA) είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του νέου πρωτοκόλλου, αλλά εξακολουθεί να είναι κρατώντας μακριά την απελευθέρωση τυχόν πελατών με βάση το WireGuard λόγω έλλειψης απαιτούμενων προγραμμάτων οδήγησης των Windows.

Ο ίδιος ο Donenfeld είναι γρήγορος Προσοχή οι χρήστες VPN να μην βασίζονται στο νέο πρωτόκολλο, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει ακόμη πριν μια σταθερή έκδοση είναι έτοιμη για κυκλοφορία.

Υπάρχει επίσης a έλλειψη εμπορικής υποστήριξης για το WireGuard στο παρόν. Έτσι, εκτός αν είστε σίγουροι ότι θα πάτε μόνος του με το λογισμικό ανοιχτού κώδικα και χωρίς τεχνολογικό βοήθημα, θα σας συμβούλευα να περιμένετε λίγο περισσότερο πριν δοκιμάσετε.

Τρέχουσες ελλείψεις WireGuard:

  • Οι εφαρμογές είναι buggy.
  • Οι προγραμματιστές συμβουλεύουν ότι ο κώδικας και το πρωτόκολλο είναι πειραματικοί.
  • Υπάρχει έλλειψη υποστήριξης για άλλες πλατφόρμες εκτός από το Linux.
  • Δεν έχει κυκλοφορήσει σταθερή έκδοση που θα επιτρέπει την παρακολούθηση πιθανών κινδύνων ασφαλείας για την Κοινή Ευπάθεια και Έκθεση (CVE).
  • Πολύ λίγοι εμπορικοί πωλητές τη χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή λόγω αυτών και άλλων ανησυχιών.

Το μόνο που είπε, αν σας μισεί να περιμένετε να δοκιμάσετε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, μπορείτε λάβετε το WireGuard για δοκιμαστική μονάδα χρησιμοποιώντας έναν από τους παρακάτω παρόχους VPN. Απλώς να γνωρίζετε τους κινδύνους και ίσως να αποφύγετε τις εξαιρετικά ευαίσθητες χρήσεις όπως το torrenting.

Ποια δίκτυα VPN χρησιμοποιούν ή υποστηρίζουν το WireGuard?

Αυτά τα τρία VPN οδηγούν την επιβάρυνση για την υποστήριξη και την εφαρμογή πρωτοκόλλων WireGuard.

Ένα μικρό πουλί μας το είπε αυτό NordVPN, ένα από τα αγαπημένα μας, θα το εγκρίνει σύντομα - σίγουρα κάτι για να προσβλέπουμε.

1. AzireVPN

azirevpn

Το AzireVPN είναι αρμόδιο πάροχο με εξαιρετικές ταχύτητες σύνδεσης και μια αξιόπιστη πολιτική απορρήτου.

Ενώ το δίκτυο περιλαμβάνει μόνο μια χούφτα τοποθεσίες διακομιστών (Σουηδία, Ισπανία, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες) μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το WireGuard καθώς και με τη συνηθισμένη σειρά πρωτοκόλλων (OpenVPN, IPSec κ.λπ.).

Αυτός ο σουηδικός πάροχος προσφέρει εκτεταμένες επιλογές ηλεκτρονικής υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένης ιστοσελίδας με λεπτομερείς οδηγούς εγκατάστασης για το WireGuard. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία ακόμη προσέλαβε τον δημιουργό του WireGuard για να γράψει μια ενότητα κώδικα για όλους τους διακομιστές VPN.

Το AzireVPN έχει μια μεγάλη βαθμολογία χρήστη, καθιστώντας την μια βιώσιμη επιλογή εάν είστε πρόθυμοι να δοκιμάσετε αυτό το λογισμικό για σας.

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων: 7 ημέρες
Δωρεάν δοκιμή: 24 ώρες

Δείτε τις προσφορές AzireVPN

2. Ιδιωτική πρόσβαση στο Internet

Ιδιωτικές συσκευές πρόσβασης στο Internet

Αυτός ο πάροχος VPN υποστηρίζει με ενθουσιασμό τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του WireGuard. Ωστόσο, η PIA δεν προσφέρει ακόμη το πρωτόκολλο WireGuard στο δίκτυό της, αναγνωρίζοντας ότι δεν είναι έτοιμη για ευρεία ή επαγγελματική χρήση.

Η PIA είναι ένας από τους μεγαλύτερους και καλύτερους παροχείς VPN σε όλο τον κόσμο, με αφοσιωμένους χρήστες 3.000 διακομιστές σε 33 χώρες σε όλο τον κόσμο, και αυστηρούς κανόνες όσον αφορά τα δεδομένα χρήστη.

Παρά το γεγονός ότι εδρεύει στις ΗΠΑ, η PIA έχει χρησιμοποίησε διάφορα κενά για να αποφύγει τη διατήρηση των αρχείων καταγραφής υποχρεωτικών δεδομένων που απαιτούνται από τις κυβερνήσεις της Συμμαχίας Πέντε Eyes.

Παρόλο που η PIA δεν θα σας δώσει πρόσβαση στο WireGuard αυτή τη στιγμή, θα θέλετε να παρακολουθείτε τον ιστότοπο για ενημερώσεις. Θα είναι σίγουρα το πρώτης μεγάλης κλίμακας, VPN premium για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου μόλις απελευθερωθεί μια σταθερή έκδοση.

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων: 7 ημέρες
Δωρεάν δοκιμή: Δοκιμή 7 ημερών περιστασιακά διαθέσιμη. επικοινωνήστε με την υποστήριξη πελατών για πληροφορίες

Δείτε τις προσφορές PIA

3. Algo VPN

Το Algo προσφέρει κάτι εντελώς διαφορετικό. Ο αυτο-φιλοξενούμενος διακομιστής VPN είναι ελεύθερος στη χρήση και ο παροχέας μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι ασφαλής και εύκολη στην ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης φαίνεται να είναι αρκετά εύκολο, αλλά είναι δύσκολο να κρίνουμε την ασφάλεια επειδή το έργο ανοιχτού κώδικα βασίζεται σε μια προσωπική σύνδεση στο διαδίκτυο.

Το πιο σημαντικό, δεν μπορούμε να δώσουμε καμία άποψη για την ασφάλεια ή τις επιδόσεις της Algo, επειδή δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουμε την υπηρεσία. Εάν θέλετε να πειραματιστείτε με το WireGuard δωρεάν, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε την δωρεάν δοκιμαστική έκδοση AzireVPN ως την ασφαλέστερη επιλογή σας.

Η κατώτατη γραμμή

Το WireGuard θα μπορούσε να είναι το μέλλον των πρωτοκόλλων VPN, ειδικά με περισσότερο χρόνο, χρήμα και προσπάθεια επένδυσης στο έργο. Ωστόσο, όταν ακόμη και ο κύριος προγραμματιστής λέει σε όλους ότι το πρωτόκολλο δεν είναι έτοιμο για γενική χρήση, είναι καλή ιδέα να προχωρήσετε με προσοχή.

Προς το παρόν, εξακολουθούμε να προτείνουμε OpenVPN ως το καλύτερο πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται για τους περισσότερους σκοπούς, με το IKEv2 να έρχεται σε ένα δεύτερο δευτερόλεπτο, ειδικά για συσκευές iOS και Mac OS.

Ακολουθήστε τους συνδέσμους στον παρακάτω πίνακα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ορισμένα από τα καλύτερα δίκτυα VPN που χρησιμοποιούν αυτά τα πρωτόκολλα. Έχουμε εκτενείς συλλογές από εμπειρογνώμονες και σχόλια χρηστών για να σας βοηθήσουμε να βρείτε αυτό που είναι καλύτερο για εσάς.

Παροχέας Κατάταξης Βαθμολογία Βαθμολογίας Χρήστη
Η επιλογή των συντακτών 5.0 / 5
Διαβάστε την αναθεώρηση
Μάθετε περισσότερα Ξεκίνα >> Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
2 4,9 / 5
Διαβάστε την αναθεώρηση
Μάθετε περισσότερα Ξεκίνα >> Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
3 4.8 / 5
Διαβάστε την αναθεώρηση
Μάθετε περισσότερα Ξεκίνα >> Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
4 4.8 / 5
Διαβάστε την αναθεώρηση
Μάθετε περισσότερα Ξεκίνα >> Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
5 4.7 / 5
Διαβάστε την αναθεώρηση
Μάθετε περισσότερα Ξεκίνα >> Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me