10 bästa GRATIS VPN för Mac i januari 2020 – Vilken är rätt för dig?

Om du letar efter ett gratis VPN för din MacBook eller behöver ett VPN för att använda medan du är på semester har du kommit till rätt ställe. Jag har testat 37 VPN på min MacBook Pro och har hittat de 10 bästa gratis VPN: erna baserat på säkerhet, hastighet och streaming.

Gratis VPN kan vara en utmärkt lösning, men du måste välja noggrant för att hålla din MacBook säker. Otrovärda gratis tjänster kan installera skadlig programvara på din enhet och läcka din personliga information eller plats.

De flesta gratis tjänster fungerar inte på macOS-enheter. De som arbetar har vanligtvis allvarliga hastighets- och datagränser. Men det kan vara det minsta av dina problem. Vissa gratis VPN: er utnyttjar dig och skadar din säkerhet genom att sälja dina data till tredje part för vinst.

Den goda nyheten är att de flesta högst rankade VPN: er erbjuder en kostnadsfri testperiod, en återbetalningsgaranti eller båda. Du kan använda dessa garantier för att testa ett premium-VPN gratis utan att acceptera ett prenumeration. NordVPN är min bästa rekommendation, och den har en 30-dagars återbetalningsgaranti så att du kan använda sina premiumfunktioner riskfria under en hel månad.

Om du fortfarande svänger mot att använda ett gratis VPN på din MacBook, har jag gjort det hårda arbetet för dig. Jag har testat de bästa gratis VPN: n för säkerhet, hastighet och kompatibilitet för att ge dig de 10 bästa gratis VPN: n för macOS.

Bästa gratis VPN för Mac - Snabbguide

 1. NordVPN - Min topprekommendation har högsta säkerhetsfunktioner, snabba anslutningar och obegränsad data. Du kan prova det riskfritt med 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.
 2. Windscribe - 10 GB gratis data per månad med premium säkerhetsfunktioner och höghastighetsanslutningar, men ingen Netflix-åtkomst.
 3. Göm mig - 2 GB gratis data per månad, kryptering av militär kvalitet och fem höghastighetsserverplatser. Det är tillräckligt med data för att strömma i standarddefinition i två timmar, men det finns ingen UK-server, så du kan inte se BBC iPlayer.
 4. Hotspot Shield  - Branschledande kryptering och inbyggt skadlig programvara för skadlig programvara, men begränsat till bara 500 MB gratis data per dag. Det räcker för bara fyra timmars lätt surfning eller 30 minuters strömning i standarddefinition.
 5. ProtonVPN - Obegränsad gratis data och premiumsäkerhetsfunktioner, men strömning är inte tillåtet.

Vad är fången med gratis VPN: er?

En pålitlig gratis VPN kan vara perfekt lösning för kortvarig eller tillfällig användning. Men det finns flera nackdelar som du bör vara medveten om när det gäller att använda en gratis tjänst.

säkerhet

Några gratis VPN: er använd skuggiga taktiker för att tjäna på dig. De kan kompromissa med din säkerhet genom att plantera trackers på din Mac eller genom att sälja dina data till tredje part, att utsätta dig för skadliga risker som identitetsstöld. 

Premium VPN: er använder avancerade säkerhetsfunktioner, som kryptering av militär kvalitet och dödsbrytare, som håller din aktivitet på nätet och din personliga information dold.

begränsningar

De flesta gratis VPN begränsar dina data och bandbredd. När du har överskridit datatillägget kan du inte bläddra eller strömma. Begränsad bandbredd bromsar din anslutningshastighet, vilket orsakar buffring och fördröjning.

De uppdaterar inte sina IP-adresser regelbundet, vilket gör det enkelt för strömningssidor som Netflix att identifiera och blockera dem. När servrarnas IP är blockerad kan du inte spärra strömningstjänster.

Premium VPN: er uppdaterar ofta sina IP-adresser så att de kan kringgå geoblock och filter. De erbjuder obegränsad bandbredd och data, så det finns inga gränser för hur mycket du kan titta på och bläddra.

Kompatibilitet

Mycket få gratis VPN erbjuder appar för macOS. Jag upptäckte att de flesta gratis macOS VPN-appar som finns i App Store är föråldrade, glitchy och frustrerande att använda. 

Premium-VPN: er är utformade för att användas på alla dina enheter, från macOS och iOS till Linux och till och med smarta TV-apparater.

De bästa gratis VPN: n för Mac januari 2020

Så är det möjligt att hitta en säker, gratis VPN? Ja det är det. Jag har testat 37 gratis VPN för att hitta de bästa tjänsterna för att skydda din Mac.

Kom dock ihåg att gratis VPN har alltid vissa begränsningar. Det beror bara på vad du är villig att kompromissa med.

1. NordVPN

nordvpndevices_optimized

 • Över 5 000 servrar i 59 länder
 • Obegränsad data och bandbredd
 • Blixtsnabba hastigheter
 • 256-bitars AES-kryptering
 • Inbyggd annons- och malware-blockerare
 • DNS-läckskydd
 • Fungerar med: Netflix, Hulu, HBO, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, Disney +, Sling TV
 • Kompatibel med: macOS, iOS, Windows, Android, Linux, routrar, webbläsare

NordVPN är en premiumtjänst med en utmärkt macOS-app, avancerad säkerhet och obegränsad data. Det är min bästa rekommendation för din Mac och Du kan prova det riskfritt med 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. 

Du kan ansluta till över 5 000 servrar i 59 länder. Med andra ord kan du få åtkomst till geoblockerat innehåll från hela världen. Och det finns alltid en server nära dig, oavsett vilket land du besöker.

Det är snabbt snabbt, vilket är bra för sömlös surfning och buffertfri strömning. Jag testade flera olika länder och hade pålitliga och snabba hastigheter på varje plats. 

Det kan lätt kringgå geo-restriktioner och VPN-block för åtkomst till Netflix US, Hulu, BBC iPlayer och andra populära streamingwebbplatser. Du kan också torrent säkert på dess P2P-optimerade servrar.

NordVPN skyddar din MacBook med säkra 256-bitars AES-kryptering, en automatisk kill-switch och en strikt no-logs-policy. Dess DNS-läckskyddsfunktion förhindrar säkerhetsbrister i din MacBook från att av misstag avslöja dina DNS-förfrågningar till din internetleverantör (ISP).

Du kan blockera annonser och trackers med dess inbyggda CyberSec-funktion. Den blockerar automatiskt alla misstänkta webbplatser eller popup-fönster som kan smitta din enhet med skadlig programvara. CyberSec blockerar också annonser på streamingwebbplatser som CWTV och YouTube så att du kan titta utan några avbrott.

Eftersom det tillåter upp till sex samtidiga enhetsanslutningar, Du kan skydda alla enheter i ditt hushåll med bara ett NordVPN-konto.

Om du har problem med NordVPN-appen på din Mac kan du använda NordVPN: s 24/7 livechatt för att kontakta teknisk support.

Läs mer om varför NordVPN är min bästa rekommendation för din MacBook in vår recension.

Kom igång med NordVPN!

2. Windscribe

Windscribe-enheter-nytt

 • 10 GB gratis data varje månad
 • Höghastighetsservrar på 10 platser
 • Stödjer torrenting
 • Kryptering av militär kvalitet, dödsbrytare och noll-loggning
 • Inbyggd annons- och malware-blockerare
 • Fungerar med: BBC iPlayer, HBO GO och YouTube
 • Kompatibel med: macOS, iOS, Android, Linux, Chrome och Firefox

Windscribe har en säker och okomplicerad macOS-app som kommer med 10 GB gratis data per månad. Det är tillräckligt med data för att strömma ett par filmer, men det har inte åtkomst till Netflix USA eller Hulu.

Om du behöver extra data kan du få ytterligare 5 GB genom att tweeta Windscribe.

Du kan komma åt servrar i tio länder, inklusive USA. Eftersom alla gratisanvändare ansluter till dessa platser är servrarna ofta överbelastade. Mina anslutningshastigheter sjönk under topptiderna, men strömning och surfning var problemfri när trängseln minskade.

Du kan använda den brittiska servern för att avblockera BBC iPlayer, och den amerikanska servern kan avblockera HBO GO, men inte Netflix US eller Hulu. Dess Netflix-optimerade servrar är endast tillgängliga för premiumanvändare.

Det stöder P2P-anslutningar, och dess generösa datatillägg gör det idealiskt för att ladda ner stora filer. Du kan också använda den för att kringgå digital censur.

Windscribe skyddar din Mac med 256-bitars kryptering, en automatisk kill-switch och DNS-läckeskydd. Det håller en no-logs policy, så dina data lagras aldrig. Dödsbrytare och DNS-läckskydd finns vanligtvis endast med premium-VPN-paket.

Dess inbyggda annonsblockerare, R.O.B.E.R.T., stoppar popup-fönster som avbryter din strömningssession eller infekterar din Mac med skadlig programvara. Det blockerar också spårare.

Windscribes appar är enkla att installera och använda. Det tog mig mindre än fem minuter för att ladda ner och installera macOS-appen. Det erbjuder obegränsade samtidiga anslutningar så att du kan skydda alla dina enheter på en gång.

Dess livechatt dygnet runt är tillgängligt för gratis och premiumanvändare. Om chatbotten, Garry, inte kan svara på din fråga, hänvisar den till en mänsklig supportagent. Det finns också ett biljettstödssystem på webbplatsen.

Se varför Windscribe tog andra platsen på min lista genom att läsa vår detaljerade resultatgranskning.

Skaffa gratis abonnemang!

3. hide.me

hideme-enheter

 • 2 GB gratis data varje månad
 • Fem serverplatser
 • Delad tunnelfunktion
 • Kryptering av militär kvalitet, dödsbrytare och IP-läckskydd
 • Nollloggningspolicy
 • Fungerar med: Netflix Canada, Amazon Prime Video, HBO GO, Sky Go, YouTube
 • Kompatibel med: macOS, iOS, Android, Linux och webbläsare

hide.me erbjuder 2 GB gratis data varje månad och tillgång till servrar i USA, Kanada, Singapore och Nederländerna. 2 GB räcker för att kontrollera dina e-postmeddelanden och strömma i standarddefinition i två timmar, men det räcker inte att torrent eller titta på en filmmaraton.

Eftersom du behöver inte registrera dig för att använda den gratis planen, det finns ingen risk att din information faller i fel hand.

hide.mes macOS-app ansluter automatiskt till VPN-servern om din anslutning avtar. Jag märkte inga anslutningsfall under mina tester, och dess servrar är supersnabba. Mina anslutningshastigheter var tillförlitliga på alla servrar.

Jag kunde avblockera Netflix i Kanada, men inte i USA. Du kan inte strömma brittiska baserade streamingtjänster som BBC iPlayer eftersom hide.me: s UK-servrar endast är tillgängliga för premiumanvändare.

En av hide.mes framstående funktioner är dess delade tunneling. Du kan dirigera en del av din trafik över din VPN och resten via din lokala IP-adress. Split tunneling gör att du kan komma åt lokala webbplatser och trådlösa enheter i ditt lokala nätverk utan att koppla bort din VPN. Endast ett fåtal premium-VPN: er erbjuder detta, och det är inte något jag ofta ser med gratis VPN: er.

Det erbjuder utmärkta säkerhetsfunktioner, inklusive 256-bitars AES-kryptering, en strikt no-logs-policy och den helt viktiga kill-switch. Den använder flera VPN-protokoll, inklusive OpenVPN.

Det finns också IP-läckskydd. Ibland kan fel på enheter och programvara avslöja din faktiska IP-adress till webbplatser och appar. hide.mes inbyggda IP-läckskydd håller din IP dold, även om det finns problem.

Det finns inga annonser, och du kan komma åt dess vänliga kundsupport 24/7 via livechatt.

Kolla in resultaten från våra hide.me-tester. 

Skaffa hide.me gratis!

4. Hotspot Shield

Hotspot Shield

 • 500 MB gratis data per dag
 • Pålitliga hastigheter och en gratis server i USA
 • Kryptering av militär kvalitet, dödsbrytare och skadlig programvara
 • Fungerar med: YouTube och Kodi
 • Kompatibel med: macOS, iOS, Windows, Android och webbläsare

Hotspot Shield's enkel att använda, dedikerad Mac-app använder det unika Catapult Hydra-protokollet, som är utformat för att förbättra dina anslutningshastigheter och latens. Du kan strömma i cirka 30 minuter om dagen med 500 MB data, men gratisplanen begränsar bara en server i USA.

Du kan inte använda Hotspot Shield för att avblockera Netflix US, Amazon Prime Video eller HBO GO. Fortfarande kan den få åtkomst till geoblockerade YouTube-videor och Kodi-tillägg.

Jag kunde bläddra med minimal fördröjning. Men eftersom alla dess fria användare ansluter till den amerikanska platsen är dess kostnadsfria server ofta överbelastad. Under topptider kan din anslutningshastighet sjunka.

Gratisversionen ger samma skydd på hög nivå som det betalda abonnemanget. Det finns kryptering av militär kvalitet och en inbyggd kill-switch. Detta betyder att om servern misslyckas förblir din plats dold för din Internetleverantör.

Dess inbyggt malware-skydd blockerar misstänkta webbplatser för att skydda dig mot potentiella skadliga infektioner och phishing-bedrägerier.

Hotspot Shield stöds av annonser. Dess integritetspolicy anger att den delar din ungefärliga plats och enhetsidentifierare med Google för att skapa riktade annonser. Det är dock bara din ungefärliga plats. Eftersom din riktiga IP är maskerad kan Google bara se VPN-serverns IP-adress.

Du kan bara ansluta en enhet till gratisplanen, så du kan inte skydda andra enheter när du använder din MacBook. Du har tillgång till dess omfattande FAQ-avsnitt, men det finns inget alternativ för live support med gratisplanen.

Se hur Hotspot Shield presterade i våra omfattande tester genom att kolla in vår recension.

Skaffa Hotspot Shield gratis!

5. ProtonVPN

ProtonVPN iOS-enheter

 • Obegränsad gratis data
 • Servrar i tre länder
 • Kryptering av militär kvalitet
 • Inbyggd annonsblockerare
 • Fungerar med: YouTube och Kodi
 • Kompatibel med: macOS, iOS, Android, Windows och Linux

ProtonVPN erbjuder obegränsad gratis bandbredd och data, så det finns inga begränsningar för hur länge du kan bläddra.

dock, du kan inte använda den för att avmarkera strömningssidor, och det tillåter inte strömning, antingen. Det kan dock kringgå digital censur, så om du behöver en VPN för att komma åt YouTube, Google eller dina sociala mediekonton är ProtonVPN ett bra val.

Du kan ansluta till servrar i tre länder - USA, Holland och Japan. Begränsade servrar innebär att du inte kan komma åt några geoblockerade webbplatser eller strömmningstjänster från något annat land.

ProtonVPN tillåter inte samtidiga anslutningar, så du kan bara använda den en enhet i taget. Om du vill skydda din mobiltelefon eller surfplatta såväl som din Mac måste du uppgradera till premiumplanen.

Var också beredd på långsamma anslutningshastigheter. Under mina tester konstaterade jag att min anslutning medvetet stängdes, vilket är frustrerande när du surfar och tittar på videor. Det är fortfarande tillräckligt snabbt för att ladda webbplatser, men det är för långsamt att titta på HD-YouTube-videor.

ProtonVPNs sekretessfunktioner är utmärkta. Den använder 256-bitars AES-kryptering och ett val av IKEv2 / IPSec eller L2TP / IPSec för att hålla dina data säkra. Det finns en strikt policy för icke-loggar, vilket innebär att ingen av dina data eller onlineaktiviteter lagras eller delas någon annanstans.

ProtonVPN inkluderar också en inbyggd annonsblockerare med sin macOS-app, vilket gör det lättare att bläddra utan avbrott.

Om du har frågor eller behöver ytterligare support kan du kontakta via ProtonVPN: s biljetteringssystem. De svarar på dig via e-post, vanligtvis inom 24 timmar.

Läs mer om ProtonVPN: s funktioner i vår recension.

Skaffa ProtonVPN gratis!

6. TunnelBear

tunnelbear-enheter

 • 500 MB gratis data varje månad
 • Severs i 23 länder
 • Tillåter strömning
 • Supersäker kryptering, kill switch och GhostBear-läge
 • Fungerar med: YouTube, Google, Kodi och HBO GO
 • Kompatibel med: macOS, iOS, Windows, Android, Chrome, Firefox och Opera

TunnelBears macOS-app är perfekt för nybörjare på grund av det lättanvända gränssnittet.

Det ger snabba hastigheter på servrar i 23 länder, inklusive USA och Storbritannien. Den fria planen erbjuder bara 500 MB data per månad. Det här räcker för att du kan titta på 30 minuter av din favoritkanal på YouTube, men du kan inte ladda ner stora filer. Du kan få ytterligare 1 GB gratis data genom att tweeta TunnelBear.

Tyvärr, Du kan inte använda TunnelBear för strömning. Jag kunde inte se Netflix, Amazon Prime Video, BBC iPlayer eller ITV Hub. Det tillåter dock torrenting.

TunnelBear använder 256-bitars kryptering för att hålla din Mac säker. Dess policy för icke-loggar innebär att dina data och surfaktivitet är helt anonymt och aldrig registreras.

Du kan använda GhostBear-läget för att kringgå censur och djup paketinspektion (DPI). Det får dina uppgifter att se ut som regelbunden trafik till myndigheternas övervakningsorgan och brandväggar. Du kan till och med använda den för att kringgå den stora brandväggen i Kina.

Dess biljettkundsupportsystem är tillgängligt för både gratis och premiumanvändare.

Du kan lära dig mer om TunnelBear genom att läsa vår recension.

Skaffa TunnelBear gratis! 

7. Opera VPN

operavpn android enhet

 • Obegränsad gratis data
 • Tre serverplatser
 • Fungerar med: Netflix Sweden, YouTube och HBO GO
 • Kompatibel med: Opera-webbläsaren

OperaVPN är en webbläsarförlängning för Opera. Det erbjuder obegränsad gratis data och servrar på tre platser, men du måste installera Opera-webbläsaren på din MacBook för att kunna använda den.

Eftersom det bara är en webbläsarextension, din trafik är bara krypterad när du använder Opera-webbläsaren. Allt du gör utanför webbläsaren använder din lokala IP-adress och är inte krypterad.

Du kan välja mellan servrar i Europa, Asien eller Amerika. Du kan inte välja specifika länder inom dessa regioner, vilket innebär att du inte kan använda Opera VPN för att kringgå geoblock.

När jag försökte komma åt Netflix USA och Kanada, avledde det mig automatiskt till Netflix Sverige. Du kan titta på detta bibliotek utan problem.

Jag kunde inte komma åt BBC iPlayer eller ITV Hub när jag var ansluten till den europeiska servern. Jag hade inte heller tur med Hulu. Men jag kunde komma åt HBO GO och YouTube.

Dess Optimal platsfunktion ansluter dig till den snabbast tillgängliga servern, men anslutningshastigheterna är fortfarande ganska långsamma.

VPN är kompatibel med alla Operas andra tillägg, inklusive ad- och tracker-blockeraren och Facebook Messenger-tillägget.

Det finns ett FAQ-avsnitt på Opera VPN-webbplatsen, men ingen annan form av kundsupport.

Läs mer om varför Opera VPN är en av mina bästa rekommendationer i vår recension.

Skaffa Opera VPN gratis! 

8. Snabba

Snabba enheter

 • Servrar i 37 länder
 • 2 GB gratis data varje månad
 • Obegränsad bandbredd
 • Tillåter strömning
 • Fungerar med: HBO GO, Kodi och YouTube
 • Kompatibel med: macOS, iOS, Windows och Android

Speedify erbjuder 2 GB gratis data varje månad, vilket räcker för att du lyssnar på 400 låtar eller bläddrar i ungefär 24 timmar. Den har gratis servrar i 37 länder men låter dig bara ansluta på en enhet åt gången.

Den använder kanalbindning för att öka din anslutningshastighet och sänka din latens. Den här metoden kombinerar två eller flera internetanslutningar, till exempel mobildata och wi-fi. Det ökar din hastighet, men eftersom den skickar dubbelt så mycket trafik använder den dubbelt så mycket av din internetuppgifter. Detta betyder att du kan gå över dina wi-fi- eller mobildatabegränsningar ganska snabbt.

Tyvärr, Speedify kan inte komma runt Netflix geoblock. Jag kunde inte heller komma åt BBC iPlayer, ITV Hub eller Hulu. Det kan dock blockera HBO GO, Kodi-tillägg och internationella YouTube-videor. Du kan också torrent på någon av dess servrar.

Speedify erbjuder ChaCha-kryptering, men dess kill-switch är endast tillgänglig med iOS-appen. Din MacBook är inte skyddad om din VPN-anslutning misslyckas.

Dess webbplats anger att den har en loggbokspolicy. Vidare grävning i Speedifes sekretesspolicy visar det det håller partiella loggar. Speedify lagrar information om din ungefärliga plats, bandbreddanvändning och varaktigheten för din anslutning. Det loggar inte din aktivitet eller IP-adress.

Vill du läsa mer om Speedify? Kolla in vår recension.

Få Speedify gratis!

9. Betternet

betternet-enheter

 • 500 MB gratis data per dag
 • 256-bitars AES-kryptering
 • Höghastighetsanslutningar
 • Fungerar med: YouTube och Kodi
 • Kompatibel med: macOS, iOS, Windows, Android och Chrome

Betternet erbjuder 500 MB gratis data per dag. Du bläddrar i cirka fyra timmar, men det räcker inte med data för att torrent eller spela onlinespel. Det är också erbjuder bara en gratis server, och det är baserat i USA. Du kan inte komma åt geoblockerade webbplatser eller streamingtjänster baserade utanför USA med Betternet.

Betternets hastigheter var förvånansvärt tillförlitliga under mina tester. Med så många användare som är anslutna till bara en server kan nätverket vara överbelastat. Fortfarande, Jag kunde bläddra med minimal laddningstid. 

Betternet blockerar inte Netflix USA eller Hulu. Jag stod inför en betalningsvägg när jag försökte komma åt alla strömningswebbplatser, förutom YouTube. Det tillåter dock torrenting.

Dess 256-bitars kryptering håller din internettrafik säker, men den har en partiell loggpolicy. Det spelar inte in din onlineaktivitet, men den lagrar information om din ungefärliga plats och enhet.

Betternet visar dina annonser medan du surfar. Den delar informationen som den lagrar med tredje parter så att den kan skräddarsy annonserna till dig.

Det är värt att notera att Betternets huvudkontor ligger inom jurisdiktion 5/9/14-Eyes Alliance. Men eftersom den inte loggar din surfaktivitet kan den inte dela din internethistorik med regeringen.

Vi testade Betternet och granskade noggrant alla funktioner som den erbjuder. Läsa resultaten i vår granskning.

Skaffa Betternet gratis! 

10. VPNBook

VPNBook

 • Obegränsad gratis data
 • Åtta serverplatser
 • 256-bitars AES-kryptering
 • Fungerar med: Netflix USA, Hulu, HBO GO, BBC iPlayer och ITV Hub
 • Kompatibel med: Kompatibel med: Windows, macOS, Android, iOS och Ubuntu (alla via OpenVPN)

VPNBook erbjuder obegränsad gratis data, och du behöver inte registrera ett konto för att använda det. Det finns servrar på åtta globala platser, inklusive USA och Storbritannien.

Till skillnad från många gratis VPN: er, det har åtkomst till Netflix USA, Hulu och HBO GO. Du kan också ansluta till den brittiska servern för att avblockera BBC iPlayer och ITV Hub. Du kan inte strömma med VPNBook.

Under mina tester åtnjöt jag tillförlitliga hastigheter och kunde strömma utan mycket buffring.

Att installera VPNBook är lite mer komplicerat än det är med andra leverantörer. Du måste ladda ner OpenVPN-appen från App Store och ladda sedan konfigurationsfilen för servern du vill ansluta till OpenVPN-konsolen. Om du följer en UK-server måste du installera VPNBook-proxy istället.

Tack och lov finns det massor av hjälp på VPNBook-webbplatsen för att komma igång. Du kan också skicka dem direkt via e-post om du har frågor.

Det ger kryptering av militär kvalitet för att garantera din säkerhet när du strömmar och surfar.

Att granska sin integritetspolicy avslöjade det den lagrar partiella loggar, inklusive din faktiska IP-adress. Den granskar dessa loggar och raderar dem varje vecka.

Läs mer om VPNBooks funktioner i vår recension.

Skaffa VPNBook gratis!

Vanliga frågor

Vilka är riskerna med att använda ett VPN på min Mac?

Gratis VPN lämnar dig sårbar för alla typer av risker.

Begränsade säkerhetsfunktioner betyder du kan inte vara säker på att din anslutning är säker och privat. Många gratistjänster använder lägre kryptering, vilket kan exponera din personliga information för hackare och trackare och orsaka oavsiktliga IP-läckor.

Ibland, gratis VPN-leverantörer säljer dina uppgifter till tredje part, sätter dig i riskzonen för identitetsstöld.

Premium VPN använder avancerade säkerhetsfunktioner som håller dig helt anonym och säker.

Gör en VPN-påverkningshastighet?

En premium-VPN kan faktiskt förbättra din anslutningshastighet. 

Internetleverantörer stryker ofta din bandbredd, särskilt när du strömmar. Detta orsakar fördröjning och buffring. Genom att dirigera din trafik direkt till en VPN-server istället för din ISP: s servrar, du kan kringgå gasspjäll och nätstockning. 

Dock kan samma sak inte alltid sägas för gratistjänster. Många gratis VPN: er stryker också din bandbredd för att bromsa din anslutning. Vanligtvis är detta för att uppmuntra dig att uppgradera till en premiumplan.

Hur vet jag hur mycket data jag behöver?

Om du bara vill ha ett VPN för snabb och säker surfning kan 500 MB data per månad räcka.

Men om du vill streama eller spela onlinespel behöver du 10 GB per månad eller mer.

Du behöver inte oroa dig för datakapslar när du använder ett premium-VPN eftersom de erbjuder obegränsad data.

Sammanfattning

En VPN är det bästa sättet att skydda din MacBook när du bläddrar, strömmar och torrent.

Det är viktigt att komma ihåg att många gratis VPN inte kan lita på. Vissa fungerar inte, och andra kan äventyra din säkerhet. De kan till och med sälja din personliga information för vinst.

De gratis VPN: erna på min lista är pålitliga och säkra att använda, men de är bäst lämpade som kortsiktiga lösningar på grund av deras begränsningar.

Om du letar efter en obegränsad korttidslösning rekommenderar jag att du försöker en premium, obegränsad tjänst som NordVPN. Du kan testa det riskfritt på grund av 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Mina budgetkyndiga kollegor har sammanställt en lista över de bästa VPN-erbjudanden och kuponger för att spara pengar. Kolla in vår kupongsida för att utforska de senaste erbjudandena.

Är du ny på VPN och är du inte säker på var du ska börja? Du kan läsa allt du behöver veta i vår omfattande VPN-guide.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me