5 bästa VPN: er för digitala nomader och resenärer som fungerar 2020


Om du älskar att arbeta på resande fot och stolta över att hitta det perfekta samarbetscentret, kaféet eller annat gratis wi-fi-nätverk, är ett bra VPN (virtuellt privat nätverk) som skyddar din anslutning ett absolut måste.

En av de första saker som världsresande upptäcker är att även om det kallas den globala webben så är internet mycket annorlunda beroende på var du är. Helt enkelt Det är inte lätt att komma ikapp med nyheterna eller göra en insättning när du ständigt byter plats.

Och naturligtvis, riskerna för hackning, spionering och skadlig programvara ökar dramatiskt när du använder delade nätverk. Till och med några av världens mest tekniska kunniga digitala nomader har fått sina enheter kapade när de använde offentlig wi-fi.

De höger VPN kommer att skydda dina data från nyfikna ögon, låter dig segla förbi geoblock och andra internetfilter för att komma åt allt innehåll över hela världen och se till att dina nedladdningshastigheter aldrig äventyras.

Om du letar efter en VPN som ger dig det bästa skyddet i öppna nätverk, tillsammans med enkel åtkomst till kritiska tjänster och ditt favoritinnehåll hemma, läs vidare.

Bästa VPN för digitala nomader & Resenärer - snabblista

 1. NordVPN
  NordVPN tjänar konsekvent vårt högsta betyg för sin kombination av hastighet, säkerhetsinformation och servernätverkstorlek. Det är en av världens bästa geoblock- och brandväggsbrytare, och du kan använda den på upp till sex enheter på en gång.
 2. ExpressVPN
  Om du vill ha snabba hastigheter för nedladdning, fildelning eller strömning är ExpressVPN ett bra val. Det skyddar dig också på offentlig wi-fi med kryptering av militär kvalitet, och leverantören följer branschens striktaste integritetspolicy.
 3. Cyberghost
  Ett CyberGhost-abonnemang skyddar upp till sju enheter samtidigt, vilket gör det perfekt för nomader som jonglerar en hel del prylar. Säkerhet är toppnot, appar är visuella och intuitiva och hastigheterna är mycket bra.
 4. PrivateVPN
  Om du handlar efter ditt första premium-VPN är PrivateVPN ett bra val eftersom det kommer med fjärrinstallations- och installationshjälp för nya användare och har praktiska, förkonfigurerade inställningar. Det erbjuder också stark kryptering och imponerande hastigheter.
 5. HMA
  HMA har ett unikt frihetsläge som är en enorm hjälp för nomader som reser till länder där tillgången till information är begränsad. Läget ansluter dig automatiskt till den bästa tillgängliga servern i ett närliggande land med fritt talskydd.

Varför behöver digitala nomader och resenärer resa en VPN?

Vi är stora fans av trenden att arbeta på distans. Faktum är att många forskare och författare här på vpnMentor är digitala nomader själva. Men flyttar från wi-fi-nätverk till wi-fi-nätverk väcker allvarliga säkerhetsproblem och gör det mycket svårt att få tillgång till det innehåll du behöver.

Här är bara några av de många orsakerna till att ingen digital nomad någonsin ska vara utan en pålitlig VPN.

Online-sekretess + säkerhet för data och enheter

Dataskydd är viktigt för alla, men om du använder dina enheter för att skicka och ta emot konfidentiella filer, kontraktsinformation eller annan känslig information över delade nätverk, du måste vara särskilt bekymrad över sekretess.

Öppna wi-fi exponerar din personliga information och enheter för hackare, botnät, skadlig kod och många andra cyberhot. Även ”säkrade” delade nätverk i samarbetsanläggningar medför betydande risker, eftersom du inte kan vara säker på vem som samarbetar med dig.

Digitala nomader är faktiskt sårbara från två riktningar. Dina uppgifter kan stulas när du skickar den, eller skadlig kod kan köra piggyback på din inkommande trafik, vilket tillåter hackare för att kapa eller skada dina enheter.

2017 upptäckte VD för en amerikansk digital start-up att hans bärbara dator hade kapats för att bryta cryptocurrency när han besökte en Starbucks i Buenos Aires. Händelsen markerade bara hur lätt det är att låta din vakt ned - och hur riskabelt.

Genom att maskera din riktiga plats och noggrant kryptera all data håller en VPN dig och dina prylar säkra, oavsett var du ansluter.

Betalning av räkningar och åtkomst till banktjänster

Banker och betalningsbetalningstjänster flaggar transaktioner som initierats från en utländsk IP-adress och kommer även blockera ditt kontoåtkomst om du inte är i ditt hemland. Sammantaget är detta en viktig säkerhetsåtgärd, men för digitala nomader är det en enorm besvär.

När du använder ett VPN ser webbplatser som din bank bara IP-adressen till servern du har anslutit till, inte din faktiska plats. Så länge nätverket innehåller en server i det land där du öppnade dina konton, kommer du att göra det få full tillgång till att skicka och ta emot pengar från varsomhelst.

Omgå Geo-restriktioner för nyheter och strömmande innehåll

Att vara ständigt på resande kan också betyda att du blir blockerad från dina favoritwebbplatser och streamingtjänster - även om du har ett betalt prenumeration.

Nyhetstjänster online erbjuder olika innehåll i olika delar av världen. Utan VPN kanske du hittar det mycket svårt att hålla jämna steg med händelserna hemma. Genom att tilldela dig en ny IP-adress som ändrar din uppenbara plats hjälper en VPN dig att hålla kontakten till alla hörn av världen.

Och när det är dags att koppla av, är det galet när din favoritprogram och filmer är inte tillgängliga på din nuvarande plats. Genom att byta serverplatser kan du använda ditt VPN för att komma åt videoinnehåll från USA, Storbritannien, Japan, Frankrike eller var som helst i världen.

Tänk dock på att de mest populära streamingtjänsterna gillar Netflix, Hulu och BBC iPlayer förstärker sina geoblock med VPN-screening-programvara. Endast de högst rankade VPN: erna kan komma förbi dessa tvåskiktsblock.

En VPN: s platsskyddare också ger dig en stor fördel jämfört med dina konkurrenter när du jagar nästa stora affär, eftersom du kan ansluta till en server i din potentiella klients land. Föreställ dig hur imponerade de kommer att vara uppdaterade om alla regionens senaste händelser.

Skydd mot censur & Regeringens övervakning

Att missa en nyhetsuppdatering eller det senaste avsnittet av en TV-serie kan vara frustrerande, men försöker att åtkomstplatser som är blockerade på grund av regeringscensur kan få mycket allvarligare konsekvenser.

Många länder förbjuder ett brett utbud av webbplatser, allt från nyhetswebbplatser som kritiserar regeringen till våldsamma spel till HBT och annat innehåll som sägs bryta mot ”traditionella värden.” Påföljder för att publicera eller få tillgång till förbjudet innehåll varierar från milda krångel till tunga böter och till och med fängelse.

Ju fler platser du reser, desto svårare är det att hålla reda på lokala censurlagar. Genom att ansluta dig genom en säker tunnel till en server i ett land med fri och ofiltrerad internetanslutning, a VPN ser till att censurbrandväggar aldrig kommer i vägen.

Ännu viktigare är att genom att kryptera all din trafik gör din VPN dina data oläsliga för myndigheternas övervakningsorgan. Se till att VPN som du väljer inte registrerar din surfning, så din aktivitet kan aldrig spåras tillbaka till dig.

VoIP-användning & Andra lätt spårade aktiviteter

På tal om spårning, utgör alla aktiviteter som inte bara visar din plats utan också platserna för alla du kommunicerar med särskilt allvarliga risker för digitala nomader. Många regeringar övervakar vart meddelanden och VoIP-trafik går, och vissa spionerar till och med på konversationer.

Dessutom, eftersom människor tenderar att vara mindre medvetna om säkerhetsrisker när de kommunicerar med vänner och familj, wi-fi hackare använder ofta meddelanden och VoIP-sändningar för att få tillgång till användarnas data och enheter.

Så om du är en digital nomad som använder VoIP-tjänster och / eller meddelandeplattformar som WhatsApp och Tox.chat, är en VPN med hög säkerhetsfunktioner ett absolut måste ha.

Vad man ska leta efter i ett VPN

En stark VPN löser alla ovanstående problem, och många fler du kan stöta på i dina vandringar. Digitala nomader behöver ett VPN med en stort nätverk av servrar för att säkerställa tillgång till globalt innehåll, samt solida säkerhetsuppgifter inklusive läcka skydd och stark kryptering.

Det är ännu bättre om din leverantör skyddar alla dina enheter med en prenumeration. Du vill också ha en VPN med snabba anslutningshastigheter. Många offentliga wi-fi-nätverk är frustrerande långsamma. det sista du behöver är en trög VPN-server som bromsar dig ännu längre.

De bästa VPN: n för digitala nomader och resenärer i detalj

1. NordVPN

5 bästa VPN: er för digitala nomader och resenärer som fungerar 2020

NordVPN imponerar kontinuerligt både användare och tekniska experter med sin kombination av premium säkerhetsuppgifter, a gigantiska servernätverk, ständiga serviceförbättringar och snabba hastigheter. En enda prenumeration får dig 6 samtidiga enhetsanslutningar.

NordVPN: s säkerhetsprotokoll är toppnotch och inkluderar både OpenVPN och IKEv2. Leverantören använder kryptering av militär kvalitet, inkluderar en inbyggd kill-switch i alla appar och följer en strikt policy för icke-loggning.

Apparna är lätta att installera och NordVPN kommer att rekommendera bästa server för din plats och syfte så snart du startar. Servrar stöder dubbla VPN, TorVPN och Onion via VPN för maximal säkerhet, och denna VPN kommer med geoblock med lätthet.

NordVPNs unika CyberSec-sviten är som en skyddsängel för digitala nomader, erbjuder automatisk annonsblockering och skydd mot otäcka webbplatser som sprider skadlig programvara och spionprogram.

Leverantören erbjuder en 30-dagars återbetalningsgaranti för nya användare, så att du kan testa ut tjänsten för att se om den passar dig innan du sätter några pengar på linjen.

NordVPN kan avblockera:

 • Netflix, HBO, Hulu, Showtime, BBC iPlayer, Amazon Prime Video och Sling TV.

Stödjer torrenting:

 • Ja, tillgängliga P2P-specialservrar.

NordVPN fungerar på dessa enheter:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Linux, Chrome och Firefox. Det är också kompatibelt med routrar.

Se NordVPN-erbjudanden

2. ExpressVPN

ExpressVPN-enheter

ExpressVPN är ett pålitligt val för digitala nomader, som kombinerar branschledande hastighet, säkerhet och nätverkssäkerhet med användarvänliga appar för alla större plattformar. Du kan säkra upp till 5 enheter samtidigt med ett prenumeration.

Imponerande säkerhetsfunktioner inkluderar kryptering av militär kvalitet och stöd för en rad tunnelingprotokoll, med det säkra OpenVPN-protokollet som standard i alla appar. Extra skydd för allmän wi-fi kommer som standard.

ExpressVPN har transparenta sekretesspolicyer och samlar inte in användarloggar alls. Det är baserat på Brittiska Jungfruöarna, utanför jurisdiktion för 5/9/14-Eyes Alliance, och är en global förespråkare för internetfrihet och integritetsskydd.

Användare älskar det, och vi är ganska säkra på att du också kommer att göra det. Men bara i fallet kan du prenumerera med sinnesfrid. ExpressVPN erbjuder en 30-dagars återbetalningsgaranti utan några frågor. Du kan också prova det gratis i 7 dagar på dina mobila enheter.

ExpressVPN kan avblockera:

 • Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV, DAZN och BBC iPlayer.

Stödjer torrenting:

 • Ja, alla servrar stöder P2P-aktivitet.

ExpressVPN fungerar på dessa enheter:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Linux, Chrome och Firefox. Den erbjuder också en app för användning med vissa routrar.

Visa ExpressVPN-erbjudanden

3. CyberGhost

cyberghost flera enheter

CyberGhost har nyligen utökat sitt nätverk och erbjuder nu mer än 5 700 servrar världen över. Oavsett var du råkar vara, kan du ansluta dig snabbt och enkelt. CyberGhost också skyddar upp till 7 enheter samtidigt med en prenumeration.

Användare markerar VPN: s pålitliga anslutningshastigheter och användarvänliga appar. CyberGhost kringgår enkelt geo-restriktioner, till och med berömda knepiga block som de som skyddar USA: s Netflix. En imponerande 45-dagars återbetalningsgaranti ger dig god tid att prova tjänsten.

När det gäller säkerhet skyddar CyberGhost användare med militär kvalitet AES-256-kryptering och OpenVPN-protokollet. Leverantören behåller inte användarloggar och säkerhetskopierar detta åtagande med servrar utan minne.

CyberGhost kan avblockera:

 • Dedikerad strömningsprofil med servrar optimerade för: Netflix, BBC iPlayer, Sky Go, Hulu, Comedy Central, Eurosport, ESPN och andra.

Stödjer torrenting:

 • Ja; dedikerad profil visar länder och antal användare.

CyberGhost fungerar på dessa enheter:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Amazon Fire Stick, Android TV, Linux och Chrome.

Visa CyberGhost-erbjudanden

4. PrivatVPN

privatavpn-enheter

PrivateVPN är en imponerande tjänst, särskilt mot bakgrund av dess budgetvänligt pris. Det erbjuder militär, 2048-bitars kryptering med AES-256 och behåller inte användarloggar, så det är en säker satsning för säker surfning.

Du kan skydda 6 enheter samtidigt med ett abonnemang, och anslutningshastigheten är imponerande.

En av funktionerna vi verkligen älskar om PrivateVPN är gratis fjärrhjälp via TeamViewer. Denna unika tjänst kan verkligen komma till nytta om du just har börjat din nomadiska livsstil och behöver lite hjälp med att få dina cybersäkerhetsverktyg konfigurerade.

PrivateVPN erbjuder en 30-dagars återbetalningsgaranti för ökad sinnesfrid. För att lära dig mer om vad denna lilla men kraftfulla VPN kan göra för dig, kolla in vårt granskningsarkiv och se vad verkliga användare har att säga om det.

PrivateVPN kan avblockera:

 • Netflix, Hulu, HBO, Hotstar, Amazon Prime Video och BBC iPlayer.

Stödjer torrenting:

 • Ja, alla servrar stöder P2P-aktivitet; lista över P2P-optimerade servrar som är tillgängliga via appen.

PrivateVPN fungerar på dessa enheter:

 • Windows, macOS, Android och iOS.

Visa PrivateVPN-erbjudanden

5. HMA

hidemyass enhet

Om du är en digital nomad från ett litet land som inte får mycket kärlek från VPN-serveruppsättningar, kan HMA vara din räddning. Du har inga problem med att nå webbplatser och tjänster hemma tack vare a nätverk som sträcker sig över 190 länder!

HMA erbjuder kryptering av militär kvalitet med AES-256, ett antal säkerhetsprotokoll, DNS-läckageskydd och en kill-switch. Användare älskar särskilt förinställda anslutningslägen inbyggda i plattformsapplikationens.

Omedelbar läge kommer att ansluta dig automatiskt till den snabbaste servern tillgänglig; Platsläge låter dig välja en specifik serverplats, så det är idealiskt för att kringgå geoblock; och Frihetsläge ansluter dig till närmaste server i ett land med yttrandefrihet.

Frihetsläget är särskilt användbart i länder där internetaktiviteten är begränsad och noggrant övervakas av regeringen, till exempel Ryssland och Turkiet. HMA erbjuder en 7-dagars gratisversion av dess tjänst och a 30-dagars återbetalningsgaranti.

HMA kan avblockera: 

 • Hulu, BBC iPlayer.

Stödjer torrenting:

 •  Förvirrande avskräckt.

HMA fungerar på dessa enheter:

 •  Windows, macOS, Linux, Android, iOS, routrar.

Visa HMA-erbjudanden

Sammanfattning

Oavsett om du är en veteran digital nomad eller bara börjar övergången från nio till fem till frilans livsstil, data- och enhetssäkerhet bör vara främst i ditt sinne. Den goda nyheten är att genom att välja rätt VPN kan du snabbt lägga dessa bekymmer i säng.

VPN-skivor av högsta kvalitet kommer också att göra mycket mer än det, vilket gör det lättåtkomligt geo-begränsat eller censurerat innehåll, och säkert och bekvämt att betala dina räkningar och hantera dina finansiella konton.

För att lära dig mer om hur allmän wi-fi utsätter dig för hot på nätet, och vilka steg du kan vidta för att skydda dig, se vår guide till wi-fi-säkerhet.

Och om du är på väg att välja din nästa destination, kolla in den här fantastiska guiden till de mest frilansarvänliga städerna. Lycklig nominering! Vi ses på caféet eller på stranden.

Skaffa NordVPN nu!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me