5 bästa VPN: er som verkligen fungerar med Ubuntu 2020 [+ installationsguide]


För många teknikkyndiga individer är byte till Linux det första steget mot att ta full kontroll över din dator och minimera exponering för påträngande företagspraxis. Ubuntu är det överlägset mest populära operativsystemet för dem som söker en enkel övergång.

Avid VPN-användare kan komma att behöva ta en titt på sin nuvarande leverantör, dock - massor av solida klienter för Windows / Mac / OS X släpar efter när det gäller deras Linux-motsvarigheter, med vackra gränssnitt, begränsade funktioner och prestandahickar de främsta gärningsmännen.

Oroa dig inte! Vi har testat hundratals VPN för att hitta de bästa utmanarna för din nästa Ubuntu VPN. Först kommer vi att visa dig de enkla stegen för att ställa in ett VPN på Ubuntu.

Sedan, när du är redo, delar vi våra toppval med dig.

Hur man ställer in ett VPN på Ubuntu

 1. Välj en höghastighets VPN med Linux-kompatibilitet, vi rekommenderar ExpressVPN. Registrera dig och navigera till avsnittet VPN-appar.
 2. Ladda ner Ubuntu Linux-installationsappen.
 3. Kör appen och öppna ett nytt terminalfönster.
 4. Följ terminaluppsättningsguiderna som tillhandahålls av VPN, vanligtvis finns på nedladdningssidan.
 5. Aktivera VPN och anslut till en server.
 6. Njut av snabbt, säkert och privat internet!

Nu förstår du hur snabbt och enkelt det är att ställa in ett VPN på Ubuntu, kolla in de bästa leverantörerna nedan:

1. ExpressVPN

ExpressVPN-enheter

 • Flammande-snabba hastigheter - perfekt för strömmande eller tung torrenting
 • Över 1 500 servrar tillåter anslutning till mer än 90 platser
 • Sekretessvänlig - lagrar nollkänslig användardata
 • Anpassad Linux-klient - Terminalbaserad och helt kompatibel med Ubuntu

ExpressVPN erbjudanden en stor balans mellan hastighet, serverval och enkel installation på Ubuntu.

Kombinationen av snabba snabba anslutningar (vi testade dem) och en mängd servrar på mer än 90 platser över 90 platser gör denna leverantör till vår favorit för en pålitlig VPN för alla ändamål. De beprövade loggnings- och återbetalningsreglerna fungerar som ytterligare försäkring, med nollkänslig information lagrad och 30 dagar för att få full återbetalning om du inte är nöjd.

På den tekniska sidan av saker, får du en anpassad Linux-klient lanserad via Terminal - det är inte fruktansvärt komplicerat, vilket är en fördel eftersom du kommer att ställa in det manuellt. alternativt, du kan välja en traditionell OpenVPN-konfigurering via Ubuntu Network Manager. Avancerade funktioner inkluderar DNS-läckskydd, Smart DNS och olika servertyper som sträcker sig från P2P-vänliga alternativ till ”stealth” -server för anticensurändamål.

I alla fall finns det kristallklara instruktioner för att se dig genom installationsprocessen med noll problem. Om du stöter på problem kan du alltid lita på ExpressVPN: s kompetenta support dygnet runt för att ge hand via e-post, biljetter och till och med livechatt.

ExpressVPN kan avblockera:

 • Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV, DAZN och BBC iPlayer.

Stödjer torrenting:

 • Ja, alla servrar stöder P2P-aktivitet.

ExpressVPN fungerar på dessa enheter:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Linux, Chrome och Firefox. Den erbjuder också en app för användning med vissa routrar.

Prova ExpressVPN nu!

2. NordVPN

5 bästa VPN: er som verkligen fungerar med Ubuntu 2020 [+ installationsguide]

 • Stort val av servrar - avblockera alla begränsade tjänster
 • Ständiga förbättringar och tillägg via serviceuppdateringar
 • Detaljerade instruktioner om Ubuntu-installationen
 • Ingen dedikerad Linux-klient - men ändå utmärkt prestanda!

Ett annat hushållsnamn på VPN-scenen, NordVPN har varit känt för sina funktionsrika kunder, utöver ett stort fokus på säkerhet och engagemang för att förbättra servicekvaliteten.

Oavsett om det är affärer eller nöje du är ute efter, denna leverantör har du täckt med över 3 500 servrar och vattentätt integritet tack vare en strikt nollloggningspolicy. De senaste uppdateringarna har också förbättrat VPN: s hastighet, vilket har lett till mycket nära ExpressVPN-territoriet när det gäller serverprestanda.

Du kan välja att installera NordVPN med en terminal-kommandorad eller med Ubuntu Network Manager, liknande ExpressVPN. Tyvärr hittar du inte det lysande gränssnittet du får med Nords Windows-klient, och kill switch-funktionalitet är inte tillgänglig på Linux-distrikt ännu. Bortsett från det fungerar NordVPN felfritt på Ubuntu och du kan förvänta dig en smidig upplevelse varje gång.

De detaljerade instruktionerna leder dig enkelt genom installationen - om du behöver mer personlig hjälp kan NordVPN-support kontaktas när som helst på livechatt eller via e-post / biljett. Sist men inte minst ger pengarna tillbaka-garantin dig upp till 30 dagar för att testa VPN gratis.

NordVPN kan avblockera:

 • Netflix, HBO, Hulu, Showtime, BBC iPlayer, Amazon Prime Video och Sling TV.

Stödjer torrenting:

 • Ja, tillgängliga P2P-specialservrar.

NordVPN fungerar på dessa enheter:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Linux, Chrome och Firefox. Det är också kompatibelt med routrar.

 Prova NordVPN nu! 

3.CyberGhost

Cyberghost

 • 5 700+ pålitliga servrar i över 89 länder
 • Utmärkta installationsguider för Linux
 • Samtidiga anslutningar på upp till 7 enheter

Användare som letar efter banbrytande VPN-funktionalitet för Linux-system bör definitivt ta en närmare titt på Cyberghost. Medan Cyberghost inte har en inbyggd Linux-klient, tillhandahåller de djupgående installationsguider för OpenVPN och PPTPon Ubuntu, såväl som Debian, Chakra och Mint OS.

Om du vill hoppa över den manuella konfigureringen kan du välja CyberGhosts webbläsare-tillägg för Chrome och Firefox. Dessa låter dig växla mellan webbläsare och säkerhetsprotokoll genom att klicka på en knapp. 

CyberGhost packar också en allvarlig stans när det gäller säkerhet, ett stort problem för många Linux-användare. Deras VPN-paket kommer med en strikt no-logs policy, 256-bitars kryptering och alternativet för OpenVPN-, PPTP- eller IPsec / L2TP-protokoll. 

Du kan själv se varför CyberGhost får så stort beröm från riktiga användare genom att testa det riskfritt med en 45-dagars återbetalningsgaranti.

CyberGhost kan avblockera:

 • Dedikerad strömningsprofil med servrar optimerade för: Netflix, BBC iPlayer, Sky Go, Hulu, Comedy Central, Eurosport, ESPN och andra.

Stödjer torrenting:

 • Ja; dedikerad profil visar länder och antal användare.

CyberGhost fungerar på dessa enheter:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Amazon Fire Stick, Android TV, Linux och Chrome.

Prova CyberGhost nu!

4.HMA VPN

HideMyAss VPN!

 • Över 940 servrar i 190+ länder
 • Strikt policy för icke-loggar
 • Problemfri installation - installationsprogrammet gör livet mycket enklare

Med en snygg Linux-klient och ett välbalanserat paket med prestanda och prisvärdhet, HMA är en annan solid VPN för din Ubuntu distro.

HMA erbjuder en strömlinjeformad konfiguration, med en klientinstallatör utan krångel och detaljerade guider på deras supportsidor. Precis som med Windows och Mac-apparna kommer du inte att möta några gränssnittsrelaterade problem, med allt organiserat på ett användarvänligt sätt.

Denna VPN erbjuder robust säkerhet till en bra prispunkt, med imponerande servervariation, noll loggning, DNS-läcksskydd, kryptering av militär kvalitet och mycket mer. Även om det inte är så snabbt som Express eller NordVPN, drar HMA några fasta antal egna. P2P-stöd är också tillgängligt, så att du kan strömma i fred.

Poängen? Om du arbetar med en stram budget, men fortfarande vill ha en ansedd VPN-tjänst med en fantastisk track record, har du hittat din leverantör i HMA

HMA kan avblockera: 

 • Netflix, BBC iPlayer.

Stödjer torrenting:

 • P2P-trafik är tillåten på utsedda höghastighetsserver.

HMA fungerar på dessa enheter:

 •  Windows, macOS, Linux, Android, iOS, routrar.

Prova HMA nu!

5. PrivatVPN

5 bästa VPN: er som verkligen fungerar med Ubuntu 2020 [+ installationsguide]

 • Kompakt, men kapabel
 • Utmärkt integritet - egen infrastruktur och strikt noll-loggar policy
 • Snabba hastigheter och "less-is-more" servernätverk
 • Ingen egen klient - OpenVPN-konfigurering via Network Manager krävs

Trots sitt mindre servernätverk, PrivateVPN har vunnit sina användare tack vare bra prestanda och garanterad integritet.

Att göra VPN-arbetet på Ubuntu är enkelt nog, även om du måste gå tillbaka till Network Manager för OpenVPN-konfigurationen. Bristen på en inbyggd Linux-app är inte idealisk, men PrivateVPN har visat sig vara tillräckligt säkert även om vissa avancerade funktioner saknas (kill switch).

På uppåtsidan imponerar denna VPN med stora hastigheter och inga problem med sekretess. Det senare förstärks ytterligare av PrivateVPN som äger alla dess avgörande infrastrukturer - ingen server "outsourcing" betyder alltid bättre säkerhet för användaren.

Med solid kryptering, utmärkta servrar och anständigt stöd (tyvärr inte tillgängligt dygnet runt) kan PrivateVPN hantera allt du kastar sig - från innehållsblockering till surfing i fullständig sekretess - till ett mycket rimligt pris. Definitivt ge det en gå; om du hittar att du letar efter något annat täcks du av 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

PrivateVPN kan avblockera:

 • Netflix, Hulu, HBO, Hotstar, Amazon Prime Video och BBC iPlayer.

Stödjer torrenting:

 • Ja, alla servrar stöder P2P-aktivitet; lista över P2P-optimerade servrar som är tillgängliga via appen.

PrivateVPN fungerar på dessa enheter:

 • Windows, macOS, Android och iOS.

Prova PrivateVPN nu! 

Få det bästa för din integritet med en Ubuntu VPN

Att hitta en topphylla VPN för Linux-baserade system kan vara en utmaning - med det sagt finns det leverantörer som är dedikerade till att erbjuda en högkvalitativ tjänst över alla plattformar som stöds. Vi hoppas att vår lista hjälper dig att göra rätt val för din Ubuntu-maskin. Lycka till!

Tyckte du att den här artikeln var användbar? Glöm inte att dela det med andra ivrige Ubuntu-användare på jakt efter en pålitlig VPN!

Kör inte Ubuntu? Se till att kolla in våra bästa VPN för Linux, med ett bredare utbud av distributioner!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me