5 bästa VPN för Finland – för säkerhet, strömning och hastigheter 2020

Finland är inte ett land där du behöver oroa dig för censur. kan du enkelt komma åt Google, Facebook, YouTube och mer.

Men det finns några saker du inte kan göra i Finland. Till exempel, det är olagligt att torrent. Och - vara som du är i Finland - kommer du inte kunna se tv-program eller strömma geoblockerat innehåll, som på Netflix och BBC.

Lyckligtvis, en VPN kan hjälpa dig med det. Förutom för att säkra din internetanslutning (som kan skydda dig från hackare, virus och myndighetsövervakning) kan en VPN ändra din IP-adress och ge dig tillgång till tusentals webbplatser från hela världen.

Men med så många VPN på marknaden, hur vet du vilka som är de bästa VPN: erna för Finland? Våra experter sätter ihop en lista över de fem bästa VPN: erna för Finland. Dessa VPN har alla en rad servrar i olika länder, inklusive Finland, vilket ger dig säker tillgång till strömningsleverantörer som Elisa Vihde och gratis sändningskanaler som Areena.

Dessa VPN kan också komma åt Netflix och BBC iPlayer, och de tillåter strömning på några av deras servrar. Vi hittade till och med några utmärkta VPN: er som erbjuder tjänster på finska! Och för de VPN som inte gör det allt så enkelt att installera och användarvänligt, du har inga problem med att använda dem.

Vi guider dig om vad du ska leta efter i ett VPN, men du kan också hoppa ner till listan om du vill komma igång.

En VPN kan hjälpa dig att spela, strömma och mycket mer! 

Som vi nämnde ovan, medan det inte finns mycket censur i Finland, det finns andra saker som är olagliga. En av dem är torrenting.

Finland verkställer inte helt sin reglering utan ström, men människor har fått böter tidigare för att ha laddat ner upphovsrättsinnehåll. Om du är i Finland och vill torrent är det bäst att använda ett VPN.

En annan anledning till att använda ett VPN i Finland är om du vill strömma innehåll som bara är tillgängligt någon annanstans. Finland har bara cirka 40% av Netflix TV-program och filmer som finns tillgängliga i USA. På samma sätt, om du reser utomlands från Finland och vill strömma på Elisa Vihde, kan en VPN med servrar i Finland hjälpa dig.

Förutom dessa funktioner, en VPN är ett utmärkt sätt att hjälpa till att säkra din internetanslutning och skydda dina data.

Så här ska du leta efter i ett VPN för Finland:

 • Ett antal servrar i olika länder. Ett stort antal servrar översätter generellt till snabbare hastigheter och fler platser du kan ansluta till.
 • Servrar i Finland. Om du vill ansluta till finska webbplatser kommer du att behöva en server i Finland. Att ha servrar inom nära håll kan dessutom öka din hastighet.
 • Tillåtelse till torrent. Inte alla VPN tillåter torrenting på sina servrar, medan andra VPN tillåter bara torrenting på specifika servrar. Om detta är ett av dina mål med att använda ett VPN, se till att du kan torrent utan att bli böter eller förlora din VPN-licens.
 • Tillgång till geoblockerat innehåll. Netflix, BBC och andra streamingwebbplatser upptäcker VPN och blockerar din anslutning om de märker att du använder en. Det finns emellertid vissa VPN-er som vet hur man kan komma runt dessa begränsningar. För att se till att dina strömmningsfunktioner inte är begränsade, leta efter ett VPN som framgångsrikt har blockerat dessa webbplatser.
 • Bra kundsupport. Detta är förmodligen en av de mest förbises funktionerna i ett VPN, men det är en viktig funktion. Om du har problem med att ansluta, om en webbplats är blockerad eller om ditt VPN på något sätt inte fungerar, vill du ha tillgänglig kundsupport som hjälper. Välj ett VPN som har kundsupport dygnet runt, helst via livechatt. Bonus om de har stöd på finska (en av VPN: n nedan gör!).
 • En gratis prövning eller återbetalningsgaranti. Du vill inte köpa något utan att testa det först. Se till att du kan få en återbetalning eller prova VPN först innan du börjar.

Nu när du vet vad du ska leta efter är det dags att titta på de bästa VPN: n för Finland.

Finlands bästa VPN

1. NordVPN

VPN: s nummer 1 för Finland

NordVPN-enheter

 • 37 servrar inom Finland
 • Utmärkt kundsupport dygnet runt.
 • Snabba hastigheter och stabila anslutningar
 • 30-dagars återbetalningsgaranti

NordVPN erbjuder oslagbara säkerhetsfunktioner, inklusive 2048-bitars AES-kryptering, ett val av säkerhetsprotokoll, dubbel VPN och DNS-läckskydd. Detta innebär att du kan lita på att din anslutning är säker. NordVPN tillåter också att strömma på några av sina 4000+ servrar, och det är en av få topp-VPN-tjänster som fortfarande kan kringgå geo-blocken på amerikanska Netflix. Slutligen, dess stränga policy för icke-loggning säkerställer att dina data och information förblir säker.

NordVPN kan avblockera:

 • Netflix, HBO, Hulu, Showtime, BBC iPlayer, Amazon Prime Video och Sling TV.

Stödjer torrenting:

 • Ja, tillgängliga P2P-specialservrar.

NordVPN fungerar på dessa enheter:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Linux, Chrome och Firefox. Det är också kompatibelt med routrar.

Se erbjudanden Läs recensioner

2. ExpressVPN

Den snabbaste VPN med support på finska

ExpressVPN-fördelar

 • Över 1 500 servrar i 148 länder, inklusive Finland
 • Stort utbud av säkerhetsprotokoll och funktioner för att hålla din anslutning säker
 • Strikt ingen loggningspolicy säkerställer anonymitet
 • 30-dagars pengarna tillbaka-garanti

En av de snabbaste VPN: n som finns, ExpressVPN gör det möjligt för användare att få åtkomst till geobegränsat innehåll från hela världen, inklusive amerikanska Netflix. Den delade tunnelfunktionen innebär att användare säkert kan kontrollera sitt bankkonto i Finland med en finsk server medan de söker efter strömmat innehåll i USA utan att kompromissa med säkerheten eller integriteten. Webbläsare-tillägg ger ytterligare en säkerhetsnivå tillsammans med 256-bitars AES-säkerhet, DNS / IPv6-läcksskydd och en kill-switch.

ExpressVPN har servrar inom Finland som stöder ett antal säkerhetsprotokoll inklusive OpenVPN, L2TP / IPsec och PPTP. Bäst av allt, ExpressVPN erbjuder kundsupport på finska, så du kommer inte att ha några problem med att navigera på webbplatsen eller produkten.

ExpressVPN kan avblockera:

 • Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV, DAZN och BBC iPlayer.

Stödjer torrenting:

 • Ja, alla servrar stöder P2P-aktivitet.

ExpressVPN fungerar på dessa enheter:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Linux, Chrome och Firefox. Den erbjuder också en app för användning med vissa routrar.

Se erbjudanden Läs recensioner

3. Trust.Zone

Lätt att använda VPN som stöder P2P

5 bästa VPN för Finland - för säkerhet, strömning och hastigheter 2020

 • Stödjer torrenting och P2P-aktiviteter
 • Kan kringgå geoblockering, inklusive Netflix
 • 130 servrar i 32 länder
 • Enkelt gränssnitt med mer detaljerade alternativ för avancerade användare

Trust.Zone är en av mest användarvänliga VPN-er tillgängliga som fortfarande kan kringgå Netflix geo-block. Trust.Zone har inte det största servernätverket med knappt 130 servrar i 32 länder, inklusive en i Finland, men dess toppmoderna kryptering och strikta loggningspolitik mer än att kompensera för detta. 256-bitars AES-kryptering, kill-switch och valet av antingen OpenVPN eller L2TP över IPSec säkerställer att din anslutning är privat och säker.

Trust.Zone stöder torrenting och P2P-anslutningar över sina servrar och erbjuder anonyma betalningsalternativ, till exempel Bitcoin, för att säkerställa din integritet från det ögonblick du registrerar dig. Trust.Zone erbjuder en 3-dagars kostnadsfri provperiod, samt en 10-dagars återbetalningsgaranti, så du kan vara säker på att det är rätt VPN för dig.

Trust.Zone kan avblockera:

 • Netflix

Stödjer torrenting:

 • Ja, P2P-anslutningar tillåtna

Trust.Zone fungerar på dessa enheter:

 • Windows, MacOS, iOS, Android, Linux, AppleTV, Amazon Fire TV, Chromecast, Nintendo, PlayStation, Roku, Xbox

Se erbjudanden Läs recensioner

4. CyberGhost

Stort antal servrar i Finland

5 bästa VPN för Finland - för säkerhet, strömning och hastigheter 2020

 • Över 3 700 servrar tillgängliga med 12 tillgängliga i Finland
 • Spännande och strömmande tillåtet på dedikerade servrar
 • Enkel att använda plattform och gränssnitt
 • Sju samtidiga anslutningar innebär att användare kan skydda alla sina enheter på en licens.

Cyberghost har verkligen ökat deras prestanda och produkt under de senaste två åren. Företaget fortsätter att utöka sitt servernätverk (över 1 300 tillgängliga!) Med 12 tillgängliga i Finland. Dessutom CyberGhost fungerar över ett brett spektrum av operativsystem och ger sju samtidiga anslutningar per licens - det är många enheter att använda på en gång. 256-bitars AES-kryptering, DNS- och IP-läcksskydd och en automatisk dödsbrytare säkerställer att anslutningarna är säkra och privata.

CyberGhost också gör det möjligt för användare att få åtkomst till geobegränsat innehåll, inklusive Netflix och Hulu från USA, och den har dedikerade servrar för fildelning och torrenting.

CyberGhost kan avblockera:

 • Dedikerad strömningsprofil med servrar optimerade för: Netflix, BBC iPlayer, Sky Go, Hulu, Comedy Central, Eurosport, ESPN och andra.

Stödjer torrenting:

 • Ja; dedikerad profil visar länder och antal användare.

CyberGhost fungerar på dessa enheter:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Amazon Fire Stick, Android TV, Linux och Chrome.

Se erbjudanden Läs recensioner

5. PrivatVPN

En solid, grundläggande VPN som uppfyller alla dina behov

5 bästa VPN för Finland - för säkerhet, strömning och hastigheter 2020

 • Perfekt för streaming
 • Inga bandbredd eller användningsbegränsningar.
 • Tillgänglig kundservicestöd och lättlästa konfigurationsguider.
 • 56 servrar över hela världen, inklusive Finland

Medan PrivateVPN kanske inte har de flesta servrar, det har platser över hela världen, inklusive Finland. Detta gör det möjligt att avblockera geobegränsat innehåll och strömma innehåll, inklusive från finska strömningstjänster, i snabba hastigheter. den stöder en rad protokoll, inklusive OpenVPN, som ger den bästa möjliga säkra anslutningen. Detta ser till att din information är säker oavsett om du ansluter till användare i kraftigt censurerade länder som Ryssland eller laddar ner torrenter i Finland. Användare drar också nytta av obegränsad bandbredd och nedladdning.

PrivateVPN kan avblockera:

 • Netflix, Hulu, HBO, Hotstar, Amazon Prime Video och BBC iPlayer.

Stödjer torrenting:

 • Ja, alla servrar stöder P2P-aktivitet; lista över P2P-optimerade servrar som är tillgängliga via appen.

PrivateVPN fungerar på dessa enheter:

 • Windows, macOS, Android och iOS.

Se erbjudanden Läs recensioner

När du väljer ett VPN för användning i Finland bör säkerhet och integritet vara högst upp i din lista med behov. Alla VPN på vår lista ger dessa och mycket mer. De erbjuder alla pengar tillbaka-garantier så att du kan hitta rätt VPN för dina behov.

Läs vår VPN-guide för att lära dig mer om varför du ska investera i ett VPN, oavsett om du ansluter från Finland eller någon annanstans över hela världen. Klicka här om du vill se andra fantastiska VPN-alternativ.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me