5 GRATIS säkrare alternativ till Onavo VPN 2020


Det finns inget som en gratis lunch - och det gäller även VPN.

Facebooks gratis VPN-tjänst, Onavo, har officiellt lagt ned efter en chockerande integritetsskandal.

Onavo tillät Facebook att spåra sina användares surfaktivitet och övervaka tiden dess användare har spenderat på olika appar. Denna information informerade Facebooks affärsmodell och ledde till förvärvet av WhatsApp.  

Detta är ett starkt exempel på varför många gratis VPN kan inte lita på för att hålla din information privat och säker. Men, det finns fortfarande några pålitliga leverantörer där ute.

Om du behöver en gratis VPN som inte spårar dina data eller säljer dem till Facebook, titta på leverantörerna nedan. De är gratis, säkra och inte anslutna till sociala medie-appar eller marknadsundersökningsföretag.

De bästa gratisalternativen till Onavo VPN 

1. Editor's Choice: NordVPN

NordVPN-enheter

Jag kommer att släppa in en liten hemlighet: visste du det du kan få den mest populära premium-VPN gratis? Här är hur.

NordVPN är marknadens bästa premium-VPN och kommer med en 30-dagars återbetalningsgaranti.

När du har registrerat ett konto kan du göra det prova det riskfritt och begär återbetalning inom 30 dagar. Det här är perfekt om du vill testa en ny tjänst eller om du bara behöver ett VPN under en kort tid.

Med NordVPN kommer du att njuta obegränsad bandbredd på blixtsnabba servrar över hela jorden. Dess säkerhetsfunktioner på militär nivå kommer att säkerställa total anonymitet medan du surfar.

NordVPN kan till och med kringgå VPN-block till låsa upp Netflix och andra streamingtjänster. 

Om du är ny på VPN är NordVPN perfekt för dig. Dess en av de mest användarvänliga VPN: erna tillgängliga, och det är otroligt enkelt att konfigurera. Det kommer även att automatiskt välja de bästa inställningarna för din anslutning baserat på dina behov. Och om du någonsin stöter på problem kan du få omedelbar hjälp av det Supporttjänst 24/7 livechatt. Och detta är bara några av anledningarna till att användare älskar NordVPN!

NordVPN kan avblockera:

  • Netflix, HBO, Hulu, Showtime, BBC iPlayer, Amazon Prime Video och Sling TV.

Stödjer torrenting:

  • Ja, tillgängliga P2P-specialservrar.

NordVPN fungerar på dessa enheter:

  • Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Linux, Chrome och Firefox. Det är också kompatibelt med routrar.

Kom igång med NordVPN

2. ZenMate

5 GRATIS säkrare alternativ till Onavo VPN 2020

Senast bara ExpressVPN erbjuder ZenMate en av minst begränsande gratis VPN-tjänster.

Även om din hastighet är begränsad till 2 MB / s, det finns inga datagränser. Så till skillnad från de flesta gratis VPN-er behöver du aldrig vänta på att ditt konto återställs innan du kan fortsätta ditt Netflix-maraton.

Alla ZenMate-paket erbjuder top-of-the-line kryptering och a omfattande NAT-brandvägg för att hålla hackare borta från din personliga information. Ett gratis konto ger dig tillgång till servrar i Tyskland, Hong Kong, USA och Rumänien, men du måste uppgradera till ett premiumkonto för att låsa upp extra servrar.

Här är de goda nyheterna: varje gratis konto har ett 7-dagars gratisversion av ZenMate Premium så du kan prova dess kraftfulla, funktionsrika VPN-tjänst för dig själv. Men ta inte bara vårt ord för det. Kolla in vad verkliga användare säger om ZenMate här.

Kom igång med ZenMate

3. Windscribe

Windscribe-enheter

Windscribe är en av de mest populära VPN-leverantörerna, och det är lätt att se varför. Det ger 10 GB gratis data varje månad och ägnas åt att skydda din integritet och online-frihet.

Windscribe erbjuder några imponerande funktioner som du inte ofta ser med gratis VPN, som ad och tracker blockerare som är inbyggd i dess webbläsarutvidgningar.

Tyvärr kan Windscribes gratisversion inte kringgå anti-VPN-teknik. Så om du vill avblockera innehåll från tjänster som Netflix och Hulu måste du uppgradera till budgetvänlig premiumversion. Med Windscribe Pro kommer du också att njuta av obegränsad data och tillgång till servrar i över 60 länder.

Kom igång med Windscribe

4. ProtonVPN

5 GRATIS säkrare alternativ till Onavo VPN 2020

Schweizbaserade ProtonVPN-erbjudanden en av de rikaste gratis VPN-planerna, och det har alla pratat.

Dessutom militär klass security, dess Secure Core-teknik leder din trafik genom flera servrar innan den lämnar nätverket.

Gratisversionen erbjuder okort data och höga hastigheter, så att du kan bläddra och strömma till ditt hjärtas innehåll. Du kan dock bara ansluta till servrar i tre olika länder. För en större variation måste du uppgradera till en av sina premiumplaner.

Lyckligtvis har varje ny användare rätt till 7-dagars gratisversion av ProtonVPN Plus, så du kan prova det själv gratis. Som premiumanvändare kommer du att njuta av högre hastigheter och möjligheten att skydda flera enheter samtidigt.

Kom igång med ProtonVPN

5. Hotspot Shield

hotspot-skärmanordningar

Populär premium-VPN-leverantör, Hotspot Shield, erbjuder också en fantastisk gratis plan.

Hotspot Shields gratis konto skyddar dina data med samma militär säkerhet som sina premiumkunder.

Det är en av de snabbaste tjänsterna, men det överför data till 500 MB per dag. Detta räcker för att surfa, skicka e-post och uppdatera Facebook, men om du behöver en VPN för strömning måste du uppgradera.

Den goda nyheten är att dess betalda planer är mycket prisvärda. I likhet med ExpressVPN får alla premiumabonnenter en generös 45-dagars återbetalningsgaranti. Detta innebär att du kan prova det riskfritt för att se om det är rätt VPN för dig.

Kom igång med Hotspot Shield

Sammanfattning

Med så många gratis VPN på marknaden är det svårt att veta vilka leverantörer som är pålitliga.

Tjänsterna på vår lista är säkra, säkra och 100% gratis. Bäst av allt är att de inte är anslutna till Facebook och de kommer inte att tjäna på dina privata uppgifter.

Är fortfarande inte säker på vilket VPN du vill använda? Vi rekommenderar att du utnyttjar NordVPNs 30-dagars återbetalningsgaranti för att testa vad en premiumtjänst kan göra.

Kom igång med NordVPN nu!

Vidare läsning

Du behöver inte betala för ett bra VPN, men du måste vara försiktig med vilken tjänst du litar på. Här är varför vissa gratis VPN-leverantörer är helt farliga att använda.

Letar du efter det bästa gratis VPN för din Mac? Sök inte mer! Kolla in våra experts bästa rekommendationer för Mac.

Eller kanske du efter en mer lätt lösning? Ta en titt på de bästa gratis VPN-förlängningarna för Chrome.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me