Bästa proxy-tjänster 2020


Om du har tittat på sätt att göra det skydda din integritet online eller kringgå brandväggar och censur, du kanske har presenterats med två olika alternativ: en proxy eller ett VPN.

Medan både proxy och VPN fungerar på mycket liknande sätt har de det några avgörande skillnader som du bör ta hänsyn till innan du väljer mellan dem.

Den här guiden kommer att berätta vad en proxy är, hur den fungerar och hur den skiljer sig från ett VPN, samt titta på några av de bästa tillgängliga proxyalternativen.

Vad är en proxy?

En proxyservice fungerar som mellanhand mellan din webbläsare och en webbplats av omdirigera din trafik via en proxyserver.

Genom att fungera som en mellanhand mellan dig och den webbplats du har åtkomst till är proxy effektivt döljer din IP-adress och presenterar sina egna. Det här är otroligt användbart när det gäller geo-spoofing, eller lura webbplatser att tro att du är baserad på en annan plats.

Ibland, innehåll online kan geoblockeras. Detta kan gälla allt från TV-program som påverkas av licensbegränsningar till webbplatser som har varit censureras av statliga brandväggar.

Om du vill komma åt detta innehåll från ett land eller plats där det har blockerats, måste du förfalska din IP-adress. Genom att omdirigera din trafik via en proxyserver på en annan plats verkar du ha åtkomst till internet från den platsen istället för din egen - därmed förbi alla geo-begränsningar som gäller för din plats.

Det finns två olika typer av proxy:

  • HTTP - Den ursprungliga och vanligaste formen av proxy, HTTP fungerar med webbaserad trafik med HTTP-protokollet. HTTP-proxy kan förstå de data som den filtrerar, vilket ger det gott om funktionalitet.
  • STRUMPOR -SOCKS-proxy är ett enklare protokoll som bara utbyter data snarare än åtkomst till det. SOCKS har inte förmågan att förstå data och är därför kompatibla med någon form av trafik. Även om detta gör det användbart för aktiviteter som torrenting, kan SOCKS ibland vara långsammare än HTTP.

Proxy vs VPN

VPN: er fungerar på ett mycket liknande sätt som en proxy. En VPN kommer också att maskera din IP-adress genom att omdirigera dina data via en privat server på en annan plats.

Det finns dock en viktig skillnad. Förutom att dölja din IP-adress, en VPN krypterar all din trafik när du använder tjänsten. En proxy kan inte kryptera dina data, vilket gör det mycket mindre säkert än ett VPN.

Utan kryptering, en proxy kan inte skydda din integritet - det kan bara förfalska din plats.

Detta är särskilt relevant när det gäller gratis proxyer. Gratis proxyer är inte säkra och lita ofta på tung reklam för att tjäna intäkter. Oavkryssade annonser kan vara sårbar för infogning av skadlig kod, lämnar dig och dina data exponerade.

Gratis proxyer kan också utsättas för tung trafik, vilket gör dem långsamt och svårt.

En annan skillnad mellan VPN och proxyer är den VPN skyddar all trafik på din internetanslutning, oavsett applikation. När du använder ett VPN kan du surfa på internet i din webbläsare eller använda en torrentklient och all denna aktivitet kommer att vara automatiskt skyddad.

Proxies fungerar bara med en applikation i taget och måste konfigureras för varje separat applikation du vill skydda.

Så varför väljer människor att använda en proxy istället för ett VPN??

Eftersom en proxy endast täcker en applikation i taget snarare än hela din anslutning, är det kan vara snabbare än ett VPN. Om du bara utför en lågriskaktivitet som geo-spoofing för att se en show som inte finns i ditt land, kan en proxy vara ett genomförbart alternativ.

Men om du letar efter regeringscensur eller utför någon annan aktivitet som du inte vill ha att spåras, loggas eller spioneras på, ett VPN är ett mycket säkrare alternativ.

Tänk på att många strömningswebbplatser också är skickliga på att upptäcka proxytjänster. De flesta proxyer är inte tillräckligt kraftfulla för att kringgå strikta geobegränsningar så du kanske tycker att du behöver använda ett VPN ändå.

De bästa proxytjänsterna

Det säkraste alternativet är att prenumerera på ett VPN som också erbjuder en proxytjänst som en del av ditt prenumeration. På det sättet kan du skydda dig med VPN och växla till att använda proxy när du snabbt och enkelt vill utföra lågriskaktiviteter.

Här är några av våra bästa rekommendationer för VPN-tjänster som erbjuder proxy:

NordVPN

NordVPN för Bulgarier

Förutom att vara vår högst rankade VPN, NordVPN stöder HTTP-proxy och inkluderar till och med djupgående guider för proxyinställning i olika webbläsare.

När du inte använder proxy skyddas du av kryptering av militär kvalitet och innovativ CyberSec-programvara utformad för att skydda dig mot skadlig programvara och annonser.

Ett stort nätverk av 5 200+ servrar i 60 länder ger dig hastigheter så snabbt att du kanske inte märker skillnaden mellan att använda VPN och proxy ändå. Se själv med en 30-dagars återbetalningsgaranti.

Skaffa NordVPN Proxy nu

PrivateVPN

PrivatVPN för Bulgarien

2015 meddelade PrivateVPN att det skulle stöder nu HTTP-proxy. Allt du behöver göra är att konfigurera ditt valda program med hjälp av PrivateVPN-serverlistan.

Förutom att erbjuda en proxy är PrivateVPN det enkelt, prisvärd och användarvänligt, med intuitiva appar över alla större plattformar och enheter.

VPN-tjänsten är också extremt fokuserad på säkerhet med AES 256-bitars kryptering som kommer att hålla dina data privata när du behöver något lite mer robust än en proxy. Se vad riktiga användare har att säga om PrivateVPN eller prova det själv med en 7-dagars gratisversion eller 30-dagars återbetalningsgaranti.

Skaffa PrivateVPN Proxy nu

IPVanish

ipVanish-enheter

Medan NordVPN och PrivateVPN båda erbjuder HTTP-proxy, är IPVanish en av de enda VPN som erbjuder en dedikerad SOCKS5-proxyserver. Här hittar du en komplett guide för att konfigurera IPVanish SOCKS5-proxy.

Förutom proxyn har IPVanish ett anständigt nätverk av 1 300+ servrar på 75+ platser, stora hastigheter och anonym torrenting med en strikt ingen loggar politik trots sitt amerikanska högkvarter.

Våra användare har rapporterat problem med IPVanish: s spärrfunktioner men applåderar VPN för det snabba hastigheter och 7-dagars pengarna-tillbaka garanti.

Skaffa IPVanish Proxy nu

Om du verkligen inte vill betala och inte är orolig för riskerna med att använda en gratistjänst är det några betrodda gratis proxyleverantörer:

Cyberghost - CyberGhost erbjuder en gratis proxy-webbläsarförlängning för Firefox och Chrome.

Hotspot Shield - Hotspot Shields gratis proxy är kompatibel med alla iOS- och Android-enheter.

Sammanfattning och vidare läsning

Om du bara letar efter en snabbt och enkelt sätt att förfalska din IP-adress, en proxy kan vara en bra lösning.

Men med så många av bästa VPN: er som nu erbjuder snabba hastigheter, vi tvivlar på att du kan se skillnaden mellan att använda en proxy och en av våra rekommenderade snabbaste VPN: er.

När du tänker på extra skydd och integritet som kommer med att använda ett VPN, verkar det verkligen vara det föredragna alternativet.

Om du har ändrat tanken och hellre vill streama dina favoritprogram med ett VPN, är här vår sammanfattning av de bästa VPN: erna för Netflix.

Letar du efter råd om strömning? Kolla in vår guide för att strömma anonymt och säkert.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me