Biowatch – Säkra dina tillgångar med venigenkänning

Vad är bakgrunden bakom Biowatch?

Det hela började 1985 när min medgrundare Joseph Rice uppfann teknik för erkännande av ven. Det var en ny metod för biometrisk igenkänning, som liknar fingeravtryckets biometriker kunde känna igen människor genom deras unika form.

Rice patenterade denna nya biometriska och inom detta patent beskrev han konceptet med en biometrisk klocka, som validerar biometrisk aktivering efter erkännande av ett unikt handledsmönster. Så snart klockan tas av användarens handled, inaktiveras alla dess funktioner omedelbart.

Ett år efter att jag började studera venbiometri för min doktorsexamen i Schweiz, kom jag över Rice's patent. När jag upptäckte konceptet med en biometrisk klocka (alias Biowatch), bestämde jag mig för att ringa Joe, som berättade att han letade efter en ung person som kunde förvandla detta koncept till en livskraftig produkt. Så småningom bestämde jag mig för att sluta doktorsexamen och starta ett företag med Joe som medstiftare.

Så vad är Biowatch exakt?

Vi pratar om en biometrisk klocka som endast är aktiv när den bärs av användaren. Den har en miniatyrkamera som är så liten att den passar in i klockremmen. Vi hade några utmaningar med att ta bilder av venerna när klockan är på handleden. Så småningom utvecklade vi en lösning där bilden tas precis innan klockan placeras på huden, vilket gör att hela arrayen kan identifieras. Därifrån och framåt hålls klockan aktiverad av närhet till bärarens handled och kommer endast att inaktiveras när den tas av.

Med tanke på detta koncept kan du ytterligare använda den pålitliga enheten för att autentisera var som helst. Du behöver inte aktivt verifiera genom att ange lösenord eller visa ditt fingeravtryck; klockan är tillförlitlig och kan verifiera på din vägnar, och bara du kan aktivera den.

Offentliga eller privata nycklar kan lagras inuti klockan men gör också en fullständig krypterings-dekrypteringslösning. Lösenorden kan vara starkare eftersom du inte behöver komma ihåg dem och de ändras regelbundet så att du får mer säkerhet och mer bekvämlighet.

Biowatch kan också användas som en andra faktorautentisering - bara med din klocka på. Du kommer inte att bli ombedd att få ett SMS, ange koden och allt det krångel; Det är en verklig lösning för lösenordsfritt liv.

Biowatch-spännet har designats om för att vara värd för en modulär vene-läsare som är så liten att du inte ens ser det efter att du har stängt spännet. Denna venläsare kan anslutas till en schweizisk klocka, äppleklocka eller vilken annan klocka du använder.

Hur ansluter du Biowatch till andra komponenter, till exempel en bil, ett filsystem eller ett betalkort?

Vi utvecklar för närvarande maskinvarudelen av produkten men kommer snart att exponera ett öppet API för tredje part så att de kan utveckla kompatibla användningsfall. Ganska som TouchID för iPhone. Detta sagt, vi utvecklar också användningsfall av oss själva eller i partnerskap med klienter så den enhet eller tjänst som du vill koppla ihop med din Biowatch kommer att vara nativt Biowatch redo.

Vad händer om en Biowatch går förlorad, stulen eller hackad?

För det första, om din Biowatch stulas fysiskt, kan du vara säker på att den kommer att förbli säker eftersom den är baserad på ditt venmönster. Det är inte något som är lättillgängligt. Det finns ingen databas med dina venmönster som kan utnyttjas för att angripa enheten med, och att göra en falsk handled är mycket svårt på grund av den pulserande / levande aspekten av biometri.

Oberoende från det biometriska lagret innebär att hacking av hårdvaran hacking ett Secure Element med militär skydd. Det är här alla användaruppgifter som lösenord, kryptografiska nycklar eller kreditkort lagras.

Vem är din typiska klient?

Vår primära målgrupp är företagskunder, eftersom de kan dra stor nytta av bekvämligheten och säkerheten för vår enhet genom att smälta både märken och lösenord. Det finns en ökande efterfrågan på cybersäkerhetslösningar som är lätta att komma åt och distribuera. Det är också ett trevligt tillfälle för oss att få dem att älska produkten så mycket att de vill att deras slutanvändare ska dra nytta av en sådan enhet också, bygga kompatibilitet med sina egna användningsfall, som e-bankåtkomst, betalningar eller bilnycklar.

Mycket kritik har lagts på att Biometric ID är en regerings sätt att ”spionera” på sina medborgare. Vad tycker du om det?

Det finns ett enormt problem med biometri främst på grund av hur det görs idag. Det handlar om att ge upp dina biometriska uppgifter här och där, från regeringens databas, till din arbetsgivare, återförsäljare och till och med världen med ditt ansikte, iris och röstspridning på internet. Det väcker oro för integritet och det kommer med fler och fler begränsningar för företag när de hanterar biometriska uppgifter om anställda eller slutanvändare.

Biowatch är annorlunda eftersom vi inte lagrar eller ber om att lagra en databas med biometriska mallar. De biometriska uppgifterna lagras lokalt i det bärbara och utbyts aldrig till utsidan. Det handlar om standardverifieringsprotokoll när det gäller att interagera med kortläsare, bärbara datorer, webbplatser och anslutna objekt.

Allt annat du vill att vpnMentor-läsare ska veta om?

ja! Biowatch finns för närvarande inte på marknaden, men vi är redo och letar efter investerare för att industrialisera våra prototyper. Vi är också öppna för IT-experter att ge Biowatch ett försök och bekanta sig med konceptet.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me