BullGuard – Skydda dina datorer, hemnätverk, smarttelefoner, surfplattor och det viktigaste av dig!


Med att cyberbrottslingar blir allt mer sofistikerade när det gäller att få tillgång till alla våra anslutna enheter och personuppgifter, kan den traditionella antivirusmetoden helt enkelt inte hålla jämna steg med att känna igen och stoppa den ständiga uppkomsten av nya hot. Vi satte oss med BullGuards VD Paul Lipman för att prata om deras nästa generations motor och hur det kontinuerligt lär sig att identifiera dessa skadliga filer för att hålla våra enheter, identiteter och familjer säkra.

Berätta lite om din cybersäkerhetsbakgrund och nuvarande position på BullGuard.

Jag tycker att cybersäkerhet ständigt är fascinerande och utmanande! Jag har varit i branschen i över ett decennium på företag vars fokus sträcker sig från konsumentens endpoint-säkerhet till enterprise cloud-säkerhet. Jag gick med i BullGuard för ett par år sedan med det uttryckliga målet att ta den in i den nya, växande och betydande marknaden för cybersäkerhet för konsumenthemmet.

Vilka är några av dagens stora onlinehot och hur kan de kompromissa med en dator eller ett nätverk?

Det troligtvis det mest betydande onlinehotet mot konsumenternas datorer och allt fler anslutna enheter är ransomware, när en internetkriminell hackar in sig i en enhet, krypterar eller blockerar en användare från sina egna data och kräver en lösen för att returnera den. Även om de flesta inte kommer att ge efter för ransomware-hot när de kommer att återställa sina data från en säkerhetskopia eller molnet, är det fortfarande mycket lukrativt och nästan omöjligt att spåra. Det traditionella antivirusmetoden kan helt enkelt inte hålla jämna steg eftersom kombinationen av en nolldagars attack med en ransomware-nyttolast är mycket utmanande att förhindra, och jag talar lite senare om hur vi gör det på BullGuard.

Jag tror att det andra väsentliga, framväxande hotet på nätet är attacker mot tingenes internet, till exempel smartphones, anslutna babymonitorer, termostater, musiksystem, etc. De flesta av dessa produkter har liten eller ingen säkerhetsskydd, vilket gör dem öppna för att hoppa av poäng för skadlig åtkomst till hemnätverket. I våra laboratorier har vi till och med sett hackare komma in i larmsystem i hemmet och avväxla dem på distans. Tyvärr kommer vi att se mer av detta.

BullGuard - Skydda dina datorer, hemnätverk, smarttelefoner, surfplattor och det viktigaste av dig!

Vilka produkter erbjuder BullGuard för att hålla användarnas datorer och information säker?

Våra produkter för PC, smartphone och surfplatta sträcker sig från de mest lätta antivirusapplikationerna till en fullt utrustad internet-säkerhetssvit som inkluderar identitetsskydd, föräldrakontroll, teknik för att förbättra och optimera datorns prestanda och skanna hela nätverk för potentiella sårbarheter och hot.

Vi erbjuder också Dojo av BullGuard (https://dojo.bullguard.com/) som säkrar hemnätverk och alla anslutna enheter, oavsett vilka enheter de kan vara. Så även en ansluten smartlås, smart termostat etc. är skyddad mot attacker.

BullGuard - Skydda dina datorer, hemnätverk, smarttelefoner, surfplattor och det viktigaste av dig!

Jag märker att många av dina sviter inkluderar både programvara mot skadlig programvara och en brandvägg. Vad är skillnaderna mellan de två och varför en användare skulle behöva båda?

Brandväggar och programvara mot skadlig programvara har olika syften. Den bästa analogin är att ha en låst grind på framsidan av din fastighet och sedan ett lås på ytterdörren till ditt hus. Du vill stoppa skurkarna vid grinden, men om de klarar det, vill du säkert stoppa dem vid dörren. En brandvägg är den låsta främre grinden, skiljedomaren för god trafik / dålig trafik som kommer in och lämnar datorn och det kommer att blockera inkommande anslutningar från skadliga IP-adresser. Men det finns sätt som skadliga filer och processer kan kringgå en brandvägg, till exempel ett e-postmeddelande med en skadlig bilaga, ett infekterat USB-minne eller ett nedladdat program som ser ut som legitimt men är infekterat. Den anti-skadliga komponenten är den låsta ytterdörren som kommer att upptäcka dessa filer och stoppa dem döda i deras spår. Så du behöver verkligen båda skyddslagen.

Hur håller BullGuards identitetsskydd kundens personliga information säkert?

Vi skyddar dig mot identitetsstöld på flera sätt. Det mest uppenbara är genom att kontakta kreditvärderingsinstitut för att försäkra att inga obehöriga konton öppnas i ditt namn. Vi tittar också på utgående anslutningar för att se till att när du är ansluten till din bank att du är ansluten till din banks legitima webbplats och inte en phishing eller skadlig webbplats som kan stjäla dina referenser och identitet. För det otränade ögat ser faxen och autentiska platserna helt identiska ut, men BullGuard kan identifiera och blockera dem.

Dessutom finns det forum på den mörka webben där cyberbrottslingar handlar med stulna identiteter. Vi skannar kontinuerligt dessa forum efter ditt personnummer, kreditkortsnummer, bankkontonummer och annan privat information för att kontrollera om din identitet har äventyrats.

Hur förbättrar Game Booster spelupplevelsen?

Vi fann att människor stängde av sina antivirusprogram under spelet för att maximera datorns prestanda. Men det lämnade deras dator oskyddad, och om du är något som mina barn, spelar du spel i överdriven tid. Game Booster håller antivirusprogrammet igång men begränsar mängden bearbetningskraft det och andra applikationer som kör, så spelspel får maximal datorkraft. Vad vi fann vid testning är att även med antivirusskyddet, ett system med Game Booster maximerade spelet bättre än ett system utan det. Så vi kan erbjuda våra kunder den förbättrade spelupplevelsen samtidigt som vi lägger till skyddet för BullGuard-programvaran.

BullGuard - Skydda dina datorer, hemnätverk, smarttelefoner, surfplattor och det viktigaste av dig!

Vilka är några funktioner i din föräldrakontrollmodul? Vilka "kryphål" har internetkyndiga barn som används för att kringgå andra föräldrakontrollprogram och hur har du stängt dem?

Stor fråga! Vår modul för föräldrakontroll har en sofistikerad uppsättning kontroller som gör det möjligt för föräldrar att ställa in och upprätthålla regler, men det handlar egentligen om tre saker:

  1. Kontrollera tiden och användningen av en PC. Föräldrar kanske inte är medvetna om att deras barn finns på datorn fram till kl. Nu kan de kontrollera hur länge ett barn kan använda datorn och för att begränsa internetanvändning och specifika applikationer till vissa tider på dagen. Så en förälder kan säga, "OK, du kan använda datorn, men det finns inget internet efter kl. 22", eller "Du kan bara spela följande spel inom ett visst tidsfönster".
  2. Innehållsfiltrering. Föräldrar kan begränsa tillgången efter kategorier, t.ex. vuxeninnehåll, spel, hatprat eller drogrelaterat innehåll. Dessutom kan applikationer som våldsamma spel svartlistas, så att de inte kan installeras eller köras från datorn.
  3. Stäng kryphål. Ett datorsvårt barn kan inaktivera eller till och med avinstallera föräldrakontroller. Att förhindra deaktivering är enkelt genom att kräva ett lösenord som behövs för att ändra inställningar för föräldrakontroll. För att förhindra att programvaran avinstalleras rekommenderar vi att föräldrar ställer in sina barn med ett konto som inte är administrativt, så att barnet kan göra allt de behöver men inte kan avinstallera programvaran. Tidigare kunde ett riktigt kunnigt barn ladda ner ett VPN för att få tillgång till olämpligt innehåll. Med vår mjukvara kan föräldrar svartlista installationen och körningen av VPN: er och ställa in begränsningar på ett sätt som inte är manipulerat.

Vad är nolldagars hot och hur skyddar BullGuard mot dem?

Ett nolldagars hot är ett hot som aldrig har sett förut, vilket gör det extremt farligt eftersom det inte finns någon känd filsignatur att identifiera och åtgärda.

Därför tittar vår beteendemotor (som kallas en nästa generations motor i branschen) också på beteendeegenskaper. Försöker en fil att skriva till registret, försöker krypteringsbeteende, tar den upp en överdriven mängd minne eller CPU? Försökte den komma åt vissa skyddade delar av filsystemet? I så fall karantänerar vi det omedelbart och förhindrar att det körs. Och inte bara på din maskin utan på våra miljoner kunder runt om i världen.

Vi samlar också enorma mängder data från honeypots som vi har satt upp och delar prov med olika leverantörer i branschen, så vår mycket omfattande maskininfrastruktur lär oss kontinuerligt skilja mellan egenskaperna hos goda filer kontra egenskaperna till skadliga filer. Så här förblir vi ett steg före nolldagars hot.

Kommer alla processer som körs i bakgrunden att påverka datorns hastighet eller prestanda?

Inte alls. Kärnbeteendemotorn som kör lokalt på PC: n är extremt lätt vad gäller de resurser den använder. Det system jag pratade om tittar på miljoner, miljarder datapunkter över tusentals servrar och virtuella servrar och maskininlärningsinfrastrukturen som kontinuerligt lär sig och förbättrar och uppdaterar modellerna - allt det tunga lyftet körs på molnet.

Vilka produkter erbjuder du för mobiltelefoner och surfplattor?

Våra produkter för mobiltelefon och surfplattor inkluderar anti-malware, anti-phishing, optimering av prestanda samt enhetsplats, upptäckt och låsning. Vi har nya produkter med ytterligare kapacitet som kommer inom en snar framtid. Vi vill skydda dig men du är ansluten.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me