Covata – Militär cybersäkerhet


Att få högsta säkerhet är ett måste för många organisationer i en allt mer komplicerad cybervärld.  Med hjälp av erfarenheter från militära säkerhetslösningar i det australiensiska försvarsdepartementet har Covata skapat unika lösningar för att hantera de otaliga hoten i spel.  Mike Fleck, Covatas VP Security, pratar om småföretagens cybersäkerhetsproblem och dagens viktigaste utmaningar för datasäkerhet och efterlevnad.

Berätta om Covata och hur du engagerade dig i datasäkerhet?

Covata började utveckla en lösning för det australiensiska försvarsdepartementet för att möjliggöra säker kommunikation på slagfältet. Den resulterande tekniken var ett mycket kraftfullt och säkert tillvägagångssätt för slutkodning av data med identitetsbaserade krypteringsnycklar. I grund och botten, information är alltid krypterad och den kan bara dekrypteras av behöriga användare, inte någon som råkar fånga upp data eller som bryter in i systemet där informationen lagras. Vi anpassade den tekniken för att bygga en mycket säker men ändå användbar företagssynkroniserings- och delningslösning (tänk grundläggande tjänster som Dropbox men med överlägsna funktioner och militär säkerhet). På senare tid har vi lagt märke till behovet av att tillämpa dessa datasäkerhetsbegrepp på all data, var som helst den finns.

Det finns många olika typer av datasäkerhetsprodukter på marknaden. Vad är unikt med Covata?

Ja verkligen. Säkerhetsutrymmet har tusentals säkerhetsprodukter över hundratals nischer. Differentiering är avgörande för leverantörer och de människor som köper dessa lösningar. På en hög nivå, Covata är unik genom att vår teknik integrerar flera datasäkerhetslösningar i en enda plattform utan att kompromissa med kvaliteten. Vår dataupptäckt och automatiserade klassificeringsmotor är mogenare än de flesta av de fristående konkurrenterna. Vår kryptering och nyckelhantering är mer skalbar och "modern" än traditionella krypteringsleverantörer för data i vila. Våra funktioner för åtkomststyrning är överlägsna eftersom de är integrerade med kryptering och till och med kontrollerar åtkomst med privilegierade IT-administratörskonton.

På filosofisk nivå är Covata unik eftersom vi är laserfokuserade på leverera pragmatiska lösningar som löser befintliga smärtpunkter för datasäkerhet och hantering. Medan säkerhetsbranschen ständigt lanserar nya, oprovade sätt att lösa framtida problem, när chefer för informationssäkerhet fortfarande kämpar med aktuella, mer grundläggande frågor.

Vad är Covatas primära produkter och tjänster?

Covata tillhandahåller för närvarande företagslösningar för upptäckt av data, automatiserad dataklassificering, filkryptering, åtkomststyrning och aktivitetsövervakning. Våra produkter hjälper företag och regeringar att hitta och säkra sina känsliga filer oavsett var de bor. Även om dessa funktioner kan levereras som en plattform, har vi distinkta, skräddarsydda lösningar för vissa användningsfall. SafeShare är till exempel delmängden av vår plattform som tillhandahåller mycket säkra men användbara Enterprise File Sync och Share (EFSS) tjänster. CipherPoint Eclipse är delmängden av vår plattform som säkrar information i SharePoint, filservrar och Office 365.

Covata - Militär cybersäkerhet

Vilket värde ger du kunder / kunder?

Precis som alla, eller åtminstone de flesta, säkerhetsföretag, hjälper Covata kunder att minska risken för ett dataöverträdelse eller sekretessbrott. Till skillnad från de flesta säkerhetsföretag hjälper Covata också till att öka affärseffektiviteten och produktiviteten. Dataklassificering möjliggör till exempel alla typer av positiva affärsresultat som repeterbarhet och förbättrad kvalitet på affärsprocesser. Säkert fildelning gör det möjligt för företag att uppnå arbetstagarnas produktivitetsvinster genom samarbete, men för användningsfall anses ofta vara för känsliga för att möjliggöra enkel delning av information internt och externt.

Kan du diskutera vilka klienter du arbetar med?

Våra lösningar används av myndigheter, stora företag och små företag runt om i världen. De problem som våra produkter löser känns av de flesta organisationer, inom flera branscher. Med det sagt är de flesta av våra kunder stora företag inom finansiella tjänster, sjukvård och försäkring.

Vilka är de frågor som Covata behandlar som berör mindre företag och till och med individer?

Småföretag har många av samma säkerhetsproblem som de större företagen och myndigheterna, men saknar ofta budget och personal för att köpa och administrera komplexa företagssystem. Så många säkerhetslösningar installeras antingen inte eller fungerar inte korrekt på grund av komplexitet.

Hos Covata förväntar vi oss inte att våra kunder ska bli experter på maskininlärning, kryptografi etc. Våra lösningar är enkla att använda och distribuera och låt våra kunder fokusera på sin kärnverksamhet snarare än att fokusera på att administrera våra lösningar. Detta är otroligt värdefullt för små företag som behöver högkvalitativa lösningar som de både kan köpa och driva kostnadseffektivt.

Låt oss ta ett steg tillbaka ett ögonblick. Vad ser du som de viktigaste utmaningarna för datasäkerhet och efterlevnad?

Stor fråga! De viktigaste utmaningarna för datasäkerhet och efterlevnad är det företag vet inte vilken känslig information de har eller var allt finns. Anställda och partners skapar så många känsliga filer och e-postmeddelanden varje dag, och de lagras över många moln, servrar och enheter.

Efterlevnaden av EU: s kommande allmänna dataskyddsförordning (GDPR) har fått många chefer att inse de kan omöjligt hantera sitt ansvar enligt GDPR om de inte förstår var personlig information finns - alltid och på alla platser. Många befintliga datasäkerhetsteknologier, som förebyggande av nätverksdataförlust, är inte anpassade till de nya sätten som användarna arbetar (dvs. använder programvara som en tjänst och andra molntjänster).

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me