CyberGhost mot NordVPN Jämförelse: Vilket är bäst för dig år 2020?


Det är ingen överraskning att CyberGhost och NordVPN ofta staplas mot varandra - de är naturliga konkurrenter.

Med båda placerar konsekvent i de tre bästa på många online-listor - inklusive våra bästa totala VPN-ranking - är striden mellan dem hård. Vid första ögonkastet, NordVPNhar fördelen i rått antal och extrafunktioner, men Cyberghostär inte långt efter med sitt eget massiva nätverks- och funktionspakade appar.

Är de verkligen så nära, eller kan en VPN ta den andra i ett avgörande svep? Du får svaret på den här frågan (och många fler) i den här djupgående jämförelse av CyberGhost och NordVPN.

Vi kommer att ta en djupare titt på hur varje VPN prissätter på de sätt som är viktigast. Som sagt, kom ihåg att vi inte kan täcka absolut allt här. För att få full scoop på dessa två ledande VPN-tjänster, se till kolla in vår detaljerade CyberGhost granskning och NordVPN granskning.

Innehållsförteckning

 1. Strömning
 2. torrenta
 3. Kosta
 4. Enkel användning
 5. Kompatibilitet
 6. Hastighet
 7. Servrar och nätverk
 8. Sekretess och säkerhet
 9. Slutlig dom

CyberGhost vs. NordVPN - kategorierna

Innan vi dyker in i jämförelsen, låt oss titta på åtta viktiga kategorier det är baserat på.

De två första är strömning och torrenta, där vi får se hur bra CyberGhost och NordVPN fungerar med geobegränsat innehåll och BitTorrent-protokollet.

Därefter jämför vi prislappar och gränssnitt. De kosta och enkel användning avsnitt är där du hittar vilket VPN som har bättre erbjudanden och erbjuder en mer intuitiv upplevelse.

Om du är här för att se hur bra CyberGhost och NordVPN fungerar med din enhet, eller om du är nyfiken på nätverksnummer och prestanda, missa inte kompatibilitet, hastighet, och servernätverk kategorier. Vi har utarbetat grundliga listor för dig - övergripande plattformsstöd och hastighetstestresultat till en fullständig fördelning av varje VPN: s för närvarande tillgängliga servrar och platser.

Sist men inte minst ser vi vilket VPN som erbjuder bättre integritet och säkerhet. Intresserad av de finare detaljerna om sekretesspolicy, kryptering, protokoll, och säkerhetsfunktioner? Om så är fallet är denna kategori en måste-läsning för dig.

Nu är det dags att komma igång. Låt oss se om CyberGhost eller NordVPN tar ledningen!

1. Streaming

En pålitlig VPN kan hjälpa dig att strömma dina favoritfilmer, shower och annat innehåll var som helst, utan några geografiska begränsningar på ditt sätt.

Nyckelordet här är "pålitligt." Inte varje VPN är perfekt för problemfri strömning - men lyckligtvis, både CyberGhost och NordVPN har mycket att erbjuda i denna kategori.

När det gäller Netflix, våra omfattande test avslöjade att NordVPN är en absolut mästare för streaming av denna populära tjänst. Vi kunde njuta av katalogerna från USA, Storbritannien, Kanada, Frankrike, Japan och Brasilien - med andra ord, NordVPN gav oss nära global Netflix-åtkomst.

Det finns två huvudskäl till dessa utmärkta resultat - speciella strömningsfunktioner och a stort val av servrar.

SmartPlay är en egenutvecklad NordVPN-extra, vilket automatiskt optimerar din anslutning när du försöker komma åt innehåll som vanligtvis är blockerat på din plats. Detta gör NordVPN super lätt att använda för streaming nästan allt du vill ha.

NordVPN erbjuder en imponerande servervariant, med 1 600+ servrar bara i USA - så oavsett vilken USA-baserad webbplats eller tjänst du är ute efter, är chansen stor att du snabbt hittar ett lämpligt alternativ. Andra viktiga platser inkluderar Storbritannien (680+ servrar), Kanada (420+ servrar), Tyskland (230+ servrar), Australien (220+ servrar), Frankrike (180+ servrar), och Japan (110+ servrar).

Den här vinnande kombinationen gör att NordVPN kan arbeta konsekvent med Hulu, HBO, Showtime, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, och många andra strömmar.

Kan CyberGhost matcha, eller till och med slå denna mångsidighet? Det ser så ut till att börja med, tack vare dedikerad strömningsprofil. Denna VPN har speciella servrar optimerade för en mängd populära och inte så bekanta strömmar. Det bästa är att du kan se dem direkt från appen.

CyberGhost mot NordVPN Jämförelse: Vilket är bäst för dig år 2020?

CyberGhost ljuger inte - Vi kunde se USA och tyska Netflix utan problem, även om vår framgång på Netflix Frankrike bara var måttlig på grund av skakiga hastigheter.

Liksom med NordVPN kan du räkna med CyberGhost för åtkomst Hulu, BBC iPlayer och Amazon Prime Video. Streamingprofilen tillhandahåller fungerande servrar för en mängd andra plattformar också.

Som sagt är CyberGhost något mindre flexibel för Netflix, och det kämpar för att erbjuda lika servervariation i vissa länder. Till exempel siffror i USA (680+ servrar) och den Storbritannien (300+ servrar) är bra, men fortfarande långt efter NordVPN. Trenden fortsätter med Australien (60+ servrar) och Japan (över 30 servrar), men CyberGhost drar framåt Tyskland (600+ servrar) och Frankrike (320+ servrar).

Vinnare för Streaming: NordVPN

Båda VPN: n täcker strömningsgrunderna med lätthet och var och en har sina styrkor för innehåll i specifika länder. CyberGhost vinner extra poäng för sin fantastiska strömningsprofil. NordVPN tjänar dock vinsten tack vare bättre övergripande Netflix-åtkomst och längre serverlista i de flesta länder.

Prova att strömma med NordVPN!

2. Spännande

Torrenter är mycket populära, och också en stor säkerhetsrisk om du inte skyddar dig själv. Att använda ett VPN är ett snabbt och enkelt sätt att göra det, men igen, du behöver en som faktiskt gör jobbet.

Den goda nyheten är att både CyberGhost och NordVPN stöder P2P-trafik - så du kommer inte att bli en otäck överraskning när du försöker ladda ner en torrent. Och det finns mycket fler likheter här:

Båda VPN: erna tillåter P2P-anslutningar på specifika servrar, i motsats till hela nätverket. Oroa dig inte - du får fortfarande gott om val.

CyberGhost ger dig P2P-vänliga servrar i över 25 länder, separerade i en snygg torrentprofil. NordVPN kommer också med en dedicerad P2P-flik, vilket är en del av kategorierna för specialserver. Här kan du välja mellan mer än 40 länder, för totalt 4 400+ torrenting-servrar.

CyberGhost mot NordVPN Jämförelse: Vilket är bäst för dig år 2020?

Med NordVPN kan du ansluta till lämpliga P2P-servrar på många platser - inklusive USA, Singapore, och Hong Kong. För närvarande hittar du inte dessa länder i CyberGhosts torrentprofil. Kanada och Japan är de närmaste för användare i Amerika respektive Sydostasien.

Återigen är mångsidigheten mycket bättre med NordVPN. Men precision är den större fördelen i denna kategori. Med NordVPN kan du välja en specifik P2P-server från listan, Medan CyberGhost bara tillåter dig att välja land med servrar som väljs automatiskt för dig.

SOCKS5-proxyer är en annan funktion som du hittar i NordVPN, men inte CyberGhost. NordVPN erbjuder SOCKS5 proxyer som en del av ditt prenumeration - du kan konfigurera dem i din torrentklient och använda dem som en fristående tjänst, eller tillsammans med ditt VPN för ett extra lager skydd.

Vinnare för Torrenting: NordVPN

CyberGhost och NordVPN erbjuder enkel, pålitlig strömning och ett stort antal P2P-platser. Men en av dem sticker ut: NordVPN erbjuder bättre servernärvaro, mer frihet att välja föredragna servrar och extra värde för avancerade torrentanvändare med SOCKS5-proxyerna.

Prova Torrenting med NordVPN!

3. Kostnad

När det gäller prissättning är CyberGhost och NordVPN nästan identiska.

Du hittar ingen skillnad i antal eller längd på prenumerationer. Båda VPN: n levereras för närvarande med månatliga, årliga, tvååriga och treåriga planer. Du få hela paketet oavsett val - det betyder alla servrar och funktioner. Det enda undantaget är dedikerade IP: er - ett valfritt (och ganska dyrt) extra med antingen VPN.

Rabatter på CyberGhost och NordVPN är också mycket lika. Båda VPN: n börjar i den högre änden för sina månatliga planer, med stora besparingar på längre. Om du inte är bekväm med en långsiktig prenumeration, en månad med NordVPN är ungefär 11% billigare än CyberGhost.

Fyndjägare bör definitivt börja med de årliga planerna, fastän. Du kommer att betala runt 56% mindre för ett år med CyberGhost jämfört med ett månaders erbjudande, och det blir bara bättre: Två- och treårsplaner är 73% och 80% billigare, respektive.

NordVPN är inte heller dåligt. Som med CyberGhost får du en söt rabatt på årligen (41% billigare) och tvåår (66% billigare) planer. Ännu bättre kan du raka 70% av ditt NordVPN-abonnemang om du löser in en av dessa specialkuponger under ditt köp.

Den enda signifikanta skillnaden mellan CyberGhost och NordVPN är i återbetalningspolicyn. CyberGhost är vinnaren på papper, med en enorm 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti - men det här är lite missvisande. Det gäller endast för ett års och högre planer, medan månadsabonnemanget täcks av en 14-dagars återbetalningsperiod. NordVPN, men kommer med en 30-dagars pengar-tillbaka-garanti över hela linjen.

Vinnare för kostnad: CyberGhost

Prispoäng för CyberGhost och NordVPN är ungefär desamma, så kostnaden är inte riktigt en avgörande faktor här. Båda VPN: n är mycket prisvärda för vad de erbjuder, särskilt om du letar efter en långsiktig leverantör. CyberGhost är totalt sett något billigare med en längre tillbaka-garanti. Om du vill ta saker långsamt har NordVPN det bättre en månadsavtalet och ett bredare återbetalningsfönster.

Prova CyberGhost!

4. Användarvänlighet

Vi har alla varit där - lansera ett nytt, nytt VPN bara för att hitta ett svårt gränssnitt som är klumpigt och svårt att navigera. Räddar CyberGhost och NordVPN dig från denna huvudvärk, och i så fall vilken som gör ett bättre jobb?

Som du kan förvänta dig av två av de ledande tjänsterna på marknaden, användarvänlighet är en prioritering för båda utmanare. CyberGhost är särskilt imponerande - låt oss titta närmare.

Vi har redan nämnt CyberGhosts dedikerade profiler för streaming och torrenting - utan tvekan två anmärkningsvärda funktioner i denna VPN: s appar. Men det finns mer. Det som är bra med CyberGhost är de många alternativen som gränssnittet ger dig:

Gillar du att hålla saker kompakta? Då uppskattar du intuitiv liten meny som dyker upp när du först öppnar VPN.

CyberGhost mot NordVPN Jämförelse: Vilket är bäst för dig år 2020?

Vill ha lite mer djup? Inga problem - bara utvidga gränssnittet så får du det fullständig serverlista, tillsammans med användbar information om avstånd och belastning. Du hittar också de dedikerade profilerna här.

CyberGhost mot NordVPN Jämförelse: Vilket är bäst för dig år 2020?

Nybörjare kommer att ha en fantastisk tid med CyberGhost, och inte bara för att det är lätt att följa. Denna VPN tillhandahåller djupgående beskrivningar av i stort sett varje inställning och funktion. Inte många andra tjänster berättar varför, hur och när man ska använda sina olika verktyg i sådan detalj.

CyberGhost mot NordVPN Jämförelse: Vilket är bäst för dig år 2020?

Om du tror att CyberGhost endast passar för nya användare, kommer du dock att ta fel. Det finns en helhet arsenal av avancerade funktioner och regler du kan använda - men mer om det senare.

NordVPN måste täcka mycket mark om den vill ta vinsten här. Låt oss se hur det går:

Från början kommer du att märka a renare design med mindre tillgänglig information. NordVPN har definitivt ett mer minimalistiskt gränssnitt - vilket inte nödvändigtvis är en dålig sak.

På skrivbordet kan detta VPN också vara kompakt eller detaljerad, ungefär som CyberGhost. Högerklicka på appikonen i systemfältet tar upp mindre VPN-panel, där du snabbt kan ansluta till aktuella och senaste servrar.

CyberGhost mot NordVPN Jämförelse: Vilket är bäst för dig år 2020?

Menyn i full skala är också en glädje att använda. Åtkomst till serverlistan är enkel och du kan enkelt undvika folkmassorna med lagt till serverbelastningsinformation.

CyberGhost mot NordVPN Jämförelse: Vilket är bäst för dig år 2020?

Till skillnad från CyberGhost kan du göra det välj specifika servrar i de olika specialflikarna.

NordVPN beskriver också dess funktioner och inställningar där det är nödvändigt, men det går inte i samma detalj som CyberGhost. Ändå är inställningar lätta att hitta och borde inte ge dig problem, även om du bara kommer in i VPN: er.

CyberGhost mot NordVPN Jämförelse: Vilket är bäst för dig år 2020?

Om du hellre vill köra din egen anpassade konfiguration, både CyberGhost och NordVPN tillhandahåller råa OpenVPN-filer på deras webbplatser.

Vinnare för användarvänlighet: NordVPN

Detta är en annan kategori utan en tydlig vinnare - varken VPN har några allvarliga nackdelar. NordVPN hävdar segern tack vare sitt något bättre servergränssnitt. CyberGhosts appar är lika skarpa i de flesta fall och kan till och med vara det lättare att använda för nybörjare.

Prova NordVPN!

5. Kompatibilitet

Om du använder ett gäng olika enheter dagligen, är din VPN: s övergripande kompatibilitet avgörande.

CyberGhost och NordVPN är väl medvetna om detta, varför de gör det båda kan installeras på ett brett utbud av plattformar och enheter. Båda är flexibla när det gäller samtidiga anslutningar också - du kommer upp till 7 med CyberGhost, och 6 med NordVPN.

Återigen måste vi titta på detaljerna för att hitta vinnaren i denna kategori:

Windows

CyberGhost och NordVPN erbjuder omfattande stöd för både gamla och nya versioner av Windows. Du kan använda antingen VPN på allt från XP och Vista till det senaste Windows 10.

Mac

NordVPN har en liten ledning här - du kan använda appen på alla MacOS-versioner från Yosemite (10.10) och högre. CyberGhost kräver minst macOS Sierra (10.12).

Android

Båda VPN: erna arbetar med en olika senaste och mer daterade Android-versioner. Apparna kan också installeras på din Android TV, och de är anständigt optimerade för användning med en fjärrkontroll.

Om du vill hämta Android-apparna direkt från källan har båda VPN: er APK-filer lätt tillgängliga på deras webbplatser.

iOS

För att köra CyberGhost på din iPhone eller iPad, se till att din iOS-version inte är äldre än 9.3. NordVPN är något mer flexibel, med iOS-appstöd från version 9.0.

Det är värt att notera det CyberGhosts antal samtidiga anslutningar reduceras till 6 enheter per Apple ID om du köper VPN från App Store. NordVPN erbjuder som standard 6 samtidiga anslutningar, och detta förblir oförändrat på iOS.

Linux

CyberGhost påstår sig arbeta på Ubuntu (16.04, 18.04) och Fedora 29. Detta är inte det bredaste utbudet av Linux-distributioner, men det är fortfarande bättre än NordVPNs erbjudande, som för närvarande endast täcker support för Debian.

routrar

CyberGhost och NordVPN arbetar med en mängd router-firmware. Användbara handledning finns också om du vill konfigurera en VPN-router på egen hand.

Du kan också hitta antingen VPN i en förblixt router från tredjepartsleverantörer.

Vissa VPN har också en dedikerad router-app - tyvärr, varken NordVPN eller CyberGhost erbjuder detta för tillfället.

Andra plattformar

CyberGhost fungerar på följande ytterligare plattformar:

 • Webbläsarextensions (Chrome, Firefox)
 • Chromebook
 • Windows Phone (version 8.1)
 • Media- och spelkonsoler (Amazon Fire TV, Roku, Chromecast, PlayStation, Xbox och mer)
 • Kodi

NordVPN stöder följande ytterligare plattformar:

 • Webbläsarextensions (Chrome, Firefox, Opera, Safari, Internet Explorer)
 • Björnbär
 • Kodi
 • Media- och spelkonsoler (via router)
 • Smarta TV-apparater (via router)

Vinnare för kompatibilitet: NordVPN

Kort sagt är enkel - varken VPN bör ge dig problem med kompatibilitet, även om du kör ett något daterat operativsystem. NordVPN är något mer flexibel på Mac och iOS. Som sagt, båda VPN: erna har sina styrkor och svagheter på mindre populära plattformar.

Prova NordVPN!

6. Hastighet

VPN-kryptering har många fördelar, men det kommer till en kostnad - långsammare hastigheter.

För att kompensera detta behöver du en snabb VPN. Gör inga misstag - vi talar inte om att förbättra din anslutningskvalitet (även om det är möjligt om du blir spjällen av din Internetleverantör). I de flesta fallen, en "snabb" VPN är en som har så liten inverkan på din genomsnittliga hastighet att du inte känner skillnaden.

Det bästa sättet att mäta ett VPN-resultat är att köra några grundliga hastighetstester på servrar runt om i världen. Och det är exakt vad vi gjorde.

Nedan ser du hastigheter som CyberGhost och NordVPN uppnådde på servrar på 10 olika platser. Våra tester genomfördes från Östeuropa med följande referensresultat (ingen VPN):

CyberGhost mot NordVPN Jämförelse: Vilket är bäst för dig år 2020?

Här är hastigheterna för varje VPN:

server Nedladdningshastighet (Mbps) Uppladdningshastighet (Mbps)
Cyberghost NordVPN Cyberghost NordVPN
Auto (närmast) 68,56 70,05 32,66 32,61
rumänien 61,82 55,90 31,41 34,15
Tyskland 67,05 63,95 31,61 34,53
Storbritannien 30,28 53,72 34,33 24,44
portugal 47,18 33,93 6,31 30,00
Israel 52,98 34,52 25,02 11,62
USA (New York) 32,86 54,35 8,75 27,61
USA (Los Angeles) 23,48 51,12 15,23 7,77
Japan 18,78 28,09 1,97 2,02
Australien 20,34 24,56 1,55 1,97

Som du kan se, båda VPN: erna ger utmärkta resultat över hela linjen. Jämfört med våra riktmärken gör CyberGhost och NordVPN knappt en bukt på servrar i närheten i Europa.

Cyberghost tar en övertygande vinst i portugal. Det är också något snabbare i Rumänien och Tyskland, men skillnaden är försumbar. NordVPN är bättre i Storbritannien.

Nedladdningshastigheter är mycket viktiga eftersom de avgör hur snabbt du öppnar en webbplats eller laddar en video. Varken VPN släpper bollen här, men CyberGhost börjar snabbt förlora marken mot NordVPN när avståndet ökar.

Med mycket bättre resultat på servrarna i New York och Los Angeles, NordVPN bevisar snabbare VPN för surfning, strömning och nedladdning i USA. Cyberghost är inte nödvändigtvis långsam här, men det tar uppenbarligen en större avgift på din anslutning. Detta kan leda till buffertproblem om du har flera strömmar öppnade samtidigt.

Trenden fortsätter på de mest avlägsna servrarna i Japan och Australien. NordVPN levererar högre hastigheter här, men CyberGhost är inte så långt efter.

Vinnare för hastighet: NordVPN

Båda VPN: erna var konsekvent snabba i våra hastighetstester. CyberGhost har sina ögonblick, men NordVPN ger bättre totalresultat. Tänk på denna VPN över CyberGhost om du huvudsakligen är intresserad av utmärkta prestanda på servrar i Europa och Amerika.

Prova NordVPN!

7. Servrar och nätverk

CyberGhost och NordVPN är kända för sina massiva servernätverk och båda har en lovande start i denna kategori.

Antalet tillgängliga länder är nästan samma - 90 för CyberGhost och 60 för NordVPN. Cyberghost har också servrar i Vitryssland, Colombia, Kenya, och pakistan, medan NordVPN innefattar Cypern, Egypten, Georgien, Lettland, och Kalkon.

Vad som verkligen sticker ut här är råa servernummer. CyberGhost har över 5 700+ - inte en dålig programlista alls. dock, NordVPN trumfer helt detta med sitt eget enorma nätverk av 5 100+ servrar.

CyberGhost mot NordVPN Jämförelse: Vilket är bäst för dig år 2020?

CyberGhost mot NordVPN Jämförelse: Vilket är bäst för dig år 2020?

Det är sant att CyberGhosts serverräkning innehåller specialalternativ för strömning och strömning. Men NordVPN kan också slå det, med fem separata specialkategorier. Här är en fullständig uppdelning:

 • 4 600+ Standard servrar (4 400 av vilka tillåter P2P)
 • 460+ dolda servrar
 • 30 dubbel VPN servrar
 • 3 Lök-över-VPN servrar
 • 70+ Dedikerad IP servrar (tillval)

Vi pratade om fördelarna med servervariation i avsnittet Streaming ovan. Det är inte så CyberGhost är dåligt här - NordVPN är bara för bra.

Vinnare för servrar och nätverk: NordVPN

Båda leverantörerna ger dig ett utmärkt val av servrar och platser, men takeaway är tydligt. NordVPN lämnar inget utrymme för CyberGhost att lysa och tar slutligen vinsten tack vare sitt enorma, mångsidiga nätverk.

Prova NordVPN!

8. Sekretess och säkerhet

Om du letar efter de högsta nivåerna av integritet och säkerhet är CyberGhost och NordVPN två tjänster som inte låter dig svika.

Det finns flera skäl till detta - inklusive kryptering av militär kvalitet, utmärkt protokollstöd, och en lång lista med användbara säkerhetsfunktioner. Mer om dessa nedan:

Loggningspolicy

Noll loggning är en policy som delas av båda VPN: erna, och detta säkerhetskopieras av en avgörande faktor - jurisdiktion.

CyberGhost och NordVPN är baserade i rumänien och Panama, respektive. Inget av dessa länder har obligatoriska lagar om datalagring. Detta sätter båda leverantörerna i en mycket gynnsam position eftersom de inte är lagligt skyldiga att samla in känslig information om sina användare.

Dessutom är Rumänien och Panama inte medlemmar i alliansen 5/9/14 Eyes, vilket innebär att de inte ingår i några avtal mellan statliga övervakningsorgan. Fler goda nyheter för de integritetsmedvetna.

Som sagt, NordVPN har en fördel jämfört med CyberGhost här - en oberoende säkerhetsrevision av ett Big Four-företag som bekräftar leverantörens integritetsanspråk. CyberGhost kan inte erbjuda samma sinnesfrid, eftersom den ännu inte har genomgått en tredjepartsrevision.

Kryptering och protokoll

Standardkrypteringsstandarden (och endast) i CyberGhost- och NordVPN-apparna är AES-256, vilket beaktas extremt säker, och omöjligt att knäcka. De erbjuder båda också Perfekt framåtriktad sekretess och dynamiska krypteringsnycklar för extra skydd.

Den stora skillnaden här är protokollstöd:

De Cyberghost stationära appar, utöver branschstandarden OpenVPN protokoll, arbeta också med IKEv2 och L2TP. Ännu bättre kan du enkelt växla mellan dem.

CyberGhost mot NordVPN Jämförelse: Vilket är bäst för dig år 2020?

För iOS använder CyberGhost den ursprungliga IPSec protokoll.

NordVPN fokuserar enbart på OpenVPN för sina Windows-, Mac- och Android-appar. IKEv2 / IPSec är ditt enda alternativ i iOS-appen, men du kan ställa in OpenVPN-protokollet manuellt på din iPhone eller iPad med ett tredjepartsgränssnitt.

Säkerhetsfunktioner

När det gäller säkerhet är båda VPN: n packade med det väsentliga, liksom ett imponerande utbud av avancerade verktyg.

Cyberghost delar upp sina funktioner i tre olika områden, med de flesta av dem ligger i Anslutningsfunktioner flik.

CyberGhost mot NordVPN Jämförelse: Vilket är bäst för dig år 2020?

Här hittar du annonsblockerare och skydd mot skadlig programvara. (NordVPN erbjuder också dessa i sin egen CyberSec-svit.)

CyberGhost tillhandahåller anti-fingeravtryck också. Den här funktionen skyddar din surfaktivitet och vanor från att spåra. Du kanske undrar varför du inte ser det måste-ha automatiskt dödsbrytare. Oroa dig inte, det är där - CyberGhost sätter det i Allmän under Inställningar.

CyberGhost mot NordVPN Jämförelse: Vilket är bäst för dig år 2020?

NordVPN erbjuder extra funktionalitet two döda switchar; utöver den vanliga dödsbrytaren för hela anslutningen får du ytterligare en som hindrar utvalda appar från att läcka data i nödsituationer.

Denna VPN är mer grundlig service när det gäller DNS-läckskydd, för. Medan CyberGhost inkluderar denna säkerhetsåtgärd kan du bara använda leverantörens säkra DNS-adresser. Med NordVPN kan du också ange anpassade DNS-adresser om du föredrar att använda dina egna.

NordVPN också har rätt verktyg för jobbet när det gäller stealth-inställningar för att pålitligt komma förbi strikt censur på internet. Det heter Fördunklade servrar, men i verkligheten är det ett helt separat VPN-läge.

I obuskerat läge, du har bara åtkomst till 460 + specialservern, tills du stänger av den. Det här läget är det som gör NordVPN till en av publikens favoriter för att kringgå den stora brandväggen i Kina, men du kan också använda den i andra censurstunga länder.

CyberGhost mot NordVPN Jämförelse: Vilket är bäst för dig år 2020?

Tyvärr, CyberGhost är inte ett pålitligt val för Kina just nu.

Vinnare för integritet och säkerhet: NordVPN

NordVPN är mer mångsidig med imponerande funktioner och stealth-inställningar, men båda VPN: erna är starka val för privat och säker surfning. Om du inte är orolig för censur har CyberGhost några fantastiska egna funktioner, liksom mer variation i VPN-protokoll.

Prova NordVPN!

9. Slutlig dom

NordVPN vinner i sju av åtta kategorier, och till och med den åttonde kostnaden kan enkelt svänga åt andra hållet. Detta måste betyda att CyberGhost är mycket värre, eller hur?

Inte alls. Vi har använt frasen ”båda VPN: er” över 20 gånger av en anledning - CyberGhost och NordVPN är så nära varandra.

CyberGhost kanske inte kräver segern i de flesta avsnitt, men det har fortfarande mycket att erbjuda. Oavsett om strömning, strömning eller säkerhet är högst upp på din lista, har denna prisvärda VPN hastigheter, servrar och funktioner för utmärkt tillgänglighet och robust skydd - och allt detta inslaget i enastående appar.

NordVPN visar sig dock bättre i alla dessa aspekter, till nästan samma pris. Det erbjuder det mer kompletta paketet, om bara något. För dem som bara kommer att nöja sig med de allra bästa är det här VPN: n.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me