Dave Peck, medstifter av Cloak, avslöjar vad Cloak VPN kan och inte kan göra – Intervju


Med Dave Peck, Nick Robinson och Peter Sagerson som arbetar med VPN-säkerheten du behöver för att kryptera dina överförda data, behöver du inte oroa dig för vad som är "under huven" för de produkter och tjänster de tillhandahåller på Cloak.

Cloak-användare tycker om användarvänligt VPN som kommer med ärlighet och integritet, och denna intervju med Dave Peck visar varför.

vpnMentor: Jag förstår att Cloak VPN började i kaféerna i Seattle. Vad motiverade dig att starta denna start?

Vi arbetade som frilansande mjukvaruutvecklare i kaféer här i stan, och vi insåg att vi behövde det här verktyget för oss själva. Vi tittade på landskapet hos konsument-VPN: er och vi kände att vi kunde erbjuda något lite annorlunda, baserat på vad som betydde för oss.

Vi bryr oss om att tillhandahålla kvalitetssäkerhetsfunktioner samtidigt som vi försöker bygga ett företag som är direkt och försiktig om hur det differentierar sig baserat på påståenden om vad det gör och inte gör.

vpnMentor: Nick Robinson är "Product Guy", Peter Sagerson är "Engineering Guy", och du är "Everything Guy." Vad betyder det?

Jag är mjukvaruutvecklare. Innan jag arbetade på Cloak var jag mjukvaruingenjör på Microsoft här i Seattle-området; denna bakgrund var det viktigaste jag kunde ta med till bordet.

När du bygger ett företag slutar du med många hattar.

Det visade sig att jag slutade på att ha en massa av dem tidigt när jag fick hela projektet tillsammans med att skicka själva programvaran och hålla mig uppdaterad med säkerhetsförändringar. "Allt kille" betyder att jag har flest hattar just nu. Peter och Nick bär också många hattar - ingen av oss gör egentligen bara en sak.

Cloak Founders

Cloak Foundersa och smeknamn: Dave Peck, Nick Robinson, Peter Sagerson

vpnMentor: Vad är limet som håller dig samman?

När jag tittar på den bredare frågan om digital säkerhet och säkerhet online ser jag Cloak som en nisch på en mycket bredare och dynamisk marknad.

Vi tre är glada över det bredare utrymmet. På lång sikt tittar vi på byggprodukter som våra kunder verkligen kommer att gilla.

vpnMentor: Vad gör Cloak unik?

Cloak är annorlunda än de flesta VPN-företag.

Medan vissa VPN: er annonserar att de tillåter dig att förbipassera geografiska block för att titta på Netflix eller BitTorrent online med straffrihet, vill Cloak tillhandahålla verklig säkerhetsprogramvara så att när du använder osäkra nätverk kan du ha en stark garanti för att dina data är säkert överförs bort från det nätverket. Du kommer inte att utsättas för nätverkssäkerhetshot.

Det har lett oss att bygga funktioner som resten av VPN-universum inte har, och det uppmuntrar oss att prata om oss själva och vår framtid på ett annat sätt.

kappa VPN

Cloak VPN - 30 dagars gratis provperiod

vpnMentor: Vilka varningar har du om VPN-användning?

Även om det utan tvekan finns många mycket bra VPN-leverantörer, ska du alltid vara medveten om gratis VPN-tjänster och göra din forskning om företaget. Var medveten om deras avsikter; vissa av dessa företag kan sälja din information eller på annat sätt missbrukar ditt förtroende.

Dessutom kan andra VPN-företag ta ut en engångsavgift för livet. Min oro med detta tillvägagångssätt är dock att konsumenterna inte får rösta med sina dollar; det finns inget ekonomiskt incitament för VPN-tjänsteleverantören att förbättra sina VPN-tjänster. Konsumenten måste lita på att leverantören uppdaterar sin programvara och uppfyller de utlovade säkerhetsgarantierna.

Det måste finnas ett ekonomiskt incitament för VPN-leverantörer att förbättra sina tjänster; när du väljer en VPN-leverantör, välj det företag som du känner bäst för användarnas intressen.

vpnMentor: Du brinner för integriteten som tillhandahåller VPN-tjänster. Hur dyker det upp på Cloak?

Vi ser orden säkerhet, integritet och anonymitet som används mycket i marknadsföringskopian för våra VPN-konkurrenter. Jag får en känsla av att vissa VPN-företag vill använda dessa ord för att förvirra potentiella kunder om vad de tillhandahåller. Vissa företag verkar föreslå att du kommer att vara helt dold online och att du kan göra "dåliga grejer" utan att någon vet.

Anonymitet är för mig ett mycket starkt begrepp som innebär att din identitet inte är känd och inte kan kännas. Det är verkligen svårt att uppnå i praktiken, och jag är inte övertygad om att någon VPN-lösning från tredje part kan tillhandahålla det.

När jag ser företag som lovar anonymitet känner jag att det inte riktigt är något du kan lova, eller att en tredjeparts VPN-tjänst kan leverera, så Cloak är mycket försiktig med att säga att vi inte gör det.

Vissa kunder tror att om deras IP-adress är dold så kommer ingen att veta vem de är. Att ändra din IP-adress är verkligen en biverkning av säkerheten och säkerheten som VPN ger när du befinner dig på otillförlitliga nätverk. Att ändra din IP-adress kan göra att du är dold online men kom ihåg att när du använder en webbläsare finns det en miljon annons- och spårningstjänster som försöker se dig. Det finns en miljon sätt att ta reda på vem du är online och de har inget att göra med din IP-adress. Ur ett tekniskt perspektiv tror vi inte att ändra din IP-adress är ett bra sätt att dölja din identitet.

vpnMentor: Vad betyder det för Cloak och de tjänster du tillhandahåller?

Cloaks garanti är att vi krypterar dina data korrekt och pålitligt och skickar dem bort från det nätverk du inte litar på. Det är omfattningen.

Alla säkerhetshot som kommer från saker som sidjacking, trafikinjektion eller avlyssning - den typ av attacker som du kan förvänta dig av hackare som sitter i Starbucks med dig, eller från dåliga aktörer som har kontroll över routern eller nätverket du är ansluten till.

Med Cloak behöver du inte oroa dig för de sakerna. Det är vad vi vill lova våra kunder: ingenting mer och inget mindre. För våra kunder är det exakt rätt uppsättning löften, och VPN kan vara ett användbart verktyg att ha.

vpnMentor: Du sa nyligen att president Obama har fel med sekretess och kryptering. Presidenten "missförstår att" krypterings absolutism "inte är en ideologisk ståndpunkt. Det är en teknisk. ”Hur påverkar detta den genomsnittliga konsumenten?

Jag är inte en juridisk professionell, men i frågan om regeringen Apple och Förenta staterna tycker jag att det är mycket tydligt att regeringen går över. Jag håller med om den filosofiska ståndpunkt som Apple tar; Om vi ​​öppnar översvämningsluckorna lite kommer vi att öppna dem mycket.

Det finns inte en enda akademisk eller industriell kryptograf eller säkerhetsexpert som tycker att ”säkra” bakdörrar faktiskt är tekniskt genomförbara. De kan inte byggas på ett sätt som håller folk säkra och ger också regeringen tillgång endast när de behöver det.

Vår oförmåga att skapa en "säker" bakdörr beror inte på brist på teknisk fantasi. Vår oförmåga att skapa den är en grundläggande funktion i kryptografi. Även om det i något alternativt universum var för oss att ha dessa bakdörrar skulle jag starkt ifrågasätta värdet av dem. Jag skulle falla på sidan för att försöka begränsa dem när det är möjligt.

Jag känner väldigt starkt att absolutism är en nödvändig inställning bara för att tekniken säger att du inte kan göra något annat. Tanken på att du inte kan vara en krypterings absolutist passar inte bra med mig.

vpnMentor: Kina är beryktat för att blockera allt internet, och nu kämpar de tjänsterna som försöker avblockera webbplatser, t.ex. VPN. Vad är din rekommendation om att använda ett VPN bortom den stora (brand) muren?

Vi berättar för kunder som reser till Kina att de inte bör förvänta sig att ha tillförlitlig internetuppkoppling eller eventuellt någon internetanslutning som de kan lita på under hela resan.

Dessa användare bör ha flera VPN-tjänster tillgängliga för dem. Vi rekommenderar vanligtvis att öppna konton med några av våra konkurrenter och se till att dessa tjänster är installerade och redo att gå innan de till och med slår marken i Kina.

Det sista vi rekommenderar är att se till att du har flera VPN-protokoll till ditt förfogande. Se åtminstone till att du kan stödja både OpenVPN TLS och IPSec. Vi finner att hela protokollklasser ibland är helt blockerade under en tid.

Om du inte kan säkra din anslutning vid en viss tidpunkt rekommenderar vi starkt att du inte använder Internet - åtminstone inte om du uppskattar din personliga integritet.

Vi har funnit att den stora brandväggen är mycket dynamisk. Det som fungerar en dag kanske inte fungerar nästa gång, och tvärtom. Det kommer att fungera bra i Peking men inte i Shanghai eller tvärtom, men det är väldigt svårt att triangulera exakt vad som händer där. Våra kunder som reser till fastlands Kina berättar för oss att resultaten av att använda Cloak i synnerhet är väldigt varierade.

vpnMentor: Vilka är konkurrensfördelarna med att använda Cloak VPN?

Eftersom vi är så inriktade på säkerhet har vi byggt upp några funktioner som du inte ser ofta i vår tävling, om inte alls.

Säkerhet är inte något som du som konsument borde tänka på. Många VPN-klientappar är stora och snygga: de ritar världskartor och de kommer i ansiktet. Vi försöker vara motsatsen.

När du loggat in på Cloak, bör du aldrig behöva tänka på det igen. Vi vill gå tillbaka i bakgrunden. För att göra detta byggde vi konceptet för betrodda nätverk i våra appar. Vi har en uppsättning preferenser i våra appar som låter dig berätta Cloak vilka nätverk du litar på. Sedan, när du ansluter till ett nätverk som du inte litar på, säkerställer Cloak din anslutning automatiskt.

Det betyder att du inte ens behöver komma ihåg att använda Cloak för att få dess säkerhetsfördelar! Öppna din bärbara dator eller iPhone och anslut till Wi-Fi på kaféet eller en flygplats, och appen ser omedelbart ett nätverk som det inte litar på och säkrar din anslutning.

Under huven arbetar Cloak också hårt för att leverera en högpresterande säker anslutning. Prestanda är naturligtvis en avvägning när du använder ett VPN. Det är därför, Cloak ser till att du har den lägsta möjliga drabbningen för varje gång du säkrar dig själv.

Cloak iOS-app

Cloak iOS-app - fyra stjärnor för denna ”lättanvända” app

vpnMentor: Efter ett tag med Cloak lanserade du OverCloak. Vad är det exakt och varför behöver VPN-användare det??

När du öppnar locket till din bärbara dator, finns det en tid då du inte är ansluten till WiFi. Medan du försöker säkra din anslutning har du appar som pratar bort över nätverket, eventuellt läcker data.

Det är därför vi byggde vår funktion som heter OverCloak. På en Mac använder den den inbyggda brandväggen och stänger av nätverket hårt så att ingen data kommer in eller ut förrän en säker anslutning har upprättats. Det är en komplicerad funktion, och även om vi har sett konkurrenter försöka ge killomkopplare tidigare, är vårt starkare.

OverCloak måste ta hänsyn till fångna portalnätverk, vilket ger dig tillräckligt med åtkomst så att du kan logga in på nätverket och samtidigt se till att dina viktiga data är säkra. Vi gör en hel del backflips i OverCloak för att detta ska fungera. Det är inte något som jag har sett duplicerat.

Vi byggde OverCloak eftersom vi är så fokuserade på att använda VPN som säkerhetsåtgärd. Även om vi har haft OverCloak på marknaden i flera år, förvånansvärt, har ingenting annat kommit nära det.

vpnMentor: Alla kommande trender vi borde veta om?

Några trender kommer att förändra hur kunderna förhåller sig till VPN.

Företag som Google och Apple pressar hårt på hela Internet för att säkra sina webbplatser och slutpunkter. Det finns en procentandel av webbplatser som endast erbjuder https; det är mycket högre än för några år sedan.

Och Electronic Frontier Foundation (EFF) startade just sitt nya Let's Encrypt-program för att tillhandahålla gratis och pålitliga TLS-certifikat till webbplatsägare. Dessa certifikat accepteras i alla stora webbläsare, vilket är ett stort steg framåt för webben som helhet.

Ur ett säkerhetsperspektiv är dagen för att hela Internet använder SSL eller TLS för att säkra din anslutning till allting den dagen vi stänger butiken eftersom VPN då inte ger någon stor säkerhetsfördel. Även om den dagen är långt borta ökar andelen TLS-säker trafik - mycket snabbare än jag hade förväntat mig.

Företag som Google driver också bra initiativ som en framtida version av Chrome som visar dig en trasig låsikon om du är på en vanlig HTTP (icke-säker) webbplats. Även om du idag inte ser något när du besöker dessa webbplatser i Chrome, men Googles uppdatering gör det uppenbart när det inte finns någon säkerhet.

Om ett decennium lever vi kanske i en värld där allt nätverkstrafik är säkert som standard, och det är en spännande värld att leva i.

vpnMentor: Vad betyder det för Cloak?

Vi måste bara bredda de sorters produkter vi erbjuder till konsumenter och småföretag. Konsumenter kanske inte alltid behöver VPN, men små företag kommer alltid att behöva bygga säkra, privata nätverk. Det finns också många andra nya sekretessrelaterade verktyg som vi kan erbjuda längs vägen.

Jag ser skrivningen på väggen för VPN som en säkerhetsåtgärd. Det är inte imorgon, det är inte fem år från nu, men det skulle inte överraska mig om det var om tio.

En annan intressant trend som vi tittar på är övergången till IPv6. Det finns några saker som driver detta moment, särskilt leverantörer av mobilnätverk - de flesta skulle utan tvekan älska att stänga av IPv4. Om några år kan det bara finnas IPv6-mobilkonnektivitet, och det kommer att förändra tillförlitligheten för många VPN-programvaror på marknaden nu. Många VPN-programvaror gör "fel sak" inför IPv6. En ny studie visade att många VPN-appar helt enkelt inte var medvetna om IPv6, och som ett resultat hoppade IPv6-data helt över den säkra tunneln. VPN-apparna skulle indikera att de erbjöd en säker anslutning ... men de gjorde det inte.

För Cloak stänger vi för närvarande IPv6 helt som en säkerhetsåtgärd, men i slutet av detta år eller i början av nästa år kommer vi att stödja IPv6-systemet hela. Detta är ett stort språng som alla i branschen kommer att behöva göra.

vpnMentor: Vad är du mest stolt över?

Vi har användare som vet att de behöver den typ av säkerhet som Cloak VPN ger, och även om de inte har någon aning om hur saker fungerar under huven kan de installera vår app och få den igång på två eller tre minuter eller mindre, och få en säker förbindelse.

Detta beror på det arbete Nick har gjort för användarupplevelsen.

Vi är också stolta över att bygga ett företag som är mycket direkt om sina tjänster och kapacitet. Vi anser att tydlig kommunikation är mycket viktig i alla VPN-leverantörer; Vi är besvikna och rädda över hur lite konsumentens VPN-marknadssegment som verkar ge tydlighet och öppenhet totalt sett.

vpnMentor: Vad är ditt råd för att hålla dig säker online?

Det är lätt om du gör en handfull saker.

Använd först ett lösenordsvalv eller en administrationsapp. Om du inte gör det gör du det nu. Dela aldrig lösenord från webbplats till webbplats eller använd svaga lösenord.

För det andra, om du är på en Mac, aktiverar du FileVault-fullkryptering. Om du tappar din bärbara dator, behöver du aldrig oroa dig för att människor ska återställa data från den. Och aktivera pin-koder på iPad och iPhones, välja 6-siffrig åtkomst eller, ännu bättre, starka lösenfraser.

För det tredje, använd en betrodd VPN-tjänst när du är ansluten till nätverk du inte litar på.

Sammanfattning

För att ytterligare hålla användarna säkra på nätet, tar Cloak VPN hand om säkerhet och säkerhet bakom kulisserna för sina kunder. Dave Peck, tillsammans med Nick Robinson och Peter Sagerson, ser till det. Cloaks avsikt är att alltid göra rätt saker genom att skydda sina användare med programvara som har konsumentens bästa intresse i åtanke. Det är något de brinner för, och det är något som de önskar att alla VPN-leverantörer skulle göra.

* Intervjun genomfördes av Debi Christensen på uppdrag av vpnMentor.

Lägg till din recension på Cloak VPN här >>

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me