De bästa (och värsta) annonsblockerarna UPPDATERAD för 2020

Det finns få saker som är mer frustrerande än att klicka på en YouTube-video och sedan tvingas sitta igenom en annons som är ännu längre än den video du försöker titta på. Nog är nog.

Men att slösa bort din tid är bara en av många negativa saker som adware kan göra till din surfupplevelse.

De bästa Adblockers

 1. AdBlock
 2. CyberSec av NordVPN
 3. CleanWeb av Surfshark
 4. R.O.B.E.R.T. av Windscribe
 5. Cyberghost
 6. AdLock

De värsta annonsblockerarna

 1. Adblock plus
 2. Smart popup-blockerare

Vad är Adware?

Adware är vilket som helst programvara som är utformad för att visa annonser. Poängen med adware är att generera intäkter för sin utvecklare. Du upplever adware när du besöker en webbplats med en annonsbanner eller tvingas titta på en video för att använda en gratis telefonapp.

Alla de irriterande annonserna du var tvungna att sitta igenom för att komma till nästa nivå av Candy Crush? Du har adware för att tacka för det.


Annonsörer vill tjäna så mycket pengar som möjligt och att samla in information om dig hjälper dem att göra det. De har ett stort incitament att invadera din integritet så mycket som möjligt så att de kan rikta dig mot specifika annonser.

Adware förblir inte alltid där den ska. Det kan spåra dig från webbplats till webbplats, samla in data om dina surfvanor, intressen och plats.

Det kan också användas för att sprida skadlig programvara. Skadlig adware kan infektera din webbläsare eller enhet när du klickar på en annons, men det mest skrämmande är att vissa typer av adware kan smitta dig även utan klick.

Översikt av annonsblockerare

Annonsblockerare kan skydda din integritet och förhindra att din webbläsare eller enhet blir infekterad med skadlig programvara. Du kanske också upplever snabbare laddningstider, bättre batteritid, och en smidigare surfupplevelse efter installation av en annonsblockerare.

Eftersom det finns så många typer av avancerad adware där ute, är det viktigt att välj en annonsblockerare som skyddar dig helt. Det finns ett antal olika typer av annonsblockerare. Här är några av dina val:

 1. VPN med dedicerade annonsblockerare: Vissa VPN-tjänster levereras med inbyggda appar som skyddar dig från adware. Eftersom VPN: er kan skydda dig från flera typer av spårning, kommer adware att ha riktigt svårt att samla in data om dig. En annan fördel med att gå med VPN är att många tjänster gör det enkelt att göra det skydda flera enheter med en enda prenumeration.
 2. webbläsare: Många webbläsare kommer med inbyggd programvara för annonsblockering, så att du kan undvika adware utan någon ansträngning. Vissa är ganska effektiva, men deras funktioner är vanligtvis begränsade jämfört med en tredje parts blockerare.
 3. Tillägg: Du kan skydda din webbläsare från adware genom att välja en av många tredjeparts webbläsarförlängningar. Det finns både gratis och betalade applikationer där ute som fungerar med de flesta webbläsare. De låter dig vanligtvis anpassa din upplevelse mer än inbyggda webbläsarannonsblockerare.
 4. Enhet eller router: En dedikerad annonsblockerande router eller en virtuell router kan skapas med en DNS-filter som automatiskt blockerar förfrågningar från servrar som är kända för att tillhandahålla adware- eller spårningstjänster.

Du kan alltid kombinera flera typer av annonsblockerare för att få bästa möjliga skydd.

De bästa annonsblockerarna:

1. AdBlock

Adblock är en av mest populära webbläsarutvidgningar där ute för att blockera annonser, och det är inte svårt att se varför. Riktigt med namnet stoppar AdBlock inte bara de irriterande popup-annonserna utan den blockerar också andra annonser som du hittar på webbplatser.

AdBlock kan också bli av med annonser på YouTube och många streamingtjänster, vilket är något som många annonsblockare har problem med.

Det vi verkligen älskar med AdBlock är hur du kan anpassa den. Alternativen inkluderar förinställda filter, blockerar enskilda annonser, tillåter andra annonser att visas och vitlista. Som standard kommer Adblock med en valfri "Acceptable Ads" -funktion som tillåter vissa säkra och icke-påträngande annonser. Detta kan stängas av i inställningarna om du vill blockera alla annonser.

Dess tillgängligt som tillägg för de flesta webbläsare och är lätt att installera. Det stora antalet funktioner i detta gratis applikation sätter den högst upp på listan.

Obs: AdBlock är en annan tjänst än AdBlock Plus, som ligger längre ner på vår lista.

Rekommenderad? Ja

2. CyberSec av NordVPN

En av de många anledningarna till att vi rekommenderar NordVPN på grund av säkerhetssvit CyberSec.

Den här valfria NordVPN-funktionen stoppar adware och skyddar dig genom att blockera DNS-förfrågningar från en stor lista över servrar som är involverade i skadlig programvara, spionprogram, adware och spårning. Detta betyder att du kan inte interagera med en farlig webbplats om du inte ändrar dina inställningar manuellt för att ge den åtkomst.

En av de saker som gör denna funktion speciell är att den kan skydda dig även om du redan är infekterad av skadlig programvara. NordVPN blockerar kommunikation från farliga servrar, vilket hindrar skadlig programvara från att följa med med farliga aktiviteter.

NordVPN är inte gratis, men det erbjuder några av bästa skyddet på marknaden till ett bra pris.

Rekommenderad? Ja

3. CleanWeb by Surfshark

VPN Surfshark kommer med en fantastisk funktion som heter CleanWeb. CleanWeb-funktionen måste aktiveras manuellt i Surfshark-inställningarna, men när den är på så erbjuder den dig några starkt skydd mot annonser, skadlig programvara och spårare.

Det stoppar oönskad kommunikation från webbplatser av blockerar DNS-förfrågningar från farliga servrar.

Surfshark är inte en gratistjänst, men det är det mycket billigt för kvaliteten på annonsblockering att det erbjuder.

Rekommenderad? Ja

4. R.O.B.E.R.T. av Windscribe

Windscribes VPN-tjänst innehåller en fantastisk funktion som heter R.O.B.E.R.T. det där skyddar dina enheter från annonser, skadlig programvara, nätfiskeförsök och spårare. Det blockerar alla DNS-förfrågningar från en lista med kända domäner.

Funktionen levereras med fyra olika konfigurationer som erbjuder olika skyddsnivåer. Windscribe erbjuder hela R.O.B.E.R.T. skydd på flera samtidiga enheter med både sina gratis och betalade planer. För en gratis tjänst erbjuder Windscribe riktigt bra skydd.

Nackdelen är att den kostnadsfria versionen bara ger dig 10 GB data varje månad, vilket är lätt att gå igenom om du gör mycket strömning eller torrenting.

Rekommenderad? Ja

5. CyberGhost

Cyberghost är en utmärkt VPN-tjänst som har en annonsblockeringsfunktion. I stället för att blockera alla DNS-förfrågningar från specifika webbplatser fungerar denna annonsblockerare av ta bort en del av koden från serverns begäran som försöker dra annonser.

CyberGhosts annonsblockerare hindrar inte alla annonser från att visas, men det är det mycket effektiva för att blockera skadlig adware och skyddar dig från att spåra. Det kan också skydda dig utan att bromsa din surfhastighet, vilket är ett stort plus.

Detta är ett annat alternativ som inte är gratis men har ett överkomligt pris det är värt det för den kvalitet du får.

Rekommenderad? Ja

6. AdLock

AdLock är ett ad blockera programvara för din enhet snarare än en webbläsarextension.

Det fantastiska med AdLock jämfört med många andra tjänster är att det istället för att bara blockera annonser i din webbläsare blockerar annonser på alla appar som ansluter till internet. Det betyder att du fortfarande omfattas av AdLocks skydd när du använder BitTorrent eller Skype.

AdLock är inte gratis, och du måste göra det betala för varje enhet du vill täckas. Det är också för närvarande bara tillgängligt för Windows och Android. Om du är intresserad kan du prova en 14-dagars gratis provperiod.

Rekommenderad? Ja

De värsta annonsblockerarna - vem att undvika

7. Adblock Plus

För att inte förväxla med AdBlock är Adblock Plus en av de äldsta annonsblockerarna där ute. Både Adblock och Adblock Plus blockerar annonser på liknande sätt, men Adblocks filtreringssystem och anpassningsalternativ är totalt sett mer avancerade.

Med Adblock Plus kan du göra det Välj att aktivera vissa popup-fönster för specifika webbplatser, bygg en vitlista och skapa ditt eget filter.

Adblock Plus har dock fick kritik för att ta emot pengar från online-utgivare för att vitlista specifika annonser. Detta verkar vara en intressekonflikt som du kanske vill undvika i en annonsblockerare.

Rekommenderad? Inte riktigt. Det finns bättre alternativ där ute.

8. Smart popup-blockerare

Vi var inte imponerade av resultatet för denna annonsblockerare. Inte bara gjorde det tillåta genom många icke-påträngande annonser att det var tänkt att blockera, men vi har också upplevt flera popup-annonser i vårt test.

Medan det erbjuder några användbara funktioner som en vitlista och cookiehantering för att ta bort oönskade kakor, fokuserar den också på vissa funktioner som du förmodligen aldrig kommer att behöva, som ett popup-block för Windows Messenger.

Med dess daterade funktioner och inkompetent blockering, vi kan inte rekommendera denna blockerare.

Rekommenderad? Nej

Ad Blocker Scams - Vem att undvika

Var noga med att undvik bedrägerier med ad-blockerare när du är redo att ladda ner. Dessa falska annonsblockerare kommer i hemlighet samla in data om dina surfvanor och kan till och med ändra webbläsarens beteende.

Ibland kommer de att göra det försök att lura dig genom att använda ett namn som är samma eller liknar en verklig, pålitlig annonsblockerare. Du bör kontrollera att du har rätt kopia innan du laddar ner.

Här är några namn som falska tillägg har använt tidigare:

 • Adblock plus
 • Adblock Pro
 • HD för YouTube
 • uBlock Plus
 • AdRemover för Google Chrome
 • Suberblock Adblocker
 • Webutation
 • HD för YouTube

Sammanfattning

Annonsblockerare kan göra mycket för att förbättra din surfupplevelse, men viktigare är att de också kan skyddar dig från spårning och skadlig annonsprogram.

Det finns många annonsblockerare att välja mellan där ute, och alla erbjuder olika skyddsnivåer. Vi rekommenderar dig kombinera olika annonsblockerare på den här listan för att få bästa möjliga adware- och sekretessskydd över alla dina enheter, till exempel att kombinera en webbläsarbaserad annonsblockerare med en VPN-annonsblockerare.

Du kanske också gillar:

 • 5 bästa VPN Chrome-tillägg (som verkligen fungerar!)
 • Hur man gör Chrome inkognito VERKLIG privat
 • Topp 5 (VERKLIGT) Gratis VPN för Google Chrome

 

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me