EXKLUSIVT: Ett brott i krypteringsmekanismen för DuckDuckGo-sökmotorn möjliggör identifiering av användares frågor.


En tre dagar lång hackathon om anonymitet på webben vid Bar Ilan University har utsatts för intrång i sökmotorns krypteringsmekanism som kan skryta med slogan "Sökmotorn som inte spårar dig". VpnMentor-teamet täcker uteslutande hackathon och åtföljde lagen från dag ett till den fantastiska exponeringen.

 

Den första hackathon om anonymitet på webben i Israel, det land som har en avancerad cyberindustri.

Israel, känd som Start Up Nation har väckt upp många cyberföretag. För många kredit måste veteranerna från det israeliska underrättelseskorpset ges som samlar under sin militärtjänst en mängd erfarenhet som de ger till den privata sektorn. Under den första hackathon som ägde rum i Israel i ämnet samlades några tiotals människor för att försöka knäcka webbplatser som anses vara säkrade. Studentenes team åtföljdes av experter från akademin och branschen, inklusive: Dr Moti Geva, prof Benny Pinkas, prof Yehuda Lindell, Dr Tal Steinherz, Inbar Raz, Herr Amit Ashkenazi, Herr Asi Barak, Herr Sudhanshu Chauhan och Herr Kumar Panda.

Ingen hade förväntat sig att sökmotorn som kan skryta med att användare som inte spårar skulle avslöjas som utsatt för någon som kontrollerar dess utgående trafik.

BIU-teamet hjälper

Bransch- och akademihandledare som hjälper studenter i hackathon.

Sökmotorns Auto Suggest-mekanism möjliggör identifiering av vad användaren har skrivit in.

DuckDuckGo auto Föreslå

DuckDuckGo Auto Suggest, som spelades in idag.

Problemet för det vinnande teamet var att avgöra om ett informationsläckage från krypterade kanaler för sökmotorer. Teamet lyckades identifiera sökningar som hade läckt genom Auto Suggest-mekanismen för den (förment) krypterade DuckDuckGo. De lyckades också visa det. Det som är betydelsefullt är att den som lyssnar på söktrafiken kan se vad användaren letar efter. Så, till exempel, när jag klickar på bokstaven A, returnerar servern för sökmotorn ett AutoComplete, vilket föreslår för mig hur jag ska slutföra ordet. Om jag fortsätter och klickar på B kommer sökmotorn att föreslå ord som börjar med AB. På detta sätt är det förmodligen möjligt att skapa en mekanism som förstår vad som är orden som jag har börjat skriva in (och till synes har slutförts).

Upptäckt av sökfrågor med paketstorlekar - Videokredit: Ohad Cohen

Det vinnande laget var en kombination av deltagare från hebreiska och från Bar Ilan universitet. Det bör noteras att gruppen inkluderade 3 kvinnor jämfört med endast 15% av kvinnliga deltagare i evenemanget. Låga procenttal kvinnor är karakteristiska för tekniska ämnen och vi var därför glada att se hur den kvinnliga hjärnan har bidragit till variationen och till den faktiska uppnåendet av vinnande position.

 

Uppdatering: några timmar efter publicering av denna berättelse lyckades vi få ett officiellt svar från DDG (vpnMentor försökte kontakta DDG för ett svar förra veckan redan). Se kommunikationen vi hade med DDG.

DGG

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me