ExpressVPN vs NordVPN: Båda bra – Vad är bäst för dig 2020?

När det gäller premium VPN-tjänster är ExpressVPN och NordVPN i sin egen kategori.

Dessa två VPN: n leder i nästan alla våra topplistor, och det är ofta en mycket nära kamp för första platsen mellan dem. NordVPN kommer framåt in våra övergripande VPN-rankningar, men bara något. Gör inga misstag - ExpressVPN har också mycket att erbjuda inom säkerhet och prestanda.

Kampen om "bästa VPN" -titeln är hård. Både ExpressVPN och NordVPN har mycket starka påståenden, men vilka som är bättre för dina behov? Det finns bara ett sätt att besvara den här frågan - med en djupgående jämförelse som naturligtvis täcker alla viktiga VPN-aspekter!

I den här artikeln testade vi ExpressVPN och NordVPN mot varandra i flera kategorier. Båda leverantörerna tjänar fantastiska poäng all-round, men det är de små detaljerna som gör skillnad. Vi är här för att visa dig exakt var en tjänst överträffar den andra - spänn upp, det här kommer att vara nära!

För att få fullständig kopia av dessa två imponerande VPN-tjänster, se till att du tittar på våra detaljerade ExpressVPN recension och NordVPN granskning.

Innehållsförteckning

 1. Strömning
 2. torrenta
 3. Kosta
 4. Enkel användning
 5. Kompatibilitet
 6. Hastighet
 7. Servrar och nätverk
 8. Sekretess och säkerhet
 9. Slutlig dom

ExpressVPN vs NordVPN - kategorierna

Vi har baserat vår jämförelse mellan ExpressVPN och NordVPN runt åtta avgörande aspekter som antingen skapar eller bryter en VPN-tjänst.

Vi börjar med att hitta vilken som är bästa VPN för streaming, följt av bästa VPN-tjänst för strömning - båda kategorierna är oerhört viktiga i dagens värld av geobegränsningar och utbredd BitTorrent-användning.

Sedan fortsätter vi med att jämföra prispoäng och enkel användning, hitta vilken leverantör som är billigare och mer användarvänlig.

Vi täcker också plattformskompatibilitet och anslutningskvalitet i detalj - komplett med alla subtila skillnader mellan operativsystem och hastighetstestresultat för servrar över hela världen.

Sist men inte minst kommer vi att titta närmare på hur ExpressVPN och NordVPN går in servernätverk och allmän säkerhet.

Villkoren är inställda, och vi är redo att gå! Låt oss se vilken VPN som har kanten.

1. Streaming

ExpressVPN och NordVPN är två favoriter för enkel strömning online. De arbetar med de mest populära plattformarna runt omkring, från Netflix och Hulu till BBC iPlayer och Amazon Prime Video.

Under vår omfattande Netflix-test, båda VPN: erna kunde komma åt Netflix-kataloger i USA, Storbritannien, Kanada, Frankrike och Japan. Men till skillnad från ExpressVPN, NordVPN kunde också strömma Netflix Brasilien utan hicka.

Anledningen till NordVPN: s något bättre Netflix-prestanda är egenutvecklad SmartPlay DNS-funktion, som automatiskt ansluter dig till en lämplig streaming-server när du försöker titta på ditt favoritinnehåll. Och med 5 100+ servrar att välja mellan (ExpressVPN har "bara" 3 000+), chansen är stor att du alltid har ett sätt att komma förbi irriterande block och begränsningar.

ExpressVPN har några egna tricks också. Inklusive allvarligt snabba hastigheter (mer om det senare) ger det 160 VPN-platser i 90+ ​​länder. Jämfört med 60 länder för NordVPN får du bredare täckning och fler strömningsmöjligheter.

ExpressVPN är också ett av få VPN-er som har åtkomst till DAZN - en bonus över NordVPN, som för närvarande inte fungerar med denna streamingplattform. Tänk på det om du är ett DAZN-fan!

Cherryen på toppen för ExpressVPN är den MediaStreamer funktion, vilket ger dig speciella DNS-servrar att använda på enheter utan inbyggt VPN-stöd. NordVPN har inte en så polerad funktion, även om den är Smart DNS-proxy (ingår i ditt prenumeration) är liknande.

Vinnare för Streaming: ExpressVPN

ExpressVPN har en liten men märkbar ledning för streaming. Välj det om du vill att fler länder ska komma åt, eller om du regelbundet strömmar på Apple TV / smarta TV-apparater / spelkonsoler. För dem som huvudsakligen är intresserade av Netflix är NordVPN det bättre (och billigare) valet.

Prova att strömma med ExpressVPN!

2. Spännande

Vid första anblicken hittar du inte någon stor skillnad mellan ExpressVPN och NordVPN när det gäller torrenter. Detaljerna avgör vinnaren här.

Båda VPN: erna tillåter P2P-trafik, och båda är öppna om detta - viktigt om du letar efter en långsiktig torrenting VPN.

Vissa kanske anser att det är subjektivt men ExpressVPN visade sig lättare att använda med torrentklienter i våra tester. Den främsta anledningen - alla dess servrar stöder P2P, så säker torrenting är bokstavligen en enda klick.

Du kan också anpassa ExpressVPN för att säkra din P2P-trafik exklusivt tack vare delad tunnelfunktion (tillgängligt på Windows, Mac och Android).

ExpressVPN vs NordVPN: Båda bra - Vad är bäst för dig 2020?

NordVPN har nätverksfördelen med 4 300+ P2P-klara servrar - fortfarande mer än ExpressVPN: s hela serverpark. Men det är ett extra steg involverat, eftersom måste du välja en lämplig P2P-server från fliken Specialservrar.

ExpressVPN vs NordVPN: Båda bra - Vad är bäst för dig 2020?

Som sagt, NordVPN har en funktion du inte hittar i ExpressVPN - SOCKS5 proxyer. Dessa är separata från VPN-appen, och du måste konfigurera dem i din torrentklient. SOCKS5-proxyer ger vanligtvis bättre hastigheter med en acceptabel säkerhetsnivå (inte kryptering). Men igen - det är en extra ansträngning att ställa in dem.

Vinnare för Torrenting: ExpressVPN

Medan båda VPN: erna fungerar smidigt med populära torrentklienter, är ExpressVPN vinnaren för problemfri torrenting. Som sagt kommer avancerade BitTorrent-användare att uppskatta NordVPN: s ytterligare P2P-värde. Ytterligare ett nära samtal, men ExpressVPN drar framåt i slutändan.

Prova Torrenting med ExpressVPN!

3. Kostnad

Hittills har ExpressVPN och NordVPN varit ganska mycket hals-och-hals. Men prissättning är ett område där vi har ett tydlig vinnare.

Användare på en budget bör undvika endera leverantörens månatliga planer, eftersom de är ganska dyra - olyckliga, men vanliga med VPN-tjänster. Långtidsabonnemang är där fyndjägare bör titta.

NordVPN kommer med bra erbjudanden på sina två- och treårsplaner (58% respektive 70% billigare än det månatliga alternativet). Ännu bättre, du kan raka av dig 70% på ditt NordVPN-abonnemang med våra exklusiva kupongkoder!

Om du inte vill begå genast ger NordVPN dig många testmöjligheter med 30-dagars återbetalningsgaranti.

Du förväntar dig att ExpressVPN kommer att presentera ett lika tilltalande förslag här, men detta är inte fallet. Jämfört med NordVPN, den har också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, men erbjuder färre och dyrare planer. För närvarande är ExpressVPNs årliga prenumeration 19% dyrare än NordVPN-motsvarigheten.

Lyckligtvis, Du kan få 49% rabatt på ExpressVPN (plus tre månader gratis!) med vår specialkupong. Men till och med det räcker inte för att slå NordVPN: s treåriga avtal, till mer än hälften av kostnaden på lång sikt.

NordVPN: s prissättning:

3-årsplan: $ 3,49 / månad (betala $ 125,64 var tredje år - 70% rabatt)
2-årsplan: $ 4,99 / månad (betala 119,76 $ varannat år - 58% rabatt)
1-årsplan: $ 6,99 / månad (betala $ 83,88 varje år - 41% rabatt)
1-månadersplan: $ 11,95 / månad (baspris betalas varje månad - ingen rabatt)

ExpressVPN: s prissättning:

12-månadersplan: $ 6,67 / månad (inkluderar tre fria månader; betala $ 99,95 första 15 månaderna sedan varje år - 49% rabatt)
6-månadersplan: $ 9,99 / månad (betala 59,95 $ var sjätte månad - 23% rabatt)
1-månadersplan: $ 12,95 per månad (baspris betalas varje månad - ingen rabatt)

Vinnare för kostnad: NordVPN

NordVPN tar ned denna kategori, tack vare sina flexibla planer och prisvärda priser. ExpressVPN: s prislapp kan vara motiverat, men det kan inte slå NordVPN: s värde för pengarna.

Spara med NordVPN!

4. Användarvänlighet

Som två av de ledande kommersiella VPN: erna gör ExpressVPN och NordVPN saker lätt för användare på alla färdighetsnivåer. Vilken som gör ett bättre jobb, dock?

Båda VPN: n erbjuder kompakta och intuitiva appar med enkla gränssnitt. Vägledningen är tydlig - anslutningar med ett klick och snabb åtkomst till inställningar.

ExpressVPN har en mobilinspirerad design, även på skrivbordet. Huvudpanelen låter dig snabbt välja en server med extra hjälp av funktionen Smart Location.

ExpressVPN vs NordVPN: Båda bra - Vad är bäst för dig 2020?

Inställningsmenyn hittas enkelt. Du har många saker att tänka på, eller så kan du hålla saker enkla om du inte är intresserad av något avancerat.

ExpressVPN vs NordVPN: Båda bra - Vad är bäst för dig 2020?

NordVPN väljer ett snyggare, men lika funktionellt gränssnitt. En fördel jämfört med ExpressVPN är enklare åtkomst till hela serverlistan - Du kan hitta alla dem från huvudpanelen här, istället för att öppna serverlistan i ett separat fönster.

ExpressVPN vs NordVPN: Båda bra - Vad är bäst för dig 2020?

NordVPN är också lätt att konfigurera - du hittar allt i ett snyggt fönster efter att du har öppnat inställningsmenyn.

ExpressVPN vs NordVPN: Båda bra - Vad är bäst för dig 2020?

Om du hellre vill ha en manuell inställning med OpenVPN-gränssnittet ger båda VPN: erna konfigurationsfiler. ExpressVPN gör dem lite lättare att få från webbplatsen, men du har inga problem med heller.

Vinnare för användarvänlighet: NordVPN

Personliga preferenser spelar en stor roll här, men NordVPN ser fräsch ut och är lättare att navigera om du föredrar att välja dina egna servrar. ExpressVPN är inte långt efter med sina rena, utan krusiduller.

Prova NordVPN!

5. Kompatibilitet

ExpressVPN och NordVPN täcker ett brett utbud av plattformar, inklusive stora operativsystem och routrar. Återigen gör de små detaljerna en skillnad.

Windows

Som den mest populära plattformen att installera ett VPN på, Windows är sakkunnigt täckt av båda leverantörerna i denna jämförelse. Du kan köra någon av dem på allt från Windows XP till Windows 10.

Som sagt, ExpressVPN-appen täcker också Windows XP och Vista, medan NordVPN-appstöd startar från Windows 7 med manuell konfiguration krävs för äldre versioner. Vi rekommenderar starkt att du uppdaterar din dator om du fortfarande kör XP eller Vista - om det inte är ett alternativ kan ExpressVPN vara det bättre valet för dig.

Mac

ExpressVPN-appar kan installeras på macOS Snow Leopard (10.6) och nyare versioner. Återigen visar denna leverantör sig mer flexibel än NordVPN, vilket kräver minst macOS Yosemite (10.10).

Android

Båda VPN: n har en stark visning för Android-enheter, med omfattande stöd även för äldre versioner. Du får också fungerande appar för din Android TV med någon av leverantörerna.

iOS

Både ExpressVPN och NordVPN har ursprungliga appar för din iPhone eller iPad. Som vanligt tar ExpressVPN en liten ledning för äldre enheter, med support från iOS 8.0. NordVPN kräver iOS 9.0 och senare.

Linux

NordVPNs Linux-erbjudande är centrerat kring Debian-distros, men du kan också köra det på Ubuntu. ExpressVPN är mycket mer mångsidig, med support (och detaljerade instruktioner) för Ubuntu, CentOS, Debian, Fedora, Raspbian och Arch.

routrar

När det gäller routrar, båda VPN: er lyser med utmärkta tutorials för en mängd firmwares. Dessutom kan du skaffa dig en pre-flashed router som är konfigurerad med antingen VPN direkt från rutan.

Om du blir det ställa in en VPN-router själv, ExpressVPN tillhandahåller en dedikerad app för att välja Asus-, Linksys- och Netgear-routrar. Om du har rätt modell kan denna leverantör vara ett bättre val än NordVPN, som för närvarande inte har en egen router-app.

Andra plattformar

ExpressVPN fungerar på följande ytterligare plattformar:

 • Webbläsarextensions (Chrome, Firefox)
 • Chromebook
 • E-bokläsare (Amazon Kindle Fire, Nook HD)
 • Windows Phone (version 8.1 och 10)
 • Media- och spelkonsoler (Amazon Fire TV, Apple TV, Roku, Boxee Box, Chromecast, Nintendo Switch, Nvidia Shield, Playstation, Xbox och mer)
 • Björnbär
 • Kodi
 • Smarta TV-apparater

NordVPN stöder följande ytterligare plattformar:

 • Webbläsarextensions (Chrome, Firefox, Opera, Safari, Internet Explorer)
 • Björnbär
 • Kodi
 • Media- och spelkonsoler (via router)
 • Smarta TV-apparater (via router)

Vinnare för kompatibilitet: ExpressVPN

Om du kör det senaste operativsystemet har du nollproblem med antingen VPN. Båda täcker ett brett utbud av plattformar, men ExpressVPN är det att välja om du behöver en inbyggd VPN-app för äldre OS-versioner.

Prova ExpressVPN!

6. Hastighet

En VPN-kryptering håller dig säker online, men det är också en börda för din internetanslutning. ExpressVPN och NordVPN är två leverantörer som håller denna negativa inverkan på ett minimum, och det visar.

Faktiskt, hastighet är ExpressVPN: s största styrka. Det har ett rykte som den snabbaste VPN på marknaden av en anledning, och slår ständigt utmanare som försöker fånga sin titel.

I det andra hörnet finns en VPN som ansågs trög för några år sedan. Men efter kraftiga förbättringar är NordVPN idag uppe med de snabbaste tjänsterna.

Ändå talar handlingar högre än ord. Så vi testar båda leverantörerna.

Vi syftade till att ta reda på hur snabbt varje VPN var på global skala. Nedan kan du se hur ExpressVPN och NordVPN presterade när de var anslutna till 10 olika platser runt om i världen.

Vi körde hastighetstester från en plats i Östeuropa. Här är våra referenshastigheter (ingen VPN):

ExpressVPN vs NordVPN: Båda bra - Vad är bäst för dig 2020?

Och här är de slutliga resultaten från våra tester:

server Nedladdningshastighet (MB / s) Uppladdningshastighet (MB / s)
ExpressVPN NordVPN ExpressVPN NordVPN
Auto (närmast) 71,81 69,82 31,36 31,28
rumänien 67,79 67,50 36,71 29,10
Tyskland 67,72 62,16 34,79 29,09
Storbritannien 63,41 66,41 28,96 31,08
portugal 61,15 33,93 25,53 30,00
Israel 39,99 38,42 24,15 34,53
Förenta staterna (New York) 59,14 35,25 22,48 16,70
USA (Los Angeles) 23,59 30,71 12,95 5,53
Japan 51,95 17,58 1,66 1,70
Australien 31,38 15,90 0,76 2,04

Ingen överraskning - ExpressVPN tar ledningen i nedladdningshastigheter, vilket blir ännu mer uttalat med avstånd. De enda undantagen är servrarna i Los Angeles och London, där konkurrenten visade sig något snabbare.

Fortfarande, NordVPN har sina egna. Det var märkbart långsammare i Portugal, Japan och Australien, men förblev mycket nära ExpressVPN totalt sett. Vad mer, NordVPN gick även i uppladdningshastigheter - ingen liten seger när du står upp mot ett allvarligt snabbt VPN.

Vinnare för hastighet: ExpressVPN

NordVPN gör sitt bästa, men siffrorna talar för sig själva - ExpressVPN är genomgående snabbare, särskilt om du ansluter till en avlägsen server. Om du bara nöjer dig med de snabbaste hastigheterna är detta VPN för dig. Som sagt, NordVPN är tillräckligt nära för att betraktas som ett mycket rimligt, billigare alternativ.

Prova ExpressVPN

7. Servrar och nätverk

ExpressVPN och NordVPN driver enorma servernätverk jämfört med många andra VPN-tjänster. Men när du jämförs med varandra, kan du se tydliga skillnader i filosofi mellan dessa två premiumleverantörer.

Med NordVPN kan du välja mellan 5 100 servrar och mer, vilket är ett imponerande antal oavsett hur du ser på det. Det trumfer ExpressVPN: s 3 000+ servrar, men det finns mer att prata om.

ExpressVPN vs NordVPN: Båda bra - Vad är bäst för dig 2020?

När det gäller all-täckning, ExpressVPN stöder 30 fler länder än NordVPN. Detta inkluderar relativt sällsynta att hitta regioner i Mellanöstern och Afrika - Som jämförelse har NordVPN inte en stark närvaro på dessa kontinenter.

ExpressVPN vs NordVPN: Båda bra - Vad är bäst för dig 2020?

ExpressVPN-servrar har också en generellt större kapacitet, vilket kan vara en av orsakerna till dess mindre (men ändå massiva) nätverk. NordVPN ger dig fler alternativ, men det är vanligt att se minst tio servrar som arbetar med full belastning för sina mer populära platser som USA, Storbritannien och Nederländerna.

Vinnare för servrar och nätverk: NordVPN

NordVPN är favoriten här, om än med en liten marginal. För de flesta användare är servervariationen i västvärlden viktigare för strömning och snabba hastigheter, och denna VPN ger mer till bordet. ExpressVPNs starka närvaro i Afrika och Asien kan vara en avgörande faktor för användare i dessa regioner.

Prova NordVPN!

8. Sekretess och säkerhet

När det gäller säker surfning är ExpressVPN och NordVPN mästare.

Båda tjänsterna täcker grunderna perfekt. Med skottbeständig kryptering, noll loggning, väsentliga funktioner och oberoende säkerhetsrevisioner som bekräftar allt ovanstående, kan du inte gå fel med varken VPN. Men vi kommer inte att lämna det där, är vi?

Du gissade det - vi måste gå djupare.

Loggningspolicy

ExpressVPN verkar från de brittiska Jungfruöarna, medan NordVPN är registrerat i Panama. Båda dessa offshore-platser anses vara säkra tillflykt på grund av gynnsamma integritetslagar, eftersom de är långt borta från 5/9/14-Eyes övervakningsallianser.

Detta tillåter ExpressVPN och NordVPN att lova strikt policy för icke-loggning, vilket innebär att VPN-tjänsten inte lagrar eller delar någon känslig information relaterad till anslutning eller bandbredd. Med andra ord, obefläckade integritet är en kvalitet hos båda leverantörerna i denna jämförelse. ExpressVPN beställde till och med en oberoende revision för att säkerställa att den erbjuder användare högsta nivåer av integritet.

Kryptering och protokoll

Båda VPN: erna använder AES-256-kryptering med Perfect Forward Secrecy. Bra nyheter, eftersom 256-bitars kryptering anses vara praktiskt taget omöjligt att spricka.

Gå vidare, hittar du fullt OpenVPN-stöd på skrivbordet och Android-apparna för båda leverantörerna. Detta är branschstandardprotokollet och erbjuder den bästa kombinationen av säkerhet och prestanda.

Som sagt, ExpressVPN är en av få leverantörer som erbjuder native OpenVPN för iOS. NordVPN kör IKEv2 / IPSec-protokollet i iOS-appen, kräver programvara från tredje part och manuell konfiguration för OpenVPN. Detta ger ExpressVPN en liten fördel för iPhone och iPad.

ExpressVPN ger dig också en större mängd protokoll, Inklusive PPTP och L2TP / IPSec.

ExpressVPN vs NordVPN: Båda bra - Vad är bäst för dig 2020?

Dessa kan vara användbara för att strömma och kringgå OpenVPN-block, men är mycket mindre säker än OpenVPN eller IKEv2 / IPSec. NordVPN brukade tillhandahålla PPTP, SSTP och L2TP / IPSec tidigare, men har nyligen avbrutit stöd för dessa protokoll.

Säkerhetsfunktioner

NordVPN är känd för sitt omfattande fokus på säkerhet. Mellan egen CyberSec-svit (adblockering och skadlig programvara), Dubbla VPN-servrar, och två olika kill-switchar, du får en hel lista med värdefulla funktioner för extra skydd.

Dessutom erbjuds "stealth" -inställningar via NordVPN: s anpassning Fördunklade servrar.

ExpressVPN vs NordVPN: Båda bra - Vad är bäst för dig 2020?

Dessa specialservrar distribueras för speciella ändamål, som genom att kringgå den stora brandväggen i Kina. De bör också arbeta i andra länder med tung censur, som Ryssland, Iran och Förenade Arabemiraten.

Tack vare det stealth-inställningar och stort antal protokoll, ExpressVPN är ett utmärkt val för obegränsad internetanslutning i Kina också.

Denna VPN har också många säkerhetsfunktioner att visa upp. Liksom NordVPN kommer det med en dödsbrytare och DNS-läckskydd, men de är lite mer strömlinjeformade. Ett par exempel - du får inte en andra appspecifik kill-switch och de anpassade DNS-inställningarna är bara en on-off-switch (NordVPN låter dig ange dina egna DNS-inställningar).

ExpressVPN har dock en bonus jämfört med sin konkurrent - extra säkra servrar. Tack vare ExpressVPN: s topplista TrustedServer-teknik, dess servrar använder endast RAM. Detta gör det nästan omöjligt att någon av dina data lagras på en ExpressVPN-server, även av misstag.

Vinnare för säkerhet och integritet: NordVPN

Båda VPN: erna ger dig den säkerhet, tillgänglighet och trygghet du letar efter, men det finns ingen tvekan - NordVPN är bättre utrustad när det gäller säkerhetsfunktioner. ExpressVPN saknar en adblocker- och applikationsdödsbrytare, men extra serverskydd och protokollsort kan vara en avgörande faktor för vissa användare.

Prova NordVPN!

9. Slutlig dom

Två ledande VPN: er, åtta hårt kämpade omgångar och en jämn poäng. Om du väntade en stämpel från någon av leverantörerna hittar du den inte här.

Här är en sammanfattning av vinnaren för varje kategori:

 1. Strömning: ExpressVPN
 2. torrenta: ExpressVPN
 3. Kosta: NordVPN
 4. Enkel användning: NordVPN
 5. Kompatibilitet: ExpressVPN
 6. Hastighet: ExpressVPN
 7. Servrar och nätverk: NordVPN
 8. Sekretess och säkerhet: NordVPN

På ytan är ExpressVPN och NordVPN imponerande tjänster för alla ändamål. Detta förblir sant även vid en närmare titt.

Så vilken är bättre? Utan en tydlig vinnare är det verkligen beroende av personliga preferenser för dessa två. Det är lika troligt att du blir förälskad i endera.

Den verkliga frågan - är ExpressVPN värt priset? Om du absolut måste ha den bäst presterande, snabbaste VPN runt, svaret är ja. Det är stabilt, användarvänligt och utmärkt från allt från streaming / torrents till grundläggande och avancerad säkerhet.

Men så är NordVPN.

Om du hellre vill ha ett snabbt och funktionspaket VPN som också är prisvärt, rekommenderar vi att du testar NordVPN. Du kommer att njuta av dess enorma servernätverk, billiga kostnader och fantastiska erbjudanden.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me