Ger VPN ensam webbanonymitet? Nej, men det kommer nära med Tor och mer

Integritetssökande och politiska aktivister runt om i världen är desperata efter anonym webbsökning. För denna marknad räcker inte enkel integritet *. De vill ha tillgång till nätet utan att lämna några spår av deras identiteter bakom sig.

Ändå att uppnå det är svårt att säga minst, tack vare online-trafikövervakningsinsatser och förmåga till deanonymisering av myndigheters spionorgan, som NSA. Faktum är att sökmotorresultaten för nyckelordet "anonymitet på webben" innehåller flera artiklar som säger att strävan är en enhörning.

Ur ett perspektiv är dessa artiklar korrekta. En verkligt bestämd motståndare kommer så småningom att hitta ett sätt att spåra sina mål. Ännu från ett annat perspektiv kan verkligen bestämda integritetssökande uppnå nästan anonym tillgång till internet när de använder rätt blandning av Tor-anonymitetsnätverket, ett VPN-nätverk och Bitcoins.

Enkelt uttryckt: detta är en kraftfull installation som tar bort all identifierande information från din online-anslutning.

Så i den här artikeln kommer vi att förklara hur varje ingrediens fungerar tillsammans för att ge denna utmärkta webbanonymitet samt diskutera några av dess fördelar och nackdelar.

Börja med Tor via TAILS

Tor är gratis programvara och ett öppet nätverk som hjälper dig att försvara din webbanonymitet mot trafikanalys. Edward Snowden, till exempel, sägs ha använt Tor för sin visselpipa. Det här nätverket tar din ursprungliga DNS-förfrågan och leder den genom tre krypterade noder innan den beviljas.

Web Anonymitet - vpnMentor

Det finns flera sätt att komma åt Tor-nätverket, och de mest sekretessrelaterade användarna gör det via The Amnesic Incognito Live System (TAILS). Detta är ett operativsystem som lanseras från en DVD, USB-stick eller SD-kort. När du startar upp med TAILS, routar alla dina internetanslutningar automatiskt via Tor-nätverket. Liksom Mac: s OS eller Windows, kommer TAILS med flera inbyggda applikationer, till exempel en webbläsare, snabbmeddelandeklient, e-postklient, kontorssvit och en bild- och ljudredigerare. Den största skillnaden är att TAILS 'programmerar en förkonfigurerad med säkerhet i åtanke, till skillnad från Apples and Microsofts of the world.

Det största problemet med att använda Tor själv är att myndigheter har börjat rikta in sig på det. Precis förra året anklagade Tor-projektet FBI för att samarbeta med Carnegie Mellon University för att hjälpa byrån att deanonymisera användare. I anklagelsen sade Tor att FBI betalade en rapporterad $ 1 miljon till universitetet, vilket gjorde det möjligt att starta en sofistikerad attack. På en dag anslöt sig 100 skadliga maskiner till nätverket och började deanonymisera personer som opererade och fick åtkomst till Tor dolda tjänster.

Tor reagerade snabbt och eliminerade skadliga maskiner, men skador kan ha skett. Den amerikanska regeringen använde enligt uppgift information som sammanföll med detta intrång för att stänga av webbplatser på den mörka webben som sålde olagliga varor och tjänster, inklusive Silk Road 2.0-drogbasaren.

Lägg till ett VPN för ett extra lager av skydd

Web Anonymitet - vpnMentor

Den största ledtråden som upptäcker din anonymitet är din IP-adress. Lyckligtvis kan en betrodd VPN gå långt mot att eliminera detta problem.

När du har startat din Tor-webbläsare kommer du att maska ​​din Tor-givna IP-adress med en från tjänsten genom att ansluta till ett VPN. Så även om spårare upptäcker din aktivitet kommer från Tor, kan de inte spåra länge.

Denna inställning av VPN via Tor har många fördelar på webononymitet:

  • VPN-leverantören kan inte "se" din riktiga IP-adress - bara den för Tor-utgångsnoden.
  • All din internettrafik dirigeras fortfarande via Tor.
  • Du är skyddad från skadliga Tor-nätverksdeltagare eftersom VPN-nätverket krypterar data innan det går in / lämnar Tor.
  • VPN kan geoföra din plats.
  • Du kan komma åt webbplatserna som blockerar Tor-utgångsnoder.

Det finns vissa nackdelar också för anonymitet på webben. Till exempel tillåter inte alla VPN-tjänster VPN via Tor. Läs våra recensioner för att hitta de bästa VPNS för den här installationen.

Ett annat problem är att kvalitet VPN-tjänster kostar pengar. Detta är problematiskt eftersom betalningsregister lämnar ett stort spår för myndigheter att följa. I ett högprofilt amerikanskt rättsfall, till exempel, undersökte FBI betalningar från en kriminell åtalade till moderbolagen till Private Internet Access och HotspotShield VPN.

Rankleverantör Vår poäng Användarbetyg
Redaktörens val 5,0 / 5
Läs recension
Få reda på mer Komma igång >> Besök sida
2 4,9 / 5
Läs recension
Få reda på mer Komma igång >> Besök sida
3 4,8 / 5
Läs recension
Få reda på mer Komma igång >> Besök sida
4 4,8 / 5
Läs recension
Få reda på mer Komma igång >> Besök sida
5 4,7 / 5
Läs recension
Få reda på mer Komma igång >> Besök sida

Betala med Bitcoins

Betalningsregistrets oro försvinner dock om du betalar med Bitcoins. Vi har behandlat Bitcoin-operationer och kryptografi i andra artiklar. För våra ändamål här är den viktiga punkten att den virtuella valutan inte kan spåras till dess käll betalare, om du utför transaktionen korrekt.

Web Anonymitet - vpnMentor

Det är också viktigt att säga att inte alla VPN-tjänster accepterar Bitcoin. Detta gör accept av virtuell valuta till en viktig beslutspunkt för alla sekretesssökare som tittar på VPN.

Slutligen är frågan om betalning avgörande eftersom det är en bra praxis att byta VPN-leverantörer regelbundet. Genom att göra det kommer du att minska potentialen för trackare som övervakar en konstant VPN IP-adress. Se bara till att du betalar med ordentligt blandade Bitcoins, oavsett vilken VPN-tjänst du väljer.  

Detta webbanonymitetssystem offrar hastighet

Jämfört med direktåtkomst till servrar är Tor-systemet långsamt. Nätverket ger anonymitet genom att bygga kretsar med tre reläer, vilket tar mer tid. Nätverket försöker också bygga kretsar med reläer i olika länder, vilket gör att förbindelserna reser mer.

Medan de fungerar annorlunda, dirigerar VPN också din anslutning till en avlägsen server (även om många tjänster låter dig välja servern att ansluta till).

När dessa två element kombineras är resultatet en tillförlitlig långsam anslutning.

Sammanfattning: Anonymitet på webben kräver 360 grader av uppmärksamhet

För vardagliga internet-surfare är webbanonymitet varken realistisk eller efterfrågad. Och för de användare som vill ha en extra integritetsnivå kommer en VPN att ta hand om alla dina behov.

Ändå används internet för ett ständigt ökande spektrum av aktiviteter, och flera människor behöver skydda sin identitet som en fråga om liv eller död.

Om du är en av dem är detta system av Tor, en VPN och Bitcoin-betalningar ungefär lika bra som du kan göra. För avvägning av viss surfhastighet kommer din IP-adress att begravas under en komplex webbkryptering.

För alla dessa försiktighetsåtgärder finns det flera andra sätt som utredare kan spåra din onlineaktivitet, inklusive (men verkligen inte begränsat till), upptäcka kontoinloggningar med identifierande information, fånga data via falska webbplatser och deanonymer användare via skadliga nedladdningar. Dessa tekniker visar att det du gör på internet kan avslöja din identitet lika mycket som din anslutning.

Vi skulle gärna höra dina tankar. Vill du ha fullständig anonymitet på webben? Finns det ett bättre sätt att dölja din onlineidentitet än det system vi har beskrivit här? Låt oss veta i kommentarerna.

* Vi här på vpnMentor stöder de som prisar sin integritet. Vi tillåter dock inte någon olaglig aktivitet.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me