Google & VPN: n – Är du verkligen säker? Uppdaterad guide 2020


Sedan Google etablerat sig som internets bästa sökmotor har Google vuxit till att ha en hand i nästan alla webbtjänster. Google erbjuder även sin egen VPN-tjänst. Läs vidare till läs mer om för- och nackdelarna med Google Cloud VPN och att upptäcka de bästa alternativen.

Under de senaste åren har Google blivit affischbarnet för kränkningar av sekretess i den digitala eran. Så när du funderar på att använda Google Cloud VPN måste du fråga dig själv: skyddar jag mig själv eller utsätter mig för en annan typ av risk?

Den här artikeln hjälper till svara på dina frågor om Google Cloud VPN och utforska de andra alternativen på marknaden.

Vad är Google Cloud VPN?

De flesta VPN annonserar sig själva som verktyg för att upprätthålla din integritet samtidigt som de håller sig säkra på internet.

Google Cloud VPN har egentligen inte samma tvådelade uppdrag. Det är också försöker inte presentera sig som en lösning på individuella säkerhetsproblem.

Istället det fokuserar på att öka säkerheten för organisationer och nätverk, specifikt de som är intresserade av använder andra Google Cloud-tjänster.

Google Cloud VPN skiljer sig från många andra eftersom det skapar en säker väg för endast router-till-router-anslutningar.

Det är inte vilken typ av tjänst du skulle använda för att dölja IP-adressen till din egen personliga bärbara dator eller surfplatta när den ansluts till internet.

Det är inte konfigurerat på den enheten utan på en router som kan användas för flera enheter som ansluter till Google Cloud.

All data som passerar genom den routern för att komma till internet krypteras innan den passerar genom ett proxy-nätverk.

Som med alla pålitliga VPN, körs tvåstegs krypteringsprocessen i båda riktningarna och gör det mycket mer svårt för hackare för att se vad som skickas eller tas emot via klientnätverket.

Google märker att detta "skyddar dina data när de reser över internet." Men till skillnad från många andra VPN: er, säger inget om integritet.

Detta visar Google kan fortfarande ha tillgång till uppgifterna som passerar genom sitt Cloud VPN. Och denna information kan arkiveras eller användas för samma tvivelaktiga syften som all annan information som Google ständigt samlar in.

Även om ingen kan veta vad denna VPN används för att få åtkomst till, så är det kommer alltid att vara tydligt att trafiken passerar genom ett VPN.

Andra tjänster vidtar åtgärder för att dölja var trafiken kommer från. Men Google Cloud VPN klumpar samman all trafik i det ursprungliga nätverket med sin unika IP-adress.

Vilka är alternativen?

den kan verka som det är värt risken att identifieras, så länge ingen annan än Google kan ser vad gör du. Och det kan vara sant om användare av ditt nätverk är oroliga för hacking men inte för Googles företags snooping. Men om du kan ha det bästa från båda världar, varför skulle du inte?

Det är vad följande VPN-tjänster erbjudande. Var och en av dem kan vara används direkt i din webbläsare istället för att konfigureras i ditt nätverk.

Men det här hindrar dig inte från att använda dem för att skydda en hel organisation, eftersom var och en kan installeras på flera enheter. Sedan kan varje enhet njuta av separat kryptering och separata vägar till internet.

Följande VPN: er upprätthåller också policyer utan logg så ingen kan gå ihop och identifiera trafiken som kommer in och lämnar en proxyserver.

På detta sätt har användare kortvarigt skydd mot opportunistiska hackare, plus långsiktigt skydd mot företag och myndigheter. Oavsett om de använder lagliga eller olagliga medel kommer de inte att kunna se vad du gör eller vad du har gjort.

Dessa fördelar är vanliga för de flesta kända VPN: er. Men med det i åtanke, låt oss ranka fem bästa VPN för åtkomst till Google Cloud-tjänster utan Google Cloud VPN.

1. NordVPN

Google & VPN: n - Är du verkligen säker? Uppdaterad guide 2020

Om du använder Google Cloud VPN kommer din proxyserver förmodligen att vara placerad någonstans med få juridiska integritetsskydd och mycket företagsinflytande.

Men NordVPN är det ligger i Panama, som är utanför 5/9/14-Eyes Alliance och betraktas som en bra integritets jurisdiktion. Det styr mer än 5 200 servrar i 60 länder, ger dig otaliga säkra vägar.

Det enda problemet med installationen är att det kan göra anslutningarna något långsammare än med andra VPN: er. Men det är inte mycket av ett pris att betala för kryptering som ger dig utanför hackarens räckvidd medan säkra servrar sätter dig utanför annonsörernas räckvidd.

På tal om annonsörer erbjuder NordVPN ett antal ytterligare egenskaper inklusive en annonsblockerare och a skadliga webbplatser filter.

Det inkluderar också en dödsbrytare som kan ställas in för att stänga av internetanslutningen helt om något försöker kringgå proxy. Detta plus en strikt policy för icke-loggar betyder att ingen sannolikt någonsin kommer att få en glimt av vad du gör online.

Och det kan vara sant för fem av dina kollegor eller vänner när du betalar för bara ett NordVPN-prenumeration. Det kan vara kör på sex enheter på en gång. Det kan vara Microsoft- eller Mac-datorer, Android- eller iOS-telefoner.

Läs vad användare har att säga om NordVPN eller prova det själv med 30-dagars återbetalningsgaranti. 

Redo att prenumerera? Spara pengar på ditt prenumeration med vår kuponkod.

Prova NordVPN nu!

2. Surfshark

Surfshark

Beroende på vilken plan du registrerar dig kan Surfshark vara en billigare alternativ än NordVPN.

Det har något mindre geografisk mångfald och färre servrar, men det är fortfarande hundratals alternativ.

Och du kan fortfarande ansluta på praktiskt taget vilken enhet som helst, eller genom webbläsartillägg för både Firefox och Google Chrome.

Surfshark matchar NordVPN när det gäller de flesta funktioner som den erbjuder. Dessa inkluderar a dödsbrytare och a no-logs policy.

Men Surfshark går även längre med "kamouflageläge,”Vilket gör det omöjligt för nästan någon, inklusive din internetleverantör, att se att du använder ett VPN. Detta kan till och med hjälpa dig få tillgång till de flesta webbplatser som begränsar VPN: er.

Dessa block bör inte vara ett problem för en organisation som försöker använda Google Cloud-tjänster eller något liknande.

Men vanliga VPN-kort begränsar vanligtvis hur många medlemmar i organisationen som har åtkomst till dessa tjänster på en gång. Surfshark gör inte det.

Du kan anslut så många enheter på samma nätverk som du vill. Detta är en viktig försäljningsplats, särskilt för människor som tänkte använda Google Cloud VPN.

Du kan prova Surfshark, riskfritt, med 30-dagars återbetalningsgaranti. Om du vill veta mer om denna leverantör, läs vår detaljerade recension.

Prova Surfshark nu!

3. IPVanish

IPVanish-enheter

Du kan inte slå obegränsad åtkomst. Men även om IPVanish inte riktigt erbjuder det tillåter det 10 anslutningar samtidigt.

Det borde räcka för de flesta samarbetsgrupper och små företag det måste säkert åtkomst till molntjänster eller känslig onlinedata.

Om större antal anslutningar behövs kan detta inte vara ett lika bra alternativ som varken Surfshark eller NordVPN, eftersom dess lägsta pris är inte så lågt som deras. Och dess gränssnittet är inte lika användarvänligt, åtminstone för personer som är nya med VPN: er.

Men att lägga dessa frågor åt sidan är IPVanish en solid VPN med servertäckning som är jämförbar med sina konkurrenter.

Den har också ett rykte för att vara det en av de snabbaste VPN: erna runt om. Det kan vara en försäljningsplats om flera användare behöver få arbete snabbt eller om de behöver överföra högre datamängder. Och dessa överföringar kommer att vara väl krypterad och skyddas av a no-logs policy.

IPVanish fungerar alla större enheter och plattformar, men det har för närvarande inga webbläsarutvidgningar.

Det är inte någon allvarlig nackdel, särskilt när du jämför det med ett VPN som måste ställas in på nätverkets router. Men det lägger till ett extra steg i den säkra anslutningsprocessen som vissa människor kommer att finna frustrerande.

Läs mer om IPVanish i vår fullständiga recension.

Prova IPVanish nu!

4. CyberGhost

CyberGhost-enheter

Den här tjänsten får bara NordVPN utifrån det maximala antalet anslutningar. Du kan använda den på upp till sju enheter med en prenumeration, och du kommer att få några av de mest pålitliga integritetsskydd på marknaden idag.

CyberGhosts engagemang för integritet och kundservice understryks av det faktum att det släpper ett årlig öppenhetsrapport. Det är den typen som verkligen skiljer ett betrodd VPN från en tjänst som tillhandahålls av Google.

Webbens största företag tycks knappast veta betydelsen av ordet transparens. Och deras tveksamma beteende är en av de viktigaste sakerna som en VPN som CyberGhost bör skydda mot.

På vilken enhet som helst kommer VPN välj automatiskt den bästa servern att uppnå det målet.

Men om du vill ha en ännu större garanti för skydd, CyberGhost upprätthåller premium NoSpy-servrar i Rumänien med jämnt bättre hastigheter än vad som normalt finns.

Detta ökar säkerheten för kryptering på hög nivå, vilket är uppdateras med nya säkerhetsnycklar varje timme att en anslutning förblir öppen.

Hög hastighet, konstant säkerhet och flera anslutningar alla gör CyberGhost till ett ledande val av VPN för personer som vill samarbeta genom molnet, men i en säker miljö.

Du kan prova det själv med generös 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Om du har bestämt att det är VPN för dig kan du spara pengar på din prenumeration med vår kuponkod.

Prova CyberGhost nu!

5. VyprVPN

VyprVPN-enheter

Denna VPN var specifikt skapade i kölvattnet av NSA-övervakningskandalen, så att du kan vara säker på dess åtagande till integritet.

Det är baserat i Schweiz, var sekretesslagar är bland de mest progressiva i världen.

Det erbjuder servrar i lika många länder som NordVPN. De det totala antalet servrar är mycket mindre, men de är väl placerade för att ge konsekvent service och pålitliga hastigheter.

Där VyprVPN verkligen lyser är det kryptering. Den använder olika olika protokoll och förser också användare med åtkomst till brandväggen.

EN premiumplan ger också åtkomst till Chameleon-protokollet som döljer det faktum att du använder ett VPN och låter dig surfa på nätet i full frihet. Du kan komma åt denna och andra funktioner med bara en blygsam tilläggsavgift, och VyprVPN är annars en av de mest prisvärda alternativ, även om du bara registrerar dig för ett år.

Ett mycket rimligt månatligt pris säkerställer åtkomst till VyprVPN för fem enheter. Men tyvärr, endast tre samtidiga anslutningar är tillåtna. Så om du planerar att använda det här alternativet för att säkert komma åt och samarbeta i molnet, kommer du och dina kollegor oftast att arbeta separat.

Läs vår recension för att lära dig mer om VyprVPN eller prova det själv med 30-dagars återbetalningsgaranti.

Prova VyprVPN nu!

Slutsats & Vidare läsning

Det finns ingen anledning till att du ska offra sekretess för säkerhet när du väljer ett VPN. Poängen med de flesta sådana tjänster är att tillhandahålla båda dessa saker.

Och även om några VPN är utformade för att ge gruppsäkerhet till ett helt nätverk, många tillåter flera anslutningar.

Detta kan till och med vara att föredra framför VPN: er på nätverksnivå eftersom varje användare kan använda en separat VPN-tunnel och undvika att avslöja information om deras plats och aktivitet.

De Google Cloud VPN kan vara ett bra alternativ för vissa organisationer. Men det kräver en nivå av komfort med företagsspionering som de flesta VPN-användare helt enkelt inte har.

Om du vill undvika riktade annonser och myndighetsövervakning samt potentiell hacking finns det många alternativ att välja mellan. Och några av dessa alternativ görs för att delas med kollegor, familj och vänner.

Världens största insamling av data verkar vara allmänt. Men du ska aldrig låta dig övertygas om att du inte kan komma online utan Google. Om du kan söka på webben utan det, du verkligen behöver inte Google för VPN-tjänster.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me