Hur du tar bort ditt Gmail-konto permanent


Även om många skulle hävda att Gmail är den bästa e-postplattformen som finns, finns det de som inte håller med. Oavsett om det är kampanjmeddelanden, de olika etiketterna och taggarna eller om du är orolig för din säkerhet är Gmail kanske inte det bästa e-postalternativet för dig.

Lyckligtvis finns det ett enkelt sätt att ta bort ditt konto, men eftersom du troligen använder Googles tjänster på andra plattformar (som Youtube eller Google-sökning), är det bäst att dubbelkontrollera att resten av din information inte raderas också.

(Om du vill ta bort alla dina Google-konton, kan du vara säker på att du också kan göra det. Den här artikeln är inriktad på dem som helt enkelt vill ta bort sitt Gmail-konto.)

Innan du tar bort ditt Gmail-konto permanent finns det några saker att tänka på och avboka:

  1. Om ditt Gmail-konto är kopplat till några sociala mediekonton kan du inte återställa eller återställa din sociala mediekontoinformation. Detta inkluderar Facebook, Youtube, iTunes, Instagram osv. Innan du tar bort ditt konto, skapa ett alternativt e-postkonto för att växla till allt.
  2. Om du får e-postprenumerationer som du vill fortsätta läsa måste du också ändra din kontoinformation där.
  3. Kontakter eller information som lagras på med Gmail går förlorad. Det är bra att ladda ner dina data och arkivera dem någon annanstans.
  4. Att ta bort ditt Gmail-konto kommer inte att frigöra ditt användarnamn. Så, Om du någonsin vill ha ett nytt Gmail-konto behöver du ett helt nytt användarnamn.
  5. Att ta bort ditt Gmail-konto raderar inte ditt Google-konto, så du kan fortfarande få åtkomst till Drive och andra Google-funktioner om du fortfarande vill.

Nu när du är redo så tar du bort ditt Gmail-konto. (Du kan slutföra samma steg på din telefon.)

Steg 1 - Logga in på ditt konto

Logga in på ditt Google-konto med hjälp av myaccount.google.com och klicka på Logga in. Ange dina Gmail-detaljer och klicka på Logga in.

Hur du tar bort ditt Gmail-konto permanent

Steg 2 - Gå till din kontoinställning

På konto Mina konton hittar du kontoinställningar. Detta är vanligtvis till höger om sidan eller längst ner, beroende på skärmstorlek. Klicka på 'Radera ditt konto eller tjänster'.

Hur du tar bort ditt Gmail-konto permanent

Steg 3 - Välj Radera produkter

Google ger dig två alternativ att ta bort produkten eller hela ditt konto. Om du bara vill bli av med Gmail klickar du på Ta bort produkter.

Hur du tar bort ditt Gmail-konto permanent

Du blir ombedd att ange lösenordet igen och logga in.

Hur du tar bort ditt Gmail-konto permanent

Steg 4 - Ta bort ditt Gmail-konto

Google visar dig sedan olika konton under ditt namn. Välj Gmail-kontot och klicka på papperskorgen.

Hur du tar bort ditt Gmail-konto permanent

Du blir ombedd att ange en ny primär e-postadress och ditt nuvarande lösenord.

Hur du tar bort ditt Gmail-konto permanent

Innan du fortsätter kommer du att få en slutlig varning om vad du tar bort ditt konto

Hur du tar bort ditt Gmail-konto permanent

Om du är redo att fortsätta klickar du på Ta bort Gmail.

Steg 5 - Öppna ditt nya konto

Det kommer ett meddelande som instruerar dig att öppna ett e-postmeddelande som skickades till din nya primära e-postadress. Längst ner i notatet klickar du på knappen "OK, fick det".

Steg 6 - Bekräfta din status

Du får ett bekräftelsemail. Kontrollera detaljerna och klicka på bekräftelselänken. En sida öppnas med frågan om du vill bekräfta att du vill ta bort ditt Gmail-konto.

Ange ditt lösenord och klicka på "Bekräfta." Slutligen får du ett bekräftelsemeddelande om att ditt konto har tagits bort.

Det tar lite tid och en massa sidor att klicka igenom, men att ta bort ditt Gmail-konto är inte svårt alls.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me