Hur du tar bort ditt reddit-konto permanent – 2020-uppdatering

Om du är en av Reddit miljoner aktiva användare varje månad, läs vidare för att lära dig mer om Reddit sekretess- och säkerhetsfrågor och till lära dig hur du tar bort ditt konto permanent om du känner att det är det bästa för dig.

Reddit är inte främling för kontroverser. Flashback till slutet av 2016 kort efter president Trumps val. Reddits VD, Steve Huffman, upptäckte i en populär pro-Trump subreddit r / The_Donald att många av de mest populära (och kritiska) kommentarerna handlade om Huffman själv, som svar på avstängningen av en Hilary Clinton-konspiration subreddit.

Okänd för redditors, Huffman kan redigera valfri del av webbplatsen och infogade kod som automatiskt skulle ersätta hans användarnamn med användarens namn för kritikern och vända förolämpningen mot dem. Redditors var snabba att märka och var allvarligt olycklig med att deras data kan manipuleras.

Huffman har inte längre denna makt, men den här händelsen uppdagade överträffande av teknikcheferna på Reddit, och kanske bortom.

Många av Reddits sårbarheter har blivit utsatta de senaste åren, inklusive a kändis nakenfoto hack, upproriska innehållsmoderatorer och avlägsnande av en "garanter kanarie" 2016, vilket föreslog att de hade blivit ombedda att överlämna användardata till en myndighet.

Sedan inträffade en incident 2018, där Reddit aktiverade diskret (nästan hemligt) spårningen av sina användare, och delade denna information med tredje parter.

Reddit har spårning aktiverad som standard för reklam och personalisering, som användare måste välja bort manuellt. Men om användare inte blir medvetna om den här standardspårningen är det troligt att de väljer bort det.

Deaktivera vs radera: vad du behöver veta

Reddit tillåter inte sina användare att tillfälligt inaktivera sina konton. När du raderar ditt Reddit-konto är det borta för alltid, tillsammans med alla dina favoritlänkar. Om du inte tar bort enskilt innan du deaktiverar dina konton kommer dina kommentarer fortfarande att vara synliga, men kommentarens författare visas som [borttagna].

Om du ändrar dig i framtiden kommer du att göra det inte kunna registrera sig på Reddit med samma användarnamn som tidigare, och inte heller någon annan. Dessutom finns det för närvarande ingen automatiserad funktion för att ladda ner dina Reddit-data. Du måste kontakta företaget för att begära en nedladdning av dina användardata.

Steg-för-steg-guide: Hur du tar bort ditt reddit-konto

Om du har bestämt att Reddit inte längre är för dig, följ dessa enkla steg till ta bort ditt konto permanent.

  1. Logga in till ditt Reddit-konto. Radera permanent reddit - Logga in
  2. Klicka på din användarikon och välj 'AnvändarinställningarFrån rullgardinsmenyn. Radera permanent reddit - Användarinställningar
  3. Rulla till botten av sidan och klicka på 'Inaktivera konto’. Radera permanent reddit - Avaktivera konto
  4. Ange din inloggningsinformation igen och om du väljer, en anledning till att du tar bort ditt Reddit-konto. Kontrollera att du förstår att inaktiverade konton inte kan återställas och klicka på 'Avaktivera’. Ta bort Reddit permanent - skäl till att lämna
  5. Du kommer att frågas om du är säker på den här åtgärden kan inte göras ogjort. Klick 'Avaktivera’. Ta bort Reddit permanent - Är du säker
  6. Din Reddit-konto raderas nu permanent.

Ytterligare sätt att hålla dina data privata online

Under de senaste åren har det funnits några nyhetsvärda skandaler kring sekretessprotokollen och policyer för många sociala medieplattformar. År 2018 var det till exempel Cambridge Analytica-skandalen som drabbade Facebook, där uppgifterna från upp till 87 miljoner användare delades felaktigt.

Så mycket kan vara lärt dig om dina sociala mediekonton. Det har varit många fall av inbrottstjuvar som träffar hus som de vet är tomma tack vare semestermeddelanden på sociala medier.

Många användare av sociala medier avslöjar sin exakta plats när de publicerar via geotaggar utan att veta det. Detta kan ge bort din adress och om ditt födelsedatum visas i din profil, bedrägerier kan ha tillräckligt med information för att begå identitetsbedrägeri. Ju mer information om dig som är online, desto större är risken.

Sociala medier är dock användbara på flera sätt - inte bara för att hålla kontakten med vänner och familj, utan också för affärsändamål. Så om du inte är redo eller kan ge upp sociala medier finns det några saker du kan göra för att hålla dig säker.

Läs och undersöka sekretesspolicyn på de sociala mediesidorna du har registrerats till och vara vara försiktig med dem som regelbundet delar dina uppgifter med tredje parter.

Dessutom, övervaka dina integritetsinställningar. Om du inte redan har gjort det, begränsa vem som kan se vad du publicerar till pålitliga familjer och vänner.

vidare, ger inte en social medieplattform tillstånd att publicera eller få åtkomst till din plats. Kontrollera dina integritetsinställningar regelbundet för att säkerställa att ingenting har ändrats utan din meddelande.

Vidare läsning

Om du vill hålla dig säker online, är det värt att investera i en VPN-tjänst som kan hjälpa till att skydda dina data från hackare, tillhandahålla anonymitet och kringgå geoblockeringsprogramvara.

Innan du förbinder dig, kolla in vår guide om de bästa VPN: erna som erbjuder gratis tester.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me