Hur du tar bort ditt Telegram-konto permanent – 2020-uppdatering

Om du är en av de miljoner människor som använder den privata meddelanden-appen Telegram, läs vidare till läs mer om Telegrams säkerhetsproblem och till ta reda på hur du tar bort ditt konto permanent om det är vad du väljer att göra.

Sekretessproblem kring privat meddelandenapp Telegram höjdes inte långt efter lanseringen 2013. Appens standardinställning krypterar inte kommunikation mellan dig och mottagaren. Om du inte aktiverar funktionen Secret Chat, din konversationer sparas på Telegrams servrar, som finns över hela världen.

Telegram hävdar att dina lagrade chattdata är krypterade på deras servrar och att de behåller informationen om du vill återställa gamla chattar. Detta ställer emellertid frågan om varför lagring av dina uppgifter är inte på opt-in-basis, eller varför End-to-end-kryptering är inte standardinställningen. Att lagra data är en dyr strävan för ett ideellt företag, så varför gör de det??

Dessutom har det varit ett antal problem med Telegrams säkerhet tidigare. Under 2017 utnyttjade hackare ett Unicode-fel i Telegram-programvaran som tillät dem installera fjärrkontroll cryptocurrency gruvarbetare och skadlig programvara på utsatta Windows-datorer.

Säkerhetsproblem kring Telegram finns fortfarande där, med många experter på kryptering som undrar varför Telegram använder ett hemodlat kryptografiprotokoll som kallas MTProto. Telegram insisterar på att dess krypteringsprogramvara är säker, men med protokoll som är tillgängliga, visade sig vara effektiva av oberoende experter, varför har de sina egna?

Detta hemodlade protokoll med kryptering på hög nivå har faktiskt bidragit till Telegrams snarare skumma rykte. Det har ökänt varit används av terrorister att planera attacker och sprida propaganda, bland andra oroande affärer.

Som ett resultat har det varit förbjudet i ett antal länder, noggrant övervakat i andra och var jämnt kort bort från app store i början av 2018 när delningen av olämpligt innehåll upptäcktes.

Om du är orolig för de ovanliga krypteringsprotokollen och policyerna och meddelandeappens dåliga rykte kommer den här artikeln att visa dig hur man tar bort Telegram permanent.

Steg-för-steg-guide: Hur du tar bort ditt Telegram-konto

Det finns några olika sätt att ta bort ditt Telegram-konto. Du bör veta i förväg att när du har tagit bort ditt konto kan inte göras ogjort. Dina chattar, kontaktlistor, grupper etc. kommer att raderas permanent, även om du laddar ner Telegram igen vid ett senare tillfälle.

Radera genom att justera inställningar för självdestruktion

Självförstörelse är en av Telegrams säkerhetsfunktioner, som ser kontot raderas efter en viss inaktivitetsperiod. Standardförstörelseperioden är sex månaders inaktivitet, men du kan ändra detta till en kortare tidsperiod enligt följande:

 1. Logga in på ditt Telegram-konto på din enhet och välj 'inställningar’. Avaktivera Telegram - Inställningar
 2. Klicka på 'Sekretess och säkerhet’. Avaktivera Telegram - Sekretess och säkerhet
 3. Bläddra ner till 'Radera mitt konto om jag är bortaOch ändra till 1 månad.

  Avaktivera Telegram - tidsbegränsning

 4. Om du avstår från att använda Telegram, efter att en månad har gått, ditt konto kommer att raderas, tillsammans med alla dina konversationer och kontakter.

Att justera inställningarna för självförstörelse ger dig möjlighet att ändra tanken inom inaktivitetsperioden. Använd bara chat-appen och självförstörelseperiod återställs. Om du inte vill vänta och du vill ta bort din Telegram-konto omedelbart, Läs vidare.

Radera Telegram manuellt

Det finns inget alternativ "ta bort konto" i Telegram-appen, det måste göras via en webbläsare antingen på din mobila enhet eller dator. Följ dessa enkla steg:

 1. Besök Telegram Deactivation Page och ange ditt kontonummer i rätt internationellt format. Radera telegram permanent - Hemsida
 2. Du blir ombedd att göra det lägg till en bekräftelseskod, som har skickats till ditt mobilnummer.
 3. På nästa sida kan du ange en anledning till att lämna om du väljer innan du klickar på 'Gjort’. Ta bort telegram permanent - anledning till att lämna
 4. En pop-up frågar "Är du säker?" Klicka på "Ja, radera mitt konto’. Ta bort telegram permanent - Är du säker
 5. Din Telegram-konto raderas nu och du kan ta bort appen från din enhet.

Om du ändrar dig är det troligtvis ett några dagar innan du kan skapa ett nytt Telegram-konto.

Exportera Telegram Data

Innan du tar bort Telegram, kanske du vill exportera dina data dvs chattar, foton och andra medier. Du behöver den senaste versionen av Telegram Desktop för att ladda ner dina data i JSON- eller HTML-format. Så här exporterar du dina uppgifter:

 1. Öppna Telegram Desktop och välj 'inställningar’.
 2. Välj 'Exportera Telegram-data’.
 3. Välj sedan "Exportera chatthistorik'Och ​​välj vilken typ av data du vill exportera.
 4. Du kan nu visa dina Telegram-data offline.

Andra sätt att hålla dina data privata

Telegram är inte främling för kontroverser, men det är inte den enda chatt-appen som har fått sin säkerhet ifrågasatt. När hackare blir mer sofistikerade än någonsin har det gjort det aldrig varit viktigare för att hålla dina data privata online.

Det finns ett antal steg du kan vidta för att förbättra din online-säkerhet som inkluderar använder ett högkvalitativt VPN när du surfar, strömmar eller skickar information online. VPN: er enkla att använda omfattande online-skydd, förhindra överträdelser innan de inträffar. Genom att använda flera lager av skydd och kryptering, din anslutningen är anonym, säker och privat.

Vidare läsning

För mer information om VPN och hur du väljer det bästa för dig, kolla in Hur man väljer det bästa VPN: n.

Läs mer om att hålla dig säker online genom att läsa vår Ultimate Guide to Online Privacy.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me